Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Yvette @ 2013 06 29, 08:54)
kad kai kurie taip gerai fotkintų, kaip kad moka liet. klb klaidas taisyti  biggrin.gif
Ir beraštis gali nuostabiai fotkinti, vat.
skaityti piktai arba ne. vistiek gi žinot, kad aš klaidų taisymo baisiai nemyliu. brrrrrrr.

Žinom smile.gif

Niekas nesakė, kad gerai fotkina tik suraščiai. Net aliuzijos į tai nebuvo.

Mane stebina reakcija į tikrai grubios klaidos pataisymą. Kas kartą tokia pati. Man asmeniškai kalbos mokėjimas ir jos saugojimas, puoselėjimas susijęs su vidine asmens kultūra, ir yra vertybė, tad nėra kuo didžiuotis, jei jos nemokama. Tas pats ir su fotografija - išmoksi tik mokydamasis. Kaip visada pabrėžiu - nemokėti nėra gėda, gėra yra nenorėti išmokti. Juolab savo gimtos kalbos, jei jau pasitaiko spragų. Taip, ši tema nėra skirta kalbos puoselėjimui, bet nemanau, kad truputis tikrai didelių klaidų pataisymų gali diskredituoti temos atmosferą, ją nepataisomai modifikuoti ar įžeisti temos idėją. Atvirkščiai, ne kartą visos akcentuodavome, kad vidinė kultūra, išsilavinimas, išprusimas yra svarbūs dalykai fotografuojant, tad kodėl neverta įsidėmėti klaidų, kurias darai ir nepasistengti jų nekartoti?

Žinoma, neturiu jokios teisės reikalauti, kad kas nors į mane atsižvelgtų. Norit, burbėkit, man tai giliai dzin smile.gif Bet burbėti labiau verta dėl savo daromų gimtosios kalbos klaidų, o ne tų klaidų pataisymų; nerandu NĖ VIENO rimto argumento, kodėl nereikėtų taisyti grubių klaidų.

RĖŽIMAS. DAIGTAS. KOLIDORIUS. PARKELIS. Mane meta į orą šios ir panašios klaidos biggrin.gif Ir kadangi tema vieša, leidžiu sau pasinaudoti visiems vienodai suteikta teise pasireikšti bet kurioje sferoje. Kalbos kultūros irgi biggrin.gif

Mir, družba, balalaika.

Aš, kaip visada, tikriausiai per rimtai reaguoju į šūdproblemes, anot kitų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 29 birželio 2013 - 16:59
Iks, ačiū! flirt.gif

QUOTE(Villy @ 2013 06 29, 16:01)

Aš neužskaitau. Objektai man nelabai. O jei rinktis arbatos maišelius, tai rekomenduočiau kitaip pateikti. Skaniau. smile.gif

Say, labai sutinku su tavimi. Dėl pataisytos klaidos kepurė nenukris. ax.gif

Ačiū Maggie, kuri pastebėjo ne kokią lietpalčio spalvą. 4u.gif Pabandžiau pataisyti.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 29 birželio 2013 - 17:11
QUOTE(Villy @ 2013 06 29, 15:01)
Sveikos,
Jau seniai norėjau pasigilinti į fotografijos meną  ax.gif Pagaliau prisiruošiau ir po kelių bandymų pavyko (tikiuos, kad pavyko  blush2.gif ) atlikti 1 ND. Atiduodu jūsų vertinimui  cool.gif

Villy, man regis, gali prireikti dar kelių bandymų ax.gif Nelabai tvarkinga pagrindo ir fono susikirtimo linija, dešiniop ji kažkodėl ima kilti, tai krenta į akis. Objektai ir man nesimpatiški, kažkokie vargani, lyg blokados laikų natiurmortas. "Milford" tokia reklama, matyt, irgi bais neapsidžiaugtų smile.gif Vis tik norisi nors krislo kūrybiškumo net ir ND.

QUOTE(sayonara @ 2013 06 29, 16:58)
Niekas nesakė, kad gerai fotkina tik suraščiai. Net aliuzijos į tai nebuvo.
Mane stebina reakcija į (...)

