Įdedu savo neseno truputį eksperimentinio torto receptą
"Miško mėlynė"
Ingridientai:
Biskvitams:
180 g šaldytų špinatų
1 1/2 stiklinės cukraus
3 kiaušiniai
3/4 stiklinės rapsų aliejaus
2 stiklinės miltų
2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. sodos
1 a. š. vanilės esencijos
2 v. š. citrinos sulčių
1/2 a. š. druskos
Pertepimui:
400 g mėlynių
skardinė kondensuoto pieno (397 g)
250 ml plakamos grietinėlės
1 citrinos sultys
3 v. š. želatinos miltelių
100 ml vandens
Glajui:
stiklinė mėlynių (šviežių arba šaldytų)
1/2 stiklinės cukraus
1/2 citrinos sulčių
2 a. š. želatinos miltelių
2 v. š. vandens
Papuošimui:
sauja šviežių mėlynių
Gamybos eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 160 C (su fenu). Aliejumi ištepti 23 cm skersmens kepimo skardą.
Miltus išsijoti su kepimo milteliais ir druska.
Šaldytus špinatus truputį atšildyti (nelaukti kol visai atšils, nes su kol šiek tiek sušalę geriau susimala) ir sudėjus į maisto smulkintuvą kartu su aliejumi citrinos sultimis sumalti iki visiškos tyrės (man tam tikslui geriausiai tarnauja vaisių kokteilio "smoothie" funkcija, jei tokia yra).
Kitame inde plakti kiaušinius su cukrumi kol masė padvigubėja ir tampa balkšva. Į išplaktą kiaušinių masę supilti špinatų tyrę, nugesintą sodą ir viską gerai išmaišyti.
Į gautą masę įmaišyti išsijotus miltus. Gerai išmaišyti ir supilti į paruoštą skardą. Kepti apie 50 min, ar iškepė tikrinti mediniu smeigtuku.
Iškepusį biskvitą palikti skardoje visiškai atvėsti ir tuomet supjaustyti į tris dalis.
Pertepimui, mėlynes, kondensuotą pieną ir citrinos sultis sumalti maisto smulkintuvu (vėlgi, "smoothie" funkcija veikia geriausiai). Želatiną išbrinkinti vandenyje. Suplakti grietinėlę iki standžių putų. Išbrinkusią želatiną pašildyti, kad ištirptų ir supilti į mėlynių masę. Kai tik masė pradeda stingti įmaišyti išplaktą grietinėlę.
Torto surinkimas:
Vieną biskvito lakštą apjuosti kepimo formos kraštu, užtepti trečdalį kremo, dėti sekantį biskvito lakštą, tepti pusę likusio kremo, tuomet dėti paskutinįjį lakštą ir užtepti likusiu kremu. Padėti į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
Kol stingsta pasiruošti glajų. Želatiną išbrinkinti vandenyje. Maisto smulkintuvu sutrinti mėlynes iki visiškos tyrės, įdėti cukrų, citrinos sultis ir pakaitinti karščiui atspariame inde kol cukrus ištirps. Supilti želatiną ir maišyti kol ištirps. Užpilti ant sustingusio torto paviršiaus, papuošti šviežiom mėlynėm ar kaip tik širdis geidžia. Dėti atgal į šaldytuvą keliom valandom.
Pastabos: labai skanus, aromatingas tortas, saldokas, mėgstantiems mažiau saldžius pertepime dalį kondensuoto pieno galima keisti natūraliu jogurtu ir naudoti rūgštesnes uogas. Biskvitas kiek kitoks nei įprasta tortams, minkštas, lipnesnis. Mano stiklinė - 250 ml. Špinatus ir mėlynes galima naudoti tiek šviežius, tiek šaldytus.
Šaltinis: biskvito idėja iš theCrackerBoxKitchen
Sveikos,merginos,labai reikia jusu patarimo!
Sunus gimtadieniui uzsiprase 3D tortuko miniono is Bjaurusis as. Toksai alia sedintis minionas. Patarkit koki tortuka iskept kad gerai laikytu forma,bet butu toksai pailgas(aukstas ir nedideles apskrities), medutis netinka.
Aciu
Sunus gimtadieniui uzsiprase 3D tortuko miniono is Bjaurusis as. Toksai alia sedintis minionas. Patarkit koki tortuka iskept kad gerai laikytu forma,bet butu toksai pailgas(aukstas ir nedideles apskrities), medutis netinka.
