Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(flight @ 2013 07 08, 00:51)
Galvoju - pažįstama būtent su trečiu plyšo g.gif Bet ten viskas labai greitai vystėsi, tai gal dėl to.

Ne į temą blush2.gif , bet labai aktualu, gal kuri turės info - kaip išvengti pernešiojimo, t.y., gal yra kokių patarimų, metodų, pradedant maistu ir baigiant fiziniu aktyvumu?

manau plysimas-neplysimas priklauso nuo odos elastingumo,ir galbut nuo gimdyves metu,dukra gimdziau 22 metu,tai vienoje vieteleje siektiek plyso,o suneli gimdziau 36 metut ,suplysau nuo skylutes iki skylutes doh.gif ,svorio skirtumas 14 gramu,tai kaip ir svoris neturejo itakos,abu gimdziau be skatinamuju,bet viskas vyko greitai,su dukra atvaziavau i gn 11.30 gime 12.50,kai gimdziau suneli i gimdymo skyriu atejau 12 valanda ,gime 14.45.plysima graziai uzsiuvo ,antra diena ant vieno kumpio sedejau ,trecia diena ant minksto pavirsiaus sedejau,nepasakyciau kad labai nukentejau taip suplysus,greitai sugijo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 07 07, 23:23)
O gal galima plačiau apie tai, kaip nėštumų skaičus įtakoja plyšimus/neplyšimus?  4u.gif

Su treciu-neplysau, nors vaikas buvo didesnis uz kitus du.
Antakalnio klinikose man taike naujove-neleido stangintis thumbup.gif Per stangas liepe tik kvepuoti, o kelia skintis, pasak akuseres, turi pats vaikas. Cia tam, kad nereiktu manes nei kirpti, nei pati plysciau. Ir akurat-vaikas virs 4kg gime, o as neplysau ne vieno milimetro. thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2013 07 07, 23:54)
Gal ne tiek straipsnis, kiek "copy-paste" iš gimimas.lt puslapio  bigsmile.gif

Nu dėl "copy-paste" autoriai turėtų aiškintis, bet minėtas straipsnis pakankamai objektyvus, o svarbiausia "padėtas" pakankamai lengvai plačiosioms masėms prieinamoj vietoj.

QUOTE(sena pažįstama @ 2013 07 08, 12:16)
Su treciu-neplysau, nors vaikas buvo didesnis uz kitus du.
Antakalnio klinikose man taike naujove-neleido stangintis thumbup.gif Per stangas liepe tik kvepuoti, o kelia skintis, pasak akuseres, turi pats vaikas. Cia tam, kad nereiktu manes nei kirpti, nei pati plysciau. Ir akurat-vaikas virs 4kg gime, o as neplysau ne vieno milimetro. thumbup.gif  thumbup.gif

O poza kokia buvo?
Atsakyti
QUOTE(Biški @ 2013 07 08, 13:15)

O poza kokia buvo?

Normali, gulima ant nugaros-nesu girdejusi, kad Antakalnis siulytu kitaip. Plius, per visa atsidarymo laikotarpi prirista buvau prie tos kedes, nes lasino skatinamuosius ir klausesi tonus.
Gal ir neverta Flight gasdinti, bet butent trecia vaika pernesiojau(kiti du kaip laikrodziai buvo), vandenu nebuvo jau savaite(uz tai skubiai jau skatino). Nuo ko pernesiojimas priklauso-nezinau. Trecia vaika is viso pavyzdingai nesiojau, normaliai ir priaugusi buvau.
Esu girdejusi, kad treti vaikai megsta ilgiau pilvelyje pagyventi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 07 08, 14:10)
Normali, gulima ant nugaros-nesu girdejusi, kad Antakalnis siulytu kitaip. Plius, per visa atsidarymo laikotarpi prirista buvau prie tos kedes, nes lasino skatinamuosius ir klausesi tonus.
Gal ir neverta Flight gasdinti, bet butent trecia vaika pernesiojau(kiti du kaip laikrodziai buvo), vandenu nebuvo jau savaite(uz tai skubiai jau skatino). Nuo ko pernesiojimas priklauso-nezinau. Trecia vaika is viso pavyzdingai nesiojau, normaliai ir priaugusi buvau.

