Sveikos,
Labai mėgstu gaminti saldumynus. O ypač tortus, prie kurių kuo daugiau knisalynės Tiesiog atsipalaiduoju...
Pastaruoju metu užsimaniau atrasti savojo Napaleono receptą.
Pirmą kartą lakštai buvo tobuli, o kremas kažkoks nenapaleoniškas.
Antrą kartą pagal kitą receptą lakštai nesusipūslėjo ir kremas per nelyg riebus.
Gal turite pasiūlyti savojo Napaleono receptą?
Sveikos, turiu klausima:
Parduotuvinis "Karaliskas" tortas. Kas per traskus sluosnis tarp bisvitu gali buti?
Aciu
Parduotuvinis "Karaliskas" tortas. Kas per traskus sluosnis tarp bisvitu gali buti?
Aciu
Sos. Gal zinote kas cia per kremukas??? Ar riebokas? Skanus turetu buti. Kaip suprantu - rusiskas Napoleonas is tortuko gaunasi, bet to kremo gamyba kitokia nei klasikinio Napoleono.
Video youtubeje: http://www.youtube.c...h?v=HhqlhdB83Bs
Video youtubeje: http://www.youtube.c...h?v=HhqlhdB83Bs
QUOTE(*Vaniliukė* @ 2013 10 21, 20:24)
Cia receptukas mano rasto rusisko Napoleono: http://inaniaskitche...cream-cake.html
Palyginau - produktu kiekiai gan skiriasi. Bet tame, kur Jus darote - maziau sviesto. Tik ar jis pakankamai tvirtas butu, jei mazdaug 1,5 cm sluoksni daryciau?
Sveiko, noriu paklausti-ar galima tortuką su šaldytom vyšniom ar konservuotais persikais laikyti kokias 4-5 paras? Visi šokoladiniai tai aišku, kad kuo ilgiau stovi tuo skanesni, o kažin kaip su vaisiais-ar nepradės rūgti?
QUOTE(punkis @ 2013 10 22, 11:02)
Sveiko, noriu paklausti-ar galima tortuką su šaldytom vyšniom ar konservuotais persikais laikyti kokias 4-5 paras? Visi šokoladiniai tai aišku, kad kuo ilgiau stovi tuo skanesni, o kažin kaip su vaisiais-ar nepradės rūgti?
kiekvienoj temoj po kokius 5/6 kartus atsakinejam i sita klausima.
pasiskaitytikt temas
QUOTE(Grucė @ 2013 09 30, 10:03)
Meginos, extra klausimas, šiam, žemiau pateiktam, receptui:
* kokio skersmens baltymų masę tepti ir kepti.
* kokio storio paplotį daryti.
* kiek lakštų gaunasi iš visos masės?
* riešutai tik žemės naudojami?
Jaunyste
Riešutiniams morenginiams lakštams jums reikės:
250g miltinio cukraus
250g cukraus (kepiniams visad naudoju tik smulkų cukrų)
80g kvietiniu miltų
8 kiaušinių baltymų
400g riešutų
Visų pirma pakepiname riešutus, nulupame nuo jų odelę ir sukapojame
Toliau sumaišome riešutus su išsijotais miltais bei miltiniu cukrumi
Plakame baltymus. Plakant (kai jau baltymai pradeda putoti), po truputį beriamas cukrus. Baltymų masė išplakta bus tada, kai apvertus dubenį, iš jo neiškris niekas. Beje, dubuo kuriame plaksite, turi būti visiškai sausas ir jokiu būdu neriebus
Labai atsargiai maisant, suberti riešutų-miltinio cukraus-miltų masę. Viską lėtai ir labai atsargiai išmaišyti.
Imame skardas ir kepimo popierių, ant kurio pasibraižome apskritimus (galima aišku ir kitas formas - čia jau pagal pageidavimą)
Na ir dedame gautą masę
Kepame, o tiksliau džioviname, 100-1200C orkaitėje apie 1,5-2 valandas
Po kelių valandų, lakstai jau paruosti. Nuimame nuo jų popierių ir ataušiname
Ruošiame zefyrinį kremą
Jums reikės:
40g baltymų (aš dėjau 2 kiaušinių, kas yra kažkur 65g)
280g cukraus (naudoti TIK smulkų, kitaip gausis pornografija, tiksliau nesigaus)
114g razinų
182g marmelado
2g citrinos rūgštelės
12g želatinos
50g vandens (maždaug 7-8v.šaukštai)
Baltymai sumaišomi su marmeladu ir plakami kol jų tūris padidėja 4-5 kartus. Tada į plakamus baltymus plona srovele supilamas karštas sirupas* ir išbrinkinta bei ištirpinta želatina. Plakti kol masė atvėsta ir sutirštėja (kažkur 10 minučių pilnu tempu). Pabaigoje sudedamos nuplautos ir padžiovintos razinos, citrinų rūgštis.
