Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Egipta, horizontas dabar jau tiesus, bet nuo vertinimo vis tik susilaikau...jei merginos manys, kad reikia užskaityt - užskaitys 4u.gif

o dėl ekspozicijos, tai pirmiausia siūlyčiau literatūros susirast internete - labai daug!!!beje, mano fotoaparato instrukcijoje apie ekspozicijos vertę irgi gerai parašyta - pažiūrėk, gal ir pas tave bus rolleyes.gif ir pamatysi kaip dėl tos vertės bus... ax.gif

o čia vienas straipsniukas pradžiai 4u.gif
http://www.pilnaskad...ikrai-paprasta/
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2013 06 20, 12:56)
Fotografuoju nelabai daug, bet atnešu vieną foto iš mokytojos ND - Still life. Koliažas gimė taip - turėjau idėją, bandžiau-dėliojau-fotkinau. Aplink sukiojosi sūnus, užsiropštė ant kėdės ir vieną "fotosesijos dalyvį" išniekino  biggrin.gif  Apatinė foto snapshot, realiai trūksta fokuso, na, bet man pasirodė įdomu sukonstruoti koliažą apie tai, kas kartais būna, kai fotografuoji tokiomis sąlygomis  biggrin.gif

Agurkas ir du pomidorai - man kažkokia asociacija sukelia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mangute @ 2013 06 20, 14:51)
Agurkas ir du pomidorai - man kažkokia asociacija sukelia  biggrin.gif

Ir visai teisingas koliažas gaunasi, ane? Iš to ir gimsta vaikai, kurie poto pafotkint neleidžia smile.gif
Atsakyti
Egipta, aš irgi neduodu teigiamo pažymio. Be paminėtų dalykų man vis tik itin kliūna objektų pasirinkimas. Gali paaiškinti, kaip tarpusavyje siejasi veltinis meškis, medalionas ir fonas? Ok, meškis - taškeliai, turbūt kažkas žaismingo, vaikiško. O medalionas? Mano galva, tokių dalykų sužiūrėjimas iš pat pradžių būtų tik sveikintinas. Kaip jau minėta - įdomiau dar nereiškia daugiau (gali būti ir daugiau, žinoma, bet motyvuotai, neperlenkiant lazdos ir t.t.). Kažkoks santykis tarp visų kadre esančių komponentų turėtų būti, net ir ND smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 20 birželio 2013 - 14:04
QUOTE(Iks @ 2013 06 20, 15:01)
Egipta, aš irgi neduodu teigiamo pažymio. Be paminėtų dalykų man vis tik itin kliūna objektų pasirinkimas. Gali paaiškinti, kaip tarpusavyje siejasi veltinis meškis, medalionas ir fonas? Ok, meškis - taškeliai, turbūt kažkas žaismingo, vaikiško. O medalionas? Mano galva, tokių dalykų sužiūrėjimas iš pat pradžių būtų tik sveikintinas. Kaip jau minėta - įdomiau dar nereiškia daugiau. Kažkoks santykis tarp visų kadre esančių komponentų turėtų būti, net ir ND smile.gif

Nuotraukos kontekstas tai tik man vienai suprantamas, bet jis yra bigsmile.gif ypac tarp meskio ir medaliono. Meskis - tai sage, ji buvo uzsegta ant mano sunelio kriksto rubelio krikstynu metu, o ta medaliona gavom nuo kriksto tevu dovanu, ten desim sunelio pirma dantuka kai iskris. Taigi cia ne siaip daigtai, bet mums labai brangus ir prisiminimus keliantys, todel jie nuotraukoje kartu. Na o fonas, fona toki pasirinkau, nes jis, kaip jau minejo Iks derejo, nes zaismingas, ir matosi kintanti diafragmos reiksme.
Dekui visoms uz pastabas ND, perdarysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Egipta @ 2013 06 20, 15:08)
Nuotraukos kontekstas tai tik man vienai suprantamas, bet jis yra  bigsmile.gif

o kaip žiūrovui tą suprasti? Jokių užuominų, bent aš nematau, kad krikštas, vaikas, būsimas dantukas... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Egipta @ 2013 06 20, 14:08)
Nuotraukos kontekstas tai tik man vienai suprantamas, bet jis yra  bigsmile.gif ypac tarp meskio ir medaliono. Meskis - tai sage, ji buvo uzsegta ant mano sunelio kriksto rubelio krikstynu metu, o ta medaliona gavom nuo kriksto tevu dovanu, ten desim sunelio pirma dantuka kai iskris. Taigi cia ne siaip daigtai, bet mums labai brangus ir prisiminimus keliantys, todel jie nuotraukoje kartu. Na o fonas, fona toki pasirinkau, nes jis, kaip jau minejo Iks derejo, nes zaismingas, ir matosi kintanti diafragmos reiksme.
Dekui visoms uz pastabas ND, perdarysiu  4u.gif

bet matai, ir iš to paaiškinimo ryšio nelabai atsirado...kas bendro tarp vaiko krikšto ir pirmo iškritusio dantuko g.gif
tik tiek, kad viską sieja vienas vaikutis, o daugiau kaip ir nelabai...nes tokiu atveju galima ir pirmą vaiko piešinį įdėt dar kartu su nėštumo testu padarytu, kuris parodo būsimą stebuklą... biggrin.gif tai tiek, todėl kaip šimtąkart kartota - MAŽIAU YRA DAUGIAU 4u.gif 4u.gif 4u.gif
sėkmės ir tikiu, kad perdarytas ND Tave pačią džiugins daug labiau!!! 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Miraval @ 2013 06 20, 15:19)
bet matai, ir iš to paaiškinimo ryšio nelabai atsirado...kas bendro tarp vaiko krikšto ir pirmo iškritusio dantuko g.gif

