Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(LasiukeUK @ 2013 06 18, 20:18)
Liudna istorija...  verysad.gif  O cia susije kaip nors su gimdymu namuose?



QUOTE(vj @ 2013 06 19, 10:09)
O kaip tai susiję su gimdymo namie? Negi ir operacijas siūlysit atlikti namie, nes saugiau?

neturejau kada komentaro parasyt.

nors esu pries gimdymus namuose be kvalifikuotos pagalbos, bet norejau pasakyt, kad tai atsakas i paskutine liudnai pasibaigusia istorija namuose.

tai visgi mirstama ne tik namie.
Atsakyti
As siandien taip pagalvojau, kas bus kai iteisins namu gimdymus Lietuvoje. Na, prades gimdyti namuose su akusere, viskas gerai, viskas grazu. Bet man atrodo komplikaciju ir (neduok Dieve) mirciu atveju, vistiek bus kuriamos sensacijos apie tai "kaip nesaugu gimdyti namuose" net ir tais atvejais kai nelaimes butu nepavyke isvengti net ir ligonineje. Cia mano toks pastebejimas, nezinau kiek jis issipildys ateityje, bet Lietuvoje esame labai greiti teisti tuos, kurie elgiasi ne "pagal taisykles" ir renkasi gyventi kitaip. Taip pat manau, kad perkelimas i ligonine komplikaciju atveju vistiek dar kuri laika susilauks mediku/akuseriu pasaipos ir paniekos lygiai kaip ivyksta dabar tipo "va, matai bande gimdyt namuose, o jau kai problemos iskilo, tai jau ligonines prireike". Dar daug netolerancijos zmoniu mastyme, ko gero dar karta turi pasikeisti kol bus zymus pokytis i gera zmoniu mentalitete. Galit su manim nesutikti, cia tik mano tokie pamastymai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2013 06 19, 10:25)
Na, kadangi nezinome visu faktu tai gal nebutu teisinga teigti kad buvo isleista namo su infekcija. Paprastai po CP ligonineje laikoma 6 paras, gimdyve namo norejo jau po 2 paru, taciau sutiko pabuti dar 1 para ir namo isvyko po 3 paru SAVO NORU. Dabar juk prievarta ligonineje ligoniu laikyti negalima ir zmogus gali elgtis kaip tinkamas, o jei paskui nelaime - kaltinami medikai.

Nesakau kad medikai nepadaro klaidu - taciau sis atvejis labai jau abejotinas ir tikrai nezinia kieno kalte. Keista kad pas gydytojus nebuvo kreiptasi tiek ilgai kai moteris akivaizdziai prastai jautesi.

bet kuriup atveju - baisi tragedija seimai ir labai labai gaila tokios jaunos mamos ir mazyliu likusiu naslaiciais  verysad.gif

Beje - lyginti NL su LT yra tiesiog juokinga  biggrin.gif  Pradedant vien del to kad nestumas net ne liga, nera jokiu dekretiniu atostogu, busimos mamos iseina is darbo savaite pries gimdyma o ne vartosi namie kaip ligones nuo 30 nestumo savaites biggrin.gif Per nestuma priaugti daugiau nei 11 -13kg ten nera normalu o priaugti 15kg jau uzdirbtu jums ilga morala nuo priziurincio gydytojo ir siuntima pas dietologa!
Ir jau net nepradesiu apie visiskai skirtinga sveikatos apsaugos sistema pradedant tuo kad sveikatos draudimas yra dvigubas (valstybibis+privatus) baigiant tuo kad NL yra viena turtingiausiu Europos valstybiu kurie daug ka gali sau leisti o LT negali.



drinks_cheers.gif Musu salyje ne tokia sveikatos sistema, kad turetume lesu kvesti akuseres i namus ir dar brigada, kad budetu ligonineje doh.gif
Musu valstybes visiskai skirtingos.

