QUOTE(irisas @ 2013 07 11, 21:46)
taip. man dėl to nervas neima, uždarau ir nematau
Aš irgi taip sakau - nematai ir širdies neskauda
Juk indų tikrai turima daugiau negu kiek reikia vienam susėdimui prie stalo. Tai per du susėdimus (+ gaminimus) ir susidaro pilna indaplovė. Įjungei nekčiai ir ryte švarūs blizgantys indai
Tiesa, dėl neišplovimų. Pastebėjau, kad mediniai šaukštai neišsiplauna (nors net nežinau ar galima juos kišti į indaplovę
), dubuo nuo duonos/picos tešlos irgi nevisad atmirksta. Žodžiu tokie lipnūs dalykai sunkiau pasiduoda ekologiškai plovimo programai. Betgi su laiku įsigudrini ir juos ar užmerki ar rankom plauni. Bet laiko, vandens, plovimo priemonių ir rankų kremo (man labai sausėja rankų oda nuo indų plovimo) susitaupo
QUOTE(Juodai @ 2013 07 11, 22:49)
ohoho, mergelikės padirbėjot
Kodėl manot kad patraukus plautuvę liks neišpildytas kampas? Gi visokių kampinių spintelių yra
netgi stalčių kampinių yra - bet čia jau turbūt brangus vaiantas. O ant stalviršio kampe galima kokį kombainą/mikrobangę/kavos aparatą/sktudintuvę padėt
Na, bet jei dedat filtrą - nežinau kokie jo matmenys - gal ir gaila būtų naudoti šiukšlinei skirtą vietą - čia tuo atveju, jei plautuvė ne kampe būtų.
Ale ar tikrai Jums reikia tos indų džiovykos virš plautuvės? Juk indaplovė šalia. Aš tai nedėjau indų džiovyklos ir per 7 metus jos nepasigedau... Indai pas mane sudėti stalčiuje, puodeliai, stiklinės pakabinamose spintelėse. Jei išsiplaunu ką plautuvėje, iškart sušluostau ir sudedu į vietas. Baisiai nepatinka man tie nusivarvėjimai, po to padėkliukų su pribuvusiu vandeniu valymai, kalkių šveitimai ir panašiai...
Planuojam dėti granitą, bet jokių nuolydžio griovelių nežadu daryt
Bereikalingas išmislas tai - niekas ten nenubėga... Granito stalviršio neturėjau, bet turiu plautuvę su padėklu ir grioveliais - tai negana to, kad vistiek reikia vandens likučius nustumti į plautuvę, bet ir papildomo šveitimo atsiranda - tuose grioveliuose labai gerai kaupiasi visokis brudas
Plyta, įdomi Jūsų virtuvė
Va kur tikras nestandartas
Aha, mes tai plepam net prakaitas varva, o tamsta kur zyliojate?
Pas mus stovi kažkos filtras. Nedidelis jis visai, gal vos didesnis už tas kasetes, kur į asotinius vandens filtrus dedasi
Ir mano galva mažiau išpildytas kampas bus jei ten plautuvė. Na bent spintukė tai tikrai. Nebent kaip jau kažkuri forumietė ten numačius vietą dulkių siurbliui, o šiukšlinė kažkur kitur patogiau. Pas mus virtuvėj dabar numatytos dviejų tipų kampinės - viena v formos su dvejom durelėm ir lentynom viduj (nededam karuselės pinigų taupymo sumetimais, bet jei prakusim gal ir įsidėsim), kita vienoj linijoj, su vienom durelėm ir išvažiuojančiais krepšeliais (brangūs velniai, bet kitaip nesigaunasi pagal dabartinį planą ir norus). Realiai abu kampai galėtų būti tokios pat kampinės su durelėm, bet aš taaaaip noriu didelio stalčiaus po plautuve
Ir geriau gal nekarksėsiu, nes tuoj ir čia sutaupysim ir įdėsim abi paprastas, be jokių stalčių šiukšlinei
Manau džiovykla gerai jei indaplovės nėra, o jei toji yra, džiovykla nedaug tiesioginės funkcijos atlieka. Pas tėvus tai džiovykloje ne tik džiūva, bet ir gyvena kasdieniai indai. Pas mane dabar prie plautuvės krepšiukas nuvarvėjimui, tai kai tik nudžiūva indai - iškart į lentynas išdėlioju. Naujoj virtuvėj turėsiu padėkliuką su sulankstomu krepšeliu ekstriniams atvejams. O kokį vieną puoduką galima ar tai ant šluostės nuvarvint ar iškart nusausint. Čia jau reik galvot kokie kieno įpročiai
Dėl nuolydžio griovelių ar plautuvių su padėklais, tai absoliučiai sutinku
Daugiau darbo su jais negu naudos iš jų. Bent jau man
Laimės niekam nėra pažadėta. Gyvenimas kiekvienam skiria laiko ir erdvės. Pats žmogus turi pasirūpinti kuo juos užpildyti.