Man irgi aktuali grizimo i Lietuva tema. Situacija tokia, kad pernai, baigusi studijas isvykau su busimu vyru i uzsieni. Sprendimas buvo priimtas abieju, vykome su mintimi, kad gyvensime. Apsistojom Siaures Airijos sostineje, tik cia buvo galimybe. Nelabai man patiko, nes zinojau apie riauses ir pan., bet maniau, kad pabusim kazkiek ir jei nepatiks, keisim vieta. Kol cia esame tik metus, vietos aisku nepakeitem. Suradome greitai darbus (2 savaiciu laikotarpyje, MB per pazistamus, o as savo jegomis). As dirbu ofise, o MB viesbucio virtuveje, nes anglu nemokejo. Nuomojames miesto centre 1 miegamojo buta (2 kambariai ir virtuve). Pinigeliu uztenka viskam, kol dirbame abu. Tiesa, neturime masinos, visai nenaudojame transporto, nes viska galima pasiekti pesciomis, ko mums reikia, nevaikstome po kavines ir pramogaujame daugiau nemokamai (gamta, renginiai ir pan.).
Pries kelis menesius tvirtai nusprendeme grizti i Lietuva. Ten blogai negyvenome, tai manau, kad grizus padetis irgi nepabloges. Tiesa, musu planas taupyti pinigus nuosavam verslui ir ji be paskolu atsidaryti. Mano vyras su verslininko gyslele, nes jo gimine beveik visi patys sau virsininkai, turi verslus didesnius ar mazesnius. Mes irgi nutareme pabandyti. Uzsieny verslo kurti nenorime, nes nezinome rinkos poreikiu taip gerai, kaip LT ir mums reiketu zymiai daugiau investiciju, nes viskas brangiau, kiek ziurejomes. Taip kad man vienodai, kas ka sako, kad LT blogai ir pan., as maciau, kaip stengesi mano seima ir dabar gerai gyvena, todel stengsimes ir mes. O i uzsieni dziaugiuosi isvykusi, nes supratau, kaip myliu Lietuva ir labai daug ideju atsirado per pastaruosius metus. Tai mums buvo tik i nauda. Taciau likti cia visai nesinori. Ir ka dar pastebejau, tai kad tas geras gyvenimas uzsienyje yra pernelyg giriamas, nes cia irgi ir benamiu, ir alkoholiku, ir is pasalpu gyvenanciu pilna, zmones keikia valdzia ir t.t. ir pan. Na bet gal cia tik taip yra ten, kur gyvenu as. Uz visa uzsieni kalbeti negaliu, nes daug kur nebuvau.
O autorei tai patarciau labai gerai grizima apgalvoti, nes neaisku kaip jausis grize vaikai, ar sugebes adaptuotis mokykloje, gali reiketi ir korepetitoriu. O pragyvenimas LT irgi nepigus. Taip kad viska gerai apgalvokite ir pasiskaiciuokite.
Papildyta:
QUOTE(Alexandra.R. @ 2013 06 16, 20:51)
Sirdis ir protas nori grizti namo.. i Lietuva. Deja, dabar galimybiu nera. Bet jei galeciau, zinau, kad butu gerai. As cia jau beveik 10 metu, bet...neapsipratau, nesusitaikiau, vistiek buvau, esu ir busiu svetima. Cia, sitam mieste, labai visi ziuri emigrantas ar vietinis, gal todel cia taip ir jauciuosi. O Lietuvoj buciau pas save! Zinau, kad butu gerai! Turiu pakankamai santaupu, kad galeciau nusipirkti buta. O tai jau labai daug. Nereiketu jokiu nuomu ar paskolu moket. Bet as tik ne i Vilniu. I ten nebent surista nuveztu, bet, kai atristu, tikrai pabegciau
Issilavinima turiu, bet man nezema ir paprasta darba dirbti, tai neverkciau, kad kelis metus darbo nerandu. Dirbciau, kur priimtu, jei nepatiktu, dirbdama ieskociau kito. Del pajamu, kokiu ju uztektu 4 asmenu seimai
Nera tokio atsakymo. Priklauso nuo seimos poreikiu. O, kaip zinia, didejant pajamoms, dideja ir poreikiai, tai zmonem niekad negana.
Noreciau grizt ne vien del seimos, draugiu, bet, kad ir del lietuviskos sveikatos prieziuros, del gydymo. LT tikrai gydytojai zmoniskiau i pacientus ziuri, gydymas nepalyginamai geresnis. Ir biurokracijos, lyginant kiek cia, Lietuvoj galima sakyt, kad visai nera! Ir mokesciai tikrai ne tokie ir dideli, kaip lietuviai iprate skustis (nezino kaip kitose valstybese, tai ir skundziasi). O kai kuriu mokesciu Lietuvoj is viso nera, kaip pvz. mokestis uz TV
O apie mokymo lygi cia tai irgi patyliu. Ir apie islaidas, kai vaika i paprasta mokykla reikia issiust, vien knygos simtus kainuoja.
Kaip dabar atsimenu, kaip dar LT gyvenau ir buvau kazkuo nepatenkita, tai net geda darosi
Tik gaila, kad ivertinau (teigiamai) savo sali tik kai isvykau 

Noreciau grizt ne vien del seimos, draugiu, bet, kad ir del lietuviskos sveikatos prieziuros, del gydymo. LT tikrai gydytojai zmoniskiau i pacientus ziuri, gydymas nepalyginamai geresnis. Ir biurokracijos, lyginant kiek cia, Lietuvoj galima sakyt, kad visai nera! Ir mokesciai tikrai ne tokie ir dideli, kaip lietuviai iprate skustis (nezino kaip kitose valstybese, tai ir skundziasi). O kai kuriu mokesciu Lietuvoj is viso nera, kaip pvz. mokestis uz TV

Kaip dabar atsimenu, kaip dar LT gyvenau ir buvau kazkuo nepatenkita, tai net geda darosi

Papasakokite visa tai LT gyvenantiems, tai manys, kad meluojat ir prades dantis issiepe varyti ant Lietuvos, kad nee...pas mus yra blogiau, uzsienyje tai aukso kasyklos ir visi tik sypsosi tau, o gydytojai ant ranku nesioja