QUOTE(EGZEMPLIORIUS @ 2013 12 06, 09:49)
Akivaizdu, kad ir nesužinosite.
Nurodytą video esu mačiusi, ale nepadeda. Tenai mašinos pagrindinė siūlių nustatymo rankenėlė yra kitokia negu maniškės ar Rugiagėlės - ant
plokščios rankenėlės nėra ovalo ženklo, tai kur nustatyti tą ovalą, jei jis nenupieštas? Yra N (normalios siūlės) ir 2 kvadratukai (turbūt kilpos apsiuvimui). Ir ką daryt?
Problema tame kad Jus labai skubate todėl neįdėmiai skaitote ir žiūrite vaizdo medžiagą. Pradedam pasaka iš naujo
1) Skaitome Jūsų mašinos instrukcija. Žiūrime puslapį Nr.3 ten pavaizduota siuvimo mašina ir išvardintos pagrindinės detalės ir valdymo organai. Matome kad programuojant siūlę dalyvauja pozicijos 22,23,24,25 (programų pasirinkimo rankena) taip pat yra perjungėjas Nr 35 kuris randasi viršuje ant dangtelio (programų perjungėjas) Jeigu Jums tai matosi tai skaitome toliau . Puslapis Nr12 aprašo kaip atliekamas programų pasirinkimas ir perjungimas viršutine svirtele Nr.35. Skaitome dar toliau puslapiuose Nr 16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26,27 detaliai nurodoma į kokia programa nustatoma centrine valdymo rankenėlė ir kokioje pozicijoje A ar B turi stovėti VIRŠUTINIS PERJUNGEJAS Nr35.
2) Tai kad Jus braidžiojote po Osinka.ru gerai bet aš Jums nurodžiau konkrečia temą kuri taip ir vadinai Veritas -Textima 8014-43. Tema pilnai aprašo ir išnagrinėja
praktiškai viska apie šia siuvimo mašina. Va ten braidžioti nereikėjo o reikėjo turėti kantrybės ir noro žinoti. Elementariai šios temos 39 puslapis kuriame forumo dalyvis
Lia 15 (gruodžio 20 diena 2012 metų 17val.59 min.) nurodo perjungimo būdą ir iliustruoja tai nuotrauka ir piešinuku.
3) Suprasdamas galimus kalbos sunkumus nurodžiau youtube vaizdo medžiaga kurioje atliekamas praktiškas siuvimas visomis programomis. Vaizdo klipo autorius
pirštu baksnojo į pasirenkama programa ir rodė visus perjungimo veiksmus. Šia vaizdo medžiaga galima žiūrėti padidinus ir sustabdant po kiekvieno veiksmo ar kadro
Kaip dar detaliau Jums paaiškinti aš nežinau nes panaudojau visas galimybes prisibelsti prie moteriškos logikos ir technikos supratimo. Jeigu viskas tai nepadėjo tai reikia kviesti meistrą.