Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriam virtuvę

QUOTE(indreta @ 2013 07 11, 10:55)
Aj dar ir dėl rozeciu, jos jau buvo toje vietoje, o prie dujines negerai per arti sad.gif mazokai to stalvirsio, bet kad taip gavosi.

pas mane irgi dėl rozečių neina nieko pastumdyti doh.gif ir taip dujinė kaitlentė bus arti rozečių ax.gif jau nusižengiant bet kokiems saugos reikalavimams doh.gif
na va ir aš jau pasibraižiau ko noriu ir kas gaunasi, šiek tiek idėjų pakoregavo ir baldininkai smile.gif
user posted image
user posted image
stalviršis bus per dvi sienas, t.y. vienas standartinis 91cm aukštyje, kitas eis į palangės vietą, tad aukštis tik 85-86cm, tad kampe ties langu, gausis stalviršių slenkstis, bet čia jau nieko nepadarysi ax.gif lango keisti negaliu, nes tai daugiabutis ax.gif jau ir taip išsigriovėm vieną sieną, tad išnyko niša į kurią anksčiau buvom įkišę šaldytuvą, šaldytuvas liks stovėti toj pačioj vietoj, tik vietoj nišoas atsiras sieninė spinta smile.gif po palanginiu starviršium šone lango iš kairės pusės bus lentynėlės, nes toj sienoj dar eina radiatoriaus vamzdžiai, tad truputį susitrukdys erdvės, o gal visgi spintelę su durelėmis daryti g.gif bet lentynėlių mintis būtų tokia, erdvė dukrytės sausainiukams, saldainiukams ar kokiam žaisliukui... dešiniau lango apačioje bus siaura 38cm spintelė, visokiems retai naudojamiems daiktams, viršuje dujų skaitiklis su vamzdžiu į kaitlentę ax.gif gartraukį galvoju ne horizontalų, nes į prieš tai buvusį trankydavau vis galvą, aišku dabar pasikels 5-6cm, bet man jau gali būti psichologiškai nejauku kai gartraukis bus horizontalus (mano ūgios 176cm be batų biggrin.gif )virš kriauklės ant dešinės sienos kabinsis TV, todėl ir atsirado mintis daryti atviras siauras lentynėles, nes šiuo atveju nei varstomos nei pakeliamos netiks jei bus prileistos prie sienos g.gif
kągi, laukiu kritikos ir komentarų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kadija @ 2013 07 11, 13:01)
Dekui uz informacija apie stikla, man labai pagelbejote 4u.gif
hm, kad uzgesins irgi galimas daiktas.. aciu, uz minti  4u.gif gal dar kas kokiu blogybiu zino dujine statant prie lango?  ax.gif

Pas Gabby prie lango, bet, kad niekad nieko neminėjo, kad blogai smile.gif
Dažniausiai langus tai tik atverčiam, o ne atlapojam kiek atsidaro, tai kaip tą ugnį gali užpūst? g.gif Nebent jau labai didelė audra, bet tada greičiau visą langą išlaužtų ir nutėkštų tiesiai ant puodų hihihi.gif
Papildyta:
QUOTE(viola78 @ 2013 07 11, 13:10)
pas mane irgi dėl rozečių neina nieko pastumdyti doh.gif ir taip dujinė kaitlentė bus arti rozečių ax.gif jau nusižengiant bet kokiems saugos reikalavimams doh.gif
na va ir aš jau pasibraižiau ko noriu ir kas gaunasi, šiek tiek idėjų pakoregavo ir baldininkai smile.gif
user posted image
user posted image
stalviršis bus per dvi sienas, t.y. vienas standartinis 91cm aukštyje, kitas eis į palangės vietą, tad aukštis tik 85-86cm, tad kampe ties langu, gausis stalviršių slenkstis, bet čia jau nieko nepadarysi ax.gif lango keisti negaliu, nes tai daugiabutis ax.gif jau ir taip išsigriovėm vieną sieną, tad išnyko niša į kurią anksčiau buvom įkišę šaldytuvą, šaldytuvas liks stovėti toj pačioj vietoj, tik vietoj nišoas atsiras sieninė spinta smile.gif po palanginiu starviršium šone lango iš kairės pusės bus lentynėlės, nes toj sienoj dar eina radiatoriaus vamzdžiai, tad truputį susitrukdys erdvės, o gal visgi spintelę su durelėmis daryti g.gif bet lentynėlių mintis būtų tokia, erdvė dukrytės sausainiukams, saldainiukams ar kokiam žaisliukui... dešiniau lango apačioje bus siaura 38cm spintelė, visokiems retai naudojamiems daiktams, viršuje dujų skaitiklis su vamzdžiu į kaitlentę ax.gif gartraukį galvoju ne horizontalų, nes į prieš tai buvusį trankydavau vis galvą, aišku dabar pasikels 5-6cm, bet man jau gali būti psichologiškai nejauku kai gartraukis bus horizontalus (mano ūgios 176cm be batų biggrin.gif )virš kriauklės ant dešinės sienos kabinsis TV, todėl ir atsirado mintis daryti atviras siauras lentynėles, nes šiuo atveju nei varstomos nei pakeliamos netiks jei bus prileistos prie sienos g.gif

