QUOTE(beata_abc @ 2008 01 09, 14:24)
O jei as esu registruota Vilniuj, o mano busimas vyras ne, tai mus lengvai priims CMB? Ar reiks dar kokiu dokumentu jiems?
jeigu sistema ta pati kaip Kaune, tai priims be jokių problemų...nes užtenka, kad bent vienas iš poros būtų registruotas tame mieste (aš buvau registruota rajone, o vyras mieste - tai užteko vyro)
Sveikos mergaites.. Na klausimas toks kokiu dokumentu reikia nesant pareiskimu? Ir dar.. kaip greitai imanoma gauti laika susituokti, na situacija tokia kad reikia kuo greiciau
Ir kaip ten su tom pavardem, kaip labai smarkiai jas galima sutrumpinti, nes tiek mano tiek vyro pavardes yra labai ilgos.. Ar galima tik vietoj galunes -iene uzsideti -ė ar galima ir dar labiau trumpinti
Ir kaip ten su tom pavardem, kaip labai smarkiai jas galima sutrumpinti, nes tiek mano tiek vyro pavardes yra labai ilgos.. Ar galima tik vietoj galunes -iene uzsideti -ė ar galima ir dar labiau trumpinti
sagnesa, reikia gimimo liudijimo, asmens dokumento ir pažymos apie deklaruotą gyvenamąją vietą. Aš pažymą turėjau, bet neprašė. O dėl tos datos tai gal pasiskambink, paaiškink, kad norit kuo greičiau ir pasiklausk, kada yra laisva dar. Manau, darbo dienom turėtų būti daug laisvų vietų
O dėl pavardės, kiek žinau, Lietuvoj arba -ienė, -uvienė, arba -ė yra, kitokių variantų kalbininkai lygtai nepripažįsta
O dėl pavardės, kiek žinau, Lietuvoj arba -ienė, -uvienė, arba -ė yra, kitokių variantų kalbininkai lygtai nepripažįsta
Bet kad ta -ė pakankamai smarkiai sutrumpina pavarde
Nu ok, sian jie kiek zinau nedirba, o ryt bandysiu skambint aiskintis kaip ten su tuo laiku, bet tik tiek kad darbo diena as nenoriu
-e gal ir labai sutrumpina pavarde, bet as noreciau dar labiau.. bet jauciu kad neizdegs
Nu jei ka naujo suzinosiu ir jums pranesiu
-e gal ir labai sutrumpina pavarde, bet as noreciau dar labiau.. bet jauciu kad neizdegs
sagnesa, belieka tik pasiskambinti arba dar geriau - iš karto su visais reikiamais dokumentais nuvažiuokit
O dėl pavardės: jei tu nori pagal visas lietuvių kalbos taisykles, tai pasiskambink gal į V-binę lietuvių kalbos komisiją ir konkrečiai pasiteirauk. Bet aš, kiek pamenu, tik tuos tris variantus teradau nurodytus. Nebent, jei tavo būsimojo vyro pavardė ne lietuviška, gal būtų galimybė tik tą pavardę ir pasiimti, nelietuvinti jos... Bet čia, kaip sakiau, reiktų konsultuotis. Gali dar tų CMS darbuotojų paklausti
O dėl pavardės: jei tu nori pagal visas lietuvių kalbos taisykles, tai pasiskambink gal į V-binę lietuvių kalbos komisiją ir konkrečiai pasiteirauk. Bet aš, kiek pamenu, tik tuos tris variantus teradau nurodytus. Nebent, jei tavo būsimojo vyro pavardė ne lietuviška, gal būtų galimybė tik tą pavardę ir pasiimti, nelietuvinti jos... Bet čia, kaip sakiau, reiktų konsultuotis. Gali dar tų CMS darbuotojų paklausti
QUOTE(sagnesa @ 2008 01 28, 12:18)
Nu ok, sian jie kiek zinau nedirba, o ryt bandysiu skambint aiskintis kaip ten su tuo laiku, bet tik tiek kad darbo diena as nenoriu
as tai kiek zinau po pareiskimo padavimo susituokt galima ne anksciau kaip po menesio. Nes mes su MB kaip nesem pareiskimus, tai viena pora klause, ir jiems taip atsake, ir dar kazkur skaiciau apie tai
QUOTE(skgreta @ 2008 01 28, 14:34)
as tai kiek zinau po pareiskimo padavimo susituokt galima ne anksciau kaip po menesio.
Tai menesis gerai, na 2 jau max, daugiau jau nesinoretu
O mes jau rezgam mintį visai neiti į CMB, nebent MB labai jau užsinorėtų. Tą dieną užteks rūpesčių ir su bažnyčia, jei dar rotušei, tai gal ir norėčiau
QUOTE(wioletukas @ 2008 01 28, 23:05)
O mes jau rezgam mintį visai neiti į CMB, nebent MB labai jau užsinorėtų. Tą dieną užteks rūpesčių ir su bažnyčia, jei dar rotušei, tai gal ir norėčiau
va i rotuse tai apsimoka eit del nuotrauku turbut, ir ten dar labai iskilminga aplinka