QUOTE(~Astartė~ @ 2013 10 18, 17:33)
procedūra kartojosi (tiesiog tas dėjimas yra truputį kitoks nei paprastas tikrinimas, nežinau, net kaip ir skirtumą paaiškinti, tabletės nemačiau). Jei būčiau pirmakartė, tikrai to būčiau nesuvokus, nes viskas įvyko per pora sekundžių. Kai įdėjo, klausiu daktarės: "tai skatinat?", o ji: "o Jūs nesutinkat?"
QUOTE(flight @ 2013 10 18, 18:28)
Taip, užklausis čia, paskui skaitinėjau internete - pasirodo, ši praktika (be nėščiosios žinios suskatinti gimdymą Cytotec'u ) yra gan populiari.
Paprastai tai siejama su tarimusi su konkrečiu gydytoju (kuris, savaime suprantama, nori, kad gimdymas įvyktų per jo pamainą, todėl pasikviečia nėštukę "apžiūrai" ir paskui konstatuoja - o, taigi jūs šiandien pagimdysite), arba tiesiog su gydytoju, kuris suinteresuotas, kad gimdymo veikla greičiau prasidėtų.
Šio preparato galimi šalutiniai poveikiai:
gimdos hiperstimuliacija, placentinės kraujotakos pažeidimai, gimdos plyšimas, vaisiaus distresas, pasituštinimas gimdoje mekonijumi, ir t.t. Suprantama, kai tenka gimdymą skatinti dėl realios rizikos vaikui ar mamai, bet jei be adekvačių indikacijų, kai nėštumas nekomplikuotas ir gimdymas neturi jokių numatomų rizikų - man tai primena rusišką ruletę...
Paprastai tai siejama su tarimusi su konkrečiu gydytoju (kuris, savaime suprantama, nori, kad gimdymas įvyktų per jo pamainą, todėl pasikviečia nėštukę "apžiūrai" ir paskui konstatuoja - o, taigi jūs šiandien pagimdysite), arba tiesiog su gydytoju, kuris suinteresuotas, kad gimdymo veikla greičiau prasidėtų.
Šio preparato galimi šalutiniai poveikiai:
gimdos hiperstimuliacija, placentinės kraujotakos pažeidimai, gimdos plyšimas, vaisiaus distresas, pasituštinimas gimdoje mekonijumi, ir t.t. Suprantama, kai tenka gimdymą skatinti dėl realios rizikos vaikui ar mamai, bet jei be adekvačių indikacijų, kai nėštumas nekomplikuotas ir gimdymas neturi jokių numatomų rizikų - man tai primena rusišką ruletę...
Ačiū už informaciją. Aišku, aš ne medikė, praėjus tiek laiko ne viską ir pamenu, kaip gimdžiau, tiesiog po visko, kalbantis su labiau patyrusia drauge ji pasakė, jog iš mano žodžių atrodo, lyg gimdymas buvo skatintas... Su gydytoja nebuvau tarusis, mano ginekologė buvo išvykusi, na, o ta budinti tai tokia nekokia pasitaikė, na, nenoriu plėtotis, ir taip jau ne į temą aš čia.