Kodėl ne? Galima baldus daryt 86cm ir viskas bus lygu 4u.gif

Galvos trankomos, kai gartraukis būna 60 cm gylio, na tokie kaip senoviniai kaušai tie būdavo. Dabartiniai įmontuojami apie 30cm gylio. Jei ir į tokį bijot susitrenkt galvą, tai tada taip išeina, kad trankysit ir į uždarytas pakabinamas spinteles ax.gif
Kaip suprast "ne horizontalų"? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mindija @ 2013 07 11, 13:20)
1. Pas Gabby prie lango, bet, kad niekad nieko neminėjo, kad blogai smile.gif

2. Kodėl ne? Galima baldus daryt 86cm ir viskas bus lygu 4u.gif

3. Galvos trankomos, kai gartraukis būna 60 cm gylio, na tokie kaip senoviniai kaušai tie būdavo. Dabartiniai įmontuojami apie 30cm gylio. Jei ir į tokį bijot susitrenkt galvą, tai tada taip išeina, kad trankysit ir į uždarytas pakabinamas spinteles ax.gif

1. Aš kaip supratau, tai pas ją iškart už baldų langas... Na, ta prasme pas mane dar 50cm siena šone, o pas ją berods tik 10cm smile.gif Nors gal ir taip nieko ten blogo nebūtų.... Na net nežinau.

2. Tai gal dėl ūgio nenori tokio aukščio visų baldų daryt?......

3. Na, kai ištrauki jį gaminant, tai gylis apie 50cm gaunas, bet galiu nuraminti, kad aš su 179cm nesitrankau dažnai į jį biggrin.gif Ne pilnai ištraukiu ir tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mindija @ 2013 07 11, 13:20)
Kodėl ne? Galima baldus daryt 86cm ir viskas bus lygu 4u.gif
Galvos trankomos, kai gartraukis būna 60 cm gylio, na tokie kaip senoviniai kaušai tie būdavo. Dabartiniai įmontuojami apie 30cm gylio. Jei ir į tokį bijot susitrenkt galvą, tai tada taip išeina, kad trankysit ir į uždarytas pakabinamas spinteles ax.gif
Kaip suprast "ne horizontalų"? g.gif

kad pagrindinis stalviršis bus paaukštintas, tai vienareikšmiškai, man per žemai standartiniai 85cm, jau turėjau tokį, tai dirbt nelabai galėdavau prie tokio-nugara nelaikydavo doh.gif
gartraukis maždaug tokio principo, bet šitas brangus, neradau tokio, kokį nusižiūrėję esam ax.gif
Atsakyti
O indaplovė jau nupirkta 45cm?
Ir kodėl norit du trumpus stalčiukus daryt, o ne vieną ilgą?
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2013 07 11, 10:09)
tikrai stumčiau plautuvę prie šaldytuvo - negerai taip prie pat kaitlentės schmoll.gif taigi du iš trijų svarbiausių taškų vienoj vietoj sulipdyti, viens kepa, kitam reikia prie plautuvės ar į šiukšlinę ir kamštis gaunas doh.gif
o kampinė spintelė pas Jus numatyta?
450mm stalčiai ne per siauri 4u.gif

