Labas rytas,
Štai tokia integruojamo gartraukio spintelę baigiau gaminti. Viršutinės spintelės iki lubų, šios aukštis 90 cm, plotis 60 cm. Kairėje pusėje trys lentynėlės, kurias galima pagal poreikį perkelti aukštyn ar žemyn, dešinėje pusėje uždanga su pritvirtintomis lentynėlėmis, kuri reikalui esant lengvai išsiima ir galima prieiti prie vamzdžio, laidų ir t.t. Trys negilios lentynėlės ant kuriu patogu sudėti pvz. prieskonių buteliukus.
Šiai spintelei oro vamzdis viršuje išeina pro patį dešinįjį kampą. Jeigu vamzdis iš spintelės išeitų tiesiai per vidurį, tokias nišas su lentynėlėmis, kaip čia kairėje pusėje, būtų galima padaryti abiejose pusėse, o per vidurį siaurutė vamzdžio uždanga su negiliomis lentynėlėmis prieskonių buteliukams.
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 06 30, 22:36)
Gana gerai padaryta, ačiū už nuotrauką. Na, o kur Ntu-Kpi, kur Mindijos ir kitų mielų ponių gartraukio spintelės vidus? Norisi pamatyti.
Gyvenu be gartraukio. Namo ypatumai neleidžia turėti gartraukį su vamzdžiu. O paprastą su filtru dar neužgyvenau.
QUOTE(bus kita balta ziema @ 2013 06 30, 16:38)
kodel meistrai nenori daryti po orkaite stalciuko sujungto su cokoliu ? gi labai gerai gilesnis stalciukas. daugiau darbo? brangiau gaunas?
Šį klausimą kėliau praeitoje temoje, tačiau tai ir liko tik klausimu, niekas iš savo patirties nepakomentavo...
Mes rdom toj pačioj jau minėtoj Brastoj spec stalčių po orkaite su cokoliu, tačiau to stalčiaus kaina 500 Lt Vyras sugalvojo kaip tai galima padaryti kitaip, naudojant paprastus bėgelius, kas gavosi, pamatysiu jau šeštadienį, nes sutarėm, kad atvažiuos baldininkas montuot spinteles. Cokolinį stalčių darom ne tik po orkaite, bet ir kitoj galimoj vietoj, tik ten jau bus grynai vien tik cokolyje stalčius. Laukiu nesulaukiu šeštadienio
QUOTE(burundukas @ 2013 07 01, 19:45)
Šį klausimą kėliau praeitoje temoje, tačiau tai ir liko tik klausimu, niekas iš savo patirties nepakomentavo...
Mes rdom toj pačioj jau minėtoj Brastoj spec stalčių po orkaite su cokoliu, tačiau to stalčiaus kaina 500 Lt Vyras sugalvojo kaip tai galima padaryti kitaip, naudojant paprastus bėgelius, kas gavosi, pamatysiu jau šeštadienį, nes sutarėm, kad atvažiuos baldininkas montuot spinteles. Cokolinį stalčių darom ne tik po orkaite, bet ir kitoj galimoj vietoj, tik ten jau bus grynai vien tik cokolyje stalčius. Laukiu nesulaukiu šeštadienio
Nenori meistrai daryti todėl, nes dėl to vieno stalčiaus turi iš esmės skirtis spintelės konstrukcija. Įprastos spintelės stovi ant kojelių. Jeigu tokiai spintelei ant kojelių dar prikonstruosite stalčių tai jis bus kur kas siauresnis negu spintelė, o kadangi, kaip žinia grindjuostė yra giliau nei spintelės kraštas, tai stalčius bus ir trumpesnis, tad daug vargo dėl menko stalčiaus. Jeigu norėsite, kad būtų normalaus pločio stalčius, teks irgi paplušėti, kuriant konstrukciją, kad spintelė su stalčiumi cokolyje, pastatant reguliuotųsi, kaip ir kitos. Tarkime aš dedu po grindjuostės apačią tokią permatomą juostelę kuri tiesiog prilimpa prie grindų ir pro ją po spintelėmis nepatenka jokie trupiniai ir nešvarumai. Jeigu ten bus stalčius tos juostelė jau nebe uždėsi.
Visgi, jeigu klientas labai norėtų tokio stalčiaus, pagaminčiau.
mano virykle bus tokia prie 86 cm aukscio stalcius su cokoliu iseina 30 cm - parduotuveje matavome. jeigu mano aukstis apatiniu spinteliu bus 90 cm, dar plius 4 cm... ka daryti? su cokoliu stalciu daryt po orkaite ar be jo ? iseis apie 24 cm be cokolio. uzteks gal. gal neverta daryt su cokoliu ?
