QUOTE(GinCherry @ 2014 11 21, 10:00)
Gimdziusios namuose, gal galetumet duoti kokiu praktiniu patarimu? Nors vakar buvo akushere namuose, apziurejom kambari, kuriame planuoju gimdyti, jei vis del to nuspresim gimdyti namie tai dave patarimu kaip kambari perstatyt, kur ka galima daryt...
Ka naudojot grindims dengti? Kiek ranksluosciu reikejo? Nes tame kambaryje pas mus laminatas tai MB sako, kad ish vis nereikia nieko tiesti ant grindu
Akushere sake, kad gimdyme, kuri prieme pirmadieni, zmones buvo patiese pigias dusho uzuolaidas ant grindu, nes speciali danga pakankamai brangi
Mano akušerės nieko neapžiūrinėjo. Nes iš esmės, nors ir esi nusimačiusi kampelį kur gimdysi, spontaniškai tai gali įvykti bet kur, kad ir vonioj, jei omsi ir nuspręsi, kad nori tenai pagulėti. Mrs bazavomės vienam miegamajam, bet aš vaikščiojau iš vieno į kitą ir tikrai būčiau kur jautus ten ir tūpus
aš net nesugalvojau, kur stumsiu, ant grindų, ar ant lovos.
Forumuose pataria ant kilimų tiesti dužo užuolaidas- per jas niekas neperšlaps, op ant jų,akd maloniaui būtų kojom, tiesiog paklodes, kurių negaila.
Mano atveju, akušerės atsivežė daug neperšlapmamų keturkampių patiesalų ir juos tiesė po manim. Pirmu gimdymu vyras kadangi netikėjo, kad gimdau, tai patiesė tik vieną patiesaliuką (paėmėm iš akušerių 37tą savaitę atvežto maišo), tai prabėgo kraujo pro šonus, išsitepė kilimas. Na, o šį kartą, tai daug akušerės pridėliojo, prabėjo gabai mažai. Abiem atvejais dėmių neliko, plaunant tuojaus pat (akušerės plovė) su elementariais plovikliais (mano atveju vaniš) gerai išsiplovė. Mano kilimai šviesūs, raštuoti.
Pirmą kartą galvojau gimdyti ant lovos, ebay pirkau waterproof bed cover, šį kartą nieko nepirkau,kažkaip iš patirties buvau tikra, kad niekas ten neprisiteplios stipriai. Abiem atvejais gimdžiau ne ant lovos, pirmu, lovoj gimdžiau placentą, antru, gimdžiau placentą ant žemės, lipau į lovą jau po visko su kūdikiu, vėlgi, patiesė savo turimus neperšlampamus patiesalus, niekas neišsitepė.
Patarė turėti 6 rankšluosčius, apsigobti, apgobti vaiką, apsivalyti. tiek turėjau, praėmėm gal 3tik.
turėjom pasiruošę sausaunių ir saldainių dėžes akušerėms, ir šiaip užkandos, jei viskas ilgiau užtruktų (galiausiai net arbatos nepasiūlėm
).
Mūsų atveju akušerės atveža dovanėlę- kraitelį kūdikiui: paklodėlę įsupti ir kepurėlę kūdikiui.
Tai žinok nieko kaip ir nepirkau. Kada atveža tašę? tada pamatysi,kas joje yra, ko reikia daugiau...
aną karta vienudu gimdėm su vienu patiesaliuku tik, šį kartą akušerės buvo tai pamačiau, kiek jos daiktų atsiveža, atėjau į kambarį,o tenai vienas prietaisas į vieną rozetę įkištas, kitas- į kitą
viena tašė atidaryta, kita
prisišaldyk ledukų - labai norėjosi ŠALTO vandens.