Del to ir nesuprantu kam deti tokius straipsnius, kad paskui paskaiciusios kvaileles namuose su neaiskiomis pribuvejomis bandytu gimdyti doh.gif Labai retais atvejais musu laikais viskas praeina sklandziai...visada yra rizika nukraujoti. Skaiciau kazkada ne jauno akuserio ginekologo su didele patirtimi straipsni. Tai jis sako, kad kiekviena karta bijo, kad moteris pardes kraujoti. Niekas negali nuspeti gimdymo eigos ir pabaigos....Pacios drauge neseniai pagimde ir ja vos isgelbejo. Puikus kraujo rezultatai, puikus lengvas gimdymas be nuskausminamuju, skatinamuju. kaip ir naturalus smile.gif Bet po gimdymo gimda nesusitrauke ir prasidejo stiprus kraujavimas. Jei nebutu ligonineje, tai namuose manyciau nukraujotu, kol atvaziuotu greituoju. Tad reiketu stipriai stipriai pagalvoti kas svarbiau ar grazi sava atmosfera, ar tavo ir busimo vaiko gyvenimas po gimdymo...Nes tuo graziu naminiu gimdymu gali viskas ir baigtis.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mijadi77: 19 birželio 2013 - 13:31
Nesutikciau gimdyti namuose schmoll.gif pirmas gimdymas pradzioj vyko labai sklandziai,veliau teko atlikti extra CP,as esu atsakinga ne tik uz savo givybe bet ir uz vaiko,todel geriau jau gimdysiu ligonineje,priziurima kvalifikuotu mediku nei kad visa gyvenima grauzciausi schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mijadi77 @ 2013 06 19, 13:30)
drinks_cheers.gif  Musu salyje ne tokia sveikatos sistema, kad turetume lesu kvesti akuseres i namus ir dar brigada, kad budetu ligonineje  doh.gif

Na man rods, kad kas kviestųsi į namus, tai darytų už asmenines lėšas kaip kad ir elgiamasi su "susitartais" gimdymais. Gal ir medikai būtų tie, kurie tam "pasirašo" , su kuriais kaip ir kitokių gimdymu atveju susitariama iš anksto. O brigados tiesos dėlei nebudi ir eiliniuose gimdymo namuose, nes budėt prie kiekvienos tikrai nėra jokio reikalo. Šiaip atsargiai žiūriu į gimdymus namuose, dar atsargiau į pirmakartes namuose, kuriuos neturi menkiausio supratimo kaip "veikia" jų organizmas tokiais atvejais. Pačios gimdymas buvo komplikuotas, todėl noro svaičioti apie namus nėra. Bet... kitas žmogus gali matyti tuos pačius dalykus kitaip. Ir nuo to jis netampa blogesnis, kad reiktų vos ne kileriais apšaukt ir t.t. Juk kaip tik to mediko asistavimo joms ir norisi mąstant apie vaikelį, o visuomenė to neleidžianti daryti, pati tą vaikelį ir stumia į dar didesnį pavojų nei mato jį "naminiuose" gimdymuose. Nes be mediko. Net jei nepritari mamai, išsikelk šioje vietoje vaiko gerbūvį kaip prioritetą ir viskas ims atrodyt kiek kitaip. Nes jei moteris užsispyrusi nori gimdyti namuose, ji tai ir darys. Galime jai nepritarti, apdalinti visokiais vardais ir t.t., bet esmė yra ne čia - o ar leisim jai tą daryt specialisto palydimam ar ne. Tai ne ambicijų klausimas "kieno įsitikinimai teisingesni". Tai apie ateinantį mažą žmogų, kuriam arba stengiamės padėti ateiti kiek įmanoma saugiau arba trukdom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fazano plunksna: 19 birželio 2013 - 14:13
QUOTE(Fazano plunksna @ 2013 06 19, 15:07)
Na man rods, kad kas kviestųsi į namus, tai darytų už asmenines lėšas kaip kad ir elgiamasi su "susitartais" gimdymais. Gal ir medikai būtų tie, kurie tam "pasirašo" , su kuriais kaip ir kitokių gimdymu atveju susitariama iš anksto. O brigados tiesos dėlei nebudi ir eiliniuose gimdymo namuose, nes budėt prie kiekvienos tikrai nėra jokio reikalo.  Šiaip atsargiai žiūriu į gimdymus namuose, dar atsargiau į pirmakartes namuose, kuriuos neturi menkiausio supratimo kaip "veikia" jų organizmas tokiais atvejais. Pačios gimdymas buvo komplikuotas, todėl noro svaičioti apie namus nėra. Bet... kitas žmogus gali matyti tuos pačius dalykus kitaip. Ir nuo to jis netampa blogesnis, kad reiktų vos ne kileriais apšaukt ir t.t. Juk kaip tik to mediko asistavimo joms ir norisi mąstant apie vaikelį, o visuomenė to neleidžianti daryti, pati tą vaikelį ir stumia į dar didesnį pavojų nei mato jį "naminiuose" gimdymuose. Nes be mediko. Net jei nepritari mamai, išsikelk šioje vietoje vaiko gerbūvį kaip prioritetą ir viskas ims atrodyt kiek kitaip. Nes jei moteris užsispyrusi nori gimdyti namuose, ji tai ir darys. Galime jai nepritarti, apdalinti visokiais vardais ir t.t., bet esmė yra ne čia - o ar leisim jai tą daryt specialisto palydimam ar ne. Tai ne ambicijų klausimas "kieno įsitikinimai teisingesni". Tai apie ateinantį mažą žmogų, kuriam arba stengiamės padėti ateiti kiek įmanoma saugiau arba trukdom.


