Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

Mergaites gal kuri turi nuoroda i Adrijos albuma su tortais, buciau labai dekinga.

O dar klausimelis: gal yra tortu puosimo kursai vilniuje?
Atsakyti
labas merginos,

Nesuprantu ka padariau neblogai...
torto pertepimui naudojau varske, cukru, jogurta bei trintas uogas, reikejo ir zelatinos deti, tai parduotuvej radau dr.oetker zelatina, kurioje parasyta kad miltelius istirpinti viename litre vandens ir kai atves naudoti toliau, tai visa ta vandeni su zelatina as atvesinau ir supyliau i pertepima, bet jis man taip ir nesustingo, kaip buvo skystas taip ir liko. Gal patarsit ka blogai padariau? gal zelatinos per daug ipyliau i ta mase, bet vistiek ji turejo stingti, ar kas cia taip? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(_buterfly_ @ 2013 07 03, 16:26)
labas merginos,

Nesuprantu ka padariau neblogai...
torto pertepimui naudojau varske, cukru, jogurta bei trintas uogas, reikejo ir zelatinos deti, tai parduotuvej radau dr.oetker zelatina, kurioje parasyta kad miltelius istirpinti viename litre vandens ir kai atves naudoti toliau, tai visa ta vandeni su zelatina as atvesinau ir supyliau i pertepima, bet jis man taip ir nesustingo, kaip buvo skystas taip ir liko. Gal patarsit ka blogai padariau? gal zelatinos per daug ipyliau i ta mase, bet vistiek ji turejo stingti, ar kas cia taip? blush2.gif

per daug vandens smile.gif as zelatinos pasiskaiciuoju tiek, kad jei raso, jog pakelis 1litrui vandens, tai as paskaiciuoju kiek mano produktu yra (pvz jus emet 0.5kg varskes ir 1l jogurto + uogos, tai atitinkamai ir reiketu viso pakio zelatinos istirpintos su siek tiek vandens). As kazkaip nesibijau idet daugiau zelatinos i tokius kremus, man ner niekad suakmeneje unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rakelė @ 2013 07 03, 17:40)
per daug vandens smile.gif as zelatinos pasiskaiciuoju tiek, kad jei raso, jog pakelis 1litrui vandens, tai as paskaiciuoju kiek mano produktu yra (pvz jus emet 0.5kg varskes ir 1l jogurto + uogos, tai atitinkamai ir reiketu viso pakio zelatinos istirpintos su siek tiek vandens). As kazkaip nesibijau idet daugiau zelatinos i tokius kremus, man ner niekad suakmeneje  unsure.gif

bet man vistiek keista kad ta zelatina nestingsta, netgi stiklainely atskirai buvau padariusi puse litro tai stovi jau nuo 12 val ir net neketina kieteti
Atsakyti
QUOTE(_buterfly_ @ 2013 07 03, 16:52)
bet man vistiek keista kad ta zelatina nestingsta, netgi stiklainely atskirai buvau padariusi puse litro tai stovi jau nuo 12 val ir net neketina kieteti

g.gif g.gif ghm.. nu tada nezinau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2013 07 02, 14:11)

Dekui. Man 25 cm formai biskvitai tik trupuciuka gal perdaug didoki. ax.gif
Atsakyti
Merginos ateinu su tokiu gan kvailoku klausimu smile.gif
Ar ka nors dedate i tortu pertepimus?Vaisius, riesutus ir pan?? g.gif

Sunui kepsiu torta su varskes kremo pertepimu ir galvoju ar deti ka nors ar uzteks tik kremo?Jei dedat, tai ka dazniausiai dedat?
Aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Sveiki
Gal kas galetu atsakyti man i toki klasyma. Norejau padaryti sugarpaste pagal Daividija recepta. dariau trecdali normos pabandymui. Istirpinau vandens voneleje viska, atvesinau i ipyliau i pudra. Ir vat ta pudra man iskart sustingo. Pudros buvo gal 200 gr. bet viskas pasidare labai kieta. negalejau ismaisyti. rankomis ismyniau ta mase, bet labai kieta jinai. recepte parasyta 125gr gliukozes, gal ten gliukozes sirupo reikia? Ka padariau ne taip ?
Atsakyti
QUOTE(rozeslasiukas @ 2013 07 04, 00:26)
Merginos ateinu su tokiu gan kvailoku klausimu smile.gif
Ar ka nors dedate i tortu pertepimus?Vaisius, riesutus ir pan??  g.gif

Sunui kepsiu torta su varskes kremo pertepimu ir galvoju ar deti ka nors ar uzteks tik kremo?Jei dedat, tai ka dazniausiai dedat?
Aciu uz atsakymus  4u.gif

tai cia jau pagal pageidavimus juk smile.gif
pas mane i varskinius dazniausiai nori persiku konservuotu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_buterfly_ @ 2013 07 03, 16:52)

o netyčia neužvirinot vandens su želatina?
Plius kur stiklainis stovi - kambary ar šaldytuve? nes kambary, ypač kai šilta, tai gali ir nesusitingti, ypač jei silpna žele.
Atsakyti
QUOTE(katinelis18 @ 2013 07 04, 08:27)
Sveiki
Gal kas galetu atsakyti man i toki klasyma. Norejau padaryti sugarpaste pagal Daividija recepta. dariau trecdali normos pabandymui. Istirpinau vandens voneleje viska, atvesinau i ipyliau i pudra. Ir vat ta pudra man iskart sustingo. Pudros buvo gal 200 gr. bet viskas pasidare labai kieta. negalejau ismaisyti. rankomis ismyniau ta mase, bet labai kieta jinai. recepte parasyta 125gr gliukozes, gal ten gliukozes sirupo reikia? Ka padariau ne taip ?

cia mmg receptas? siaip tai visur sirupas dedasi,o ne miltukai 4u.gif is tu miltuku galima isvirt sirupa,jei gatavo neturite smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo umedyte: 04 liepos 2013 - 09:33
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2013 07 04, 05:41)
tai cia jau pagal pageidavimus juk  smile.gif
pas mane i varskinius dazniausiai nori persiku konservuotu  smile.gif

O jei kokiu braskiu ar vynuogiu deti?Kremas rugt neprades greiciau?
Sorry uz klausymus. zalia esu sitam reikale biggrin.gif
Atsakyti