Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(Selva @ 2013 12 14, 21:19)
Duokdie. O jei prireiktų, tai juk galima tenai ir važiuoti. Prireikus. Ir norima tokios sistemos, kad jei reikia, tai važiuoja. O jei nereikia, gimsta namuose.

Bet buna sekundziu,minuciu reikalas kai reikia tos aparaturos,tai kol atvaziuos paimt... 4u.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif na ir as issakysiu savo nuomone siuo klausimu. Na gimdymas namuose - sava aplinka, savi zmones, jaukiau ir t.t. Tas tai tiesa. Bet pvz, ar kuri nors pagalvojo, kad neduok die, pasidarys kokia komplikacija gimdant namuose tai kas bus atsakingas uz tai? Medikas ar tevai? Reikia suvokti, kad gimdyme viskas labai greitai keiciasi: cia viskas gerai, o va ziurek jau reikia per pora minuciu atsidurti operacineje kad isgelbeti vaikucio ar mamas gyvybe? Net ir toje pacioje ligonineje kol iki operacines nuvaziuoja uztrunka laiko, o kur cia nesciaja tarabanyti is kazkur... Manau, gyvename civilizuotame pasaulyje kai medicinine prieziura yra prieinama tai ir naudokimes ja. Bet zinoma, cia kiekvieno asmenine pasirinkimo laisve. Taciau dar karta pasikartosiu kai viskas gerai, dekingu nelieka, nes taip ir turejo buti, o kai kasnors nutinka, tai greitai pradedama ieskoti kaltu...
Atsakyti
QUOTE(*Madmozela* @ 2013 12 14, 20:50)
Bet buna sekundziu,minuciu reikalas kai reikia tos aparaturos,tai kol atvaziuos paimt...  4u.gif

vėlgi jau buvo daug kartų atsakyta. Niekas nelauktų kol padėtis susikomplikuos, paprastai esant pagrįstam nerimui, gimdyvė transportuojama dar neištikus krizei. Toliau: pagalba būtų pradėta teikti jau namuose ir tam akušerių reikia bei pirmos pagalbos rinkinio.

Dėl sekundžių reikalo tai neretai yra perspaudžiama, arba tiesiog kadangi gimdoma ligoninėje, tai skubi pagalba nukeliama, tiek kiek ją įmanoma nukelti. Na ir jei tai jau toks sekundžių reikalas, tuomet gimdyti moterys turi tik reanimacijoje, nes per sekundes jokia super duper aparatūra neatkeliaus pas moterį ar moteris pas aparatūrą.
Papildyta:
QUOTE(aushra18 @ 2013 12 14, 21:21)
Manau, gyvename civilizuotame pasaulyje kai medicinine prieziura yra prieinama tai ir naudokimes ja.


manau, kad gimdyti namuose su profesionaliom akušerėm ir paruošta sistema kaip tik ir yra civilizuota. Kitaip pvz UK, Danija, Olandija, Latvija ir kt šalis vadintume aborigenų kraštu.
Atsakyti
QUOTE(Chloridė @ 2013 12 14, 16:16)
Tuomet puiku. Taciau galiu lazintis, kad bent puse us gimdymus namie tikisi, kad tam pakaks iprasto sveikatos draudimo ir imoku.


Taip, namu gimdymams pritarianciu gretose yra ir tu, kurie nori panasios sistemos kaip UK, kur gimdymas namuose yra nemokamas, ir tokiu, kurios nepriestarauja kad tai butu privati, mokama paslauga. Taciau - VISOS pritaria tam, kad namu gimdymai butu legalizuoti, iteisinti, sutvarkyti, nurodyta kas gali gimdyti namuose, kokias priemones turi atsivezti gimdyma priimantis specialistas ir galiausiai, kad gydytojai/akuseres nebutu persekiojami del namuose priimtu gimdymu.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 12 14, 23:31)
Na ir jei tai jau toks sekundžių reikalas, tuomet gimdyti moterys turi tik reanimacijoje, nes per sekundes jokia super duper aparatūra neatkeliaus pas moterį ar moteris pas aparatūrą.


Būtent. Perspaustas tas "sekundžių reikalas", jei taip iš tiesų būtų - mirtų kas antras kūdikis. O ypač rajoninėse, antro lygio ligoninėse.

Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 12 15, 10:03)
Būtent. Perspaustas tas "sekundžių reikalas",  jei taip iš tiesų būtų - mirtų kas antras kūdikis. O ypač rajoninėse, antro lygio ligoninėse.


Prisiminiau istrauka is Business of Being Born 2 (Down on the Farm) - Inos May Gaskin ir su ja dirbanciu pribuveju kaip tik ir paklause toki klausima - o kaip su tokiais gimdymais, kurie susikomplikuoja per keleta sekundziu. Atsakymas buvo toks - NIEKADA nebuna taip, kad gimdymas is mazos rizikos tampa dideles rizikos per keleta sekundziu - ispejamieji zenklai atsiranda ganetinai anksti, ir pakanka laiko perkelti gimdyve i ligonine jei tik kazkoks neaiskumas yra. Bet aisku, tam reikalingos tinkamai paruostos pribuvejos, kurios atidziai stebi gimdymo eiga ir tikrina ar viskas gerai.

