Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(rozeslasiukas @ 2013 07 04, 12:00)
O jei kokiu braskiu ar vynuogiu deti?Kremas rugt neprades greiciau?
Sorry uz klausymus. zalia esu sitam reikale biggrin.gif

prades, jei ant palanges laikysit per diena biggrin.gif biggrin.gif
mirksiukas.gif istraukiat is saldytuvo ir valgot, nereik raugint ant stalo biggrin.gif
Atsakyti
Sakykit, ar yra kokios literatūros apie tai, kaip reikia puošt tortukus kremais, kaip teisingai naudotis tais antgaliais ir pan.? Gerai išsivirt kremą pagal instrukcijas nebėda, netgi pirmąkart išvirt bezė kremą pavyko, bet normaliai dirbt tai dar nemoku doh.gif . Netgi dengimo mase apdengta daug lengviau. Ar čia viskas tik per praktiką ateina?
Atsakyti
QUOTE(Garbanelele @ 2013 07 04, 12:38)
Sakykit, ar yra kokios literatūros apie tai, kaip reikia puošt tortukus kremais, kaip teisingai naudotis tais antgaliais ir pan.? Gerai išsivirt kremą pagal instrukcijas nebėda, netgi pirmąkart išvirt bezė kremą pavyko, bet normaliai dirbt tai dar nemoku  doh.gif . Netgi dengimo mase apdengta daug lengviau. Ar čia viskas tik per praktiką ateina?

yuotubeje paziurekyte filmuku, ten daug moko kaip dirbti su angaliais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2013 07 04, 16:08)
yuotubeje paziurekyte filmuku, ten daug moko kaip dirbti su angaliais mirksiukas.gif

Ačiū. Vadinasi filmukai ir mokytis mokytis mokytis dirbti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Garbanelele @ 2013 07 04, 20:00)
Ačiū. Vadinasi filmukai ir mokytis mokytis mokytis dirbti  biggrin.gif

tikraip taip biggrin.gif
http://www.youtube.c...h?v=l4_mNcsN5o8
Atsakyti
Sveikos kepėjėlės...
Susidūriau su bėda, ir gal gausiu atsakymą iš jūsų...
Gaminau šiandien braškių tortą, ir viršų norėjau aplieti želė. Įprasta želė niekaip nenorėjo stingt, tai sumasčiau panaudot Dr Oetket Tortų želė ( tortenguss). Košmaras - pagaminau pagal instruksijas, o ten kažkoks kisielius, tįstantis, neskaidrus... Visa laimė, kad ant torto nesupyliau, pirmiau pabandžiau mažą kiekį šaldytuve pastingdint - nestingsta visiškai... Tai teko imt tą nesustingusią želė, papildomai dėt želatinos, ir vėl stingdyt doh.gif
Ką dariau ne taip? Ar čia taip ir turi būti?
http://www.oetker.lt...ele-tortui.html
va šitokią želė turėjau, nors čia jos netgi sudėtis kitokia... pas mane skambėjo taip: krakmolas, karageninas, rugštingumo medžiaga.
O taip atrodė torčiukas, prieš užpilant želė.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(mdeive @ 2013 07 05, 15:14)

O taip atrodė torčiukas, prieš užpilant želė.

essen.gif thumb_yello.gif good.gif mmm,toks labai niam niam 4u.gif
Atsakyti
Gal galite pasidalinti nuorodomis kaip formuojat tortą žuvies formos? 4u.gif susiradau keletą variantų,ieškausi dar idėjų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mdeive @ 2013 07 05, 14:14)

va šitokią želė turėjau, nors čia jos netgi sudėtis kitokia... pas mane skambėjo taip: krakmolas, karageninas, rugštingumo medžiaga.


Turbut va sita turejot. Parasyta, kad tai torto glajus, uztat taip ir nesustingo, kaip tikejotes. Jis naudojamas virsutiniems sluoskniams, bet lieka toks tirstas ne zelenis.
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2013 07 07, 22:33)
Turbut va sita turejot. Parasyta, kad tai torto glajus, uztat taip ir nesustingo, kaip tikejotes. Jis naudojamas virsutiniems sluoskniams, bet lieka toks tirstas ne zelenis.

Man jis patinka, kai darau namini tortuka , tai ji visada naudoju smile.gif kai verdi ji su cukrumi, tai labai panasu i kiseliu smile.gif bet pasidengia ir gerai viskas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mdeive @ 2013 07 05, 15:14)
Sveikos  kepėjėlės...
Susidūriau su bėda, ir gal gausiu atsakymą iš jūsų...
Gaminau šiandien braškių tortą, ir viršų norėjau aplieti želė. Įprasta želė niekaip nenorėjo stingt, tai sumasčiau panaudot Dr Oetket Tortų želė ( tortenguss). Košmaras - pagaminau pagal instruksijas, o ten kažkoks kisielius, tįstantis, neskaidrus... Visa laimė, kad ant torto nesupyliau, pirmiau pabandžiau mažą kiekį šaldytuve pastingdint - nestingsta visiškai...  Tai teko imt tą nesustingusią želė, papildomai dėt želatinos, ir vėl stingdyt  doh.gif
Ką dariau ne taip? Ar čia taip ir turi būti?

tortenguss ir neskirtas buti kaip zele-kieta, jis skirtas aptepti vaisius, uogas, lapelius (pvz. metu) torto virsuje kad jie nedziutu, negestu ir graziai blizgetu. Jo konsistencija jums manau pavyko, jis ir buna kaip kisielius kad lengvai dengtusi, po to lieka klampia mase, panasiai kaip parduotuviniuose tortuose. Bet jei norite zele sluoksnio reik naudoti tikra zele, jei formos krastai yra ir jie nepralaidus reiktu pilti ant is saldytuvo istraukto jau suformuoto tortuko kambario temperaturos nesilta bet dar ir nesustingusia zele (kai ji vos pradeda trauktis i drebucius) ir ne visa is kart.
Atsakyti
Sveikos,
labai noriu pagaminti šį sūrio pyragą , tik iškilo klausimas: Oliveris sako "sour cream" - tai išvertus reiškia giretinė, tai ar tikrai reikia dėti tą paprastą lietuvišką girietinę, aš yra koks kitas komponentas pasilsėpęs po šiuo pavadinimu? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wyšnia: 14 liepos 2013 - 23:19