Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriam virtuvę

QUOTE(fukse @ 2013 07 11, 21:22)
Jei jungti pustuštę, tada koks tikslas statyti didelę indaplovę  g.gif
Senos statybos butuose virtuvės ir taip mažos, reikia ir taip sukti galvą kaip sutalpinti reikiamus baldus, visai kas kita naujos statybos butai ar nuosavi namai  ax.gif 
Aš jau išsitobulinau šiuo klausimu  smile.gif
Skardą dedu apverstą viršutiniame stalčiuje atremdama ant puodeliams skirtos lentynėlės  4u.gif

Bet ant puodelių ar į tuščią krepšį? Aš kažkada pabandžiau dėt į apatinį krepšį... ir supratau, kad teks plauti rankomis doh.gif
Kokios sriubinės lėkštės labiau tinka indaplovėms, paprastos sriubines, ar dubenėliai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irisas: 11 liepos 2013 - 20:52
QUOTE(irisas @ 2013 07 11, 21:40)
Bet ant puodelių ar į tuščią krepšį? Aš kažkada pabandžiau dėt į apatinį krepšį... ir supratau, kad teks plauti rankomis  doh.gif
Kokios sriubinės lėkštės labiau tinka indaplovėms, paprastos sriubines, ar dubenėliai?

Puodelius tada sudedu į antro aukšto krepšį , o skardą dedu ant antro aukšo krepšio, kurį galiu pavadinti kaip "trečią" aukštą skirtą puodeliams 4u.gif
Lėkštės pas mus paprastos sriubinės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(fukse @ 2013 07 11, 21:56)
Puodelius tada sudedu į antro aukšto krepšį , o skardą dedu ant antro aukšo krepšio, kurį galiu pavadinti kaip  "trečią" aukštą skirtą puodeliams  4u.gif
Lėkštės pas mus paprastos sriubinės  ax.gif

suprantu, kad čia ne virtuvės tema, bet indaplovių temoj diskutuojama tik apie ndaplovės pirkimą smile.gif Man kartais būna nedaplautų indų g.gif Niekaip nesuprantu kame gali būti reikalas, puodai kartais irgi būna tviskantys, o kartais reikia daplaut g.gif
Atsakyti
QUOTE(fukse @ 2013 07 11, 21:22)
Jei jungti pustuštę, tada koks tikslas statyti didelę indaplovę  g.gif
Senos statybos butuose virtuvės ir taip mažos, reikia ir taip sukti galvą kaip sutalpinti reikiamus baldus, visai kas kita naujos statybos butai ar nuosavi namai  ax.gif 

Aj man jau geriau erdvesnė biggrin.gif Ne taip atidžiai reik dėliot, kad viskas sutilptų biggrin.gif Aš tai pustuštės nestatau, čia tik parašiau, jei kam psichologiškai sunku laikyt dvi dienas indus biggrin.gif O man dzin, aš statau kas 3-4 dienas, tai man išvis super ekonomiškai gaunasi thumbup.gif Ir elektra, ir priemonės tauposi, o šie du dalykai, kaip žinia, tikrai brangiai atsieina, "atperka" sutaupytą karštą vandenį biggrin.gif
O dėl vietos senuose namuose, na visaip būna, mano atveju tai 60tinė geriau įsipaišė, ji netikėtai buvo išmąstyta nestandartinėj vietoj, kurioj su 45cm nežinau, ką būčiau darius smile.gif (mano virtuvė 6kv).
Ok ok sorry, čia tik mano gal ir nevisiškai pagrįsta nuomonė 4u.gif

Irisas, aj ir man visaip būna.... Bet pastaruoju metu vienoj pusėj išvis purvini lieka doh.gif Sakau, kiba reik purkštukus patikryt nuėmus malūnėlius tuos, mažu užsikišę.... Ir druskos papildžiau, ir skalavimo skysčio, bet viena pusė kap nepaliesta lieka blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gabby_jz: 11 liepos 2013 - 21:39
QUOTE(irisas @ 2013 07 11, 21:08)
suprantu, kad čia ne virtuvės tema, bet indaplovių temoj diskutuojama tik apie ndaplovės pirkimą  smile.gif Man kartais būna nedaplautų indų  g.gif Niekaip nesuprantu kame gali būti reikalas, puodai kartais irgi būna tviskantys, o kartais reikia daplaut  g.gif

Puodai, gal biski daugiau "pritrauke" nuo virimo. Priezasciu daug gali buti. Pirmiausia reik patikrinti del druskos ir skalavimo skyscio. Patikrinti ir isskalauti filtrus, bei tas besisukancias "rankenas".
Plius indu sudejimas turi reiksmes. Dar karts nuo karto paleidziu auksciausia temperatura su valymo priemone tuscia issivalymui.

