Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriam virtuvę

Oho kokia čia arši diskusija dėl horizontalių ir vertikalių spintelių įvyko blink.gif O taip nekaltai prasižiojau blink.gif Na turbut jau visi už ir prieš išvardinti, tai net nebeturiu ką ir bepridurti. Kiekvienas pasveria kas jam yra svarbiau/patogiau ir renkasi. Man horizontalių pliusai nusvėrė todėl tokias ir pasidariau.

QUOTE(pingvikas @ 2013 07 08, 09:56)
kampas tai tikrai nedėkingas dalykas. jei indaplovė stimti iki šaldytuvo, tada kriauklė, o kampe daryt kažkokias dureles visam kampui, gal tada jų atidaryma daryt ilgos sienos pusėj, o ten kur  orkaitė, tai kaip minėjot, 2 stalčių blokai po 45 cm ir orkaitė vidury. koks patogus plotis durelėms kampiniam atidarymui?
arba kriauklę taip ir palikt arčiau kapo, po ja bus dureles 60 cm?
gartraukį galima gal ir 60 cm pločio dėt, kad viskas atsidarinėtų sklandžiai.

Dėl kampo išnaudojimo, tai manau dar durelių plotis priklauso nuo to kaip ta kampą išnaudosit, ar tiesiog lentyna, ar su kokiu mechanizmu. Mano asmenine nuomone, jei tik lentyna, tai kad būtų patogu prieiti prie tolimiausių daiktų, dėčiau min 45-50cm. Gal 45cm ir kiek mažoka g.gif
Atsakyti
QUOTE(pingvikas @ 2013 07 08, 12:38)
tai vis gi kas geriau, ar vertikalios ar horizontalios spintelės? kas laimi, ar grožis ar praktiškumas?
man gražiau žiūrisi horizontalios...

cia zinot kaip tas posakis - kol neistekejus, nezino, kai patrodo chalatas, kai tik ziedas ant pirsto - penki jaukus chalatai namuos...
Papildyta:
QUOTE(gabby_jz @ 2013 07 08, 13:58)
kiek kur gyvenau, gyvenime nekaitaliojau lentynų aukščių smile.gif Pradžioj sudidėlioji pGagal turimus daiktus, ir vsio, nebejudini tų lentynų smile.gif

as ir ta pati snd pagalvojau - nors meistriukui sakau, kad padarytu tu laikikliuku pakaitaliojimui smile.gif ale tai pir bus, kaip sakai - nekaitaliosiu
Papildyta:
QUOTE(nercyte09 @ 2013 07 08, 17:35)
turbūt išprotėsiu galutinai aš su ta virtuve...tai tamsi su baltu stalviršiu, tai šviesi su smėliavu stalviršiu, su juodu, su margu....negi visom taip buvo?

man ne... pirmiausia pamaciau stalvirsi ir pasakiau - noriu tokio.
prie jo beliko fasadams spalva isisirinkti smile.gif bus greiciausiai RAL 1013 Oyster White

va tokia spalva user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bus kita balta ziema: 08 liepos 2013 - 22:04
Prasau pagalbos 4u.gif Ar galit kas nors pasakyt ar sunkiai priziurimas stiklas tarp spinteliu (vietoj plyteliu), kaip daznai ji toki reiketu kazin valyt? jei po juo fototapetas ar jo spalva marumas kazkiek slepia aptaskymus? ar stikla valant nesibraizo jis greit?
Atsakyti
as desiu plyteles smile.gif kol kas taip mastau...
stiklas, prisikaiciau, viska rodo, visus laselus vandens, viska kas uzteska, paskui nuo vosokiu temperatyurur po juo gali atsirasti visokie burbuliukai
neturejau jo nezinau is praktikos, tik is kitu pasakymu.... bet jais vrta tiket 50:50 daug kas prikaluso nuo spalvos
juk daug kas deda - vieniems gerai, kitiems - ne
Atsakyti
QUOTE(Flirt @ 2013 07 08, 17:13)
Oi tikrai ne 4u.gif  Ne vienam geram restorane teko dirbt ax.gif O jum ar teko gera indukcine naudotis schmoll.gif  Nors siaip labai jau krypstam nuo temos blush2.gif

Nesigincysiu. Kokiam dirbot nezinau. Bet as cia kiek maciau naudoja dujas, arba metalines kaitlentes.
Indukcine naudojuos. Ar ji gera ar ne nezinau g.gif . Bet faktas tas, kad as "gero" ketaus puodo, kuris jau pats sveria apie 10 kg negaliu ant to stiklo padeti. Bijau ilus, kai dar pakrausiu i vidu maisto. Vertinu ketaus vaflines keptuves. Nes skonis visai kitas. Su jom ir nepakepsi. Temperaturos kaip ant duju nepakelia. Plius susibraize stiklas. Poffertjes ketaus keptuve pasidejau ir pribraize doh.gif .
Gailiuosi, kad neinvestavom i duju davedimo iki virtuves.
Papildyta:
QUOTE(Kadija @ 2013 07 08, 22:12)
Prasau pagalbos  4u.gif Ar galit kas nors pasakyt ar sunkiai priziurimas stiklas tarp spinteliu (vietoj plyteliu), kaip daznai ji toki reiketu kazin valyt? jei po juo fototapetas ar jo spalva marumas kazkiek slepia aptaskymus? ar stikla valant nesibraizo jis greit?