QUOTE(bus kita balta ziema @ 2013 06 28, 22:39)
Manyčiau taip padidinamas įrankių pasidėjimo plotas ir jeigu nėra galimybės platesniam stalčiui, ar dviem stalčiam daryti - visai neblogai. Kažkas skundėsi, kad neatlaiko plastmasės, kai perkrauna - na, perkrovimas jau savaime nėr gerai nei į plastmasinius dėklus, nei į kitus, vien dėl užsidarymo strigimo... O kam nepatinka plastmasinis variantas, gal pabandyt pasidaryt tokį (buvau kėlusi jau anksčiau) :
QUOTE(bus kita balta ziema @ 2013 06 29, 14:59)
duju vamzdis spinteleje irgi pasleptas, as galvoju ir ta vamzdi tarp virsutines spneteles pabaigps ir apatines virsaus ji paslepti ... estetiskiau atrodytuuu gal...
aš turbūt nesistengčiau paslėpti to vamzdžio galiuko... su medžiu tai dar dar, bet su plastmasinėm detalėm tai jokiu būdu geriau padarykit iš jo linksmą akcentą - nudažykit ryškia spalva, prikabinkit magnetukų, gal jais dar ką naudingo pritvirtinsit prie vamzdžio
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 06 30, 22:36)
Na, o kur Ntu-Kpi, kur Mindijos ir kitų mielų ponių gartraukio spintelės vidus? Norisi pamatyti.
Pas mane dabar gartraukis "plikas" , o naujoj virtuvėj gartraukiui bus padarytas kaminas, kad priartėtume prie klasikinio stiliaus, bet jį darys ne baldininkai, o statybininkai. Tiesą sakant, net neįsivaizduoju, kaip jie tai padarys Noriu kažko panašaus, tik erdvinio varianto, nes gartraukis bus virš salos:
Šiandien, t.y. vakar, mūsų baldininkai jau beicavo salą
Sakė kitą savaitę jau planuotų virtuvinio atvežimą - šaunuoliai, tiksliai laikosi terminų , tik bėda, kad neturėsim dar kur padėti tos virtuvės - dar sienos nedažytos ir laminatas nepaklotas... Bet tikiuosi, kad liepos pabaigai virtuvinį jau turėsim - nekantrauju baisiai
Pats laikas pradėt granito plokštės ieškot
O dabar ieškau rankenėlių
Ir mėtaus... tokias?:
ar tokias?:
Virtuvinis bus dviejų spalvų - raudona ir pilka, nor ta pilka gavosi nelabai pilka, o daugiau tamsiai ruda su pilkais atspalviais, o raudona - su oranžiniu prieskoniu
Man gražiau atrodo lyg pirmoji, sendinto aukso spalvos rankenėlė, bet bijau, kad gali nelabai tikti prie fasadų...
QUOTE(bus kita balta ziema @ 2013 07 01, 23:29)
mano virykle bus tokia prie 86 cm aukscio stalcius su cokoliu iseina 30 cm - parduotuveje matavome. jeigu mano aukstis apatiniu spinteliu bus 90 cm, dar plius 4 cm... ka daryti? su cokoliu stalciu daryt po orkaite ar be jo ? iseis apie 24 cm be cokolio. uzteks gal. gal neverta daryt su cokoliu ?
Aš beveik visada darau su 15 cm aukščio kojelėmis, tad ten dar šioks toks stalčius išeitų, turiu omenyje neperdarant spintelės konstrukcijos, o stalčių įtupdant tarp kojelių. Jeigu kojelės 10 cm tai neverta net galvoti apie stalčių cokolyje. O jeigu rimtai daryti tai turėtų būti kitokia spintelės konstrukcija, spintelė turėtų į grindis remtis mažytėmis reguliuojamomis kojelėmis įsuktomis į spintelės šono briauną. Tada stalčius būtų normalaus pločio, tokio pat kaip ir kiti spintelėje esantys stalčiai. Bet vis tiek jis būtų gan trumpas, nes plintusas giliau eina nei spintelės kraštas. Dar negana to ten gale ko mes šiaip nematome irgi jis negalės eiti iki pat sienos, nes ten specialiai, vadovaujantis orkaitės gamintojų rekomendacijomis, paliktas tarpas.
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 07 01, 10:03)
Labas rytas,
Štai tokia integruojamo gartraukio spintelę baigiau gaminti.
Štai tokia integruojamo gartraukio spintelę baigiau gaminti.
labai sunki spintelė atrodo, gal kai kabės atrodys geriau
QUOTE(Juodai @ 2013 07 02, 02:20)
O dabar ieškau rankenėlių
Man gražiau atrodo lyg pirmoji, sendinto aukso spalvos rankenėlė, bet bijau, kad gali nelabai tikti prie fasadų...
man gražiau antrosios, gal ne geltonos mėgėja.
