apie vabalus minties tai nekilo, o va apie visokius garus , dregme... ar ten jau taip ziauriai sandaru ?
QUOTE(fukse @ 2013 07 08, 19:46)
Pas mus blumai jau septinti metai, ale niekas niekur ten neišklero ir puikiausiai viskas ten telpa
..Nė už ką nebekeisčiau į tas tradicines dureles Bet tai tik mano nuomonė
..Nė už ką nebekeisčiau į tas tradicines dureles Bet tai tik mano nuomonė
As irgi..
Niekas neisklera, blumai geri atlaiko viska. Ugis mano 160 cm ir pakeliu ir nuleidziu dureles be taburetes. Jug keli tik tiek kiek reikia ir kiek ranku ilgis leidzia, tai kaip galima nepasiekti uzdaryti dureliu?
QUOTE(Juodai @ 2013 07 08, 23:39)
Žinot ką, nesuprantu, kodėl valgyt daryt reikia atsidarius viršutines spinteles ....
Dabar šiaip, pamąstymai: gal nelabai patogu yra tas pakeliamas vis darinėti, jos su didele jėga atidaromos, paskui reikia įveikti blum'ą, kad uždaryt ,
Dabar šiaip, pamąstymai: gal nelabai patogu yra tas pakeliamas vis darinėti, jos su didele jėga atidaromos, paskui reikia įveikti blum'ą, kad uždaryt ,
Dureles darinejasi labai lengvai su blumais.
O gaminant kiti megsta atsidaryti dureles todel, kad spintelese buna sudetos lekstes, prieskoniai ir pan. dalykai, kuriu vis prireikia gaminimo procese. Bent jau pas mane visi sie dalykai sudeti i virsutines.
QUOTE(Oksiukaz @ 2013 07 09, 08:48)
Labai dėkui Juodai, po kibiriukais matau padėklą, jį pirkote atskirai ar kartu su kibirais?
Nėr už ką . Padėklas buvo su kibirais, kaip ir su dangčiu - čia visas komplektas Išties juos pirkom ne atskirai, o kartu su virtuviniu iš baldų gamintojų (Nabuke užsakinėjom virtuvę).
QUOTE(gitulia @ 2013 07 09, 10:08)
O gaminant kiti megsta atsidaryti dureles todel, kad spintelese buna sudetos lekstes, prieskoniai ir pan. dalykai, kuriu vis prireikia gaminimo procese. Bent jau pas mane visi sie dalykai sudeti i virsutines.
Na, šitie dalykai pas mane yra ir bus apačioje - stalčiuose, tad manau, kad galvos nesitrankysiu į viršutines spinteles, nes nebus reikalo jas laikyt atidarytas. Daug labiau kliūčiau į atidarytas apatines spinteles, jei tokios būtų pas mane
Jeigu atvirai, tai pasirinkau tradiciškai atsidarančias spinteles viršuje dėl to, kad daromės tradicinio stiliaus masyvo virtuvę - manau kitokios šitoj vietoj visai netiktų Mat norėjau durelių su suskirstytais stiklais, tokios į viršų pakeliamos atrodytų turbūt juokingai . Jeigu būčiau darius modernią virtuvę, tikriausia nebūčia apsiėjus be super truper blum'ų, juo labiau, kad virš pakabinamų spintelių vietos da velnią, galima būtų drąsiai pakekiamas visokias daryti. Čia jau visai kitas stilius ir jis matyt reikalauja tokių - įdomesnių sprendimų. Bet, kaip sakant, pagyvenau su "modernu", dabar patraukė prie išlaikytų tradicijų
Taip kad, jeigu norit daryti pakeliamas į viršų spinteles - tai ir darykit Pagyvensit su tokiom, galgi kitai virtuvei kils noras ką nors kitaip pasidaryt, pvz. tradiciškai atsidarančias viršutines spinteles , o gal ir ne... Jokio blogio nei vienose, nei kitose nematau
Papildyta:
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 07 09, 00:57)
Mano viena pažįstama irgi mėgsta pakėlusi dureles šeimininkauti. O ji tokia netvarkinga... . Bridnoka net būna... o čia dar pasako "tuoj valgysime", tai sutampo truputi, bet stengiuosi, kad nesuprastų. Tada jaučiuosi kaltas, kad jai tokia dureles įdėjau ir keikiu tą dieną kai supažindinau ją su Gerb. p. Bluum.
Nuo šito neapsaugos jokos spintelės, jokios durys
QUOTE(Juodai @ 2013 07 09, 00:39)
Pas mane dabar pakabinamose spintelėse ne blum'ai - gal painiai parašiau, o gal ne taip supratot...
