Įdomu išmanančių šią sritį paklaust,kurie mokslus baigę ar tikrai užtenka pažiūrėti vien į produkto galiojimo laiką ir į tai orientuotis kada bus galima valgyt tortą. Nes saveikaudamas su oru maisto produktas gal greičiau genda nei jis buvo sufasuotas (kur pakuotės apdorpjamos antibiotikais ar kitomis priemonėmis, kad nesidaugintų bakterijos). Tarkim konservuoti žirneliai galioja metus, bet užtenka pradaryti dangtelį ir po savaitės ar poros gali jau mesti juos lauk, reiškia vyskta kažkokia reakcija, pradda daugintis bakterijos. Taip pat manau, kad su kiekvienu produktu taip yra ir dar reikia žinoti kas su kuo sąveikaudamas skatina ar lėtina senėjimo/gedimo procesus. Labai praverstų tikslios žinios šiuo klausimu, o ne spėliojimai ir bandymai sveikatos sąskaita
QUOTE(*Linele* @ 2013 11 12, 10:48)
Įdomu išmanančių šią sritį paklaust,kurie mokslus baigę ar tikrai užtenka pažiūrėti vien į produkto
Nusipirkit grietinėlės kurios galiojimo laikas baigiasi rytos ir kurios galiojimo laikas dar savaitė.
suplakit ir pažiūrėkit ar vienodai greitai abi "suges". Arba Išvirkit du kiaušinius, su ilgiausiai ir trumpiausiais galiojimo laikais kokius rasit.
Niekas net minties neturėjo, kad iš ilgiau galiojančių miltų iškeptas biskvitas galios ilgiau. Viskas paprašiau, tad nereiktų perlenkti.
QUOTE(*Vaniliukė* @ 2013 11 12, 10:53)
Nusipirkit grietinėlės kurios galiojimo laikas baigiasi rytos ir kurios galiojimo laikas dar savaitė.
suplakit ir pažiūrėkit ar vienodai greitai abi "suges". Arba Išvirkit du kiaušinius, su ilgiausiai ir trumpiausiais galiojimo laikais kokius rasit.
Niekas net minties neturėjo, kad iš ilgiau galiojančių miltų iškeptas biskvitas galios ilgiau. Viskas paprašiau, tad nereiktų perlenkti.
Va būtent žiūrėjimas iš akies nieko nepadės nes gedimo pokyčiaigali jau būti o nei uosliniai, nei skonio receptoriai gali to neapčiuopti , tačiau organizmas ypač koks su nusilpusiu imunitetu gali sureaguoti, todėl reiktų žinoti kokia sparta vyksta senėjimo procesai atidarius pakuotę ar sąveikaujant su tam tikromis medžiagomis. Aš asmeniškai nepasikliauju girdėjau/manau/turėtų būti, man ir įdomu ir noris būt užtikrintai dėl informacijos tikrumo. Maistas man nėra vien gražu ir skanu
QUOTE(*Linele* @ 2013 11 12, 11:44)
Va būtent žiūrėjimas iš akies nieko nepadės nes gedimo pokyčiaigali jau būti o nei uosliniai, nei skonio receptoriai gali to neapčiuopti , tačiau organizmas ypač koks su nusilpusiu imunitetu gali sureaguoti, todėl reiktų žinoti kokia sparta vyksta senėjimo procesai atidarius pakuotę ar sąveikaujant su tam tikromis medžiagomis. Aš asmeniškai nepasikliauju girdėjau/manau/turėtų būti, man ir įdomu ir noris būt užtikrintai dėl informacijos tikrumo.
Todėl ir neturėtumėt minčių kept,tept tortą prieš savaitę
Neturėčiau ir aš.
P.S. nepaisant, to, kad pvz. apdirbtas produktas gali prasiilgint galiojimo laiką.
NORIU ISKEPT PORA TORCIUKU VAIKU GIMTADIENIUI, KOKIUS LENGVUS, GAIVIUS, DAUG LAIKO NEUZIMANCIUS, KAS DAUG ISBANDE GAL GALIT PATART KOKS TAI GALETU BUT?
ACIU
ACIU
QUOTE(Spaliuke333 @ 2013 11 12, 16:31)
NORIU ISKEPT PORA TORCIUKU VAIKU GIMTADIENIUI, KOKIUS LENGVUS, GAIVIUS, DAUG LAIKO NEUZIMANCIUS, KAS DAUG ISBANDE GAL GALIT PATART KOKS TAI GALETU BUT?
ACIU
ACIU
Aš rekomenduočiau jogurtinį. Vaikai valgė, kad ausys linko, net tie kurie nelabai juos mėgsta po didelį gabalą sumutino. Baltas biskvitas, daug jogurto, šiek tiek grietinėlės, žlatina, norimų vaisių, žele gabaliukų
Ir labai gaivus mdutis, cipciuko mdučio lakštai, ir pertepimai, grietinė, želatina, norimi vaisiai ir žle gabaliukai
QUOTE(Neryte @ 2013 11 11, 21:43)
Labas vakaras,
Mergaites, gal galite patarti, ar yra toks tortas kuris issilaikytu 5-6 dienas, kadangi isvykstu i kelione su masina gruodzio 20, per kaledas noretusi kokio tortuko, tik ar cia imanoma
Mergaites, gal galite patarti, ar yra toks tortas kuris issilaikytu 5-6 dienas, kadangi isvykstu i kelione su masina gruodzio 20, per kaledas noretusi kokio tortuko, tik ar cia imanoma
Aciu visoms atsakiusioms. O va tiramisu,tikrai gera mintis,galima ir svetimoj salyje susikonstruoti
QUOTE(*Linele* @ 2013 11 12, 11:44)
Va būtent žiūrėjimas iš akies nieko nepadės nes gedimo pokyčiaigali jau būti o nei uosliniai, nei skonio receptoriai gali to neapčiuopti , tačiau organizmas ypač koks su nusilpusiu imunitetu gali sureaguoti, todėl reiktų žinoti kokia sparta vyksta senėjimo procesai atidarius pakuotę ar sąveikaujant su tam tikromis medžiagomis. Aš asmeniškai nepasikliauju girdėjau/manau/turėtų būti, man ir įdomu ir noris būt užtikrintai dėl informacijos tikrumo. Maistas man nėra vien gražu ir skanu
Baisiausiai ir greiciausiai gendantys tortai, yra su neapdorota varske, nes daugiausiai vaikai apsinuodija butent varske , varskyte ir sureliais nors ju galiojimas geras. Cia as is patirties, tiesiog teko guleti ligonijej su dukryte, tai zinokyte beveik 90% vaiku gulejo su apsinuodijimais butent su varskes produktais , o vaikuciu tuo metu buvo apie 20
QUOTE(Neryte @ 2013 11 11, 20:43)
Labas vakaras,
issikepkit meducio lakstus, o grietines ar grietineles galima rasti bet kurioje salyje ten ir susitepsit
sveikutes,noreciau paklaust,reik man sviestinio kremuko receptuko,noriu aptept visa torta(virsu ,sona),nes noriu papuost beze. reik receptuko.
QUOTE(liusinda @ 2013 11 14, 22:42)
sveikutes,noreciau paklaust,reik man sviestinio kremuko receptuko,noriu aptept visa torta(virsu ,sona),nes noriu papuost beze. reik receptuko.
paprasčiausiais-sviestas+cukraus pudra (aš dedu pagal skonį)