Tiesa, melynas dangus, matau sppintelių išdėstymas kiek pasikeitė, ukinė spinta prisidėjo. Ar šaldytuvas prie stalviršio . O ar neturėjo pakabinamos spintelės būti sulygiuotos su didžiosiomis spintomis? Įdomu būtų pamatyt vaizdą iš valgomojo, kiek kaminas dengia salą Ar nkliūna kargo dešinėje už palangės?
Planas buvo koreguojamas va cia tikslesnis http://www.supermama...;#entry62265764 su visais ismatavimais. Kadangi krastines spintos kilo iki virsaus, pakabinamos spinteles nusileido zemiau. As esu zema, man taip patogiau. O kraste prie palanges paprasta spinta,ne cargo. Tiesa,paskutine minute nusprendziau zemiau deti orkaite, tai prisidejo papildoma horizontali linija po stalvirsiu, del to ir staciu blokai po 3 ne po 2. O vietoj indaploves kol kas pastatyta laikina spintute su lentyna
Nuotrauku is uz kamino neturiu,veliau gal idesiu.
QUOTE(melynas dangus @ 2013 07 06, 19:18)
Sveiki, stalčių sekta
Jau beveik turiu virtuvę.
Jau beveik turiu virtuvę.
ar tokios matomos ventiliacijos grotelės būtinos ir šaldytuvo bei orkaitės viršuje?
Gal neatkreipiau dėmesio ,bet anksčiau pastebėdavau jas tik apačioje.
Kadangi šaldytuvo spintelė iki pat lubų, tai grotelės reikalingos ir viršuj (taip meistrai aiškino), o kitoj pusėj nežinau kodėl dėjo (virš orkaitės) MB sako, kad dėl simetrijos - taip gražiau skonio reikalas, tsakant
sveiki.
ikeliu savo virtuves planeli
apacia darysiu tamsiai ruda, virsu dramblio kaulo blizgu (nors tai irgi ne paskutinis pasirinkimas )
labiausiai neramina kampas, kaip isipaisyt taip kad butu ir grazu, ir patogu ir praktiska.
virsutines spinteles noreciau daryti iki lubu, tik kazkaip jei su tradiciskai darinejamom durelem, tai man visai kazkaip nesiziuri;
orkaites kelti aukstai salia saldytuvo nenoriu, taupant stalvirsi
patarkit, ka galima butu keisti...
ikeliu savo virtuves planeli
apacia darysiu tamsiai ruda, virsu dramblio kaulo blizgu (nors tai irgi ne paskutinis pasirinkimas )
labiausiai neramina kampas, kaip isipaisyt taip kad butu ir grazu, ir patogu ir praktiska.
virsutines spinteles noreciau daryti iki lubu, tik kazkaip jei su tradiciskai darinejamom durelem, tai man visai kazkaip nesiziuri;
orkaites kelti aukstai salia saldytuvo nenoriu, taupant stalvirsi
QUOTE(liepa72 @ 2013 07 07, 16:08)
Daug geriau žiūrisi, kai prie lango stalviršis užsibaige iki pat grindų.
aga, apie tai as irgi pagalvojau...
QUOTE(pingvikas @ 2013 07 07, 15:34)
Pritariu dėl stalviršio nuleidimo iki žemės ant paskutinės spintelės prie lango. O šiaip tik keletas pastabėlių ką aš kitaip daryčiau.
1. Plautuvę stumčiau arčiau link šaldytuvo, kad padaugėtų vietos tarp plautuvės ir kaitlentės.
2. Vienodinčiau viršutinių spintelių durelių pločius kiek imanoma, kad būtų mažiau skirtingų pločių. Aišku klausimas koks yra lubų akštis ir kokio aukščio tos pakabinamos spintelės gautusi...
