Turiu superini aguoninio pyrago recepta, bet jo esme, kad iskepus jis yra gausiai sulaistomas grietinele, kuri tiesiog susigeria i pati pyraga. Kazin kaip toks laikosi per karscius?
Blogiausiu atveju reiks svecius ispeti, kad pyraga valgytu sventes pradzioj, o po keliu valandu pyraga tiesiog isvesim i namus
QUOTE(*Linele* @ 2013 06 26, 08:57)
Sakykite kokius mikserius naudojat? Mano senukas eina į pabaigą dairysiuosi naujo. Į ką žiūrėt į greičius? Galingumus? Dar kažką?
mano toks http://2.bp.blogspot...w/s1600/018.JPG
sunkus laikyt, bet plaka
Sveikos. Uz pusantros sav vyro gimtadienis. Noreciau iskepti tortuka. Tik yra didele beda. Maitinu suneli pati. Jis alergiskas pieno baltymui, todel negaliu valgyti jokiu maisto produktu kuriu sudetyje yra pienas, sviestas, grietine, grietinele, jogurtas, pieno milteliai ir pan. Biskvitu receptu radau ir be pieno produktu, o su pertepimu sunkiau... Galvojau apie plikyta krema jei piena pakeiciu migdolu pienu, o sviesta kokosu sviestu. Tik ar tinka toks kremas pertepimui?? O gal turit kokiu minciu kuom dar galeciau sutepti biskvitus?
QUOTE(*Hazell @ 2013 06 26, 17:36)
Sveikos. Uz pusantros sav vyro gimtadienis. Noreciau iskepti tortuka. Tik yra didele beda. Maitinu suneli pati. Jis alergiskas pieno baltymui, todel negaliu valgyti jokiu maisto produktu kuriu sudetyje yra pienas, sviestas, grietine, grietinele, jogurtas, pieno milteliai ir pan. Biskvitu receptu radau ir be pieno produktu, o su pertepimu sunkiau... Galvojau apie plikyta krema jei piena pakeiciu migdolu pienu, o sviesta kokosu sviestu. Tik ar tinka toks kremas pertepimui?? O gal turit kokiu minciu kuom dar galeciau sutepti biskvitus?
http://skanusgyvenim...eno-tortas.html
o toks netinka tortas? varskes galit ir nedeti
QUOTE(*Hazell @ 2013 06 26, 17:36)
Sveikos. Uz pusantros sav vyro gimtadienis. Noreciau iskepti tortuka. Tik yra didele beda. Maitinu suneli pati. Jis alergiskas pieno baltymui, todel negaliu valgyti jokiu maisto produktu kuriu sudetyje yra pienas, sviestas, grietine, grietinele, jogurtas, pieno milteliai ir pan. Biskvitu receptu radau ir be pieno produktu, o su pertepimu sunkiau... Galvojau apie plikyta krema jei piena pakeiciu migdolu pienu, o sviesta kokosu sviestu. Tik ar tinka toks kremas pertepimui?? O gal turit kokiu minciu kuom dar galeciau sutepti biskvitus?
jei po šios temos pirmame puslapyje sudėtas nuorodas pasižvalgytumėte, tikrai rastumėte bepienių receptų. Va ant greitųjų radau šitą. Pamenu kad likta buvo įdėjusi ir daugiau receptų pertepimams, kuriuose nėra pieno.
Sveikos kepejos,
teko valgyti Rimi torta su kazkokiu putesiu kremu, bet kremas ne esme. Man labai parupo biskvitas. Gal kuri zinot panasu receptuka? Pats biskvitas kazkuo man primine tokiu sausainiu biskvitus
Tik zinoma tortas buvo skanesnis .
teko valgyti Rimi torta su kazkokiu putesiu kremu, bet kremas ne esme. Man labai parupo biskvitas. Gal kuri zinot panasu receptuka? Pats biskvitas kazkuo man primine tokiu sausainiu biskvitus
Tik zinoma tortas buvo skanesnis .
Baltojo šokolado tortas su braškėmis[I][COLOR=red]
Biskvitas mano buvo štai šis tik dariau iš pusės normos 20 cm. formoje.
http://skanusgyvenim.../biskvitas.html
Kremas
320 gr. baltojo šokolado
500 gr. plakamosios grietinėlės
9 gr. želatinos
apie 500 gr. braškių
Želatiną užpilti 30 ml. šalto vandens ir pastatyti brinkti. Šokoladą ištirpinti ant vandens garų vonelės. Pakaitinti iki karštumo 100 ml. grietinėlės, supilti į ją išbrinkusią želatiną ir maišyti, kol ištirps (jei lieka grūdelių - perkoškite per sietelį). Supilti karštą grietinėlę su želatina į šokoladą. Atvėsinti iki kambario temperatūros. Likusią grietinėlę išplakti iki standumo ir per 3 kartus atsargiai ją įmaišyti į šokolado masę.
Formą nuimamais kraštais naudojau 24 cm. išklojame maistine plėvele (ir dugną ir sieneles, nes skystas musas gali per apačią išbėgti). Dedame vieną biskvitą ant dugno. Nuo sienelės turi būti apie 1 cm. tarpas.