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 07 02, 09:05)
Aš beveik visada darau su 15 cm aukščio kojelėmis, tad ten dar šioks toks stalčius išeitų, turiu omenyje neperdarant spintelės konstrukcijos, o stalčių įtupdant tarp kojelių.
gal galima pasižiūrėt, kaip tas atrodo? neteko susidurt su stalčiumi cokolyje. pas mane stalčius yra po orkaitę, bet ne cokolyje.
QUOTE(samira123 @ 2013 07 02, 09:22)
labai sunki spintelė atrodo, gal kai kabės atrodys geriau
gal galima pasižiūrėt, kaip tas atrodo? neteko susidurt su stalčiumi cokolyje. pas mane stalčius yra po orkaitę, bet ne cokolyje.
Sunki. Kelti reiks tik vieną kartą. O jeigu norėjot pasakyti vizualiai sunki, tai plotis standartinis pagal gartraukį 60 cm, aukštį sąlygoje kitos spintelės: visos viršutinės spintelės iki lubų, taip pageidauja klientai.
Nėra ką parodyti, nedariau dar spintelės su stalčiumi cokolyje, svarstome teoriškai, nes viena forumietė jo labai nori.
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 07 02, 09:55)
1. Sunki. Kelti reiks tik vieną kartą. O jeigu norėjot pasakyti vizualiai sunki, tai plotis standartinis pagal gartraukį 60 cm, aukštį sąlygoje kitos spintelės: visos viršutinės spintelės iki lubų, taip pageidauja klientai.
2. Nėra ką parodyti, nedariau dar spintelės su stalčiumi cokolyje, svarstome teoriškai, nes viena forumietė jo labai nori.
2. Nėra ką parodyti, nedariau dar spintelės su stalčiumi cokolyje, svarstome teoriškai, nes viena forumietė jo labai nori.
1. gal kad iš arti fotografuota, tai ir atrodo masyviai. Įdomu, kaip atrodys su durelėmis ir pakabinta.
2. kažkaip ne taip perskaičiau. supratau, kad esat tokias gaminęs.
Teorinis pasvarstymas, jei visos kojelės 10 cm, tai gaunasi aukštesnės apatinės spintelės (čia kai standartinis aukštis), tai ir stalčius po orkaite gilesnis, ar ne?
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 07 02, 09:55)
Nėra ką parodyti, nedariau dar spintelės su stalčiumi cokolyje, svarstome teoriškai, nes viena forumietė jo labai nori.
Kai virtuvė vos 5 kvadratu kisenele, tai ir suki galva kaip kiekviena cm isnaudoti. Man tai aktualu, todėl prieš kažką darydama susirenku visą įmanomą info. Pas mus bus kaip Jūs ir minėjote, spintelė su žemesniais šonais, labai žemom kojelėm. Po orkaite bus stalčius iki žemės (suvokiu, kad priekyje jis bus seklesnis, giliau- gilesnis). Kai norėsiu atsidaryti- darysis kartu ir plintusas. Tokį stalčių visą išlietą iš plastiko su mechanizamis galima nusipirkti Brastoj už maždaug 500 Lt (baldininkams gal pigiau, nežinau).
Taip pat kitoj įmanomoj vietoj bus stalčiukas tik cokolyje (ten planuoju dėti super duper retai naudojamus daiktus). Čia vėl gi man rodos bus pažeminta spintelė (vyras ten su baldininku braižė brėžinius kaip turi būti), nors ir šiam sprendimui yra gatavų reikmenų- firmoj Hetlita galima užsisakyti spec kojelių (jos standartinio aukščio) kuriose yra numatytos vietos tvirtinti stalčių bėgeliams, jei gerai pamenu, viena kojelė nuo 8 Lt kainuoja (priklausomai nuo aukščio ir pan.).
Aišku iškyla visokių niuansų- kokią dėti rankenėlę į cokolį, kas geriau- kojelės su bėgeliais ar pažeminta spintelė ir pan. Bet viskas yra įmanoma jei tik noras yra. O kaip gavosi ir ar gavosi, pasakysiu po savaitgalio (ir parodysiu, jei bus ką rodyti )
QUOTE(samira123 @ 2013 07 02, 11:01)
Teorinis pasvarstymas, jei visos kojelės 10 cm, tai gaunasi aukštesnės apatinės spintelės (čia kai standartinis aukštis), tai ir stalčius po orkaite gilesnis, ar ne?
Mano manymu, taip, ir tada kyla kitas klausimas - kam daryti 15cm kojeles, jei galima 10cm?.... Juk 5cm daugiau spintelėm/stalčiam lieka