Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(LasiukeUK @ 2014 12 24, 20:34)
thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif Jau tikrai su treciu namie likit - ir dar akusherem jau po pirmo saremio skambinkit - kitaip nespes atvaziuoti  biggrin.gif Is patirties as  biggrin.gif



Ash 22 d. Turejau sweep"a. Priesh ji akushere sake skambint kai saremiai bus kas 5 min., bet ivertinus kaklelio bukle, prisake skambint ish karto kai prasides veiksmas. Ash pati netikejau, kad viskas vyks taip greit.

Parashiau istorija cia: http://www.supermama...;#entry68154922
Atsakyti
Tarp namų ir ligoninės tsakant biggrin.gif sveikinimai
Atsakyti
Du metai jau praejo, o vis dar jokio sprendimo ir pokyciu.

Du metai po kratos musu namuose

"O pasaulyje tuo metu daromi tyrimai, didelės ir išsamios mokslinės studijos, į kurias pažvelgus norisi pakviesti: ne raganas reikia medžioti, o užtikrinti moterims ir vaikams galimybę gauti pagalbą ten, kur jie jaučiasi saugiausiai, o ne ten, kur bandoma tą saugumą jėga primesti. 2015 m. jau pasirodė dviejų didelių studijų, atliktų JK ir Islandijoje, rezultatai - gimdyti namuose saugu taip pat, kaip ir ligoninėje, net – dėmesio! – aukštesnės rizikos moterims. Jei yra suteikiama pagalba."
Atsakyti
http://play.tv3.lt/p.../mamyciu-klubas laida wub.gif Serija 4 Sezonas 15
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 02 vasario 2016 - 23:11
Perinatal and maternal outcomes in planned home and obstetric unit births in women at ‘higher risk’ of complications: secondary analysis of the Birthplace national prospective cohort study
QUOTE
Conclusions
The babies of ‘higher risk’ women who plan birth in an OU appear more likely to be admitted to neonatal care than those whose mothers plan birth at home, but it is unclear if this reflects a real difference in morbidity.


Laisvas vertimas: didesnės rizikos moterų vaikams, planuotiems gimdyti ligoninėje, yra didesnė tikimybė prireikti neonatalinės priežiūros nei planuotiems gimdyti namie.
Atsakyti
My The Birthplace in England national prospective cohort study: further analyses to enhance policy and service delivery decision-making for planned place of birth.
QUOTE
Compared with ‘low risk’ women planning home birth, ‘higher risk’ women planning home birth had a significantly increased risk of our composite adverse perinatal outcome measure. However, in ‘higher risk’ women, the risk of this outcome was lower in planned home births than in planned OU births, even after adjustment for clinical risk factors.


Didesnės rizikos moterims, planuotai gimdžiusioms namuose, bendra nepalankių rezultatų rizika buvo mažesnė nei planuotai gimdžiusioms ligoninėje, net koregavus dėl klinikinių rizikos veiksnių.

QUOTE
In nulliparous women planning non-OU birth the risk of intervention increased with increasing age, but women of all ages planning non-OU birth experienced a reduced risk of intervention.


Pirmakartėms moterims, planavusioms gimdymą ne ligoninėje, intervencijų rizika kilo kartu su vyresniu amžiumi, bet visokio amžiaus moterims gimdymo ne ligoninėje planavimas sumažino intervencijų riziką.
Atsakyti
http://m.alfa.lt/str...vykimas-i-namus
Atsakyti
Sveikos būsimos ir esamos mamytės smile.gif pati tik neseniai prisijungiau prie jūsų gretų ir rašau dar kol kas truputį ne visai į temą. Šiuo metu baigdinėju psichologijos studijas ir rašau baigiamąjį darbą turbūt ne tik man vienai aktualia tema: kaip šeimoms, kuriose abu asmenys dirba sekasi suderinti šeimos ir darbo vaidmenis, pareigas, atsakomybes bei kaip tai atsiliepia pasitenkinimui darbu, gyvenimu. Pagalvojau, kad mamų forumas yra puiki vieta rasti žmonių galinčių prisidėti prie tyrimo, kurio tikslas išsiaiškinti svarbų, gal net kartais opų klausimą, kaip mums: tėvams ir motinoms pavyksta visur suspėti ir suderinti visus atliekamus vaidmenis ir kokių prevencijų galima būtų imtis norint palengvinti tokią dalią smile.gif Būčiau labai dėkinga, jei tos mamos, kurios ne tik atlieka (arba ruošiasi) atlikti mamos vaidmenį, bet dar ir dirba, sudalyvautų tyrime užpildydamos klausimyną (galinčios ir norinčios padėti prašau rašykite el. paštu: ruta.cepulyte@gmail.com ir atsiųsiu jums nuorodą į klausimyną smile.gif) rolleyes.gif Iš anksto didelis ačiū jums, kad prisidedate. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erbauta: 16 vasario 2016 - 18:04
http://www.tv3.lt/na...slinius-tyrimus
Atsakyti
http://www.15min.lt/...ycios-56-596981
Atsakyti
http://vitale.lt/gim...gyveni-pelkese/ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2016 03 17, 06:09)


thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Sitas straipsnelis tai turetu buti isspausdintas visuose Lietuvos dienrasciuose. PIRMAME puslapyje!
Atsakyti