Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie CMB

QUOTE(starry-eyed @ 2010 07 06, 21:59)
Ech, mes irgi dar nežinom kaip mano vyro seneliai sureaguos, kad ne bažnyčioje, gal irgi neatvyks... doh.gif
Gerai, kad mano šeima to nesureikšmina, bet va dėl to CMB vis tiek nesąmonės.

O dabar dar pagalvojau, gal tikrai yra labai neįprasta, kad tėvai eitų i CMB, gal ir darbuotojai kreivai ten žiūrės, ar ne?  unsure.gif

ir mano ir vyro tevai dalyvavo vestuviu ceremonijoj. pas mus buvo nedaug sveciu - tai galima sakyti visi dalyvavo - buvo didelis pulkas thumbup.gif ir as nematau tame nieko blogo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mimuke @ 2010 07 07, 14:05)
tai anksciau ir dazniausiai tekedavo nekaltos, negyvendavo susimetus ir myledavosi po vestuviu... anksciau viskas buvo daug kitaip wink.gif
dabar yra dabar  ax.gif ir manau, jei tevai nori dalyvaut ceremonijoje, tai kas cia blogo  ax.gif
be to nemanau, kad daro kas nors vestuves visiskai 100proc, pagal senas tradicijas  ax.gif

Matau, kad ne taip mane supratote. As tik paaiskinau, kodel daznai tevai atsisako dalyvauti ceremonijoje, is kur atsirado tas "mano laikais tevai neidavo i cmb ar baznycia". Niekur neminejau, jog blogai, kad tevai dalyvauja.
Atsakyti
Gal kas zino ar nepilnametis (17m) gali buti liudininku? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Madmozela* @ 2010 07 16, 12:50)
Gal kas zino ar nepilnametis (17m) gali buti liudininku?  ax.gif

Būtinai turi būti pilnamečiai.
Atsakyti
QUOTE(astarte12 @ 2010 07 16, 14:00)
Būtinai turi būti pilnamečiai.

Tu teisi astarte nes pati susidusrus buvau su siuo klausimu, per MB seses vestuves norejo kviestis mus su MB liudininkais bet deja man buvo 17 ir negalejau dalyvauti schmoll.gif
Atsakyti
Na, pati daug informacijos ieškojau šitoj temoj, tai dabar pabandysiu pasisakyti iš savo patirties, gal kam ateityje pravers smile.gif Taigi, mes tuokėmės Vilniaus CMB, į bažnyčią nėjome. Pradžioje mano tėvai irgi abejojo, ar eiti kartu į CMB, sakė gal negalima, anksčiau taip niekas nedarydavo. Bet aš griežtai pasakiau, kad noriu juos ten matyti. Ir buvau teisi, nes tikrai ten įleidžia visus norinčius, mūsų suėjo virš 20 žmonių. Apie pačią tvarką, tai viskas vyksta taip: tik įėjus pro pagrindines duris mus pasitiko darbuotoja, kuriai atidavėm savo ir liudininkų dokumentus. Tada teko jau viduj šiek tiek palaukti savo eilės. Atėjus laikui vėl ta pati darbuotoja nuvedė mus ir liudininkus į tuos apgalvojimo kambarėlius. Pas vyrus ten paskui kažkas užėjo dėl papildomų paslaugų tartis, o paskui jau pakvietė pradėti ceremoniją. Kai sustojom prie salės durų, moteriškė viską labai aiškiai paaiškino ir mums, ir liudininkams: kaip eiti, kur sustoti, kada iš kurios pusės stovėti, kokia tvarka viskas vyks, kas pirmas pasirašo, kas pirmas žiedą mauna, kada ką sakyti. Taip kad dėl to tikrai nepergyvenkite, viską paaiškins. Pati ceremonija vyko aišku trumpai, bet man visai patiko. Po visko, kai jau atidavė santuokos liudijimą, visus nuvedė į kitą salę, skirtą sveikinimams. Ten trumpai pabuvom, pasifotografavom ir išėjom į lauką. Kas mane labiausiai nustebino, kad iš papildomų paslaugų pasiūlė tik šampano, muzikos nepasiūlė visai (apie Mendelsono maršą nekalbu, jis ir taip priklausė). Dėl šampano, tai nedaryčiau tokios klaidos ir arba jo visai neužsakinėčiau, arba užsakyčiau visiems svečiams, nes buvo nesmagu, kai mes gėrėm šampaną, o visi tik stovėjo ir žiūrėjo.
Atsakyti
QUOTE(Mimuke @ 2010 07 06, 22:17)
tie man, tiek MB tevai bus ir Baznycioje ir CMB..... skaitau ir man keistai... neisivaizduoju vestuviu be tevu  blink.gif ir jie net minciu neturi neiti i ceremonija  unsure.gif

