Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Egipta @ 2013 06 20, 10:33)
Atnesu pakartota 1 ND

Matau, kad jau turi tris TAIP, ale duodu ir ketvirtą TAIP thumbup.gif Labai linksma idėja. Nes skaitinėjau taip nuobodžiai įsisžeidimo" diskusiją ir taip pyst tavo obuoliukai thumbup.gif iškart nusišypsojau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 06 20, 11:40)
Sveikos,
Kokios Jūs mielos hihihi.gif, viską surašėte, praėjo ūpas rašyti schmoll.gif - neturiu ką pridurti biggrin.gif

Rašyk, tavo rašliavą labai smagu skaityti mirksiukas.gif
Atsakyti
Fotografuoju nelabai daug, bet atnešu vieną foto iš mokytojos ND - Still life. Koliažas gimė taip - turėjau idėją, bandžiau-dėliojau-fotkinau. Aplink sukiojosi sūnus, užsiropštė ant kėdės ir vieną "fotosesijos dalyvį" išniekino biggrin.gif Apatinė foto snapshot, realiai trūksta fokuso, na, bet man pasirodė įdomu sukonstruoti koliažą apie tai, kas kartais būna, kai fotografuoji tokiomis sąlygomis biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2013 06 20, 12:51)
Matau, kad jau turi tris TAIP, ale duodu ir ketvirtą TAIP  thumbup.gif  Labai linksma idėja. Nes skaitinėjau taip nuobodžiai įsisžeidimo" diskusiją ir taip pyst tavo obuoliukai  thumbup.gif iškart nusišypsojau  biggrin.gif

Nu kaip smagu, kad patiko bigsmile.gif

Ikvepimo pagauta keliu 2 ND
Islaikymas 1/320, f-1,8, ISO 100
user posted image
Islaikymas 1/100, f-5, ISO 200
user posted image
Islaikymas 1/100, f-10, ISO 800
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egipta: 20 birželio 2013 - 12:52
Mano akimis žiūrint, viskas tvarkinga šiame ND. Sakyčiau TAIP smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tyliai..: 20 birželio 2013 - 12:33
Egipta, šiaip visai mielai tas meškis atrodo mirksiukas.gif šaunu, kad necentruoji 4u.gif
tik iki Taip gal norėtųs tiesesnio horizonto (pirmoj foto) ir jei jau perdarysi, tai šviesiau gal pavyks 4u.gif gali ir F reikšmes didesnes paimt, kad dar akivaizdesnis skirtumas būtų.
o ir tas medalionas visai nereikalingas (čia mano subjektyvi nuomonė)... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miraval: 20 birželio 2013 - 12:45
QUOTE(Miraval @ 2013 06 20, 13:44)
Egipta, šiaip visai mielai tas meškis atrodo mirksiukas.gif šaunu, kad necentruoji 4u.gif
tik iki Taip gal norėtųs tiesesnio horizonto (pirmoj foto) ir jei jau perdarysi, tai šviesiau gal pavyks 4u.gif gali ir F reikšmes didesnes paimt, kad dar akivaizdesnis skirtumas būtų.
o ir tas medalionas visai nereikalingas (čia mano subjektyvi nuomonė)... smile.gif

Turejau pirma foto su tiesesniu, mano akimis ziurint, horizontu, pakericiau ar geriau? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egipta: 20 birželio 2013 - 12:54
Amade - nepatinka man tas šėšėlis kampe ir nešvarus stalas 4u.gif siūlyčiau nukirpti šėšėlius, o trupinius (ar kas ten biggrin.gif) užtušuoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Miraval @ 2013 06 20, 13:44)

Dar norejau toki primitryvu klausima užduot del to sviesiau, senai jis man neduoda ramybes. Jei tarkim pailginu islaikyma ir visa ekspozicija pasislenka per puse padalos i desine, nuotrauka butu sviesesne, bet tada pati ekspoicija nebutu teisinga. Ar geros nuotraukos visada tik tos, kur ekspoicija rodantis bruksniukas buna centre? Nepykit, kad as cia tokiu dalyku klausiu, tikiuosi supratot, ka norejau pasakyti ax.gif Busiu dekinga, jei kas nepatinges atsakyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alsute @ 2013 06 20, 13:00)
Amade - nepatinka man tas šėšėlis kampe ir nešvarus stalas  4u.gif siūlyčiau nukirpti šėšėlius, o trupinius (ar kas ten biggrin.gif) užtušuoti  ax.gif

šešėlis taip, nepuošia. O viršutinėj foto ten ne trupiniai, o stalo faktūra, tik apatinėje foto matosi kažkoks nešvarumas. Bet nebekarpinėsiu, tas koliažas darytas tiesiog nuotaikai-darbo procesui perteikt. ax.gif
Atsakyti
Amade - taip aš apie 2-ą foto kalbėjau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alsute @ 2013 06 20, 13:11)
Amade - taip aš apie 2-ą foto kalbėjau  mirksiukas.gif

Antroji foto viena sau išvis nevykus - net fokuso nėra mirksiukas.gif tad jau kartojuosi - ją panaudojau tik dėl pačios nuotaikos komiškumo. Pačią foto ištryniau, net albumui nepasilikau mirksiukas.gif
Atsakyti