Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

ačiū, merginos, už patarimus ir pastebėjimus 4u.gif
pati viską kaip ir suprantu, žinau, kad neišieškota iki galo idėja su 1ND.
kadangi turiu du "TAIP", tai net nežinau - ar laukti dar vieno 'TAIP' ir pradėti galvoti apie 2ND, ar toliau galvoti, kaip 1ND pakeisti? Niekas konkrečiai "NE", kaip ir nepasakė... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eziukas.ruke: 19 birželio 2013 - 15:30
QUOTE(eziukas.ruke @ 2013 06 19, 16:29)
ačiū, merginos, už patarimus ir pastebėjimus 4u.gif
pati viską kaip ir suprantu, žinau, kad neišieškota iki galo idėja su 1ND.
kadangi turiu du "TAIP", tai net nežinau - ar laukti dar vieno 'TAIP' ir pradėti galvoti apie  2ND, ar toliau galvoti, kaip 1ND pakeisti? Niekas konkrečiai ne, kaip ir nepasakė... blush2.gif

Aš duodu TAIP, nustebink antru ND smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mangute @ 2013 06 19, 16:30)
Aš duodu TAIP, nustebink antru ND smile.gif

ačiūūūū 4u.gif ir kokią dabar atsakomybę užsikroviau biggrin.gif g.gif
tikiuosi, po joninių, jau kai turėsiu daugiau laiko, atnešiu ir 2ND.
Atsakyti
QUOTE(Mangute @ 2013 06 19, 16:23)
Dovi, taip žinau, kad tarkim šiandien nuo 21val šviesa būtų pati pačiausia.

Nu mėginsiu vėl, kad ir skaudžiai tarkuojat mane, bet manau, kad verta būti patarkuotai smile.gif

O as tarkim savom nuotraukom tik kritikos ir noriu. Kas man patinka, kas grazu pati matau, o ta blogaja puse ypac savo darbuose pamatyti sunku, tai va tie tarkavimai kaip sitam forume vadinama, manau yra geriausias dalykas kuri gali cia gauti. Tada zinai ka dar galli pakeisti, ka dar geriau padaryti. O visokie aikciojimai tai ka.. gali det i fb tada, ten visi nuo visko aikcioja biggrin.gif
Nezinau, jei nuo manu darbu visi tik aikciotu ir nei pati nei kiti nieko blogo nematytu, jauciu greitai man pabostu ta fotografija, nes tiesiog nebebutu kur tobuleti.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Mangute, žiauriai stringa kompas, nematau visos aršios diskusijos, žinau tik, kad ji pasibaigė Tauragės banko skyriuose smile.gif , tad nesu tikra, į temą ar ne. Vis tik rūpi patarti: fotografuok tai, kas tau pačiai įdomu, miela (vaikus, tarkim), kas sukelia Tau jausmus, asociacijas, apskritai ką nors sukelia. Nežinau, gal Tu ir labai mėgsti gėles, bet susidaro įspūdis, kad jų fotografavimas Tau gryna kančia, pareiga, atidirbinėjimas (apskabyti ramunės žiedlapiai - tikras besivystančios florofobijos simbolis biggrin.gif ; juokauju). Iš tavo foto be išvardintų anksčiau dalykų nemaloniai lenda autoriaus abejingumas - jis lyg ir darė kažką, fotoaparatu spragsėjo, bet nebuvo (ir taškas!) visa siela, visa esybe įsitraukęs į tą procesą, tarsi stovėjo šalia ir žiovavo.
Štai, tarkim, Ka - ji savo bijūnus, smilgas ir kitus augalėlius ne šiaip fiksuoja, atrodo lyg būtų kiekvienam augalėliui galvelę paglosčiusi, kiekvieną šilta arbata pagirdžiusi smile.gif, jos foto lyg meilės pripažinimas, meilės laiškai ...
Užtat ir kabina. DĖL TIKRUMO.
Papasakojau tik savo įspūdį. Galbūt subjektyvų.
Tikiuos, neįžeidžiau-neįskaudinau, nes tikrai nuoširdžiai linkiu tik sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(eziukas.ruke @ 2013 06 19, 15:45)
(bandžiau ir su ledo kubeliais - nepatiko

mm, turetu buti idomu. taip minimalistishkai.
Atsakyti
Iks komentarai tokie tokie, neapsakomi, skatinantys kurti, domėtis, mokytis, įsimylėti fotografiją wub.gif
Atsakyti
Turiu pasiūlymą pradžiamokslėms mergaitėms 4u.gif Gal kuri norėtų pasitreniruoti 2013 07 06. Pafotkint jubiliejų, tiksliau norėčiau mini šeimos fotosesijos, na kelias foto ir svečių foto. Užstalės nereiks fotkint, na pačios suprantat biggrin.gif Veiksmas netoli Vilniaus. Tai ar atsirastų norinti??? Tiesa, salė tamsi , bet yra išėjimas laukan.
Norėjau kviesti iš Jūsų tarpo vieną nestuke.gif , bet... matyt tokiu metu jau supuos mažylį . Taigi laukiu, jei kuriai įdomu, rašykit į AŽ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DoVi @ 2013 06 19, 16:53)
O as tarkim savom nuotraukom tik kritikos ir noriu. Kas man patinka, kas grazu pati matau, o ta blogaja puse ypac savo darbuose pamatyti sunku, tai va tie tarkavimai kaip sitam forume vadinama, manau yra geriausias dalykas kuri gali cia gauti. Tada zinai ka dar galli pakeisti, ka dar geriau padaryti. O visokie aikciojimai tai ka.. gali det i fb tada, ten visi nuo visko aikcioja biggrin.gif
Nezinau, jei nuo manu darbu visi tik aikciotu ir nei pati nei kiti nieko blogo nematytu, jauciu greitai man pabostu ta fotografija, nes tiesiog nebebutu kur tobuleti..  mirksiukas.gif

