Sveiki, norejau paklausti kada geriau i beze det dazu? Iskarto plakant kiausinius ar jau veliau kai ipilam verdanti cukru?
Isanksto dekoju
QUOTE(Juulijaa @ 2014 01 06, 11:46)
Sveiki, norejau paklausti kada geriau i beze det dazu? Iskarto plakant kiausinius ar jau veliau kai ipilam verdanti cukru?
Isanksto dekoju
Isanksto dekoju
aš dėjau į suplaktą bezę.
išdalinau į 5 lygias dalis ir į kiekvieną įdėjusi skirtingų sp. gelinių dažų išmaišiau.
+2014 01 04, 21:00-->
labai gerai griliaziniai saldainiai.. su plaktuku susmulkinkit ir puikumelis..
Papildyta:
O sakykit kai morengus sudedi ant plaktos grietineles ar jie nesuminksteja nedigsta ju traskumas?? Kaip tuos morengus taisiklingai ikomponuoti i torta?
QUOTE(Bridz @ 2014 01 04, 21:00)
Aciu uz konsultacijas
Nemoku ir bijau daryt ta griliaza, benarsydama cia po senasias tortu temas uzmaciau karamelini migdlola, gal taip netycia kuri kepet ar girdejot atsiliepimus?
Nemoku ir bijau daryt ta griliaza, benarsydama cia po senasias tortu temas uzmaciau karamelini migdlola, gal taip netycia kuri kepet ar girdejot atsiliepimus?
labai gerai griliaziniai saldainiai.. su plaktuku susmulkinkit ir puikumelis..
Papildyta:
O sakykit kai morengus sudedi ant plaktos grietineles ar jie nesuminksteja nedigsta ju traskumas?? Kaip tuos morengus taisiklingai ikomponuoti i torta?
Mergaites,o butinai daryti ta sviestini aptepima( arba sarlotes krema) ,o gal galima paprasciausiai aptepti dzemu( bent jau taip man raso ant angliskos pokuotes ) pries dedant pastilaza ant tortuko????? Kazkaip nelabai besinori to sviesto,nes ir taip riebus tortas
QUOTE(~aura~ @ 2014 01 06, 13:23)
Mergaites,o butinai daryti ta sviestini aptepima( arba sarlotes krema) ,o gal galima paprasciausiai aptepti dzemu( bent jau taip man raso ant angliskos pokuotes ) pries dedant pastilaza ant tortuko????? Kazkaip nelabai besinori to sviesto,nes ir taip riebus tortas
nežinau kaip su angliškais, bet šiaip tai būtina norint dailaus, lygaus torto..
QUOTE(*Vaniliukė* @ 2014 01 06, 11:25)
nežinau kaip su angliškais, bet šiaip tai būtina norint dailaus, lygaus torto..
dekui tada teks tepti
QUOTE(*Vaniliukė* @ 2014 01 06, 12:49)
aš dėjau į suplaktą bezę.
išdalinau į 5 lygias dalis ir į kiekvieną įdėjusi skirtingų sp. gelinių dažų išmaišiau.
išdalinau į 5 lygias dalis ir į kiekvieną įdėjusi skirtingų sp. gelinių dažų išmaišiau.
Aciu labai
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 01 06, 12:57)
O sakykit kai morengus sudedi ant plaktos grietineles ar jie nesuminksteja nedigsta ju traskumas?? Kaip tuos morengus taisiklingai ikomponuoti i torta?
morengus plonai sokoladu aptepti ir neturetu gauti dregmes
QUOTE(~aura~ @ 2014 01 06, 14:23)
Mergaites,o butinai daryti ta sviestini aptepima( arba sarlotes krema) ,o gal galima paprasciausiai aptepti dzemu( bent jau taip man raso ant angliskos pokuotes ) pries dedant pastilaza ant tortuko????? Kazkaip nelabai besinori to sviesto,nes ir taip riebus tortas
norint lygaus torto,sviestinis kremas butinas,kitaip per mase matysis visi torto nelygumai
Ka kurgi labai grazus tortas.
gerao pagalvojus as irgi turiu keleta klausimeliu:
*gal galit padet atrasti torta su midolais ir bananais? tikrai kazka pansaus esu cia skaiciusi,bet tarp temu pasimeciau.
*kaip idealiai islyginti tarpbiskvitinius sluoksnius? kuo lydinti sausto ar tos spatulos pagalba? o gal uztenka konditerines ''spakliuotes''?
*gal kuri zinote veidrodines glazuros recepta?
*ar sutepta torta reikia paslegti.kad jis taptu lygesnis? as pati asmeniskai niekad neslegiu,visad,jei reikia lygaus virsaus,dedu dugnu i apacia,ale kartais pasitaiko taip,kad ''issiklaipo'' biskvitas nes buves virsus turi per dideli skliauta.
