QUOTE(vj @ 2013 12 04, 08:26)
tiek vis eskaluojama, kad mes, kurios negimdysim namie, esam neapsišvietusios, niekuom nesidomim ir t.t. (nors yra visiškai priešingai ) Bet klausimas, kodėl tada tokie išprusę žmonės UK ar Vokietijoje, ar dar kitoje super išsivysčiusioje šalyje tegimdo vos tik 2 proc. namuose? Kas ten tada vyksta? Tiek daug neišprususių žmonių gyvena?
Kiek teko kalbetis su moterimis UK, kur gyvenu jau 8 metus, priezastys yra ivairios. Va mano drauges abu gimdymai buvo super paprasti ir lengvi, bet ji rinkosi ligonine, nes jai taip patogiau - nereikia namu ruosti, po to tvarkytis, jai tiesiog nebuvo poreiko gimdyti namuose, mano doula pvz turi didele seima (6 vaikai) tai jai dienele ligonineje po gimdymo suteikia galimybe atsipusti ir pabuti vien su nauju seimos nariu pries griztant i pilnus namus, mano kaimyne abu vaikus pagimde namuose ir jai tai buvo naturaliausias sprendimas pasaulyje, kitoms nerekomenduojama gimdyti namuose del kazkokiu rizikos faktoriu, dar kitos bijo gimdyti namuose, nemazai vyksta i ligonine nes nori nuskausminimo. Priezasciu yra praktiskai tiek, kiek gimdanciu moteru
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2013 12 04, 08:33)
Yra labai atsakingų ir apsišvietusių ligoninėj, ir tokių yra namuose...o glušų irgi visur yra