*Sirupo gamyba. Jis verdamas iš vandens ir cukraus. Šis procesas nėra labai lengvas
Į metalinį dubenėlį (galima ir į stiklinį) suberiame cukrų. Užpilame vandens ir verdame. Jokiu būdu nemaišyti.
Sirupas bus gatavas, kai pradės labai sunkiai, tarsi sulėtintai kunkuliuoti. Jeigu pradėjo ruduot beverdant, meskit lauk ir darykit iš naujo.
Sirupą pilti į baltymų masę karštą - iškart nukėlus nuo viryklės, nes jis labai greitai stingsta. Pilant būtina plakti mikseriu ir pilti ant mikserio plakimo šluotelių (tiesiogiai ant baltymų ni ni). Supylus sirupą, toliau plakant pilti želatiną (išbrinkintą ir ištirpintą karšto vandens vonelėje). Gerai isplakti...
QUOTE(tarškaliukas @ 2013 10 22, 16:09)
Meginos, extra klausimas, šiam, žemiau pateiktam, receptui:
* kokio skersmens baltymų masę tepti ir kepti.
* kokio storio paplotį daryti.
* kiek lakštų gaunasi iš visos masės?
* riešutai tik žemės naudojami?
* kokio skersmens baltymų masę tepti ir kepti.
* kokio storio paplotį daryti.
* kiek lakštų gaunasi iš visos masės?
* riešutai tik žemės naudojami?
As visad kepu 26cm skersmens, apie 1cm storio. Gaunai 4 lakstai
Riesutus galima keisti, tik skonis bus siek tiek kitoks
QUOTE(Lion @ 2013 10 22, 20:13)
As visad kepu 26cm skersmens, apie 1cm storio. Gaunai 4 lakstai
Riesutus galima keisti, tik skonis bus siek tiek kitoks
Riesutus galima keisti, tik skonis bus siek tiek kitoks
ačiū
vis rankos pakyla ir nusvyra kepti... bet kaupiuosi ačiū labai
QUOTE(tarškaliukas @ 2013 10 28, 21:15)
Laba diena, esu labai dėkinga šio forumo dalyviams, visuomet man padėjusems ir padedantiems patarimais/pastabomis/patirtimi. Jausdama dėkingumą prašau vėl patarimo noriu pavaišinti kolegas kokiu nors skanėstu prie kavos. Norisi kažko ypatingo, sumišusio skonio su saldumų, minimaliai jaučiamu aštrumu, ar sūrumu ir kremine konsistencija - noriu daug, ar ne?
Išties ragavau, kaip man sakė, maximoje, pirktu skanėstu - eklerai su ant viršaus pelėsinio sūrio ir maskarponės kepurėle. Tobulas desertas.
Gal kas pastebėjote kažkokį skanėstą, atitikmenį mano minėtajam.
Gal kas galite pasiūlyti kokį nors įstabų, sužavėjusi jus ir jūsų aplinkinius receptą?
Išties ragavau, kaip man sakė, maximoje, pirktu skanėstu - eklerai su ant viršaus pelėsinio sūrio ir maskarponės kepurėle. Tobulas desertas.
Gal kas pastebėjote kažkokį skanėstą, atitikmenį mano minėtajam.
Gal kas galite pasiūlyti kokį nors įstabų, sužavėjusi jus ir jūsų aplinkinius receptą?
Laba diena, užduodu klausimą jau antroje skyrelio temoje (pacitavau savo ankstesniąją žinutę), tikiuosi nesupykdysiu moderatorių. Labai reikia patarimo/pagalbos.
Labai prašau jūsų patarimo, kaip nustebinti kolegas, kaip derinti skirtingus skonius - galbūt, kas nors žinote?
Atsiprašau dar kart, kad tai ne tiksliai ta tema, bet labai viliuosi pagalbos.