Say, ir kada Tu suskelsi ką nors tokio, kad norėtųsi pasitrinti delnus ir šokti akių draskyti (gerai jau gerai, be kardų/kalavijų aštrių, tik su ta pačia balalaika ir taikos balandžiu užantyje hihihi.gif). Šįkart belieka gana tradiciškai pritarti. Neigiama reakcija, mano galva, būtų visiškai suprantama, jei kalbos gryninimo vajus įgautų hiperbolizuotas formas, išvirstų į tyčinį savitikslį persekiojimą, nesiliaujančias priekabes, smulkmenišką, įkyrų rausimąsi ir pan. Neoficialiuose pasisakymuose visi mes darom didesnių ar mažesnių nuodėmių, nevengiame barbarizmų, žargono, nemąstome pusę dienos, kur prikabinti kablelį, galop, nesijaučiam dalyvaujantys kažkokiame nacionaliniame diktante biggrin.gif Bet štai Say paminėti pavydžiai, mano įsitikinimu, jau visai kito lizdo paukščiai. Ir susierzinimas dėl jų pataisymo man kiek primena šiandieninę Mangutės (NB!: nieko asmeniško) repliką apie vos 1 mm (analogas - vos 1 raidė). Kita vertus, pati niekad nesiimu iniciatyvos ką nors taisyti, gal praleidžiu pro akis, gal nesijaučiu tiek sava, gal paprasčiausia neturiu ir tiek drąsos, tiek valios geležinės cool.gif
P.S. Balalaiką, mirą ir družbą apdairiai prisegu smile.gif

QUOTE(Ka @ 2013 06 29, 17:02)
Ačiū Maggie, kuri pastebėjo ne kokią lietpalčio spalvą.  4u.gif  Pabandžiau pataisyti.

Kaži, o skėtis truputį nenukentėjo..? Bet mano monitorius žvairas, tai gal ir ne dirol.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 29 birželio 2013 - 18:35
nu pabandžiau, turbūt nieko gero. g.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 06 29, 19:32)
Kaži, o skėtis truputį nenukentėjo..? Bet mano monitorius žvairas, tai gal ir ne  dirol.gif

O kokį nukentėjimą turi omeny? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2013 06 29, 18:59)
O kokį nukentėjimą turi omeny?  ax.gif

vaje, net nežinau, kaip paaiškinti, gal grubesnis liko, gal lašeliai mažiau gaivūs, bet gal ir nusišneku - nuo ankstaus ryto dirbu prie kompo, akyse jau sukasi planetos, ir dar kaip smarkiai sukasi biggrin.gif

Beje, kažkodėl įsivaizduoju, kad tai kadras iš kažkokio prancūziško kino apie JĮ ir JĄ, galbūt dar apie vieną JĄ ir JĮ, kur viskas lyg ir nerūpestinga, bet lietus nebūtinai liausis, JI nebūtinai liks su JUO ir pan. smile.gif

Mangute, akys tokios gražios, liūdnos, ilgesingos..., o čia bac! ir nustėri visas, pamatęs ančiuko Donaldo pavyzdžiu sudėtas lūpas blink.gif Humoro nesupratau... Ir net pasimečiau, ar tavo foto reiktų vertinti nutaisius rimtą miną. Gal čia kokia provokacija? Jos (tos lūpos) kadrą gadina labiau nei nelabai deranti pagalvė, veltui nukirsta ranka ir kt. smulkmenos.
Bet bandyme matau progresą, nors, kaip sakiau, jau nieko nematau smile.gif, tik planetas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 29 birželio 2013 - 19:32
QUOTE(Iks @ 2013 06 29, 20:06)
vaje, net nežinau, kaip paaiškinti, gal grubesnis liko, gal lašeliai mažiau gaivūs, bet gal ir nusišneku - nuo ankstaus ryto dirbu prie kompo, akyse jau sukasi planetos, ir dar kaip smarkiai sukasi biggrin.gif

