Įkraunama...
Įkraunama...

Sardinija-2013-ųjų birželis

user posted image

user posted image

Man dar labai knietėjo nuvažiuoti iki Nebida ir Masua, bet buvom sutarę kiek įmanoma vengti serpantinų, o tą dieną vienu tokiu nerealiu ties Teluda jau buvom pravažiavę doh.gif .... Oro uoste laukdama lėktuvo kažkokiam tablo mačiau iš Nebida ir Masua nuotraukų-labai vertos dėmesio vietos thumbup.gif Tikrai rekomenduoju mirksiukas.gif

O mes tuo tarpu pagaliau pasiekę autostradą S.S.130 su vėjeliu lėkėm Cagliario link. Atėjo laikas sostinei bigsmile.gif

Mašiną pasistatėm dideliam parkinge šalia uosto. Parkingas mokamas-valanda 0,5 euro. Taip jau gavos, kad nepasiėmėm jokio žemėlapio ir ėjom tiesiog kur akys veda arba, kur rudos lentelės rodo ax.gif Tai ir tas pasivaikščiojimas gavos kiek padrikas, skubotas.... Miestas man atvirai tariant nepatiko schmoll.gif Nezinau, kažko jam trūko.... Net negaliu įvardinti ko.... unsure.gif

Na bet užteks burbėti-pasivaikščiokit po Cagliarį kartu su manimi mirksiukas.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Žmonės gerieji, paaiškinkit man berazumei, kas per medžiai taip gražiai violetiniai žydi mirksiukas.gif Matau juos pietinėse šalyse jau ne kartą, bet niekaip neprisiruošiu išsiaiškinti, kas per kultūra tai.... blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Siauros siauros gatvelės....

user posted image

Šitos durys mane pavergė.... wub.gif Noriu tokių.... rolleyes.gif Bet prie mano standartinio blokinio butuko jos kažkaip nederėtų.... Gal keltis į Italiją? g.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Konservatorijos auditorijos pastatas

user posted image

Lipsim aukštyn tais stačiais laiptais.... unsure.gif

user posted image

user posted image

Einam tolyn....

user posted image

user posted image

Papildyta:
Bandysim kaip nors užlipti ant šitos sienos.... blink.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Cagliario universiteto pastatai....

user posted image

user posted image

Pagaliau užlipom.... cool.gif

user posted image

Tai viena mėgstamiausių vietelių mieste tiek turistams, tiek vietiniams.... Iš čia atsiveria viso miesto panorama.... smile.gif Čia gali ramiai gurkšnoti kavą kavinukėje, skirti draugams pasimatymus, šiaip ramiai pamedituoti besižvalgant į apylinkes.... thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Kelios smagesnės terasėlės iš viršaus....

user posted image

user posted image

San Remo bastionas...

user posted image

Papildyta:
user posted image

Lipam dar aukštyn, nes norim apžiūrėti katedrą, bet vis dar žvalgomės į apačioje likusį miestą,,,,

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Smagi kelione, grazios nuotraukos thumbup.gif bet ypac man patiko nuotraukeles is Cagliari ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Nuostabios nuotraukos, grazus vaizdai, issamus ir idomus aprasymai. Aciu Jums 4u.gif Dar labiau laukiu liepos galo ir keliones i Sardinija lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elvita @ 2013 06 25, 20:14)
Ačiū už fotoreportažą  mirksiukas.gif Sardinija - artimiausiuose mūsų planuose, tad tikrai pravers  thumbup.gif

QUOTE(rosma @ 2013 06 25, 22:30)
Labai daug darbo įdėta, ačiū už reportažą thumbup.gif
Su nekantrumu laukiu tęsinio ir artėjančių atostogų Sardinijoje

QUOTE(ENR @ 2013 06 27, 12:01)
Smagi kelione, grazios nuotraukos  thumbup.gif  bet ypac man patiko nuotraukeles is Cagliari  ax.gif  4u.gif

QUOTE(jurg777 @ 2013 06 27, 18:43)
Nuostabios nuotraukos, grazus vaizdai, issamus ir idomus aprasymai. Aciu Jums 4u.gif  Dar labiau laukiu liepos galo ir keliones i Sardinija lotuliukas.gif

Ačiū merginos už gerus žodžius. Smagu , kad skaitot ir randat kažkąvertingo-vadinasi ne be reikalo vargau smile.gif
O visiems besiruošiantiems linkiuu atrasti savų įsimintinų vietelių, nes mes toli gražu visko neapkeliavom mirksiukas.gif
Papildyta:
O šiandien Jūsų teismui noriu pateikti paskutinė porciją Sardinijos vaizdų....

Taigi vakar mes lipom lipom ir atsidūrėm jau pačiame viršuje-Cagliario širdyje arba kitaip Castello rajone....

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
Šventos Marijos katedra-vienas gražesnių miesto pastatų, išlikęs dar nuo XIV a. laikų.... smile.gif

user posted image

Siena tai sena, o grafiti jau šių laikų .... biggrin.gif

user posted image

Nuskriausta , tiksliau nukarpyta palmė man priminė milžinišką ledų porciją lotuliukas.gif (matyt tuo metu jų labai norėjau ax.gif )

user posted image

Dar vienas miesto žymus statinys-Torre dell‘Elefante.... Užlipus į jį miestas dar labiau atvertų savo panoramą..... Mes pagailėjom savo kojų ir nelipom.... blush2.gif

user posted image

Citadelės muziejus...

user posted image

Dar keletas vaizdelių iš Cagliario istorinio centro....