1.Žinot ką, nesuprantu, kodėl valgyt daryt reikia atsidarius viršutines spinteles
2.O aš vat saviškes darinėjau dažnai - štai ir išklero lankstai po 7 metų Reikėjo pataupyt, ryte atidaryt, vakare uždaryt Nu bet irgi, nelabai galiu lygintis su savo viengubom durelėm prie tų galingų blum'ų
3 Panašu, kad gimsta nauja - "Horizontalių durelių" sekta
1.Žinot ką, nesuprantu, kodėl valgyt daryt reikia atsidarius viršutines spinteles
2.O aš vat saviškes darinėjau dažnai - štai ir išklero lankstai po 7 metų Reikėjo pataupyt, ryte atidaryt, vakare uždaryt Nu bet irgi, nelabai galiu lygintis su savo viengubom durelėm prie tų galingų blum'ų
3 Panašu, kad gimsta nauja - "Horizontalių durelių" sekta
1. Na pas mane irgi dauguma dalykų stalčiuose, BET palieku atidarytą džiovyklą, nes gaminant man labai dažnai prisireikia kažką praskalaut, ir įpratus dėt nusivarvėt į džiovyklą
2. Bet argi čia labai mažas laiko tarpas nebrangiems mechanizmams Aš nesupyksiu, jei ir po 3 metų išklers, juk nebus super duper brangu ir sudėtinga juos pasikeist
3. Na iš tikrųjų, tai visi renkasi, kas jiem gražiau/patogiau, tik va tikrai norėjosi paprieštaraut kai kuriems argumentams, kurie tikrai nėra vienareikšmiai Dėl ne/talpumo, transformavimo ne/būtinumo ir dėl žemesnių žmonių ne/pasiekimo. O va grožis ir asmeninė patirtis - čia jau tikrai nepasiginčysi, visiems skirtingai
QUOTE(liepa72 @ 2013 07 09, 06:46)
kai draugam dariau virtuvę,mano idėja buvo stiklas.Ilgai jie delsė,prisiskaitė,kad prilenda už stilo vabalų,blogai valosi,bet vis dėlto sutiko.Stiklą baldžius padarė be jokio tarpelio tarp sienos,valosi puikiai
http://oi42.tinypic.com/2rx9od0.jpg
Bet šiaip ar taip - šioje foto net labai neprastai matosi valymo šuorai Galima buvo ir kruopščiau nuvalyt
QUOTE(gabby_jz @ 2013 07 09, 10:55)
3. Na iš tikrųjų, tai visi renkasi, kas jiem gražiau/patogiau, tik va tikrai norėjosi paprieštaraut kai kuriems argumentams, kurie tikrai nėra vienareikšmiai Dėl ne/talpumo, transformavimo ne/būtinumo ir dėl žemesnių žmonių ne/pasiekimo. O va grožis ir asmeninė patirtis - čia jau tikrai nepasiginčysi, visiems skirtingai
QUOTE(gabby_jz @ 2013 07 09, 10:55)
Bet šiaip ar taip - šioje foto net labai neprastai matosi valymo šuorai Galima buvo ir kruopščiau nuvalyt
nu ir pastabumas - glaz almaz
QUOTE(Juodai @ 2013 07 09, 11:01)
Tiesiog atidarius tą foto, galvoju, mmm, nu gražu tas stiklas, bet paskui žiūriu ir mislinu, ale jei va taip greit pravalius toks vaizdelis (o aš irgi ne iš mėgėjų kruooopščiai blizgint namus), tai gal neee, tada nenoriu stiklo
QUOTE(gabby_jz @ 2013 07 09, 11:05)
Tiesiog atidarius tą foto, galvoju, mmm, nu gražu tas stiklas, bet paskui žiūriu ir mislinu, ale jei va taip greit pravalius toks vaizdelis (o aš irgi ne iš mėgėjų kruooopščiai blizgint namus), tai gal neee, tada nenoriu stiklo
O vos nepasidėjot stiklo pas save
Šitoj vietoj su tuo stiklu elementaru - pavalei su drėgna šluoste, paskui reikia nusausint su sausa, kitaip aišku liks šuorai. Nebent su specialia šluoste stiklams valysit, tada nelieka jų. Išties, nematau nieko sudėtingo (nors aš irgi ne mėgėja blizgint namus - gal kuriam dą vieną sektą ).
QUOTE(Juodai @ 2013 07 09, 11:10)
Tai dar mąstom Ba šitos niekaip nepasibaigiam, ir kažkaip kabinėjamės mes prie jos Nenusilakavo idealiai, tai tokių taškučių yra, manau neužsibus šita
QUOTE(liepa72 @ 2013 07 09, 05:46)
kai draugam dariau virtuvę,mano idėja buvo stiklas.Ilgai jie delsė,prisiskaitė,kad prilenda už stilo vabalų,blogai valosi,bet vis dėlto sutiko.Stiklą baldžius padarė be jokio tarpelio tarp sienos,valosi puikiai
mjooo... cia tai gabaliukas tik to stiklo, o pas mane minimum 3 metrai to malonumo butu..