Braškes gerai nusausinti, kad neuždažytų kremo, ir perpjauti pusiau. Perpjautąją puse į sienelę jas sustatyti į tarpą tarp sienelės ir biskvito. Gerai prispausti prie sienelės, kad nebūtų tarpo. Likusias braškes supjaustyti plonomis riekelėmis. Pusę jų išdėliojame ant pirmojo biskvito lakšto. Tuomet užpilame pusę kremo. Dedame ant viršaus antrą lakštą, ant jo likusias braškes, ir ant viršaus pilame likusį kremą.
Tortą stingdyti šaldytuve ne mažiau 6 valandų.
Skanaus!
Biskvitas mano buvo štai šis tik dariau iš pusės normos 20 cm. formoje.
http://skanusgyvenim.../biskvitas.html
Kremas
320 gr. baltojo šokolado
500 gr. plakamosios grietinėlės
9 gr. želatinos
apie 500 gr. braškių
Želatiną užpilti 30 ml. šalto vandens ir pastatyti brinkti. Šokoladą ištirpinti ant vandens garų vonelės. Pakaitinti iki karštumo 100 ml. grietinėlės, supilti į ją išbrinkusią želatiną ir maišyti, kol ištirps (jei lieka grūdelių - perkoškite per sietelį). Supilti karštą grietinėlę su želatina į šokoladą. Atvėsinti iki kambario temperatūros. Likusią grietinėlę išplakti iki standumo ir per 3 kartus atsargiai ją įmaišyti į šokolado masę.
Formą nuimamais kraštais naudojau 24 cm. išklojame maistine plėvele (ir dugną ir sieneles, nes skystas musas gali per apačią išbėgti). Dedame vieną biskvitą ant dugno. Nuo sienelės turi būti apie 1 cm. tarpas.
Braškes gerai nusausinti, kad neuždažytų kremo, ir perpjauti pusiau. Perpjautąją puse į sienelę jas sustatyti į tarpą tarp sienelės ir biskvito. Gerai prispausti prie sienelės, kad nebūtų tarpo. Likusias braškes supjaustyti plonomis riekelėmis. Pusę jų išdėliojame ant pirmojo biskvito lakšto. Tuomet užpilame pusę kremo. Dedame ant viršaus antrą lakštą, ant jo likusias braškes, ir ant viršaus pilame likusį kremą.
Tortą stingdyti šaldytuve ne mažiau 6 valandų.
Skanaus!
kokios grazios nuotraukos, ir tortukas taip skaniai atrodo , super !!!
Sveikos,
Merginos, pasiulykit koki tortuka, kuris butu labai skanus, nesudetingas, greit pagaminamas
Esu isbandzius Snikersa (su juo man per daug darbelio), varskini gaivumeli (nepatiko deja), torta su snickers sokoladukais (irgi nelabai), zefyrini-ananasini torta (labai skanus), turtinga kavos torta (ir superinis), poto plikytos teslos torta su braskemis (dariau su saldytomis, tai nusivyliau), Rafaelo torta... sitie jau kartoti ne po karta, tad jau kiek pabode....
gal galit pasiulyti dar kazka tokio ispudingo.... patinka tokie slapesni, kartais saldesni, kartais gaivesni.. noretusi pasidaryti koki ketv, kad sestad butu galima valgyti....
buciau labai dekinga
nes receptu tiek daug,kad net nezinau ka ir pasirinkti....
Merginos, pasiulykit koki tortuka, kuris butu labai skanus, nesudetingas, greit pagaminamas
Esu isbandzius Snikersa (su juo man per daug darbelio), varskini gaivumeli (nepatiko deja), torta su snickers sokoladukais (irgi nelabai), zefyrini-ananasini torta (labai skanus), turtinga kavos torta (ir superinis), poto plikytos teslos torta su braskemis (dariau su saldytomis, tai nusivyliau), Rafaelo torta... sitie jau kartoti ne po karta, tad jau kiek pabode....
gal galit pasiulyti dar kazka tokio ispudingo.... patinka tokie slapesni, kartais saldesni, kartais gaivesni.. noretusi pasidaryti koki ketv, kad sestad butu galima valgyti....
buciau labai dekinga
nes receptu tiek daug,kad net nezinau ka ir pasirinkti....
QUOTE(ing. @ 2013 06 29, 15:59)
Sveikos,
Merginos, pasiulykit koki tortuka, kuris butu labai skanus, nesudetingas, greit pagaminamas
Merginos, pasiulykit koki tortuka, kuris butu labai skanus, nesudetingas, greit pagaminamas
Tiramisu tortas turetu patikti
Mascarpones su bananais man , Juodas miskas (as dar jo neisbandzius niekaip)
Man juodas miskas labai patinka, ir lengvai gaminamas tik nauduoju konservota vokiska kompota ir IKI parduotuves tiesa dar Thomas Philipps yra pirkti, ir dar pigesnis ten