Turim jau daugiau kaip 8 m satinuota stikla thumbup.gif . Bet be jokiu tapetu. Man po tiek metu plyteliu valymo thumbup.gif . Super lengva prieziura ir pas mane nieko nesimato schmoll.gif . Tik kai prikisi nosi, tai pamatai kad jau valyti reikia. Kartais su mazgote pratrinu. Kai jau labai nutaskytas buna, praeinu su Ceraclen. Zodziu, valau taip pat kaip stiklo keramika. Plyteles(o ant ju labai matesi), o ypac ju tarpus kol atitrindavau blink.gif . Nebenoriu plyteliu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(jblmami @ 2013 07 08, 22:30)

Turim jau daugiau kaip 8 m satinuota stikla thumbup.gif . Bet be jokiu tapetu. Man po tiek metu plyteliu valymo  thumbup.gif . Super lengva prieziura ir pas mane nieko nesimato schmoll.gif . Tik kai prikisi nosi, tai pamatai kad jau valyti reikia. Kartais su mazgote pratrinu. Kai jau labai nutaskytas buna, praeinu su Ceraclen. Zodziu,  valau taip pat kaip stiklo keramika. Plyteles(o ant ju labai matesi), o ypac ju tarpus kol atitrindavau blink.gif . Nebenoriu plyteliu schmoll.gif

O koks tas satinuotas? nerandu google nieko informatyvaus, cia gal matinis? g.gif jezus marija, koks neismanymas rolleyes.gif
Jei deti plyteles, as del tarpu tarp plyteliu nebijau, bet va pats stiklas kai apsisvies bijau kaip bus. Virtuvei is sono grynai langas, tai is kambario link lango bijau kad matysis visas aptaskymas ant stiklo, ar nebus panasiai kaip su glazuruotomis plytelemis? turejom tamsias ir vienspalves rudas, tai aptaskymai siaubingai matesi ant plyteliu pavirsiaus.. doh.gif
Ir ar per tiek metu neissibraize? jei pavalyciau su kempine? as nelabai kantri ir nelabai jauciu malonuma blizgindama namus... blush2.gif

bus kita balta ziema, ir as neturejus, uztai idomu.. as va svarstau apie stikla, nes virtuve nujauciu bus sviesi, noriu akcento, spalvu, tai galeciau ideti fototapeta. O jei nusibos- ateity galesiu pakeisti i kita.. g.gif bet bijau, kad teks man ta stikla valyt ir valyt ax.gif nesu pas nieka is pazistamu macius, todel labai aktualu suzinotikas ka girdejes/isbandes
Atsakyti
QUOTE(fukse @ 2013 07 08, 20:46)
Pas mus blumai jau septinti metai, ale niekas niekur ten neišklero ir puikiausiai viskas ten telpa  unsure.gif
Anksčiau buvo pas mus tradicinės spintelės su durelėmis atsidarančiomis į šonus, tai aš pastoviai į dureles galvą trankydavausi, matyt žioplavota esu  smile.gif , o dabar tai liuks, viso gaminimo metu spintelės (bent jau virš plautuvės) durelės pakeltos į viršų ir mano galva nebedaužoma, nes mes aukšti esam  ax.gif
O dėl vaizdo... tai vieną atsidarančių durelių į viršų aukštą padarėm dūminio stiklo ir atrodo "lengvai" ir tokios plačios spintelės vizualiai praplatina šiaip jau mažą virtuvę.
Nė už ką nebekeisčiau į tas tradicines dureles  schmoll.gif  Bet tai tik mano nuomonė  4u.gif

Pas mane dabar pakabinamose spintelėse ne blum'ai - gal painiai parašiau, o gal ne taip supratot... 4u.gif
Žinot ką, nesuprantu, kodėl valgyt daryt reikia atsidarius viršutines spinteles g.gif Dabar nedidelė pas mane virtuvė, bet viršutinėse nėra nieko, ko baisiai nuolat reikėtų gaminat... Kai didesnę virtuvę turėsiu, galgi prisikrausiu ten ko nors baisiai reikalingo, bet abejoju unsure.gif Pagrindiniai reikalai bus stalčiuose apačioj, nes jie kur kas talpesni, o viršutinėse - puodeliai, stiklinės, taurės, mažos lėkštutės, kava, arbata, dar kokios smulkmenos... Žinau, viena pažįstama irgi mėgsta atsidarius viršutines spinteles į viršų šeimininkauti, bet dievaži, jose tik tai, ką suminėjau aukščiau doh.gif
Dabar šiaip, pamąstymai: gal nelabai patogu yra tas pakeliamas vis darinėti, jos su didele jėga atidaromos, paskui reikia įveikti blum'ą, kad uždaryt g.gif , ko tikrai nėra su tradiciškai atsidarančiomis durelėmis - jas ir vos pravėrus kitąkart gali puodelį išsitraukt smile.gif O aš vat saviškes darinėjau dažnai - štai ir išklero lankstai po 7 metų doh.gif Reikėjo pataupyt, ryte atidaryt, vakare uždaryt unsure.gif Nu bet irgi, nelabai galiu lygintis su savo viengubom durelėm prie tų galingų blum'ų ax.gif