Na rysys tas, kad prisiminimas apie krikstynas, detale nuo kriksto rubo ir krikstateviu dovana krikstynu proga. Cia as rysio ieskojau ne tarp krikstynu ir dantuko, bet tarp krikstynu ir krikstateviu ax.gif
Ok, eisiu kankint meskio be medaliono.
Atsakyti
šiek tiek su baime, bet keliu 2ND (man šios dienos be braškių būtų labai niūrios, tad vėl jos doh.gif )
dvejoju dėl pačios kompozicijos (tiesa sakant, pirmą kartą kažką tokio bandau sudėlioti), todėl labai laukiu pastabų. Nežinau ar ne per daug, m? ir nežinau, ar nesinori daugiau spalvų? man atrodo, kad visai gal šauniai dera raudona (čiut žalių lapelių), balta ir tas stiklo skaidrumas. o kaip Jums atrodo?
ir labai daug klausimų kelią ekspozicija g.gif kadangi kol kas ruošiuosi egzaminams, tikiuosi jau po to, turėsiu laiko pasiskaitinėti šiek tiek daugiau apie techninę pusę, nes su skaičiukais susidraugauti man visada sunkiau sekėsi blush2.gif

Išlaikymas 1/200, f-2, ISO 100
user posted image

Išlaikymas 1/200, f-11, ISO 1600
user posted image

Išlaikymas 1/200, f-22, ISO 6400
user posted image

keliu ir galvoju, kad turbūt paskubėjau Jums rodyti savo 2ND. Bet labai noriu sulaukti nuomonių, kad žinočiau į ką atkreipti dėmesį.
Atsakyti
eziukas.ruke - apie kompoziciją pasisakys labiau išmanančios gal (arba nepasisakys)... biggrin.gif nes iš pirmo žvilgsnio tai man visko šiek tiek per daug... kol dar ir WB nėra įvaldytas, tai ir baltos čia nelabai matyt... vandenėlis dubenėlyje toks pageltęs... smile.gif tai va, kol techniniai dalykai ne iki galo, siūlyčiau dubenėlį be vandens (tegul jis būna pilnas braškių) ir tuomet gal tų taurių net nereikia, gal užtenka priekyje tiesiog vienos ar kelių iškritusių braškyčių... aš tik siūlau, o Tu jau bandyk pati kaip geriau...arba palauk, gal kas ką pasiūlys 4u.gif ir šviesos labiau norėtųs... ax.gif
O svarbiausia, tai sakau Ne dėl to, kad bent aš nelabai matau skirtumo tarp antros ir trečios foto... bėda gal tame, kad pagrindinis objektas per mažai atitrauktas nuo fono objektų...?

Bet manau, kad šauniai bandai - ir labai skaniai!!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Miraval @ 2013 06 20, 15:41)

ačiū labai! bėda tame, kad tos dvi taurės slepia rozetę (!!!), todėl jų negaliu nei pastumti, nei juolab nuimti. Tiesiog tai vienintelė vieta namuose, kur yra pakankamai šviesu (šalia langas, šviesus stalas ir balti tapetai). vat, tai tos taures dvi tiesiog būtinos biggrin.gif
bandžiau ir be vandens su braškėm, bet tada buvo per daug nyku.

ir aš atkreipiau dėmesį dėl labai mažo skirtumo tarp 2 ir 3 foto (ten labai pasistengus galima įžiūrėti, kad 2 foto braškės vandenį ne tokios ryškios), bet svarbiausia - kas tada buvo ne taip padaryta ir ką reiktų keisti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mangute @ 2013 06 20, 13:51)
Agurkas ir du pomidorai - man kažkokia asociacija sukelia  biggrin.gif

QUOTE(kristalines @ 2013 06 20, 13:53)
Ir visai teisingas koliažas gaunasi, ane? Iš to ir gimsta vaikai, kurie poto pafotkint neleidžia smile.gif

blink.gif lotuliukas.gif geras, kad ir kaip bebūtų keista, kol nepaskaičiau, ŠITOKIOS asociacijos mano galvoje nebuvo biggrin.gif Nors būna, ir pati pagalvoju, ar bent jau ateina mintis, kad kiti ko nepadoraus nepamatytų. O šįkart tikrai net mažiausios idėjos ta linkme nebuvo biggrin.gif thumbup.gif Ale tai visai nieko darbelis, jei kiti kažką pamato, ko aš nemačiau didis.gif lotuliukas.gif
Atsakyti