mano lygiai taip pat smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingabio @ 2010 08 27, 11:46)

Na, tada aš papasakosiu kaip vyksta Utenoje (nelabai skiriasi, bet yra esminių skirtumų). Taip pat tuokėmės tik CMS:
Taip pat įėjus pro pagrindines duris mus pasitiko darbuotoja, kuriai atidavėm savo ir liudininkų dokumentus, viduj šiek tiek laukėm, kol sutvarkė dokumentus, tada atnešė žurnalą pasirašyti (MV turėjo pasirašyti, kad gavo santuokos liudijimą) ir paėmė žiedus. Jokių apmąstymų kambarėlių, jokių siūlymų pirkti paslaugas.
Kai sustojom prie salės durų, moteriškė viską labai aiškiai paaiškino: kaip eiti, kur sustoti, kada iš kurios pusės stovėti, kokia tvarka viskas vyks, kas pirmas pasirašo, kas pirmas žiedą mauna, kada ką sakyti. Pirmiausia, suleido fotografus, paskui liepė eiti tėvams ir seneliams (pas mus nebuvo nei vienų tėvų, nei senelių) - visiškai nepasirūpinta vyresnių žmonių galimybe atsisėsti ceremobnijos vietoje, tada ėjome jau mes su liudininkais. Daugiau nieko neįleido. O atėjo virš 40 žmonių...Žodžiu, visi pralaukė už durų...
Pati ceremonija vyko trumpai, bet man labai patiko. Po visko, kai jau atidavė santuokos liudijimą, grojo muzika ir išėjom. Viskas.
Atsakyti
kaip įdomiai viskas vyksta unsure.gif pvz., aš savo tėvų vestuvinėse foto mačiau, kad CM salėj daug svečių, sveikintojų, tėvai...
išvis nesuprantu, kodėl seniau tėvų neįleisdavo? g.gif ir kodėl darbar sveikintojų neleidžia kartu? blink.gif gal salė maža...?
Atsakyti
Pas mus tai tikrai įleido visus norinčius. Salė Vilniaus CMB tikrai didelė. Turbūt kad kiekviename CMB sava tvarka.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
atbegau su klausimu 4u.gif
jei ir as ir MB ir musu abieju teveliai esame priregistruoti kitame mieste, ar imanoma jog vestuves vyktu Vilniaus CMB? Ten raso, jog bent kazkurio registruota gyvenamoji vieta turi buti Vilniuje, norint cia susituokti. Tad ir mastom ka cia padarius 4u.gif
Gal zinote kiek laiko turi buti priregistruotas cia , kad galetum tuoktis? Nes galbut tada kuriam laikui pas kazkokius draugus vyras prisiregistruotu, o po santuokos vel issiregistruotu g.gif O gal yra kita iseitis?
Aciu visoms uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Prieš kiek laiko paduoti pareiškimus? smile.gif Ar ne per anksti prieš metus jei vestuvės vyks mažame miestely? smile.gif
Atsakyti