Prieš dešimt dienų brolienė gimdė Antakalny, pasa kojo kad nuo pat patekimo į gimdyklą iki vaikiuko užgimimo ,teko visą laik gulėti doh.gif Gerai tik kad tas gulėjimas valandą tetruko biggrin.gif Bet vistiek lūdna kad dar šitokie dalykai vyksta .. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 08 liepos 2013 - 13:36

Čia skaitau jau nuo vaikelio priklauso - mano kaip tik trečiasis ankščiau pasibeldė.
Atsakyti
Gal ir neverta Flight gasdinti, bet butent trecia vaika pernesiojau(kiti du kaip laikrodziai buvo),

Tai kad jau nebeišgąsdinsit - aš abu pernešiojau, bet dar normos ribose (10-14 dienų). Todėl įtariu, kad su trečiu irgi bus panašiai. Man labiausiai baisus derinukas: pernešiojimas plius didelis vaikas. O treti vaikai, ypač kai mama - jau atatinkamo amžiaus, linkę priaugti labiau, bent taip teigiama.

Skaičiau, kad gimdymui paskatinti padeda..ricina. Gal kas pakomentuotumėt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 08 liepos 2013 - 16:19
QUOTE(flight @ 2013 07 08, 17:16)
Tai kad jau nebeišgąsdinsit - aš abu pernešiojau, bet dar normos  ribose (10-14 dienų). Todėl įtariu, kad su trečiu irgi bus panašiai. Man labiausiai baisus derinukas: pernešiojimas plius didelis vaikas.  O treti vaikai, ypač kai mama - jau atatinkamo amžiaus, linkę priaugti labiau, bent taip teigiama.

Logiskai galvojant, ricina paleidzia vidurius, o tai gali issaukti saremius. O bet taciau, ko tik as nedariau, kad trecia greiciau pagimdyciau: ir sampana geriau, ir langus ploviau, ir seksu uzsiiminejau, ir zvyriu su kibirais nesiojau-nu ne pro kur, tik vaistais paskatinom. biggrin.gif Ir tai skatino tik todel, kad vandenu nebebuvo, nenorejo rizikuoti.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 07 08, 17:16)
Tai kad jau nebeišgąsdinsit - aš abu pernešiojau, bet dar normos  ribose (10-14 dienų). Todėl įtariu, kad su trečiu irgi bus panašiai. Man labiausiai baisus derinukas: pernešiojimas plius didelis vaikas.  O treti vaikai, ypač kai mama - jau atatinkamo amžiaus, linkę priaugti labiau, bent taip teigiama.

Gal kas atsakys iš praktikos, o aš leisiu sau pakomentuot teorinę dalį biggrin.gif Išgertas ricinos aliejus yra vidurius liuosuojanti priemonė, dirginanti žarnyno receptorius ir skatinanti žarnyno lygiųjų raumenų susitraukimus. Kaip antrinis efektas iš tiesų gali būti stimuliuojama gimdymo veikla. Tik kombinacija viduriavimas(plius galimas pykinimas ir spastiniai pilvo skausmai) ir prasidedanti gimdymo veikla (kuri trečiam gimdymui turi šansų vystytis pakankamai sparčiai) man asmeniškai atrodo nekaip mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2013 07 08, 17:49)
Tik kombinacija viduriavimas(plius galimas pykinimas ir spastiniai pilvo skausmai) ir prasidedanti gimdymo veikla (kuri trečiam gimdymui turi šansų vystytis pakankamai sparčiai) man asmeniškai atrodo nekaip  mirksiukas.gif

Dange - 4u.gif Man irgi nekaip atrodo, kita vertus - klizmos jau nebereikėtų biggrin.gif Dėl trečio gimdymo, tai gimdysiu beveik po 7 metų pertraukos, taigi nė neįsivaizduoju, kaip čia bus su tos veiklos spartumu. Antrasis bvo ne tiek spartus, kiek beskausmis ir gan ilgai - besimptomis..
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 07 08, 15:16)

10-14 dienu NERA pernesiojimas. Normalus nestumas trunka 38-42 savaites nuo paskutiniu menstruaciju. "Pernesiojimas" kaipo toks skaitosi virs 42 savaiciu, bet ir tai ta data tiksliai nustatyti niekas negali, kad ir kaip stengtusi. Kitos pagimdo graziausiai 43-44 savaite, jeigu tik nera jokiu problemu ir tyrimai visi geri.

Amerikos ginekologu asociacija: pernesiojimas yra virs 42 sav

Atsakyti
http://bendraukime.l...imio-mirtis.htm
Atsakyti