3. Bandyčiau platint priėjimo dureles prie kampinės spintelės.
Pvz kaip nors taip:
Su 50cm ir 60cm viršutinėmis spintelėmis:
Arba visos viršutinės gražiai po 45cm susidalina (kaip 3var), tik apačia nenori gražiai lygiuotis nebent indaplovė 45cm, bet gal būtų griekas tokioj virtuvėj siaura indaplovė
Oj dar pastebėjau, kad atkreipkit dėmėsį į pakabinamos spintelės pačiam kampe durelių plotį, kad atidarinėjant netrukdytų gartraukis. Jau matau kad pagal mano pabraižymus gartraukis 90cm pločio netilptų
QUOTE(liepa72 @ 2013 07 07, 21:17)
Nebuvo pas tave tokio varianto, kad viršutines spinteles daryti atidaromas i viršų,yra lanksta,gal nepigūs, bet jie lenkiasi ir fiksuojasi kokiame nori aukštyje palikti dureles.Tos pakabinamos spintelės horizontaliai manau geriau atrodytų
Beje pas mane pačią virtuvė su horizontaliomis spintelėmis (Blum Aventos mechanizmai, pinigėlių buvo gaila, bet rezultatu džiaugiuosi ). Pas pingvikas viršus išsidėliotų irgi gerai su horizontaliomis spintelėmis, būtų lygiai trys po 90cm ilgio. Aišku ar spintelių pridėlioti iki pat lubų, tai jau kaip kam patinka. Tik apačia man niekaip nepasidavė daug negalvojant susilygiuot, tai ir neįkėliau. Bet gal ant minties užves, tai visgi įmetu. Šalia variantas tiesiog belenkokie pastumdymai
QUOTE(melynas dangus @ 2013 07 07, 09:39)
Planas buvo koreguojamas va cia tikslesnis http://www.supermama...;#entry62265764 su visais ismatavimais. Kadangi krastines spintos kilo iki virsaus, pakabinamos spinteles nusileido zemiau. As esu zema, man taip patogiau. O kraste prie palanges paprasta spinta,ne cargo. Tiesa,paskutine minute nusprendziau zemiau deti orkaite, tai prisidejo papildoma horizontali linija po stalvirsiu, del to ir staciu blokai po 3 ne po 2. O vietoj indaploves kol kas pastatyta laikina spintute su lentyna
o taip, prisiminiau nuorodą pažiūrėjus tiesiog man užsifiksavo Jūsų pirmas variantas - su programa darytas. Betgi kokie Jūs šaunuoliai - patys tokią virtuvę susimeistravot - nu super !!!
Tiesa, o negalvojot to salos kampo atremt kokia nors kojele? Ar neerzina toks vienišas atsikišęs kampas ?
QUOTE(Blumchen123 @ 2013 07 07, 20:58)
Beje pas mane pačią virtuvė su horizontaliomis spintelėmis (Blum Aventos mechanizmai, pinigėlių buvo gaila, bet rezultatu džiaugiuosi ). Pas pingvikas viršus išsidėliotų irgi gerai su horizontaliomis spintelėmis, būtų lygiai trys po 90cm ilgio. Aišku ar spintelių pridėlioti iki pat lubų, tai jau kaip kam patinka. Tik apačia man niekaip nepasidavė daug negalvojant susilygiuot, tai ir neįkėliau. Bet gal ant minties užves, tai visgi įmetu. Šalia variantas tiesiog belenkokie pastumdymai
Vertikalios spintelės darant iki lubų išeina apie 1 m 12 cm aukščio. Tokioje spintelėje dedamos keturios lentynos, tad daiktus galima dėti penkiais aukštais. Vienas tarpas tarp lentynų 20 cm. Paruošus papildomas vietas kur galima perkelti lentynų laikiklius, lentynas galima perkelti aukštyn arba žemyn ir keisti tarpų tarp lentynų aukštį. Labai talpios spintelės.
Horizontalios spintelės su vertikaliai pakeliamomis, arba atverčiamomis kiekvieno aukšto atskiromis durelėmis. Trys aukštai po 26 cm daiktams susidėti. 26 cm tarpas daiktams viršutinės spintelėse kiek per aukštas, bet dviejų tarpų iš to irgi niekaip neišeina. Daug brangesnės, bet kur kas mažiau talpios spintelės.