Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

Merginos 4u.gif noriu iskepti "Turtinga kavo torta " ir iskilo klausimas blush2.gif blush2.gif gal galite man vistai pasakyti ar kefyro didenei normai tiek zenkliai daugiau ir reikia?

"biskvitas pagal Asseni
Receptas skirtas 25 cm formai. Produktu kiekis formai 30x30, arba tokio pat dydžio kvadratiniam tortui parašytas skliaustuose...

Sokoladinis biskvitas:
Sviestas kambario temperaturos 120 gr. (180)
Cukrus 200 gr. (300)
Miltai 200 gr (300)
Kiaušiniai 2 (3)
Kakava 40 gr (60)
Kefyras 190 ml (280)
Kepimo milteliai 1,5 a.s. (2,5)
Soda 1 a.s. (1,5)"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agise: 28 lapkričio 2013 - 11:14
nežinau, visad kepu mažąją normą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Vaniliukė* @ 2013 11 28, 12:17)
nežinau, visad kepu mažąją normą  4u.gif


4u.gif ax.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(agise @ 2013 11 28, 11:13)
Merginos  4u.gif noriu iskepti "Turtinga kavo torta " ir iskilo klausimas  blush2.gif  blush2.gif gal galite man vistai pasakyti ar kefyro didenei normai tiek zenkliai daugiau ir reikia?



taip, tiek ir reikia, kiek parašyta.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 11 28, 12:46)
taip, tiek ir reikia, kiek parašyta.



Aciu 4u.gif Jau ir pati supratau begamindama doh.gif ax.gif blush2.gif su maziau kefyro butu ne tesla, o plyta doh.gif blush2.gif
Atsakyti
mielos tortų kepėjos, gal kuri galėsit patarti..
Turiu tokį galvosopį. Paprašė manęs torto 10 kg, dvieju žmoniu bendram gimtadieniui. Aš tokių didelių nesu kepus, man sunku įsivaizduot, kokio dydžio tas tortas turėtų būti. Ar įmanomas variantas daryt stačiakampį variantą, dviejų aukštų (apatinis maždaug orkaitės skardos dydžio)? Ar būtų panašiai tokio svorio? Gal kuri esate dariusi?
Apatinį turbūt daryčiau turtingą kavos, dėl viršutinio neapsisprendžiau kol kas.
Atsakyti
Kepėjėlės turiu tokį klausimą dėl kremo su avietėmis?Kokias geriausia dėti : trintas ar ''čielas''?pacukrintas ar ne?Ar trinate per sietelį,kad grūdelių nebūtų?
Noriu grietinėlės su avietėmis kremą daryti.Sakau dėsiu cielas,bet ar užteks to aviečių aruomato nuo jų?
AČIŪ 4u.gif
Atsakyti
šiaip aš darau kremus tik su šviežiom uogom, nes šaldytos ir pilnai atšilusios man asmeniškai nelabai.. ax.gif Bet čia gal tik man taip.

O jei daryčiau su šaldytom, turbūt visgi dėčiau cielas. Aromato turėtų užtekt.


Mergaitės, gal galit pasufleruoti kokį nors turtingesnio, prabangesnio skonio šviesaus biskvito tortą?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 11 29, 19:30)
šiaip aš darau kremus tik su šviežiom uogom, nes šaldytos ir pilnai atšilusios man asmeniškai nelabai..  ax.gif  Bet čia gal tik man taip.

O jei daryčiau su šaldytom, turbūt visgi dėčiau cielas. Aromato turėtų užtekt.
Mergaitės, gal galit pasufleruoti kokį nors turtingesnio, prabangesnio skonio šviesaus biskvito tortą?


Tiramisu wink.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos
klausiau jau meducio temoj, bet labai reikia atsakymo..
dariau kitam zmogui meduti pagal Cypciuka, nepasiziurejau pardej, kad grietinele galioja tik iki ryt, o torta paims treciadieni. as ji jau sutepiau, kad susistovetu. pertepimas 2 ind grietineles 36 proc, 1 ind grietines 40 proc, cukrus, rugstis. laikau saltai, bet ar nebus suruges treciadieni? negaliu zmogui tokio paduot, siaip kazkur temose skaiciau, kad dar po galiojimo grietinele islieka saldi, as dar rugsties dejau, ji juk konservantas, nzn ka daryt
aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(crumpett @ 2013 12 02, 15:09)
Sveikos, merginos
klausiau jau meducio temoj, bet labai reikia atsakymo..
dariau kitam zmogui meduti pagal Cypciuka, nepasiziurejau pardej, kad grietinele galioja tik iki ryt, o torta paims treciadieni. as ji jau sutepiau, kad susistovetu.  pertepimas 2 ind grietineles 36 proc, 1 ind grietines 40 proc, cukrus, rugstis. laikau saltai, bet ar nebus suruges treciadieni? negaliu zmogui tokio paduot, siaip kazkur temose skaiciau, kad dar po galiojimo grietinele islieka saldi, as dar rugsties dejau, ji juk konservantas, nzn ka daryt
aciu  4u.gif


iš žmogiškumo faktoriaus tai tokio torto neduočiau. gal valgys vaikai, senyvi žmonės. kas, kad skonio nesijaus... o jei apsinuodys.... tokios atsakomybės, rizikos aš nesiimčiau.
Atsakyti
QUOTE(crumpett @ 2013 12 02, 15:09)
Sveikos, merginos
klausiau jau meducio temoj, bet labai reikia atsakymo..
dariau kitam zmogui meduti pagal Cypciuka, nepasiziurejau pardej, kad grietinele galioja tik iki ryt, o torta paims treciadieni. as ji jau sutepiau, kad susistovetu.  pertepimas 2 ind grietineles 36 proc, 1 ind grietines 40 proc, cukrus, rugstis. laikau saltai, bet ar nebus suruges treciadieni? negaliu zmogui tokio paduot, siaip kazkur temose skaiciau, kad dar po galiojimo grietinele islieka saldi, as dar rugsties dejau, ji juk konservantas, nzn ka daryt
aciu  4u.gif

Jei sau, tai nesukčiau galvos, nes 99 procentai, kad nieko jam neatsitiks. Juk grietinėlė surūgus virsta grietine, o grietinę mes irgi valgom. Logiškai mąstant, ji dar plius maišoma su cukrum, kuris yra konservantas.
Bet, kadangi kitam žmogui ir, neduok dieve, kas atsitiktų, tai sąžinė užgraužtų ax.gif
Atsakyti