Įkraunama...
Įkraunama...

l-gliutationas autistukams

QUOTE(vilma))) @ 2013 12 28, 18:57)
O kaip savijauta bendra po padidintos dozės? Kodėl nutarėt padidinti? cool.gif
Kazkur skaiciau,kad kiti duoda net iki 1000mg.ir forume cia skaiciau,o ir viskas kaip ir nusistovejo pokyciu nesimate,tai pabandziau,siaip nieko tik kad tarskalyne,jau savaite geriame,jam atostogos,tai va pabandziau, kad matyciau koks bus poveikis. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(VIKTORIJAEMILIJA @ 2013 06 19, 10:12)
laba, gal kas nors turite informacijos apie L-GLIUTATIONA, cia papildams vaikams autistukams. is kitu mamu pokalbiu suzinojau, kad jis padeda tokiu vaiku smegenelems. gal zinote kur ji isigyti ir tikslu pavadinima. ACIUKAS verysad.gif

Gliutationas

Gliutationas - mažas baltymas - tripeptidas, sudarytas iš trijų amino rūgščių: gliutamato, cisteino ir glicino. Jis organizme būna dviejų formų: redukuotas gliutationas - intraląstelinis antioksidantas ir oksiduotas gliutationas - gliutationo disulfidas. Redukuoto gliutationo susidarymui be amino rūgščių dar reikalingi vitaminai - riboflavinas (B2) ir nikotinamidas (B3), mikroelementas selenas, lipoinė rūgštis ir fermentas gliutationo reduktazė. Reikiamą organizmui gliutationo kiekį palaiko vitaminai piridoksinas (B6) ir riboflavinas (B2). Gliutationas dalyvauja baltymų sintezėje, transmembraniniame tarnsporte, leukotrienų sintezėje. Jis yra kofaktorius fermento gliutationo peroksidazės. Ląstelių viduje gliutationas veikia kaip stiprus antioksidantas, neutralizuojantis žalingą laisvųjų radikalų poveikį. Jis apsaugo DNR ir RNR bei mitochondrijas, kuriose vyksta ląstelių energijos gamyba. Gliutationas neutralizuoja peroksido molekules bei atkuria vitamino C antioksidacines savybes. Taip pat gliutationas dalyvauja detoksikacijos procesuose, vykstančiuose kepenyse. Jis padeda eliminuoti iš organizmo sunkiuosius metalus. Chemoterapijos kurso metu, gliutationas saugo kepenis ir inkstus nuo šalutinio vaistų poeikio. Gliutationas jungiasi su kai kuriais vaistais, padarydamas juos labiau tirpius vandenyje. Jis pagerina amino rūgščių transportą per ląstelių membranas. Gliutationas reikalingas imuninės sistemos aktyvumui - skatina limfocitų dauginimąsi. Vyresniame amžiuje gliutationo mažėja, todėl mažėja organizmo gebėjimas kovoti su laisvaisiais radikalais. Gliutationo yra šviežiose ir šaldytose daržovėse bei vaisiuose: avokaduose, arbūzuose, greipfrutuose, braškėse, apelsinuose, pomidoruose, špinatuose, brokoliuose, bulvėse, taip pat mėsoje, žuvyje, pieno produktuose, avižų dribsniuose. Gliutationo trūkumas gali išsivystyti kai trūksta amino rūgščių iš kurių jis sintezuojamas, bei dėl kepenų ligų sutrikus jo sintezės procesams. Gliutationo disulfido trūkumas būdingas sergant kvėpavimo organų ligomis: bronchine astma, lėtiniu obstrukciniu bronchitu, idiopatine plaučių fibroze. Rūkančiųjų organizme taip pat būna sumažėjęs gliutationo kiekis, nes jo daugiau sunaudojama. Dėl gliutationo trūkumo gali sutrikti kepenų veikla, vyrams sumažėti spermatozoidų.