Va tokias nuomones labai gerbiu drinks_cheers.gif


O kai prasideda epitetai "kvailelės", tai diskusija tampa nebeįmanoma...

Atsakyti
QUOTE(mijadi77 @ 2013 06 19, 12:30)
drinks_cheers.gif  Musu salyje ne tokia sveikatos sistema, kad turetume lesu kvesti akuseres i namus ir dar brigada, kad budetu ligonineje  doh.gif


Labai retais atvejais musu laikais viskas praeina sklandziai...

visada yra rizika nukraujoti.


Uzsienio praktika rodo, kad gimdymas namuose valstybei atsieina pigiau negu gimdymas ligonineje. Be to, nebutinai turi buti valstybes dengiamas - juk galima sudaryti salygas gimdancioms namuose susimoketi "is kisenes". Jei gerai pamenu Latvijoje butent tokia tvarka. Niekur pasaulyje del kiekvienos gimdyves, gimdancios namuose mediku brigados nebudi.

Pirma karta girdziu, kad sklandus gimdymas yra retenybe. Kiek yra gimdziusiu draugiu ir pazistamu - visu gimdymai be jokiu komplikaciju.

Apie nukraujavimo rizika jau daug temu iskalbeta. Ir namu salygomis imanoma kraujavima sustabdyti ar bent pristabdyti kol atvyks greitoji. Be to, kraujavimo rizika sumazeja esant visiskai naturaliam gimdymui, po kurio vaikelis guli and mamos krutines ir iskart pradedama zindyti bei nera placenta traukiama uz virksteles.
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2013 06 18, 23:18)
Tikrai liudna, isleisti namo su infekcija - labai jau aplaidaus darbo pozymis.

Susijusi su gimdymo namie pagalbininkiu teismu yra si istorija:
http://www.alfa.lt/s...13-06-18_13-08/

uz nusizengima paciento privatumui teistumas ir bauda - nelogiskai daug. O kaltinimai, kad tai padejo pasirengti gynybai apskritai kazkokie neteisingi. Nejaugi buvo laukiama, kad kaltinamosios prisipazins pakenkusios vaikui, nors puikiai zinoma, kad jis mire nuo infekciniu komplikaciju... kai bando islauzti kaltinimus is pirsto, tada tiesa, aisku, baisiai nepatogi...