*gal galit padet atrasti torta su midolais ir bananais? tikrai kazka pansaus esu cia skaiciusi,bet tarp temu pasimeciau.
*kaip idealiai islyginti tarpbiskvitinius sluoksnius? kuo lydinti sausto ar tos spatulos pagalba? o gal uztenka konditerines ''spakliuotes''?
*gal kuri zinote veidrodines glazuros recepta?
*ar sutepta torta reikia paslegti.kad jis taptu lygesnis? as pati asmeniskai niekad neslegiu,visad,jei reikia lygaus virsaus,dedu dugnu i apacia,ale kartais pasitaiko taip,kad ''issiklaipo'' biskvitas nes buves virsus turi per dideli skliauta.
+2014 01 07, 08:21-->
* gal sitas tortas?
* Nezinau ar sitos ieskot, bet pas save turiu issaugojus is SM tokias:
ŠOKOLADINĖ GLAZŪRA
150 g šokolado
2 v. š. grietinėlės
2 v. š. vandens
1 v. š. gliukozės (medaus)
Nedideliame puode sumaišyti grietinėlę, vandenį ir gliukozę. Masę kaitinti iki virimo ir supilti ant susmulkinto šokolado, maišyti, kol šokoladas pilnai ištirps. Lengvai ataušinti, bet nelaukti, kol pilnai sustings. Aptepti tortą ar pyragėlius.
Sandariai uždarytame inde šaldytuve šią glazūrą galima laikyti iki 1 mėnesio. Prieš naudojant, lengvai pašildyti mikrobangėje (ar vandens vonelėje).
Pavirsius su siuo glaju labai blizga.
Blizgus šokoladas tortų , pyragų , keksų paviršiui
175 g. vandens
150 ml. grietinėlės ( 35 procentų )
225 g. cukraus
75 g. kakavos
7 g. želatinos (ne žele iš pokelių )
Želatiną užmerkeme vandeniu ( keliais dideliais šaukštais ).
Visus likusius produktus verdame 8 - 10 minučių , ant vidutinės liepsnos.
Atšaldome ....ir supilame tirpintą želatina.
Šitas receptas 26 cm. skersmens tortui aplieti.
Jis labai blizgus ir labai gerai pasiskleidžia ant paviršiaus, netrūkinėja atvėses (bet tortas turi būtį gerai imirkias ir nesiplėsti į kraštus).
QUOTE(Bridz @ 2014 01 07, 08:21)
gerao pagalvojus as irgi turiu keleta klausimeliu:
*gal galit padet atrasti torta su midolais ir bananais? tikrai kazka pansaus esu cia skaiciusi,bet tarp temu pasimeciau.
*gal kuri zinote veidrodines glazuros recepta?
*gal galit padet atrasti torta su midolais ir bananais? tikrai kazka pansaus esu cia skaiciusi,bet tarp temu pasimeciau.
*gal kuri zinote veidrodines glazuros recepta?
* gal sitas tortas?
* Nezinau ar sitos ieskot, bet pas save turiu issaugojus is SM tokias:
ŠOKOLADINĖ GLAZŪRA
150 g šokolado
2 v. š. grietinėlės
2 v. š. vandens
1 v. š. gliukozės (medaus)
Nedideliame puode sumaišyti grietinėlę, vandenį ir gliukozę. Masę kaitinti iki virimo ir supilti ant susmulkinto šokolado, maišyti, kol šokoladas pilnai ištirps. Lengvai ataušinti, bet nelaukti, kol pilnai sustings. Aptepti tortą ar pyragėlius.
Sandariai uždarytame inde šaldytuve šią glazūrą galima laikyti iki 1 mėnesio. Prieš naudojant, lengvai pašildyti mikrobangėje (ar vandens vonelėje).
Pavirsius su siuo glaju labai blizga.
Blizgus šokoladas tortų , pyragų , keksų paviršiui
175 g. vandens
150 ml. grietinėlės ( 35 procentų )
225 g. cukraus
75 g. kakavos
7 g. želatinos (ne žele iš pokelių )
Želatiną užmerkeme vandeniu ( keliais dideliais šaukštais ).
Visus likusius produktus verdame 8 - 10 minučių , ant vidutinės liepsnos.
Atšaldome ....ir supilame tirpintą želatina.
Šitas receptas 26 cm. skersmens tortui aplieti.
Jis labai blizgus ir labai gerai pasiskleidžia ant paviršiaus, netrūkinėja atvėses (bet tortas turi būtį gerai imirkias ir nesiplėsti į kraštus).