QUOTE(gabby_jz @ 2013 07 11, 21:31)
Irisas, aj ir man visaip būna.... Bet pastaruoju metu vienoj pusėj išvis purvini lieka doh.gif Sakau, kiba reik purkštukus patikryt nuėmus malūnėlius tuos, mažu užsikišę.... Ir druskos papildžiau, ir skalavimo skysčio, bet viena pusė kap nepasiekiama blink.gif

Bet gi tos rankenos su purkstukais tai sukasi. Keista g.gif . O gal uzstrige ir nesisuka?
Atsakyti
QUOTE(jblmami @ 2013 07 11, 22:42)
Puodai, gal biski daugiau "pritrauke" nuo virimo. Priezasciu daug gali buti. Pirmiausia reik patikrinti del druskos ir skalavimo skyscio. Patikrinti ir isskalauti filtrus, bei tas besisukancias "rankenas".
Plius indu sudejimas turi reiksmes. Dar karts nuo karto paleidziu auksciausia temperatura su valymo priemone tuscia issivalymui.
Bet gi tos rankenos su purkstukais tai sukasi. Keista g.gif . O gal uzstrige ir nesisuka?

druskos ir skalavimo skyščių lemputės užsidega kai jų trūksta. Filtrus praplaunu, bet va malūnėlių dar netikrinau smile.gif Či man kada kaip, kartais viską puikiai plauna, kartais nelabai smile.gif būna net lėkštės sudėtos viena eile ir kokia nors lėkštė būna nedaplauta, o kitos liuks g.gif Gal mažai įdedu plovimo miltelių?
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2013 07 11, 12:33)
na, mes dviese su dukra daugiausia gyvenam, vyras tik savaitgali, bet 60 cm indaplovę per dvi dienas prikraunu smile.gif Man rodos 45 cm indaplovėj su puodais sudėtingiau  g.gif

Tai dvi dienas nesvarius indus laikot indaplovej bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Flirt @ 2013 07 11, 23:39)
Tai dvi dienas nesvarius indus laikot indaplovej bigsmile.gif

taip biggrin.gif man dėl to nervas neima, uždarau ir nematau biggrin.gif
Atsakyti
ohoho, mergelikės padirbėjot gathering.gif
QUOTE(pingvikas @ 2013 07 11, 14:14)
ačiū už patarimus  4u.gif  4u.gif  4u.gif
na plautuvė nebus tokia didelė kaip papiešta smile.gif
netrauksiu jos arčiau šaldytuvo, man ten stalviršio labiau reik..be to, juk indams plauti bus indaplovė...o virtuvėj suksiuos tik aš, kol kas bent jau...tai ir smožint ir plaut bliudus vienu metu manau neteks smile.gif
kitas momentas, tas nelemtas kampas, ką paskui su juo daryt? palikti neišpildytą? o taip manau po kriauklę bus labai gerai į kampa įgrūst filtrą geriamam vandeniui ir pan.

Kodėl manot kad patraukus plautuvę liks neišpildytas kampas? Gi visokių kampinių spintelių yra 4u.gif netgi stalčių kampinių yra - bet čia jau turbūt brangus vaiantas. O ant stalviršio kampe galima kokį kombainą/mikrobangę/kavos aparatą/sktudintuvę padėt rolleyes.gif Na, bet jei dedat filtrą - nežinau kokie jo matmenys - gal ir gaila būtų naudoti šiukšlinei skirtą vietą - čia tuo atveju, jei plautuvė ne kampe būtų.
QUOTE(viola78 @ 2013 07 11, 15:33)
1. tai aš ne dėl kainų skirtumo ar sąnaudų mažesnę renkuosi, mąstau neprikrausiu aš tos 60 indaplovės, o dvi dienas nenoriu krauti schmoll.gif