Mano asmenine nuomone, is to, kiek teko dometis sia tema - gimdymai gali susikomplikuoti gan greitai kai yra kisamasi i naturalia gimdymo eiga. Nuleidzia per anksti vandenis - gali isplauti virkstele, skatina gimdyma vaistais - sureaguoja vaiko sirdele, ir panasiai. Aisku, buna is namuose nenumatytu situaciju, kai tenka lekti visu greiciu i ligonine, bet tokiu atveju yra vienetai ir kelia kai kuriuos klausimus - ar gimdyve tikrai buvo mazos rizikos, ar laiku atvyko pribuvejos ir pradejo stebeti gimdyma, ar laiku buvo pastebeti ispejamieji zenklai, ir tt.
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 12 15, 14:20)
gimdymai gali susikomplikuoti gan greitai kai yra kisamasi i naturalia gimdymo eiga. Nuleidzia per anksti vandenis - gali isplauti virkstele, skatina gimdyma vaistais - sureaguoja vaiko sirdele, ir panasiai.


Kai skatina vaistais, tai gali ir gimda plyšti, va čia tai matomai - tikrai sekundžių reikalas. Namuose gi, su skatinamiasiais niekas negimdo..
Atsakyti
QUOTE(*Madmozela* @ 2013 12 14, 21:50)
Bet buna sekundziu,minuciu reikalas kai reikia tos aparaturos,tai kol atvaziuos paimt...  4u.gif


Kad gimdymai komplikuojasi per minutes ir sekundes - yra pačių medikų paleista antis, kuri medicininio išsilavinimo neturintiems žmonėms atrodo teisinga, bet iš tiesų tai - gryniausias melas.

Laikas iš tiesų pasakyti tiesą - kad normalus nekomplikuotas nėštumas ir gimdymas negali šiaip nei iš nieko imti ir komplikuotis jeigu jis ramiai vyko sava normalia eiga. Tam visada yra priežastis. Medikai nesako, kad priežastis dažniausiai yra jų pačių veiksmai, uždelsimas, kai jau yra komplikavimosi požymiai, arba taip pat - medikų nekompetencija, nes jie tiesiog nemato ankstyvųjų komplikavimosi ženklų.

Kaip yra lengviau jiems teigti - ar kad gimdymai komplikuojasi dėl jų veikimo ar neveikimo (nes tada jie lieka atsakingi), ar kad gimdymai patys savaime yra „linkę“ komplikuotis (nes tada atsakomybės nėra).
Atsakyti
suvi, kaip taikliai ir tiksliai drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(suvi @ 2013 12 16, 10:36)

Laikas iš tiesų pasakyti tiesą - kad normalus nekomplikuotas nėštumas ir gimdymas negali šiaip nei iš nieko imti ir komplikuotis jeigu jis ramiai vyko sava normalia eiga. Tam visada yra priežastis. Medikai nesako, kad priežastis dažniausiai yra jų pačių veiksmai, uždelsimas, kai jau yra komplikavimosi požymiai, arba taip pat - medikų nekompetencija, nes jie tiesiog nemato ankstyvųjų komplikavimosi ženklų.




thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Aš turiu labai gerą pavyzdį, kurios tiki aklai medikais.

Gimdant trečią vaiką, man buvo pasakyta, kad be skatinamųjų aš niekada nepagimdysiu. Neva mano gimda per silpna išstumti vaisių cool.gif
Gimdant ketvirtą, kita gydytoja pasakė, jog tai yra didžiulė nesamonė. Kaip gali kas nors žinoti, jei net nepabandyta? Ir sėkmingai pagimdžiau be jokių medikamentų thumbup.gif Viskas super ir pasirodo gimda visgi sugebėjo savo darbą atlikt bigsmile.gif


Galiu garsiai pasakyti, jeigu kada pasibels dar vienas vaikutis į mūsų šeimą, tikiuosi bus legalu gimdyti namie ir be jokių kalbų tik tokį gimdymą rinksiuos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 12 15, 15:04)
Kai skatina vaistais, tai gali ir gimda plyšti, va čia tai matomai -  tikrai sekundžių reikalas. Namuose gi, su skatinamiasiais niekas negimdo..


tikrai be skatinamųjų?? kas ten žino kaip tam daktarui susišviestų? juk tie patys gydytojai iš tų pačių lioninių į namus važinėtų. Kai pagalvoji, kaip tik jam nepatogumas tuose namuose gimdymą priimti. Nei kavutės su kolegom atsigerti, nei pamainai pasibaigus eiti namo (juk kitas į vietą neatlėks) ir sėdėk su ta gimdyve keliolika valandų. Tada tik bac skatinamųjų, pablogėjo - į ligoninę ir baigta smile.gif juk skatinamuosius gali įkišti ir nežinant gimdyvei, per gimdos kaklelio apžiūrą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ankata: 16 gruodžio 2013 - 16:04