Mangute, akys tokios gražios, liūdnos, ilgesingos..., o čia bac! ir nustėri visas, pamatęs ančiuko Donaldo pavyzdžiu sudėtas lūpas blink.gif Humoro nesupratau... Ir net pasimečiau, ar tavo foto reiktų vertinti nutaisius rimtą miną. Gal čia kokia provokacija? Jos (tos lūpos) kadrą gadina labiau nei nelabai deranti pagalvė, veltui nukirsta ranka ir kt. smulkmenos.
Bet bandyme matau progresą, nors, kaip sakiau, jau nieko nematau smile.gif, tik planetas.

ej mano tokios lūpos biggrin.gif bet ačiū, čia tik bandymas.. nu šakes kaip sudėtinga pagauti fokusą doh.gif milijoną gal kadrų padariau doh.gif
Papildyta:
ir tą pagalvę (čia tokia mūsų sofa) kitą kartą užklosiu kuom nors smile.gif taip ir maniau, kad čia bus minusas. dar matau minusus, nžn ar jūs matot biggrin.gif
Atsakyti
Mangute - nori pasakyti , kad tavo lupos tokios? surauktos ar supustos? gi net palei smakra matosi,kad sustatei luputes - kas netinka visiskai, man baisu kai fb pilna niolikiniu mergicku supustom anciuko lupom.
Akys labai dailios, tikrai. Iks isvardino visus baubus - neber ko pridurti. smile.gif Man gal dar kliuna ta sruoga ant kaklo, ir mano monitorius rodo, kad padege vietom, bet cia gal tik maniskis rodo taip. Bei visa isitempusi esi sitoj foto.
Atsakyti

QUOTE(Ka @ 2013 06 29, 17:02)
Iks,  ačiū! flirt.gif
Aš neužskaitau. Objektai man nelabai. O jei rinktis arbatos maišelius, tai rekomenduočiau kitaip pateikti. Skaniau.  smile.gif
Say, labai sutinku su tavimi. Dėl pataisytos klaidos kepurė nenukris.  ax.gif

QUOTE(Iks @ 2013 06 29, 18:32)
Villy, man regis, gali prireikti dar kelių bandymų ax.gif Nelabai tvarkinga pagrindo ir fono susikirtimo linija, dešiniop ji kažkodėl ima kilti, tai krenta į akis. Objektai ir man nesimpatiški, kažkokie vargani, lyg blokados laikų natiurmortas. "Milford" tokia reklama, matyt, irgi bais neapsidžiaugtų smile.gif Vis tik norisi nors krislo kūrybiškumo net ir ND. 

Ačiū už komentarus, bandysiu toliau ieškoti ir grįžti su geresniu bandymu flirt.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Villy: 29 birželio 2013 - 19:47
QUOTE(jaukuciukas @ 2013 06 29, 20:46)
Mangute - nori pasakyti , kad tavo lupos tokios? surauktos ar supustos? gi net palei smakra matosi,kad sustatei luputes - kas netinka visiskai, man baisu kai fb pilna niolikiniu mergicku supustom anciuko lupom.
Akys labai dailios, tikrai. Iks isvardino visus baubus - neber ko pridurti. smile.gif Man gal dar kliuna ta sruoga ant kaklo, ir mano monitorius rodo, kad padege vietom, bet cia gal tik maniskis rodo taip. Bei visa isitempusi esi sitoj foto.

nemoku natūraliai jų laikyti, nes tada smakras taip negražiai pakrenta g.gif nu žodžiu, reik išgyvendinti baubus, bandysiu vėl. visai įdomu smile.gif
Atsakyti
Mangute, tavo rankos tokios kūdos, petukai kokie susikaustę unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alsute: 29 birželio 2013 - 19:56
QUOTE(alsute @ 2013 06 29, 20:50)
Mangute, tavo rankos tokios kūdos, petukai kokie susikaustę  unsure.gif

mano rankos tikrai kūdos smile.gif ypač riešai, kaip vaiko smile.gif
Atsakyti