Man dar labai knietėjo nuvažiuoti iki Nebida ir Masua, bet buvom sutarę kiek įmanoma vengti serpantinų, o tą dieną vienu tokiu nerealiu ties Teluda jau buvom pravažiavę .... Oro uoste laukdama lėktuvo kažkokiam tablo mačiau iš Nebida ir Masua nuotraukų-labai vertos dėmesio vietos Tikrai rekomenduoju
O mes tuo tarpu pagaliau pasiekę autostradą S.S.130 su vėjeliu lėkėm Cagliario link. Atėjo laikas sostinei
Mašiną pasistatėm dideliam parkinge šalia uosto. Parkingas mokamas-valanda 0,5 euro. Taip jau gavos, kad nepasiėmėm jokio žemėlapio ir ėjom tiesiog kur akys veda arba, kur rudos lentelės rodo Tai ir tas pasivaikščiojimas gavos kiek padrikas, skubotas.... Miestas man atvirai tariant nepatiko Nezinau, kažko jam trūko.... Net negaliu įvardinti ko....
Na bet užteks burbėti-pasivaikščiokit po Cagliarį kartu su manimi
Žmonės gerieji, paaiškinkit man berazumei, kas per medžiai taip gražiai violetiniai žydi Matau juos pietinėse šalyse jau ne kartą, bet niekaip neprisiruošiu išsiaiškinti, kas per kultūra tai....
Siauros siauros gatvelės....
Šitos durys mane pavergė.... Noriu tokių.... Bet prie mano standartinio blokinio butuko jos kažkaip nederėtų.... Gal keltis į Italiją?
Konservatorijos auditorijos pastatas
Lipsim aukštyn tais stačiais laiptais....
Einam tolyn....
Papildyta:
Bandysim kaip nors užlipti ant šitos sienos....
Cagliario universiteto pastatai....
Pagaliau užlipom....
Tai viena mėgstamiausių vietelių mieste tiek turistams, tiek vietiniams.... Iš čia atsiveria viso miesto panorama.... Čia gali ramiai gurkšnoti kavą kavinukėje, skirti draugams pasimatymus, šiaip ramiai pamedituoti besižvalgant į apylinkes....
Papildyta:
Kelios smagesnės terasėlės iš viršaus....
San Remo bastionas...
Papildyta:
Lipam dar aukštyn, nes norim apžiūrėti katedrą, bet vis dar žvalgomės į apačioje likusį miestą,,,,
Šitos durys mane pavergė.... Noriu tokių.... Bet prie mano standartinio blokinio butuko jos kažkaip nederėtų.... Gal keltis į Italiją?
Konservatorijos auditorijos pastatas
Lipsim aukštyn tais stačiais laiptais....
Einam tolyn....
Papildyta:
Bandysim kaip nors užlipti ant šitos sienos....
Cagliario universiteto pastatai....
Pagaliau užlipom....
Tai viena mėgstamiausių vietelių mieste tiek turistams, tiek vietiniams.... Iš čia atsiveria viso miesto panorama.... Čia gali ramiai gurkšnoti kavą kavinukėje, skirti draugams pasimatymus, šiaip ramiai pamedituoti besižvalgant į apylinkes....
Papildyta:
Kelios smagesnės terasėlės iš viršaus....
San Remo bastionas...
Papildyta:
Lipam dar aukštyn, nes norim apžiūrėti katedrą, bet vis dar žvalgomės į apačioje likusį miestą,,,,
Smagi kelione, grazios nuotraukos bet ypac man patiko nuotraukeles is Cagliari
Nuostabios nuotraukos, grazus vaizdai, issamus ir idomus aprasymai. Aciu Jums Dar labiau laukiu liepos galo ir keliones i Sardinija
QUOTE(Elvita @ 2013 06 25, 20:14)
Ačiū už fotoreportažą Sardinija - artimiausiuose mūsų planuose, tad tikrai pravers
QUOTE(rosma @ 2013 06 25, 22:30)
Labai daug darbo įdėta, ačiū už reportažą
Su nekantrumu laukiu tęsinio ir artėjančių atostogų Sardinijoje
Su nekantrumu laukiu tęsinio ir artėjančių atostogų Sardinijoje
QUOTE(ENR @ 2013 06 27, 12:01)
Smagi kelione, grazios nuotraukos bet ypac man patiko nuotraukeles is Cagliari
QUOTE(jurg777 @ 2013 06 27, 18:43)
Nuostabios nuotraukos, grazus vaizdai, issamus ir idomus aprasymai. Aciu Jums Dar labiau laukiu liepos galo ir keliones i Sardinija
Ačiū merginos už gerus žodžius. Smagu , kad skaitot ir randat kažkąvertingo-vadinasi ne be reikalo vargau
O visiems besiruošiantiems linkiuu atrasti savų įsimintinų vietelių, nes mes toli gražu visko neapkeliavom
Papildyta:
O šiandien Jūsų teismui noriu pateikti paskutinė porciją Sardinijos vaizdų....
