Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(punkis @ 2013 12 03, 11:35)
Ar nesugadinsiu turtingo kavos torto skonio jei darysiu du pertepimus su Rududu, o vieną šokoladinį?


nemanau, kad taip galima būtų skonį sugadint smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Usnee @ 2013 12 02, 22:59)
Ar varškinį gaivumėlį galima dengti cukrine mase?  g.gif
Šiek tiek pravėsusį žėlė skysti pilu į grietinėlę ir viskas normaliai išsimaišo  g.gif

o jei ir atvesus vis del to susoka i gumulelius.. ne beda.. per sieteli pertrinkite ir gumuliukai liks sietelyje.. o kremas bus purus smile.gif isbandyta ne viena syki..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigeita @ 2013 12 03, 12:06)
o jei ir atvesus vis del to susoka i gumulelius.. ne beda.. per sieteli pertrinkite ir gumuliukai liks sietelyje.. o kremas bus purus smile.gif isbandyta ne viena syki..smile.gif

mergytes o is formeles lialiuka is kokios mases geriau lipdyti.. cukrines ar pastiliazo?
aciu 4u.gif
Atsakyti
Mase dariau taip :

500g . cukraus pudros
1 kiausinio baltimas( neplaktas schmoll.gif )
2 did. saukstai gero ( be skonio ) aliejaus
1 did. saukstas zelatinos ( butu gerai , kad turetumete tos baltosios , stiprios ).

I dubeni supili persijota !!!!! pudra , imusi baltima ( is trynio pasidarai gogolio mogoloi lotuliukas.gif nestuke.gif ir skaniai suvalgai ) ,ipili alieju ir istirpinta zelatina . Viska labai gerai isminkai , bet as beminkydama dar kazkiek pudros dadejau , kad gautusi kociojama mase , kas dare gelytes , tos zinos kietuma ( ciut kietesne kaip koldunam ).
Mase iskocioji ant stolo pabarstyto pudra , suvynioji ant kocelo , ir taip pat vel atvynioji ant tortuko , gerai islygini pavirsiu , paskui sonus , kad nebutu staltiese ir nupjauni nereikalinga apacia , na , o paskui jau cia jusu fantazija ka toliau daryti smile.gif
Tiesa , sita mase reikia kloti ant kremu patepto torto virsaus ir sonu , o ne ant sauso schmoll.gif nes ji neprilips ir styros atsokusi .
Taip pat , ji gaji saldytuve stoveti suvyniota i plevele , kad ir pora savaiciu ( o gal ir dar ilgiau , nebandziau rolleyes.gif )

kas dare sia mase? kiek ml vandens istirpinti zelatina? as ji patogi tortu dengimui? ar is jos galima tp daryt gelytes?
Aciu!
Atsakyti
QUOTE(punkis @ 2013 12 03, 12:35)
Ar nesugadinsiu turtingo kavos torto skonio jei darysiu du pertepimus su Rududu, o vieną šokoladinį?

o kodel desit 2 pertepimus su rududu?nes jums taip labiau patinka? tai jeigu jums jis labiau patinka,kaip gali sugadinti skoni megstamas kremas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2013 12 03, 16:01)
o kodel desit 2 pertepimus su rududu?nes jums taip labiau patinka? tai jeigu jums jis labiau patinka,kaip gali sugadinti skoni megstamas kremas? smile.gif

tiesa pasakius taip nesu dariusi, bet vaikinukas kuriam darau tortą nori, kad tortas būtų labai saldus. O be to torto reikia mažiuko, o darant iš pilnos normos to kremo gaunasi gan daug. Tai kad nedaryti iš pusės indelio Rududu (o kitą pusę sunaudot nežinau kada galėsiu), padaryčiau du pertepimus, ir tada užtektų mažo ind.grietinėlės su šokoladu kitam pertepimui.
Atsakyti
Sveikos,
Noriu kept Rafaelo torta bet recepte parasyta kad reikia grietineles standiklio.. Ar tas standiklis butinas? ar galima ir be jo krema pasidaryt?
Atsakyti

nebūtinas. Galima ir be jo.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 12 03, 19:12)
nebūtinas.  Galima ir be jo.

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Juulijaa @ 2013 12 03, 19:18)

svarbu grietinele plakti gerai atsAldyta
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2013 12 03, 19:22)
svarbu grietinele plakti gerai atsAldyta

Dielis aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
na, su grietinėle Vilniaus parduotuvėse kokis tai bardakas.. Šiandien apvažiavau kelis didžiuosius prekybos centrus ir neradau tinkamo galiojimo laiko plakamos grietinėlės blink.gif Stovi prištabeliuota su galiojimo laiku 12,05..
Atsakyti