Nu byla ne del nusizengimo paciento privatumui, bet paviesinimas teismo ekspertizes medziagos kaltinamosioms toje byloje, matau labai dideli skirtuma. Be to buvo paviesinta eksperize, kuria net ne kaltinamoji atliko. Ji nuvyko i darba ir paeme duomenis net tuo metu budama vaiko prieziuros atostogose. Taip kad neprasitare netycia kazkam apie pacienta, kas taip pat yra istatymo pazeidimas. O cia as matau tycini istatymo pazeidima.
Del vaiko mirties nuo infekciniu komplikaciju pirma nakti po gimimo, tai nemanau kad kaltinama , kad specialiai vaikui pakenke, o manau tiriama ar viska padare kad vaikas nemirtu.
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 06 19, 16:52)
Uzsienio praktika rodo, kad gimdymas namuose valstybei atsieina pigiau negu gimdymas ligonineje.

Na, cia reiketu paanalizuot kodel ir kas pigiau.
Dideli srauta gimdyviu stengiamasi kazkur nukreipti vietoj to, kad statyt naujas ligonines ir aprupinti jas gera iranga, kvalifikuotu personalu. Imant UK - med personalo trukumas. Gydytojai NHS'ui atsiena brangiau nei akuseres, todel joms suteikiama vis daugiau galios. Taigi, imkim kaip pavyzdi po viena ligonine.
Truputelis statistikos:
"2012 metais Antakalnio Akušerijos ir ginekologijos klinikoje gimė 3964 naujagimiai. Per mėnesį medikai vidutiniškai priimdavo apie 300 gimdymų. Tačiau nuo šių metų kovo 1 dienos duris atvėrus Santariškių klinikų Akušerijos ir ginekologijos centrui, gimdyvių skaičius ėmė trauktis: kovą Antakalnyje gimė 239 naujagimiai, o per dvi balandžio savaites – vos 91."

"The maternity unit at the North West London NHS Trust has approximately 5,700 deliveries a year." Citata is darbo aprasymo biggrin.gif vienoje vidutinio dydzio ligoniniu gimdymo skyriaus. Salia yra dar bent 3 truputi mazesnes. Ir birth centrams darbo uztenka. O dar paimkim dar tuos kelis % gimdanciu namuose gimdyviu. Kas butu, jei visos gimdytu vienoj ligoninej? Taigi, nekomplikuoti gimdymai nukreipiami i mazesniasias ligonines ir gimdymo centrus. Jei gimdymas ne pirmas, o ankstesni sekesi puikiai, ypac skatinama gimdyti namie. Bet norinciu tai tikrai labai labai nedaug.
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2013 06 19, 18:01)
Na, cia reiketu paanalizuot kodel ir kas pigiau.



Na, as gal ant kai kuriu punktu suklysiu, bet man atrodo gan akivaizdu kodel gimdymas namuose atsieina pigiau. Visu pirma, namuose gimdo mazos rizikos gimdyves kurioms nereikia intervenciju (skatinimu, epiduru, cezariu, kt, kurie gimdymo kaina labai sukelia), plius - neuzimama ligonines lova/maitinimas/tt, nereikalingas gydytojas ginekologas/neonatologas/anesteziologas.

NHS skelbia tokias apytikres gimdymo kainas:

£1,066 for a birth at home
£1,435 for a birth in a free-standing midwife unit
£1,461 for a birth in a midwife unit alongside hospital services
£1,631 for a birth in a hospital maternity unit
nuoroda
Atsakyti
Apie kaina kalbejau ne is tos puses smile.gif

Aisku kitose valstybe, kai yra veikianti sistema, gimdyti namuose pigiau. Ten tuo dazniausiai ir naudojasi tos, kurios neturi brangaus draudimo smile.gif Valstybe sudare salygas gimdyti saugiai visoms.