QUOTE(bus kita balta ziema @ 2013 07 11, 15:42)
o jeigu kraut 3 dienas? tos dvieju dienu lekstes ar dubeneliai gi pridzius kol lauks kitu, kol bus ijungtas plovimas ? 
as irgi del itokiu motyvu indaploves neimu

Nieko baisaus tos dvi dienos krovimo - ne savaitė gi smile.gif Indaplovėse būna tokios trumpos 10min programėlės (bent jau pas mane yra 7 metų senumo electrolux modelyje, tad spėju kad dabartinėse da ne tokių mandrybių yra unsure.gif ) - labai patogu įjungti praskalaut indus, kad nepridžiūtų ir kvapelis neatsirastų mirksiukas.gif
QUOTE(Oksiukaz @ 2013 07 11, 17:45)
Man ir pačiai pirmas variantas grazus, bet truputį neramina tai, kad indų džiovyklė gaunasi šone.. Turbūt reiks priprast, beto niekur nepabėgsiu nuo Blum'ų  ax.gif

Ale ar tikrai Jums reikia tos indų džiovykos virš plautuvės? Juk indaplovė šalia. Aš tai nedėjau indų džiovyklos ir per 7 metus jos nepasigedau... Indai pas mane sudėti stalčiuje, puodeliai, stiklinės pakabinamose spintelėse. Jei išsiplaunu ką plautuvėje, iškart sušluostau ir sudedu į vietas. Baisiai nepatinka man tie nusivarvėjimai, po to padėkliukų su pribuvusiu vandeniu valymai, kalkių šveitimai ir panašiai...
QUOTE(jblmami @ 2013 07 11, 19:13)
Bet pora dalyku man keistokai: stalciu linijos ir dedant granita( jei gerai isiziurejau) tikrai nebucau dejusi prie plautuves padeklo. Galima toj vietoj granite nuolydi i plautuve padryti.  Atrodytu elegantiskiau.

Planuojam dėti granitą, bet jokių nuolydžio griovelių nežadu daryt schmoll.gif Bereikalingas išmislas tai - niekas ten nenubėga... Granito stalviršio neturėjau, bet turiu plautuvę su padėklu ir grioveliais - tai negana to, kad vistiek reikia vandens likučius nustumti į plautuvę, bet ir papildomo šveitimo atsiranda - tuose grioveliuose labai gerai kaupiasi visokis brudas doh.gif
Plyta, įdomi Jūsų virtuvė 4u.gif Va kur tikras nestandartas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2013 07 11, 23:49)
ohoho, mergelikės padirbėjot  gathering.gif

Ale ar tikrai Jums reikia tos indų džiovykos virš plautuvės? Juk indaplovė šalia. Aš tai nedėjau indų džiovyklos ir per 7 metus jos nepasigedau... Indai pas mane sudėti stalčiuje, puodeliai, stiklinės pakabinamose spintelėse. Jei išsiplaunu ką plautuvėje, iškart sušluostau ir sudedu į vietas. Baisiai nepatinka man tie nusivarvėjimai, po to padėkliukų su pribuvusiu vandeniu valymai, kalkių šveitimai ir panašiai...

kas tiesa, tas ne melas..man irgi nepatinka schmoll.gif
bet kažkaip reikėtų ir kitus šeimos narius išmokyt šluostyti indus po išplovimo g.gif
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2013 07 11, 21:46)
taip. man dėl to nervas neima, uždarau ir nematau  biggrin.gif

lotuliukas.gif Aš irgi taip sakau - nematai ir širdies neskauda thumbup.gif Juk indų tikrai turima daugiau negu kiek reikia vienam susėdimui prie stalo. Tai per du susėdimus (+ gaminimus) ir susidaro pilna indaplovė. Įjungei nekčiai ir ryte švarūs blizgantys indai thumbup.gif