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
user posted image

user posted image

Gėlynėlis lange.... thumbup.gif

user posted image

Šiek tiek pasisukioję, leidžiamės žemyn....

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image

Ir neatsiejama senųjų miestų dalis-languose bedžiūstantys skalbiniai.... biggrin.gif

user posted image

Tik dabar pastebėjau, kad vietoj man patikusio gėlyno lange įkėliau visai ką kita doh.gif
Pasitaisau mirksiukas.gif

user posted image

Paskutinė diena, t.y. penktadienis buvo paskirtas ilgoms maudynėms Chia miestelio paplūdimyje, lagaminų krovimui bei lauktuvių pirkimui.... smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Viskas, trumpos atostogos baigėsi..... verysad.gif gaila, bet taip jau yra.... laukė tik itin ankstyvas skrydis šeštadienio ryte...

Šią salą rekomenduoju visiems gamtos mylėtojams, nes būtent ji čia ir valdo. Turistinės infrastruktūros praktiškai nėra, niekas niekur neskuba, karaliauja viską valdanti itališka siesta ir absoliuti ramybė.... rolleyes.gif Sveika leisti sardiniškam vėjui išpustyti negeras mintis,o smegenims pailsėti nuo kasdienybės... ir tiesiog pasimėgauti jūra, saule, kalnais..... thumbup.gif To visiems ir linkiu bei kviečiu paragauti sardiniškų vaišių mirksiukas.gif

user posted image

user posted image

Papildyta:
user posted image

user posted image

Smagių atostogų visiems besirenkantiems šią salą 4u.gif
Atsakyti
Ačiū labai už pasakojimą. 4u.gif
Kasdien skaičiau tarsi filmo naują seriją. smile.gif

Patraukliai Sardiniją parodei, pasakojimas turėtų užkabinti ne vieną realiai savo akimis įsitikinti. Didelis balionas už tai, nes irgi jungiuosi į tų susidomėjusių gretas. 4u.gif
Labiausiai patiko tas laukiniškumas, tie akmenys su savo formomis ir figūromis. thumbup.gif Aišku, ir paplūdimys lyg Havajuose. Ir miestai, sostinė visai patraukli pasirodė - yra kur užlipti ir pasigėrėti miestu iš viršaus - kas gali būti geriau. biggrin.gif drinks_cheers.gif Kaimeliai vaiduokliai nuotraukose gana švelniai atrodo. Realybėje, tikiu, kad gali atrodyti kitaip.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2013 06 27, 21:53)
Ačiū labai už pasakojimą.  4u.gif
Kasdien skaičiau tarsi filmo naują seriją.  smile.gif

Patraukliai Sardiniją parodei, pasakojimas turėtų užkabinti ne vieną realiai savo akimis įsitikinti. Didelis balionas už tai, nes irgi jungiuosi į tų susidomėjusių gretas.  4u.gif
Labiausiai patiko tas laukiniškumas, tie akmenys su savo formomis ir figūromis.  thumbup.gif  Aišku, ir paplūdimys lyg Havajuose. Ir miestai, sostinė visai patraukli pasirodė - yra kur užlipti ir pasigėrėti miestu iš viršaus - kas gali būti geriau.  biggrin.gif drinks_cheers.gif  Kaimeliai vaiduokliai nuotraukose gana švelniai atrodo. Realybėje, tikiu, kad gali atrodyti kitaip.

4u.gif

Linole, taikliai parašei-laukiniškumas mane irgi žavėjo, nors aš esu ir nemenka miestų gerbėja. Bet šį kartą man ko gero visi tie akmenys buvo labai labai vietoj ir laiku... Sostinėj buvom pakankamai trumpai, viską praktiškai bėgte apibėgom, gal dėl to man ji nepaliko stipresnio įspūdžio. Šį kartą man tikrai pritrūko kokių poros ar daugiau dienų atostogų (bet būtinai su automobiliu, t.y. galimybe judėti)
Atsakyti
Nuotraukos nerealios, sala tokia skirtinga, tiek daug viename, pasaka!
Atsakyti
QUOTE(jsgute @ 2013 06 24, 18:27)

Atrodo-Italija labai katalikiška šalis, tačiau bažnyčių Sardinijoj matėm tikrai nedaug.  Šita-viena iš gražesnių, tačiau jei neklystu, tai kažkoks muziejus.

yra ju netgi labai daug musu miestelis beveik 4000 gyventoju ir baznyciu-baznyteliu 6, uosvija apie 2000 gyventoju yra 2 dideles baznycios ir baznyteliu 4-5 smile.gif gal jus ju neatskyret nes kiekvienas miestelio globotojas-sventasis/oji turi savo baznytele savo sventykla smile.gif
foto wub.gif
Atsakyti
Superinis pasakojimas ir nuotraukos. thumbup.gif Manes Sardinija laukia si rudeni, marsrutas kiek kitoks nei Jusu, laukiu nesulaukiu, kol pamatysiu sia grazuole laukinuke sala. O Jums labai aciu uz geras emocijas. wub.gif 4u.gif
Atsakyti
Labai thumbup.gif wub.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti