Na, pati daug informacijos ieškojau šitoj temoj, tai dabar pabandysiu pasisakyti iš savo patirties, gal kam ateityje pravers
Taigi, mes tuokėmės Vilniaus CMB, į bažnyčią nėjome. Pradžioje mano tėvai irgi abejojo, ar eiti kartu į CMB, sakė gal negalima, anksčiau taip niekas nedarydavo. Bet aš griežtai pasakiau, kad noriu juos ten matyti. Ir buvau teisi, nes tikrai ten įleidžia visus norinčius, mūsų suėjo virš 20 žmonių. Apie pačią tvarką, tai viskas vyksta taip: tik įėjus pro pagrindines duris mus pasitiko darbuotoja, kuriai atidavėm savo ir liudininkų dokumentus. Tada teko jau viduj šiek tiek palaukti savo eilės. Atėjus laikui vėl ta pati darbuotoja nuvedė mus ir liudininkus į tuos apgalvojimo kambarėlius. Pas vyrus ten paskui kažkas užėjo dėl papildomų paslaugų tartis, o paskui jau pakvietė pradėti ceremoniją. Kai sustojom prie salės durų, moteriškė viską labai aiškiai paaiškino ir mums, ir liudininkams: kaip eiti, kur sustoti, kada iš kurios pusės stovėti, kokia tvarka viskas vyks, kas pirmas pasirašo, kas pirmas žiedą mauna, kada ką sakyti. Taip kad dėl to tikrai nepergyvenkite, viską paaiškins. Pati ceremonija vyko aišku trumpai, bet man visai patiko. Po visko, kai jau atidavė santuokos liudijimą, visus nuvedė į kitą salę, skirtą sveikinimams. Ten trumpai pabuvom, pasifotografavom ir išėjom į lauką. Kas mane labiausiai nustebino, kad iš papildomų paslaugų pasiūlė tik šampano, muzikos nepasiūlė visai (apie Mendelsono maršą nekalbu, jis ir taip priklausė). Dėl šampano, tai nedaryčiau tokios klaidos ir arba jo visai neužsakinėčiau, arba užsakyčiau visiems svečiams, nes buvo nesmagu, kai mes gėrėm šampaną, o visi tik stovėjo ir žiūrėjo.