Vartojimas

Gliutationo, kaip antioksidanto būna sudėtyje maisto papildų, skirtų akių apsaugai ir regėjimo stiprinimui, nervų sistemos funkcijų gerinimui, spermatozoidų apsaugai ir vyrų potencijai palaikyti. Jis dažniausiai yra derinamas su kitais antioksidantais, vitaminais, mikroelementais.
Atsakyti
QUOTE(melodija @ 2013 12 29, 12:37)
Gliutationas

Gliutationas - mažas baltymas - tripeptidas, sudarytas iš trijų amino rūgščių: gliutamato, cisteino ir glicino. Jis organizme būna dviejų formų: redukuotas gliutationas - intraląstelinis antioksidantas ir oksiduotas gliutationas - gliutationo disulfidas...

Patikėk,Melodija, nuo birželio mėnesio, nuo šio posto, jau daug informacijos susirinkusios esame tiek lietuviškuose, tiek užsienio portaluose bei straipsniuose lotuliukas.gif Bet ačiū už pastangas 4u.gif
Atsakyti
as pasikalbejau su viena biochemike ir stai ka ji man atsake, tikiuosi nesupyks, kad zinute iklesiu viesai :
Siaip, kad gluttiono organizme truktu tai kazkaip sunkiai tiketina. Sherdama kaip maisto papilda irgi kazin ar koki efekta pasiektum:
Raising GSH levels through direct supplementation of glutathione is difficult. Research suggests that glutathione taken orally is not well absorbed across the gastrointestinal tract. In a study of acute oral administration of a very large dose (3 grams) of oral glutathione, Witschi and coworkers found "it is not possible to increase circulating glutathione to a clinically beneficial extent by the oral administration of a single dose of 3 g of glutathione." However, it is possible to increase and maintain appropriate glutathione levels by increasing the daily consumption of cysteine-rich foods and/or supplements
Kiauliena, vistiena, kiausiniai ir pienas. Vitaminas D3 labai smarkiai kelia gliutationo kieki. Nors abejoju kad normaliam zmogui gyvenant europoj ir nebadaujant jo truktu unsure.gif Jei itari trukuma, butu gerai tyrima padaryt, is kraujo plazmos turetu labai lengvai nustatyt.
Ir tada jau tvarkytis 'per aplinkui',-ne tiesiogiai gliutationa, o jam reikalingus statybinius blokus.
Papildyta:
taip pat man ji nepatare pirkti EYE Q zuvu tauku, nes ju sudetyje yra nakvisu aliejaus, kuris vaikams nerekomenduotinas. Kiti zuvu taukai atliks ta pacia funkcija sako ji unsure.gif
Tiesiog pasidalinu.Man tai buvo naudinga suzinoti.
SEKMES.
Atsakyti
QUOTE(DeiveX @ 2013 12 29, 21:59)
as pasikalbejau su viena biochemike ir stai ka ji man atsake, tikiuosi nesupyks, kad zinute iklesiu viesai :
Siaip, kad gluttiono organizme truktu tai kazkaip sunkiai tiketina. Sherdama kaip maisto papilda irgi kazin ar koki efekta pasiektum:
Raising GSH levels through direct supplementation of glutathione is difficult. Research suggests that glutathione taken orally is not well absorbed across the gastrointestinal tract. In a study of acute oral administration of a very large dose (3 grams) of oral glutathione, Witschi and coworkers found "it is not possible to increase circulating glutathione to a clinically beneficial extent by the oral administration of a single dose of 3 g of glutathione." However, it is possible to increase and maintain appropriate glutathione levels by increasing the daily consumption of cysteine-rich foods and/or supplements
Kiauliena, vistiena, kiausiniai ir pienas. Vitaminas D3 labai smarkiai kelia gliutationo kieki. Nors abejoju kad normaliam zmogui gyvenant europoj ir nebadaujant jo truktu unsure.gif Jei itari trukuma, butu gerai tyrima padaryt, is kraujo plazmos turetu labai lengvai nustatyt.
Ir tada jau tvarkytis 'per aplinkui',-ne tiesiogiai gliutationa, o jam reikalingus statybinius blokus.
Papildyta:
taip pat man ji nepatare pirkti EYE Q zuvu tauku, nes ju sudetyje yra nakvisu aliejaus, kuris vaikams nerekomenduotinas. Kiti zuvu taukai atliks ta pacia funkcija sako ji  unsure.gif
SEKMES.
Deja,autistukai paprastai yra isrankus maistui,todel negauna daugelio medziagu ir vitaminu.Sutinku,kad reikia daryti tyrimus ir viskas bus aisku.
O kodel vaikams netinka nakvisu aliejus?
O ka jums patare naudoti ar gerti biochemike?
Atsakyti
QUOTE(DeiveX @ 2013 12 29, 21:59)
Papildyta:
taip pat man ji nepatare pirkti EYE Q zuvu tauku, nes ju sudetyje yra nakvisu aliejaus, kuris vaikams nerekomenduotinas. Kiti zuvu taukai atliks ta pacia funkcija sako ji  unsure.gif
SEKMES.

