Sveikos,
neberandu Erikiuxxx bananinio torto recepto, visada rasdavau per temos pradžioj esantį sarašą, o dabar paspaudus nuorodą atsidaro 20 temos pirmas puslapis. Gal kas nors turi išsisaugojus. Aš ir vaikai būtume labai dėkingi
QUOTE(Šaltėja @ 2013 12 12, 01:17)
Sveikos,
neberandu Erikiuxxx bananinio torto recepto, visada rasdavau per temos pradžioj esantį sarašą, o dabar paspaudus nuorodą atsidaro 20 temos pirmas puslapis. Gal kas nors turi išsisaugojus. Aš ir vaikai būtume labai dėkingi
neberandu Erikiuxxx bananinio torto recepto, visada rasdavau per temos pradžioj esantį sarašą, o dabar paspaudus nuorodą atsidaro 20 temos pirmas puslapis. Gal kas nors turi išsisaugojus. Aš ir vaikai būtume labai dėkingi
ERIKIUXXX BANANINIS TORTAS
Kepiau 26 cm formoje, išėjo apie 4kg (nesvėriau).
Matuoju su stikline 200 ml.
Svarbu, kad produktai biskvitui būtų vienodos temperatūros (geriausiai kambario temp.).
Naujokams truputį info apie biskvitus čia.
BISKVITUI : ____________
2 vnt. vidutinio dydžio kiaušiniai
1,5 valg. didelio šaukšto medaus (aš dėjau natūralų)
1,5 valgomo šaukšto sviesto
1 indelis tiršto kondensuoto saldaus pieno (baltas)
1,5 stiklinės miltų
nepilno arbatinio šaukštelio sodos, užgesintos su trupučiu acto (daugiau kaip pusę)
pora žiupsnelių druskos
Tešlą padalinti į 2 dalis (iškepti per du kartus).
Iškepusius biskvitus padalinti pusiau (gausis 4 biskvitai).
Geriausiai išsikepti iš vakaro, ir tik sekančią dieną surinkinėti tortą !!! (nes nuo sulaistymo gali pasidaryti košė iš biskvito).
KREMUI : ____________
840 g (2 indeliai grietinėlės po 420g, ne mažiau kaip 35% riebumo)
6 dideli šaukštai cukraus (su kaupu)
truputį citrinos sulčių (apie valgomą šaukstą vienam indeliui arba apie 0,3 arbatinio šaukštelio citrinos rūgštelės)
5-7 vnt. didesnių bananų (pirkau truputį neprinokusių, tik ne žalius !!! )
Tą normą plakiau per du kartus (pirma vieną indelį grietinėlės ir pusę normos cukraus. Kai sutepiau pusę torto, paskui kitą dalį išplakiau).
SULAISTYMUI : ____________
200 ml vandens, 0,5 citrinos sulčių, didelis šaukštas cukraus su kaupu
TORTĄ PAPUOŠTI BŪTINAI SU ŠLAPIA BEZE !!! (kitaip nebus toks skanus )
1) VISKĄ PALAIPSNIUI DĖJAU ir PLAKIAU su mikseriu
Kiaušinius išplakti iki putų atskirame dubenyje
paskui su medumi,
vėliau sviestą (išlydžiau garų vonelėje iki minkštumo, neperkaitinti)
kondensuotą pieną
paskui miltus (būtinai persijotus)
nepamirškite pora žiupsnelių druskos
soda, gesinta su trupučiu acto (kad gerai suputotų)
Tešlą gerai išmaišyti
2) Tešlą padalinti į 2 dalis (iškepti per du kartus)
Kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, 190°C orkaitėje apie 25 min., apatinėje lentynoje (pas mane dujinė) (elektrineje reiktų greičiausiai 180* apie 20min.)
biskvitus iškepusius padalinti pusiau (gausis 4 biskvitai)
Sekančią dieną surinkinejame tortą :
1) Atšaldytą grietinėlę išplakam su cukrumi ir citrinos rūgštele iki standumo (prieš plakimą grietinėlę ir cukrų palaikau 10min. šaldymo kameroje)
2) Sulaistome biskvitą, tepam grietinėlę, sudedam tankiai bananų griežinėlius, ant viršaus vėl grietinėlę (viduriniam sluoksniui dėjau 2 eiles bananų)
(biskvitas + sulaistymas + kremas su bananais, ir kartojam kol sudedam viską).
PUOŠIAM būtinai šlapia beze (jokių cukrinių masių!!!)