tai viskas gerai su ta kritika smile.gif aš gal tokia svajotoja esu, o mane čia ima ir nuleidžia ant žemės, tai kol aš atsigaunu poto, kol vėl imu svajoti, praeina laiko.

QUOTE(Iks @ 2013 06 19, 17:03)
Mangute, žiauriai stringa kompas, nematau visos aršios diskusijos, žinau tik, kad ji pasibaigė Tauragės banko skyriuose smile.gif , tad nesu tikra, į temą ar ne. Vis tik rūpi patarti: fotografuok tai, kas tau pačiai įdomu, miela (vaikus, tarkim), kas sukelia Tau jausmus, asociacijas, apskritai ką nors sukelia. Nežinau, gal Tu ir labai mėgsti gėles, bet susidaro įspūdis, kad jų fotografavimas Tau gryna kančia, pareiga, atidirbinėjimas (apskabyti ramunės žiedlapiai - tikras besivystančios florofobijos simbolis biggrin.gif ; juokauju). Iš tavo foto be išvardintų anksčiau dalykų nemaloniai lenda autoriaus abejingumas - jis lyg ir darė kažką, fotoaparatu spragsėjo, bet nebuvo (ir taškas!) visa siela, visa esybe įsitraukęs į tą procesą, tarsi stovėjo šalia ir žiovavo.
Štai, tarkim, Ka - ji savo bijūnus, smilgas ir kitus augalėlius ne šiaip fiksuoja, atrodo lyg būtų kiekvienam augalėliui galvelę paglosčiusi, kiekvieną šilta arbata pagirdžiusi smile.gif, jos foto lyg meilės pripažinimas, meilės laiškai ...

Iks, aš vakar tikrai kaip vaikas džiaugiausi savo atradimais, ir kaip dabar suprantu, kad tik man tai atrodė įdomu, ir žiedus rinkau, kiekvieną krupščiai, dėliojau, dailinau. Gaila, iš tikro, kad tai nesimato fotografijose schmoll.gif ir Say, kiekvieną kartą vis man siūlo mesti fotografiją, bet aš nenoriu, man ji patinka. tai atlaikau kritiką, paverkiu širdį, kad ir vėl nepavyko, atsitiesiu ir bandau vėl. Tikiuosi, nepradėsit į mane žiūrėti pašaipiai ar nepagarbiai, kad aš tiek klystu, bet aš bandau.. nes aš noriu fotografuoti, ne tik šeimos albumui, bet noriu DAUGIAU.
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 06 19, 17:03)

Oi, kaip glosto sielą tokie žodžiai. ax.gif

Mangute, aš jau kažkada sakiau, kad fotografuojant turi būti jausmas. Jausmas fotografuojančio viduje. Įsijautimas į akimirką, čia ir dabar. Be vidinio jausmo sunku sukurti tokias fotografijas, kurios kalbėtų. Tuomet gaunasi tik akimirkos užregistravimas. Šviesos taip pat reikėtų nepamiršti, ji turi nutapyti tai ką fotografuoji. Augalams ypatingai to reikia.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2013 06 19, 13:06)
papasakok apie darbymeti ax.gif
as visada uz mix'uota kolektyva, idomiau.

tai va, tokis ir darbymetis - sėdžiu prie kompo ir paišau, gaminu maikutes biggrin.gif
dar po darbų šiaip reikalų vis atsiranda, šiandien fotografuoti teko, tai taip ir gaunasi, kad tik vakarais čia užsuku biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2013 06 19, 08:25)
ypač pradedančios, išmokit surašyti po nuotrauką kodėl keliat būtent šitą, kas jums joje patinka, kas nesigavo ką norėtumėt pačios keisti kitą kartą, kokią taisyklę bandėt taikyti ir t.t.

QUOTE(sayonara @ 2013 06 19, 08:46)
Džiaugiuosi, atsakyk, kodėl taip fotografavai? kokias klaidas pati matai? ką pakartojusi darytum kitaip?

QUOTE(Iks @ 2013 06 19, 12:09)

*** Džiaugiuosi, anąsyk nekomentavau, nes nesupratau, kur komentarų lauki, čia ar ten, prie nuorodos. Kadras į šeimos albumą. Atvaizdas ir tiek.

Ale taip retai čia įlendu, ir kas kartą pasijuntu niekaip. Jus tokios mielos biggrin.gif Aš ir netaikau į menus (kai kurie menai man pačiai sunkiai suvokiami). Noriu gražių kadrų į šeimos albumą. Tik tiek.
Atsakyti