ačiū už patarimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
na plautuvė nebus tokia didelė kaip papiešta smile.gif gal imsiu apvalią ar keturkampę
netrauksiu jos arčiau šaldytuvo, man ten stalviršio labiau reik..be to, juk indams plauti bus indaplovė...o virtuvėj suksiuos tik aš, kol kas bent jau...tai ir smožint ir plaut bliudus vienu metu manau neteks smile.gif
kitas momentas, tas nelemtas kampas, ką paskui su juo daryt? palikti neišpildytą? o taip manau po kriauklę bus labai gerai į kampa įgrūst filtrą geriamam vandeniui ir pan.
Atsakyti
QUOTE(gabby_jz @ 2013 07 11, 14:09)
O indaplovė jau nupirkta 45cm?
Ir kodėl norit du trumpus stalčiukus daryt, o ne vieną ilgą?

ne dar niekas nepirkta, tik nusižiūrėta mirksiukas.gif indaplovė tikrai bus 45 ir ne didesnė, nes mano manymu didesnės 3asmenų šeimai nereikia g.gif
o dėl stalčių, tai vienam 500mm bus įrankiai, kitame visokie smulkūs virtuvės įrankai-el. prietaisai (čia gal kad taip dabar pripratus, atskirai viską laikyti smile.gif
ir dar norėjau paklausti ar reali tokio komplekto kaina būtų 7900lt, stalviršis vokiškas, furnitūra priekinė irgi Cleaf tikriausiai bus, karkasas iš paprastesnės plokštės, stalčiai neprisitraukiantys, bet mechanizmas turės būti tvirtas, po kriaukle numatyta buvo paprasta spintelė (dabar galvoju apie stalčių smile.gif ) šią savaitę kiti gamintojai skaičiuoja kainą, bus matyt gal pigiau gausis unsure.gif aš su buitine technika norėjau sutilpti iki 10000lt, o čia su tokiomis kainomis tai jau nelabai telpu doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viola78: 11 liepos 2013 - 13:26
QUOTE(viola78 @ 2013 07 11, 11:10)

Tai pačias rozetes traukit, jei kaitlentės negalit mirksiukas.gif Nor aš tai dėčiau plautuvę be padėklo (kam jis reikalingas?) ir patraukčiau kaitlentę į dešinę. Kaip minimum per tą kargiuką (kuris mano akim žiūrint irgi nereikalingas). Jei stalviršis prie lango bus naudojamas kaip stalviršis, o ne koks pusryčių baras ir priklausomai nuo lango atidarinėjimo įpatumų, dėčiau tokio pat aukščio kaip ir likęs virtuvinis. Kitur stalviršio minimaliai, o jei patinka gaminti, pasigesite manau ax.gif
Viršuj taipogi išnaudočiau erdvę virš gartraukio kiek įmanoma, nes pasidėjimo nėra labai daug, tai ir truputukas pagelbės. Dėl tų lentynėlių virš plautuvė tai net nesupratau kas per mintis? TV bus ant sienos iš kitos pusės ir tai kažkaip įtakoja kokias spinteles galite kabinti? g.gif Kadangi siūlau traukti kaitlentę ir gartraukį, tai pasislinktų ir visos viršutinės spintelės ir dingtų tos lentynėlės ax.gif
Kas bus prie sienos priešais kaitlentę? Gal geriau kitą stalviršį dėti ten ir pasidaryti patogaus aukščio atskirą darbo zoną, kur susistatytų visi elektros pritaisai, būtų bent vienas stalčių blokas pasidėjimui ax.gif Tada ir indaplovę prie plautuvės galėtumėt statyti 600, o ne 450 thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ajste: 11 liepos 2013 - 13:24
QUOTE(viola78 @ 2013 07 11, 14:20)
ne dar niekas nepirkta, tik nusižiūrėta mirksiukas.gif indaplovė tikrai bus 45 ir ne didesnė, nes mano manymu didesnės 3asmenų šeimai nereikia g.gif
o dėl stalčių, tai vienam 500mm bus įrankiai, kitame visokie smulkūs virtuvės įrankai-el. prietaisai (čia gal kad taip dabar pripratus, atskirai viską laikyti smile.gif
ir dar norėjau paklausti ar reali tokio komplekto kaina būtų 7900lt, stalviršis vokiškas, furnitūra priekinė irgi Cleaf tikriausiai bus, karkasas iš paprastesnės plokštės, stalčiai neprisitraukiantys, bet mechanizmas turės būti tvirtas, po kriaukle numatyta buvo paprasta spintelė (dabar galvoju apie stalčių smile.gif ) šią savaitę kiti gamintojai skaičiuoja kainą, bus matyt gal pigiau gausis unsure.gif aš su buitine technika norėjau sutilpti iki 10000lt, o čia su tokiomis kainomis tai jau nelabai telpu doh.gif  doh.gif  doh.gif