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2013 12 11, 23:14)
ta prasme..?pudra+zelatina ir daugiau nieko? tokia mase labai greitai sukieteja i raga
ai ne, pamirsau gamyba..
80ml vandens, zelatinos 7gr, 2v.s sviesto, 2 v.s. gliukozes, 1kg cukraus pudros.. uzsimaisiau vakar
Aciu!
QUOTE(Sigeita @ 2013 12 12, 01:14)
ai ne, pamirsau gamyba..
80ml vandens, zelatinos 7gr, 2v.s sviesto, 2 v.s. gliukozes, 1kg cukraus pudros.. uzsimaisiau vakar
Aciu!
80ml vandens, zelatinos 7gr, 2v.s sviesto, 2 v.s. gliukozes, 1kg cukraus pudros.. uzsimaisiau vakar
Aciu!
pati ir atsakysiu, netinkama mase niekur.. bet kaip is jos tokias geles nulipde as neissivaizduoju..
sveikos, na ir ka as vel negerai padariau? pasidariu pagal cipsiuka pastiliaza, atrode viskas puikiai gavos.. bet vis tiek negerai, tokia skystoka, iskociojau uzdejau ant torto, o ji tysta.. dedu ir cukraus pudros ir krakmolo ir vis tiek nekieteja mase man..
Iskepiau biskvita ir jis man pakrito ar cia normalu? ir dar jis itruko sone kai bandziau isimti nzn ka daryt ar jau begt kita kept ar pirkt
Laba diena. Noriu kepti Cipciuko meduti Kaledoms. Kadangi kepu ne pirma karta,tai skonis visada buna labia skanus,bet vat tas papuosimas trupiniais kazkaip nelabai graziai gaunasi Jei maziau uzpilu tu trupiniu,tai svieciasi grietine,o jei daugiau,tai pjaunant byra tas kalnas trupiniu
QUOTE(Sigeita @ 2013 12 13, 14:26)
sveikos, na ir ka as vel negerai padariau? pasidariu pagal cipsiuka pastiliaza, atrode viskas puikiai gavos.. bet vis tiek negerai, tokia skystoka, iskociojau uzdejau ant torto, o ji tysta.. dedu ir cukraus pudros ir krakmolo ir vis tiek nekieteja mase man..
o palikot subręst. Aš visada vakare pasidarau ir tik kitą dieną dengiu tortus. Iš karto padarytas tai man šis pastiliažas gaunasi gan lipnus,o per naktį sukietėja.
QUOTE(punkis @ 2013 12 13, 19:20)
o palikot subręst. Aš visada vakare pasidarau ir tik kitą dieną dengiu tortus. Iš karto padarytas tai man šis pastiliažas gaunasi gan lipnus,o per naktį sukietėja.
taip. dabar galvoju, gal buti del zelatinos. per mazai.
Prašau Jūsų pagalbos. Norėjau šventėms kepti 'karamelinį šokoladinį Beatos tortą' - per kiek laiko geriausia būtų suvalgyti padarius ? Ar jis bus valgomas po 3 parų ? Ar geriau nelaikyti tiek ? Manau, kad vakare kepsiu biskvitus, rytą sutepsiu, tada važiuojam pas gimines, vešt reiks manau bagažinei supakuotą, o pjaut kitą dieną, ir kad atlaikytų iki kitų giminių po 2d. Kaip manot ar pavyks ? Dar gal patarsit kaip supakuoti kelionėi ? Galvoju vešt tortinėj formoj, apvyniot maistine plėvele ir folija
QUOTE(eglute320 @ 2013 12 14, 14:58)
Prašau Jūsų pagalbos. Norėjau šventėms kepti 'karamelinį šokoladinį Beatos tortą' - per kiek laiko geriausia būtų suvalgyti padarius ? Ar jis bus valgomas po 3 parų ? Ar geriau nelaikyti tiek ? Manau, kad vakare kepsiu biskvitus, rytą sutepsiu, tada važiuojam pas gimines, vešt reiks manau bagažinei supakuotą, o pjaut kitą dieną, ir kad atlaikytų iki kitų giminių po 2d. Kaip manot ar pavyks ? Dar gal patarsit kaip supakuoti kelionėi ? Galvoju vešt tortinėj formoj, apvyniot maistine plėvele ir folija
jei produktų galiojimas nesibaigs po to trijų dienų, tai drąsiai galit valgyt ir 3 ir 4 dieną po sutepimo. Aš vieną kartą eksperimento dėlei dariau šokoladinį tortą, tai 4-5 dieną jis man pats skaniausiais buvo.