Sveikute, na man kaip mamai, aisku idomu pasiskaityti, ka galvoja biochemikes daktares, bet tada kaip autistams padeti. jie juk visi isrankus maistui, be papildu negautu naudingu medziagu ju organizmas. mums per 5,5 metu nieko nepataria daktarai ka vartoti vaikui tokiam, is vis nieko nesako. man net siutas paima kaip tevams auginti tokius vaikus, kai niekas nepadeda. eye-q tai yra labai geras papildas, nes imuniteta tikrai sustiprina ir maitina smegeneles, padeda susikaupti. tikrai cia nesamone kad jis kenkia kuom nors. jau 3 metus geriame, o rezultatai tik gereja. o apie gliutationo poveiki tai dar ateityje pakalbesime mes dar tik 4 buteliuka pradejome, dar ankstri ka nors daugiau kalbeti apie didesni poveiki tokiems vaikams, o kad gereja nuo to papildo vartojimo tai faktas.
as suprantu jus taip pat darote viska, kad padetumete savo vaikui, noreciau daugiau suzinoti ka jums pataria vartoti biochemike. aisku musm gali ir netikti, nes juk visi vaikai skirtingi
Atsakyti
QUOTE(DeiveX @ 2013 12 29, 20:59)
as pasikalbejau su viena biochemike ir stai ka ji man atsake, tikiuosi nesupyks,

