Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(Natuke @ 2013 12 04, 22:03)
vj juk kiekvieną gimdančią netikrina echoskopu. Reiškia kai atvažiavot gimdyt per apžiurą specialistai pamatė kad kažkas negerai ir nusprendė patikrinti.

Patirusios akušėrės primiegą moką nustatyti per paprastą apžiurą, čiupinėjant pilvą. Jeigu nubėgo vandenys ir jau yra t.t. atsidarymas, per "ten" matosi kokia galvutės padėtis. Placentos atskirimą nustatyti sunkiau, ypatingai jeigu pradžia, nes kraujavimo gali ir nebūt, bet kūdikio širdutė turėjo sureagot g.gif Jūsų atvėju greičiausiai taip ir buvo - turbūt pastėbėjo problemą jau priėmimė kai klausė tonus  g.gif  blush2.gif

Gimdymo namuose metu akušėrės taip pat tikrina kūdikio padėti ir reguliariai klausia širdutės plakimo (pvz JK kas 15 min per sąrėmiuis ir kas 5 min stumimo metu). Žinoma mamos nieks neguldo ir diržų neryša, naudoja portatyvų prietaisą, kuris leidžia paklausyti širdutės net mamai judant ar gimdant vandeny.



Man vandenys nebuvo nubėgę ir gimdos kaklelis visiškai nebuvo pasiruošęs gimdymui (buvo visiškai kietas, ilgas ir visiškai uždaras, o sąrėmiai ėjo pilnumoj). O placentos atšokimą pastebėjo atvažiavusi mano gydytoja, echoskopijos metu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vj: 04 gruodžio 2013 - 21:24
QUOTE(vj @ 2013 12 04, 22:22)
Man vandenys nebuvo nubėgę ir gimdos kaklelis visiškai nebuvo pasiruošęs gimdymui (buvo visiškai kietas, ilgas ir visiškai uždaras, o sąrėmiai ėjo pilnumoj). O placentos atšokimą pastebėjo atvažiavusi mano gydytoja, echoskopijos metu.


Taip kad jei būtumėt gimdžiusi namuose, greičiausiai vis tiek būtumėt išsiųsta į ligoninę ir gal net anksčiau, nei pati nuvykot, nes patyrusi akušerė pastebėtų, kad kažkas ne taip.
Atsakyti
Dar karta pagalvojus, paziurejus gimdymo video noreciau gimdyti namuose...Viskas aplink yra tavo nieko nera svetimo...Bet tvirtai zinau kad gimdysiu ligonineje, taip saugiau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Skraiduole @ 2013 12 04, 11:48)
Aš už laisvą pasirinkimą, kur gimdyti. Tačiau manau, kad gydytojai neturi būt verčiami važiuoti pas gimdyvę be išankstinio susitarimo. Susitarei su gydytoju, jis sutinka, ir - prašom. Finansinis atlygis, ar jo nebuvimas - tavo ir gydytojo asmeninio susitarimo reikalas. Tai turėtų būti papildoma, mokamos medicinos sritis, nes sąlygos gimdyti ligoninėje sudarytos puikios. Jei netenkina - gimdai namuose ir už tai susimoki. Kaip ir dabar - nori prabangos, atskiros palatos ligoninėje- juk irgi susimoki.
Atleiskit, bet kodėl pas mano sergantį vaiką (nekalbu jau apie suaugusį šeimos narį) gydytojas į namus nevažiuoja? Kodėl aš turiu vežti karščiuojantį vaiką į polikliniką, o kažkam dėl užgaidos gydytojas nemokamai į namus turi atvykti?



visiskai sutinku, nori gimdyti namie.susimokek smile.gif
Atsakyti
man ir ligoninej jauku buvo. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(M.K. @ 2013 12 04, 12:38)
Taigi šiandien latvių šeima už akušerės paslaugas bei naujagimių gydytojo vizitą susimoka apie 3 tūkst. litų. Yra valstybių, kuriose už gimdymą namuose, dalyvaujant akušerei, tenka pakloti ir apie 10 tūkst. litų.

kiek esame turtingos sau tai leisti?


biggrin.gif Na nenusipirks šeima naujo Emmaljungos vežimo už 3000, nusipirks paprastesnį naudotą ir susimokės už gimdymą. Ar čia jau baisiai neįperkama nepasiekiama suma ?

O kokiam BAK;e nekomplikuotas gimdymas 10 tūkst. kainuoja. Nebankrutavo dar, vadinasi - norinčių ir galinčių yra.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 12 14, 15:27)
biggrin.gif  Na nenusipirks šeima naujo Emmaljungos vežimo už 3000, nusipirks paprastesnį naudotą ir susimokės už gimdymą. Ar čia jau baisiai neįperkama nepasiekiama suma ?

O kokiam BAK;e nekomplikuotas gimdymas 10 tūkst. kainuoja. Nebankrutavo dar, vadinasi - norinčių ir galinčių yra.

Tuomet puiku. Taciau galiu lazintis, kad bent puse us gimdymus namie tikisi, kad tam pakaks iprasto sveikatos draudimo ir imoku.
Atsakyti
O koks kokia prasmė čia tuos pinigus skaičiuot? Ypač lįsti į svetimą piniginę: ar pajėgsit, ar verta tokius pinigus mokėt. Išvis kažkoks pyktis bei pagieža jaučiasi: drįsta va mat išsidirbinėt, tegu susimoka ! Ir kuo daugiau tuo geriau, kad atšoktų bet koks noras. doh.gif Kas nori ir dabar sėkmingai susimoka : pvz BAK gimdydamas, ar iškviesdamas būtent tą gydytoją , ar bent mokamas palatas imdamas... Šitų praktikų uždraust kažkaip mintis nekyla?
Atsakyti
QUOTE(Chloridė @ 2013 12 14, 18:16)
Taciau galiu lazintis, kad bent puse us gimdymus namie tikisi, kad tam pakaks iprasto sveikatos draudimo ir imoku.



Užtai dabar likusi pusė negali gauti teisėtos paslaugos net už pinigus.

QUOTE(Biški @ 2013 12 14, 18:53)
Išvis kažkoks pyktis bei pagieža jaučiasi: drįsta va mat išsidirbinėt, tegu susimoka ! Ir kuo daugiau tuo geriau, kad atšoktų bet koks noras. doh.gif 


drinks_cheers.gif
Atsakyti
joks istatymas nepriimamas nepaskaiciavus. joks. Sis- ne isimtis.

Atsakyti
QUOTE(Chloridė @ 2013 12 14, 20:40)
joks istatymas nepriimamas nepaskaiciavus. joks. Sis- ne isimtis.

Taip, bet iš kur nuostata kad nepakaks " iprasto sveikatos draudimo ir imoku"? Kas čia tokio įpatingai brangaus? Vėl bus pasakojama apie prie durų stovinčias greitąsias, privalomą 5 žmonių brigadą prie gimdyvės ir panašiai, kas jau ne kartą paneigta? Pagaliau koks skirtumas kiek tai bus įvertinta, prašoma gi priimti tinkamas nuostatas o ne padaryti jas pigesnes.
Atsakyti
Gerai,kai viska gerai,bet jei neduok D reiktu aparatu ir tikros ligonines... Vistik tai mamu pasirinkimas,NE VAISIAUS... Sekmes visoms smile.gif
Atsakyti
Duokdie. O jei prireiktų, tai juk galima tenai ir važiuoti. Prireikus. Ir norima tokios sistemos, kad jei reikia, tai važiuoja. O jei nereikia, gimsta namuose.
Atsakyti