Tiesa, dėl neišplovimų. Pastebėjau, kad mediniai šaukštai neišsiplauna (nors net nežinau ar galima juos kišti į indaplovę ax.gif ), dubuo nuo duonos/picos tešlos irgi nevisad atmirksta. Žodžiu tokie lipnūs dalykai sunkiau pasiduoda ekologiškai plovimo programai. Betgi su laiku įsigudrini ir juos ar užmerki ar rankom plauni. Bet laiko, vandens, plovimo priemonių ir rankų kremo (man labai sausėja rankų oda nuo indų plovimo) susitaupo thumbup.gif

QUOTE(Juodai @ 2013 07 11, 22:49)
ohoho, mergelikės padirbėjot  gathering.gif

Kodėl manot kad patraukus plautuvę liks neišpildytas kampas? Gi visokių kampinių spintelių yra 4u.gif netgi stalčių kampinių yra - bet čia jau turbūt brangus vaiantas. O ant stalviršio kampe galima kokį kombainą/mikrobangę/kavos aparatą/sktudintuvę padėt rolleyes.gif Na, bet jei dedat filtrą - nežinau kokie jo matmenys - gal ir gaila būtų naudoti šiukšlinei skirtą vietą - čia tuo atveju, jei plautuvė ne kampe būtų.

Planuojam dėti granitą, bet jokių nuolydžio griovelių nežadu daryt  schmoll.gif Bereikalingas išmislas tai - niekas ten nenubėga... Granito stalviršio neturėjau, bet turiu plautuvę su padėklu ir grioveliais - tai negana to, kad vistiek reikia vandens likučius nustumti į plautuvę, bet ir papildomo šveitimo atsiranda - tuose grioveliuose labai gerai kaupiasi visokis brudas  doh.gif
Plyta, įdomi Jūsų virtuvė 4u.gif Va kur tikras nestandartas  bigsmile.gif

Aha, mes tai plepam net prakaitas varva, o tamsta kur zyliojate? lotuliukas.gif

Pas mus stovi kažkos filtras. Nedidelis jis visai, gal vos didesnis už tas kasetes, kur į asotinius vandens filtrus dedasi g.gif Ir mano galva mažiau išpildytas kampas bus jei ten plautuvė. Na bent spintukė tai tikrai. Nebent kaip jau kažkuri forumietė ten numačius vietą dulkių siurbliui, o šiukšlinė kažkur kitur patogiau. Pas mus virtuvėj dabar numatytos dviejų tipų kampinės - viena v formos su dvejom durelėm ir lentynom viduj (nededam karuselės pinigų taupymo sumetimais, bet jei prakusim gal ir įsidėsim), kita vienoj linijoj, su vienom durelėm ir išvažiuojančiais krepšeliais (brangūs velniai, bet kitaip nesigaunasi pagal dabartinį planą ir norus). Realiai abu kampai galėtų būti tokios pat kampinės su durelėm, bet aš taaaaip noriu didelio stalčiaus po plautuve wub.gif Ir geriau gal nekarksėsiu, nes tuoj ir čia sutaupysim ir įdėsim abi paprastas, be jokių stalčių šiukšlinei verysad.gif

Manau džiovykla gerai jei indaplovės nėra, o jei toji yra, džiovykla nedaug tiesioginės funkcijos atlieka. Pas tėvus tai džiovykloje ne tik džiūva, bet ir gyvena kasdieniai indai. Pas mane dabar prie plautuvės krepšiukas nuvarvėjimui, tai kai tik nudžiūva indai - iškart į lentynas išdėlioju. Naujoj virtuvėj turėsiu padėkliuką su sulankstomu krepšeliu ekstriniams atvejams. O kokį vieną puoduką galima ar tai ant šluostės nuvarvint ar iškart nusausint. Čia jau reik galvot kokie kieno įpročiai mirksiukas.gif

Dėl nuolydžio griovelių ar plautuvių su padėklais, tai absoliučiai sutinku drinks_cheers.gif Daugiau darbo su jais negu naudos iš jų. Bent jau man 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2013 07 11, 21:46)
taip  biggrin.gif man dėl to nervas neima, uždarau ir nematau  biggrin.gif

Tai gal skalaujat pries idedant g.gif Nes vistiek ir kvapas maisto g.gif As tai ar pilna ar tuscia jungiu biggrin.gif
Atsakyti