
+2014 01 07, 08:21-->
QUOTE(Bridz

@ 2014 01 07, 08:21)
gerao pagalvojus as irgi turiu keleta klausimeliu:
*gal galit padet atrasti torta su midolais ir bananais? tikrai kazka pansaus esu cia skaiciusi,bet tarp temu pasimeciau.
*gal kuri zinote veidrodines glazuros recepta?
* gal sitas
tortas?* Nezinau ar sitos ieskot, bet pas save turiu issaugojus is SM tokias:
ŠOKOLADINĖ GLAZŪRA150 g šokolado
2 v. š. grietinėlės
2 v. š. vandens
1 v. š. gliukozės (medaus)
Nedideliame puode sumaišyti grietinėlę, vandenį ir gliukozę. Masę kaitinti iki virimo ir supilti ant susmulkinto šokolado, maišyti, kol šokoladas pilnai ištirps. Lengvai ataušinti, bet nelaukti, kol pilnai sustings. Aptepti tortą ar pyragėlius.
Sandariai uždarytame inde šaldytuve šią glazūrą galima laikyti iki 1 mėnesio. Prieš naudojant, lengvai pašildyti mikrobangėje (ar vandens vonelėje).
Pavirsius su siuo glaju labai blizga.
Blizgus šokoladas tortų , pyragų , keksų paviršiui175 g. vandens
150 ml. grietinėlės ( 35 procentų )
225 g. cukraus
75 g. kakavos
7 g. želatinos (ne žele iš pokelių )
Želatiną užmerkeme vandeniu ( keliais dideliais šaukštais ).
Visus likusius produktus verdame 8 - 10 minučių , ant vidutinės liepsnos.
Atšaldome ....ir supilame tirpintą želatina.
Šitas receptas 26 cm. skersmens tortui aplieti.
Jis labai blizgus ir labai gerai pasiskleidžia ant paviršiaus, netrūkinėja atvėses (bet tortas turi būtį gerai imirkias ir nesiplėsti į kraštus).