na, mes dviese su dukra daugiausia gyvenam, vyras tik savaitgali, bet 60 cm indaplovę per dvi dienas prikraunu smile.gif Man rodos 45 cm indaplovėj su puodais sudėtingiau g.gif
Atsakyti

O cia mano pamastymai viola78 virtuveje 4u.gif
Man kaip visada tiesiog pirstai niezti sulygiuoti vertikalias linijas apatiniu ir virsutiniu spinteliu blush2.gif nes tvarkingiau atrodo mano nuomone smile.gif primeciau tik ilgaja siena cia.

Variantas 1. Jei butu galima virykle truputi pastumti i kaire ir palikt ten 33cm (na susiaureja tokiu atveju stalvirsis palei palange 5cm) ir desinej pusej nepalikt atviru lentyneliu, tikrai manau imanoma daryt dureles net ir prie sienos, tai as daryciau sau kaip cia.
user posted image
Variantas 2. Jei paliekant kaireje 38cm ir atviras lentyneles desineje, graziai issilygiuoja su 60cm indaplove. Bet jau ka tik pasaket kad tokios nenorit.
user posted image
Abiem atvejais neliko kargo, nezinau kiek smarkiai jus jo norit smile.gif
Atsakyti
Ajste, viską daryčiau kaip sakai, bet deje, remontas jau į pabaigą, plytelės suklijuotos, elektra išvedžiota, kabelinė irgi jau vietoj doh.gif
gartraukis greičiausiai bus toks (11 nr), tad vietos nelabai ir lieka daug, bet žadu tikrai kiek bus išnaudoti smile.gif
user posted image
kaitlentės negaliu nė kiek atitraukti nei į kampa, nei dešiniau (bus beveik ir taip ant rozečių bloko (o dar padarė labai žemai ax.gif )
user posted image
kargiukas man gal irgi nelabai būtinas atrodo g.gif arba jį galima būtų traukti prie sienos kur kriauklė, vistiek aš ten jokio aliejau nelaikysiu unsure.gif
na o viršutinių sprendimo kitokio nesugalvoju dėl būsimo TV ant šoninės sienos
user posted image
kitoj sienoj, prieš kaitlentę bus valgomoji zona, t.y. mažas stalas, kad tilptume trise pavalgyti, siena bus tapetuojama margais tapetais, kitos sienos dažomais tapetais
user posted image
taigi čia darbo zona atpuola ax.gif pasidėjimo tai žinoma, mažokai, nes turiu to turtelio susikaupusio, anksčiau dar gelbėjo virtuvinis valgomasis kampas su suolais, dabar tokio daikto jau nebebus, vietos sumažėja galima sakyti per visą 1000mm stalčių bloką, dar galima būtų kažką nebent ant sienos pagalvoti, bet nežinau ar būtų labai jau gražu g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viola78: 11 liepos 2013 - 14:11
1. ne dar niekas nepirkta, tik nusižiūrėta mirksiukas.gif indaplovė tikrai bus 45 ir ne didesnė, nes mano manymu didesnės 3asmenų šeimai nereikia g.gif
2. O dėl stalčių, tai vienam 500mm bus įrankiai, kitame visokie smulkūs virtuvės įrankai-el. prietaisai (čia gal kad taip dabar pripratus, atskirai viską laikyti smile.gif

1. Gal vėl kartosiuos apie indaploves biggrin.gif Kainos jų panašios, sąnaudų skirtumas irgi minimalus, o erdvesnis daiktas visada patogiau ax.gif Na čia gal tik mano nuomonė rolleyes.gif

2. Tai gal galima tiesiog viduj perskyrimą padaryt? Kad ir iš paprasčiausios plokštės. O išorėj būtų mažiau linijų smile.gif Na man tvarkingiau atrodytų ax.gif
Atsakyti