na man keista, kad viena biochemike taip sako, kai tuo tarpu neurologai siulo tuos eyes q, kaip smegenims papilda, papildomai su dideliu darbu, matomas ir poveikis. nu nuo paprastu zuvu tauku to mes nematem.. nemanau, kad siulys neurologai komercijos tikslams..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panele Morta: 30 gruodžio 2013 - 09:58
apie eye q as irgi daug priestaringu nuomoniu prisiklausiau is ivairiu gydytoju, vieni sako kad tai tie patys zuvu taukai, tik labiau isgryninti, yra ir begale kitu firmu zuvu tauku kurie gal net labiau isgryninti ar spaudziami is kitu zuvies daliu ir t.t. todel as tuo eye q nelabai linkusi aklai tiketi... girdziau as jo daug savajam, kaip sirgo taip sirgo kas 2sav, niekas nepadejo......
o del glutationo tai netikiu kad jis nei kiek nepakelia lygio, gal sakyciau tada jei jau kraujas nerodo jokio padidejimo, gal ji isgerus jis tiesiogiai surisa tas toksines medziagas ir is kart pasisalina, na tai tik pamastymas, nesu jokia medike.... bet juk ne vienam vaikui padeda tas papildas tai kaip tai paaiskint g.gif
Atsakyti
QUOTE(Davina @ 2013 12 30, 19:22)
apie eye q as irgi daug priestaringu nuomoniu prisiklausiau is ivairiu gydytoju, vieni sako kad tai tie patys zuvu taukai, tik labiau isgryninti, yra ir begale kitu firmu zuvu tauku kurie gal net labiau isgryninti ar spaudziami is kitu zuvies daliu ir t.t. todel as tuo eye q nelabai linkusi aklai tiketi... girdziau as jo daug savajam, kaip sirgo taip sirgo kas 2sav, niekas nepadejo......
o del glutationo tai netikiu kad jis nei kiek nepakelia lygio, gal sakyciau tada jei jau kraujas nerodo jokio padidejimo, gal ji isgerus jis tiesiogiai surisa tas toksines medziagas ir is kart pasisalina, na tai tik pamastymas, nesu jokia medike.... bet juk ne vienam vaikui padeda tas papildas tai kaip tai paaiskint  g.gif
Manau geriausia atsirinkti kas vaikui tinka,kas ne,nenaudoti.Mes pvz.isbandem daug ka:homeopatija,rytu medicina,eye q,delfinus ir t.t.Kazkas padejo kazkas ne,bet manau bandyti reikia,nes medikams nelabai rupi autistukai.Pasako,kad tai ne nuo skiepu ir taskas,o nuo ko niekas net nesigilina,neiesko priezasciu,nedaro tyrimu,bandymu ir t.t.As galvojau ,kad taip tik LT,bet pasirodo UK tas pats.Autizmas cia baisiai normali busena,tipo toks vaikas ir sventa,aisku lavinimu,pagalba padedama,bet niekas nesako kaip padeti vaikui iseiti is tos busenos,nes tai tipo normalu.
Mano vaikas dabar kaip ir labai pasikeites,kai atvaziavom pasakojau koks jis buvo ir kiek pasikeite,kiek dingo problemu,niekas netiki,nes cia 5 metu vaikas jei elgiasi dar kaip kudikis viskas ok.O as noriu kad jis isbristu is sito sutrikimo. smile.gif
Arteja uz menesio vel apziura idomu ka pasakys dabar,nes vel daug pasikeitimu i gera.As zinoma nieko jiems ir nepasakosiu kas pakeite mano vaika. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vintazh @ 2013 12 30, 20:15)
O as noriu kad jis isbristu is sito sutrikimo. smile.gif

O tai autizmas ne visam gyvenimui?
Atsakyti
QUOTE(Lietaus mama @ 2013 12 31, 00:07)
O tai autizmas ne visam gyvenimui?
Kuo maziau autizmo bruozu vaike liks tuo jam bus paprasciau gyventi.Yra daug atveju kai vaikai iseina is tos busenos.
Atsakyti
QUOTE(Vintazh @ 2013 12 29, 21:21)
Deja,autistukai paprastai yra isrankus maistui,todel negauna daugelio medziagu ir vitaminu.Sutinku,kad reikia daryti tyrimus ir viskas bus aisku.
O kodel vaikams netinka nakvisu aliejus?
O ka jums patare naudoti ar gerti biochemike?

mano sunui kaip minejau nera nustatyta autizmo, bet vistiek man kazkiek itarimu dar yra, jis irgi maistui isrankus.
Jinai nesake, kad neduoti vaikui to gliutationo, sake galiu pabandyti, bet daugiau tiketina, kad jokio poveikio nebus. Del EYE Q irgi nesake, kad jie kuo nors labia blogi, tiesiog jos nuomone kiti kokybiski per pus ar dar daugiau pigesni zuvu taukai atliktu ta pacia funkcija, o ir nakvisu aliejaus kazkodel nepatare.Butinai perklausiu kodel ir parasysiu.
Patare duoti zuvu taukus ir kol kas daugiau nieko, jeig turiu noro nedidelem dozem sportininkams skirtu baltyminiu kokteiliu, bet tiksliai nepasakysiu nei kokiom dozem, nei kokius tiksliai, nes informacijos neissisaugojau, turiu irgi perklausti. Is vis sorry, kad supainiojau Jus.Jei tikrai nustatytu mano vaikui autizma irgi duociau viska, kad ik bandyti pagerinti situacija...
Is autizmo gali buti ir isaugama kiek skaitinejau, ara bent jau ismokstama taip gyventi, kad kiti nepastebetu, jei tai lengva forma..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeiveX: 31 gruodžio 2013 - 00:52