Aciu
Mielosios, ka parekomenduotumete kepti vaikui megstanciam riesutus? Gavau uzsakymuka , svarstau apie snickersa, bet noreciau kazko kito
+2014 01 04, 17:54-->
griliazini vaikams kepciau paprastai:sviesusu biskvitai+sulaistymas+plakta grietinele su griliazu ir viskas
QUOTE(Bridz @ 2014 01 04, 17:54)
Mielosios, ka parekomenduotumete kepti vaikui megstanciam riesutus? Gavau uzsakymuka , svarstau apie snickersa, bet noreciau kazko kito
griliazini vaikams kepciau paprastai:sviesusu biskvitai+sulaistymas+plakta grietinele su griliazu ir viskas
+2014 01 04, 18:54-->
aš irgi apie griliažinį pagalvojau, bet kaip tik daryčiau ir su šokoladiniu biskvitu, nes gi šokoladinius vaikai dar labiau mėgsta. Aš kepdama griliažinį per klaidą įdėjau per pus mažiau sviesto į pertepimą ir buvo tiesiog super, gavosi lengvas nepakartojamai skanus tortas.
dar vienas riešutinis tortas yra Sonatinos receptuose, tik ten riešutai biskvituose tai ne taip stipriai jaučiausi
QUOTE(Bridz @ 2014 01 04, 18:54)
Mielosios, ka parekomenduotumete kepti vaikui megstanciam riesutus? Gavau uzsakymuka , svarstau apie snickersa, bet noreciau kazko kito
aš irgi apie griliažinį pagalvojau, bet kaip tik daryčiau ir su šokoladiniu biskvitu, nes gi šokoladinius vaikai dar labiau mėgsta. Aš kepdama griliažinį per klaidą įdėjau per pus mažiau sviesto į pertepimą ir buvo tiesiog super, gavosi lengvas nepakartojamai skanus tortas.
dar vienas riešutinis tortas yra Sonatinos receptuose, tik ten riešutai biskvituose tai ne taip stipriai jaučiausi
Aciu uz konsultacijas
Nemoku ir bijau daryt ta griliaza, benarsydama cia po senasias tortu temas uzmaciau karamelini migdlola, gal taip netycia kuri kepet ar girdejot atsiliepimus?
Nemoku ir bijau daryt ta griliaza, benarsydama cia po senasias tortu temas uzmaciau karamelini migdlola, gal taip netycia kuri kepet ar girdejot atsiliepimus?
+2014 01 04, 21:00-->
nea, šito nebandžiusi... o dėl griliažo nežinau, man nepasirodė labai sudėtinga ten niekas, pirmą kartą dariau, sekiau recepto instrukciją ir viskas puikiai gavosi.
QUOTE(Bridz @ 2014 01 04, 21:00)
Aciu uz konsultacijas
Nemoku ir bijau daryt ta griliaza, benarsydama cia po senasias tortu temas uzmaciau karamelini migdlola, gal taip netycia kuri kepet ar girdejot atsiliepimus?
Nemoku ir bijau daryt ta griliaza, benarsydama cia po senasias tortu temas uzmaciau karamelini migdlola, gal taip netycia kuri kepet ar girdejot atsiliepimus?
nea, šito nebandžiusi... o dėl griliažo nežinau, man nepasirodė labai sudėtinga ten niekas, pirmą kartą dariau, sekiau recepto instrukciją ir viskas puikiai gavosi.
+2014 01 04, 18:54-->
turtingą kavos tortą
QUOTE(Bridz @ 2014 01 04, 18:54)
Mielosios, ka parekomenduotumete kepti vaikui megstanciam riesutus? Gavau uzsakymuka , svarstau apie snickersa, bet noreciau kazko kito
turtingą kavos tortą
Merginos, o jei tortas barbe bus dzibuotas grietinele su standikliu ir stoves pora val.kambario temperaturoj, normaliai isstoves. Grietinele nenubegs??? Pirma karta zadu daryt, tai biski baisu.
QUOTE(Jupu @ 2014 01 05, 09:35)
Merginos, o jei tortas barbe bus dzibuotas grietinele su standikliu ir stoves pora val.kambario temperaturoj, normaliai isstoves. Grietinele nenubegs??? Pirma karta zadu daryt, tai biski baisu.
jei nera labai siltas kambarys,tai pora val tikrai atlaikys
QUOTE(munyt @ 2014 01 02, 13:57)
atrodo laaaaabai skaniai....ir tikriausiai yra gaivus? gal turite pjuvio foto?