Papildyta:
QUOTE(agotas @ 2013 07 09, 08:35)
Jokiu problemu, truputis langu valiklio ir gera sluoste, minute laiko ir stiklas nuvalytas. As asmeniskai labai patenkinta, nuo sienos jokio tarpo, stiklas klijuotas, tai jokie vabalai tikrai nepapuola.
o koks pas jus tsiklas? paprastas?
QUOTE(gabby_jz @ 2013 07 09, 10:05)
as ta pati galvoju, foto kuo puikiausiai matosi dryziai nuo valymo, o pas mane langas is sono, tai bus efektas kaip nuo blykstes- apsvies visus mano "nedavalymus"
QUOTE(Juodai @ 2013 07 09, 10:10)
Šitoj vietoj su tuo stiklu elementaru - pavalei su drėgna šluoste, paskui reikia nusausint su sausa, kitaip aišku liks šuorai. Nebent su specialia šluoste stiklams valysit, tada nelieka jų. Išties, nematau nieko sudėtingo (nors aš irgi ne mėgėja blizgint namus - gal kuriam dą vieną sektą ).
Pas mus buvo glazuruotos vienspalves tamsios plyteles, tai valem kaip ir kalbejot- pirma su dregna, po to blizgini su svaria sausa sluoste.. nes ant ju kaip ant stiklo viskas sviete uzkniso tas valymas negyvai ir man dar laiko gaila ... bet sakau, jei po stiklu margas fototapetas, gal efektas kaip su rastuotom polytelem butu- pasleptu?
Papildyta:
QUOTE(bus kita balta ziema @ 2013 07 09, 08:37)
apie vabalus minties tai nekilo, o va apie visokius garus , dregme... ar ten jau taip ziauriai sandaru ?
as isivaizduoju, kad turi buti idealiai lygi siena, kad stiklas gerai prisispaustu ir isstumus ora ir gerai prispaudus stikla ten vos ne vakumas turetu but..
dar mastau, o kokie pavirsiai dar gali buti naudojami tam tarpui tarp virsutiniu ir apatiniu spinteliu be plyteliu? baldine plokste, kamstis.. o jei tapeta koki atsparu dregmei(kur buna voniai ir virtuvei skirti) ? kas butu jei ji palikciau neuzdengta? ar cia nesmaone butu kazin?
Mes tapetą lakavom
Na ką, atkeliauju į šią temą patarimų.
Jau kiek prisvajota, priplanuota apie naują virtuvę, bet galop reikia sudėt taškus ant "i", nes darbininkai jau kitą savaitę imsis sienų, grindų, lubų remonto
Ir jau niekur nedingsim, teks galutinai nuspręsti dėl rozečių, gartraukio skylės vietos... (pastarasis planuose kol kas dar "bėgioja" nuo vienos prie kitos sienos).
O dabar reikia nuspręsti kas bus tarp virš. ir apatin. spintelių. Taigi klausimai:
1. Kiek suprantu baldininku požiūriu geriau, kai pirmiau statosi baldai, o po to klijuojasi plytelės...Ar taip?
2.O kaip su stiklu tarp spintelių? Jis dedasi prieš sustatant baldus, ar po?
3.O siena už stiklo dažoma ar klijuojama tapetu - prieš ar po baldų pastatymo?
Jau kiek prisvajota, priplanuota apie naują virtuvę, bet galop reikia sudėt taškus ant "i", nes darbininkai jau kitą savaitę imsis sienų, grindų, lubų remonto
Ir jau niekur nedingsim, teks galutinai nuspręsti dėl rozečių, gartraukio skylės vietos... (pastarasis planuose kol kas dar "bėgioja" nuo vienos prie kitos sienos).
O dabar reikia nuspręsti kas bus tarp virš. ir apatin. spintelių. Taigi klausimai:
1. Kiek suprantu baldininku požiūriu geriau, kai pirmiau statosi baldai, o po to klijuojasi plytelės...Ar taip?
QUOTE(liepa72 @ 2013 07 09, 06:46)
Stiklą baldžius padarė be jokio tarpelio tarp sienos,valosi puikiai
2.O kaip su stiklu tarp spintelių? Jis dedasi prieš sustatant baldus, ar po?
3.O siena už stiklo dažoma ar klijuojama tapetu - prieš ar po baldų pastatymo?