Musu salyje reiketu keisti visa sistema. Tai mokesciu moketojams kainuotui tikrai nemazai. O as nenoriu moketi uz tai smile.gif Is kisenes ir dabar pribuvejoms sumoka. O jos nuo akuseres mazai kuo skiriasi...Renkuosi gimdyti gimdymo namuose ne del akuseres, o del kvalifikuotos pagalbos laiku ir vietoje.

As irgi gerbiu kitu nuomone, kai ta nuomone turi svarius protingus argumentus. Dabar nematau jokios prasmes valstybei kazkam sudarineti papildomas salygas, jei tos salygos ir taip puikios smile.gif Vastybe ir taip laaabai pagerino gimdymo namus...Tad daugiau lesu reiketu investuoti i Gimdymo namu tobulinima, o ne kurti salygas namuose...

Kas nori rizikuoti, tegu ir dabnar gimdio...O del komplikaciju...Na ir dabar gimdymo namuose niekas prievarta nieko nedaro ir nezaluoja...Nei man trauke uz placentos, nei nepagarbiai elgesi. Vaika is karto padejo ant krutines...Man nepatinka, kad reikia tartis su gydytuoju ir jam moketi...Bet kol kas tokia musu sistema ir nieko cia nepakeisi, deje sad.gif
Atsakyti
neblogai cia zemiau issisakyta smile.gif

Lietuvove verkiant reikia keisti sistema, sveikatos prieziuros sistema neissilaiko, bankrutuoja, mediku darbas neapmokamas normaliai, ministras beviltiskai bando sukimsti visus pinigus valstybiniams (atseit, labai geriems (jusu zodziais)) monstrams: naujoms klinikoms ir pan, kurios neturi nei ekonomines nei moralines prasmes. Zmonems reikia geros pirmines grandies - seimos gydytoju, akuseriu ir slaugytoju tarnybos, reikia normaliu algu ir racionalaus darbo kruvio. Tada logiskai persitvarkant didesnei pusei gimdymu priziureti gydytojai butu nereikalingi, arba viena konsultacija pasitenkintu, vaikus svertu ir matuotu slaugytojos ir t.t.t.

Jei jums atrodo, kad musu sistema gera - tada linkiu prabusti.

QUOTE(mijadi77 @ 2013 06 19, 22:07)
Apie kaina kalbejau ne is tos puses smile.gif

Aisku kitose valstybe, kai yra veikianti sistema, gimdyti namuose pigiau. Ten tuo dazniausiai ir naudojasi tos, kurios neturi brangaus draudimo smile.gif Valstybe sudare salygas gimdyti saugiai visoms.

Musu salyje reiketu keisti visa sistema. Tai mokesciu moketojams kainuotui tikrai nemazai. O as nenoriu moketi uz tai smile.gif Is kisenes ir dabar pribuvejoms sumoka. O jos nuo akuseres mazai kuo skiriasi...Renkuosi gimdyti gimdymo namuose ne del akuseres, o del kvalifikuotos pagalbos laiku ir vietoje.

As irgi gerbiu kitu nuomone, kai ta nuomone turi svarius protingus argumentus. Dabar nematau jokios prasmes valstybei kazkam sudarineti papildomas salygas, jei tos salygos ir taip puikios smile.gif Vastybe ir taip laaabai pagerino gimdymo namus...Tad daugiau lesu reiketu investuoti i Gimdymo namu tobulinima, o ne kurti salygas namuose...

Kas nori rizikuoti, tegu ir dabnar gimdio...O del komplikaciju...Na ir dabar gimdymo namuose niekas prievarta nieko nedaro ir nezaluoja...Nei man trauke uz placentos, nei nepagarbiai elgesi. Vaika is karto padejo ant krutines...Man nepatinka, kad reikia tartis su gydytuoju ir jam moketi...Bet kol kas tokia musu sistema ir nieko cia nepakeisi, deje sad.gif

Atsakyti