Taigi vakar mes lipom lipom ir atsidūrėm jau pačiame viršuje-Cagliario širdyje arba kitaip Castello rajone....
Papildyta:
Šventos Marijos katedra-vienas gražesnių miesto pastatų, išlikęs dar nuo XIV a. laikų....
Siena tai sena, o grafiti jau šių laikų ....
Nuskriausta , tiksliau nukarpyta palmė man priminė milžinišką ledų porciją (matyt tuo metu jų labai norėjau )
Dar vienas miesto žymus statinys-Torre dellElefante.... Užlipus į jį miestas dar labiau atvertų savo panoramą..... Mes pagailėjom savo kojų ir nelipom....
Citadelės muziejus...
Dar keletas vaizdelių iš Cagliario istorinio centro....
Papildyta:
Gėlynėlis lange....
Šiek tiek pasisukioję, leidžiamės žemyn....
Ir neatsiejama senųjų miestų dalis-languose bedžiūstantys skalbiniai....
Tik dabar pastebėjau, kad vietoj man patikusio gėlyno lange įkėliau visai ką kita
Pasitaisau
Paskutinė diena, t.y. penktadienis buvo paskirtas ilgoms maudynėms Chia miestelio paplūdimyje, lagaminų krovimui bei lauktuvių pirkimui....
Viskas, trumpos atostogos baigėsi..... gaila, bet taip jau yra.... laukė tik itin ankstyvas skrydis šeštadienio ryte...
Šią salą rekomenduoju visiems gamtos mylėtojams, nes būtent ji čia ir valdo. Turistinės infrastruktūros praktiškai nėra, niekas niekur neskuba, karaliauja viską valdanti itališka siesta ir absoliuti ramybė.... Sveika leisti sardiniškam vėjui išpustyti negeras mintis,o smegenims pailsėti nuo kasdienybės... ir tiesiog pasimėgauti jūra, saule, kalnais..... To visiems ir linkiu bei kviečiu paragauti sardiniškų vaišių
Papildyta:
Smagių atostogų visiems besirenkantiems šią salą
Ačiū labai už pasakojimą.
Kasdien skaičiau tarsi filmo naują seriją.
Patraukliai Sardiniją parodei, pasakojimas turėtų užkabinti ne vieną realiai savo akimis įsitikinti. Didelis balionas už tai, nes irgi jungiuosi į tų susidomėjusių gretas.
Labiausiai patiko tas laukiniškumas, tie akmenys su savo formomis ir figūromis. Aišku, ir paplūdimys lyg Havajuose. Ir miestai, sostinė visai patraukli pasirodė - yra kur užlipti ir pasigėrėti miestu iš viršaus - kas gali būti geriau. Kaimeliai vaiduokliai nuotraukose gana švelniai atrodo. Realybėje, tikiu, kad gali atrodyti kitaip.
Patraukliai Sardiniją parodei, pasakojimas turėtų užkabinti ne vieną realiai savo akimis įsitikinti. Didelis balionas už tai, nes irgi jungiuosi į tų susidomėjusių gretas.
Labiausiai patiko tas laukiniškumas, tie akmenys su savo formomis ir figūromis. Aišku, ir paplūdimys lyg Havajuose. Ir miestai, sostinė visai patraukli pasirodė - yra kur užlipti ir pasigėrėti miestu iš viršaus - kas gali būti geriau. Kaimeliai vaiduokliai nuotraukose gana švelniai atrodo. Realybėje, tikiu, kad gali atrodyti kitaip.
QUOTE(linole @ 2013 06 27, 21:53)
Ačiū labai už pasakojimą.
Linole, taikliai parašei-laukiniškumas mane irgi žavėjo, nors aš esu ir nemenka miestų gerbėja. Bet šį kartą man ko gero visi tie akmenys buvo labai labai vietoj ir laiku... Sostinėj buvom pakankamai trumpai, viską praktiškai bėgte apibėgom, gal dėl to man ji nepaliko stipresnio įspūdžio. Šį kartą man tikrai pritrūko kokių poros ar daugiau dienų atostogų (bet būtinai su automobiliu, t.y. galimybe judėti)
Nuotraukos nerealios, sala tokia skirtinga, tiek daug viename, pasaka!
QUOTE(jsgute @ 2013 06 24, 18:27)
Atrodo-Italija labai katalikiška šalis, tačiau bažnyčių Sardinijoj matėm tikrai nedaug. Šita-viena iš gražesnių, tačiau jei neklystu, tai kažkoks muziejus.
yra ju netgi labai daug musu miestelis beveik 4000 gyventoju ir baznyciu-baznyteliu 6, uosvija apie 2000 gyventoju yra 2 dideles baznycios ir baznyteliu 4-5 gal jus ju neatskyret nes kiekvienas miestelio globotojas-sventasis/oji turi savo baznytele savo sventykla
foto
Superinis pasakojimas ir nuotraukos. Manes Sardinija laukia si rudeni, marsrutas kiek kitoks nei Jusu, laukiu nesulaukiu, kol pamatysiu sia grazuole laukinuke sala. O Jums labai aciu uz geras emocijas.
Labai Ačiū