Panašu, kad gimsta nauja - "Horizontalių durelių" sekta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2013 07 08, 23:39)
Pas mane dabar pakabinamose spintelėse ne blum'ai - gal painiai parašiau, o gal ne taip supratot...  4u.gif
Žinot ką, nesuprantu, kodėl valgyt daryt reikia atsidarius viršutines spinteles  g.gif

Žinau, viena pažįstama irgi mėgsta atsidarius viršutines spinteles į viršų šeimininkauti

Panašu, kad gimsta nauja - "Horizontalių durelių" sekta  lotuliukas.gif

Mano viena pažįstama irgi mėgsta pakėlusi dureles šeimininkauti. O ji tokia netvarkinga... doh.gif. Bridnoka net būna... o čia dar pasako "tuoj valgysime", tai sutampo truputi, bet stengiuosi, kad nesuprastų. Tada jaučiuosi kaltas, kad jai tokia dureles įdėjau ir keikiu tą dieną kai supažindinau ją su Gerb. p. Bluum.

Stalčių sektoje vyksta susiskaldymas į horizontaliuosius ir vertikaliuosius. Kvepia paraku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 09 liepos 2013 - 00:02
QUOTE(Oksiukaz @ 2013 07 04, 11:06)
O ar galima būtų šį stalčių pamatyti iš šono? Ar nesunku prižiūrėti, t.y. valyti šį stalčių? Pas mane šiuo metu yra spintelė ir ten stovi šiukšlių kibiras, tai nuolat prisitrupina ir panašiai  blush2.gif , bent kartą į savaitę reikia ištuštint spintelę ir išvalyti dugną, kaži kaip su stalčiais?  g.gif valymo prasme patogiau kaip ir spintelę išvalyti bent jau čia mano tokia nuomonė..ar aš klystu?

QUOTE(Juodai @ 2013 07 04, 11:40)
nufotkinsiu kada ir iš šono, ir išėmus kibirus  4u.gif

Padariau kelias foto, kaip žadėjau:
Va, kažkas prapylė kavos tirščius - čia išėmus du kibirėlius - vieną tokį patį, kaip nuotraukoj, kitą didesnį, tokį kaip anie du kartu sudėjus

user posted image

be kibirų

user posted image

ir išsiurbus

user posted image

Nežinau, ar tai norėjot pamatyt, parodžiau, kaip greitai trupinukai susirenka ax.gif Aišku, nekenktų ir su drėgna šluoste prasieit smile.gif , bet tai tikrai nevargina ax.gif
Atsakyti
kai draugam dariau virtuvę,mano idėja buvo stiklas.Ilgai jie delsė,prisiskaitė,kad prilenda už stilo vabalų,blogai valosi,bet vis dėlto sutiko.Stiklą baldžius padarė be jokio tarpelio tarp sienos,valosi puikiai
http://oi42.tinypic.com/2rx9od0.jpg
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2013 07 09, 00:47)
Padariau kelias foto, kaip žadėjau:
Va, kažkas prapylė kavos tirščius - čia išėmus du kibirėlius - vieną tokį patį, kaip nuotraukoj, kitą didesnį, tokį kaip anie du kartu sudėjus

be kibirų

ir išsiurbus

Nežinau, ar tai norėjot pamatyt, parodžiau, kaip greitai trupinukai susirenka  ax.gif Aišku, nekenktų ir su drėgna šluoste prasieit  smile.gif , bet tai tikrai nevargina ax.gif

Labai dėkui Juodai, po kibiriukais matau padėklą, jį pirkote atskirai ar kartu su kibirais?
Atsakyti
QUOTE(Kadija @ 2013 07 08, 23:12)
Prasau pagalbos  4u.gif Ar galit kas nors pasakyt ar sunkiai priziurimas stiklas tarp spinteliu (vietoj plyteliu), kaip daznai ji toki reiketu kazin valyt? jei po juo fototapetas ar jo spalva marumas kazkiek slepia aptaskymus? ar stikla valant nesibraizo jis greit?

Jokiu problemu, truputis langu valiklio ir gera sluoste, minute laiko ir stiklas nuvalytas. As asmeniskai labai patenkinta, nuo sienos jokio tarpo, stiklas klijuotas, tai jokie vabalai tikrai nepapuola.
Atsakyti