Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(Ulitka @ 2013 09 26, 11:59)
O as isbandziau Tradicini Kijevo torta.
Man tokio tipo tortai  patinka, taigi buvo saknu, tik laaabai trupejo, turbut perdziovinau  g.gif



Atrodo labai jau skaniai... bigsmile.gif bigsmile.gif tai kiek suprantu,pertepimas -sarlotes kremas?tik puse su kakava?o kaip del moreng. plotiniu kepimo-kepete tiek,kiek parasyta?o kokia orkaites funkcija?ar iskepus iskart isemete is orkaites ar dar palikote? del tu sluoksniu kyla daug klausimu.... ax.gif
Atsakyti
Merginos, ar kas nors bandėte tortą "Jaunystė", ar zefyrinį kremą (jei teisingai sakau). Gal kokių patarimų turėtumėte ar pastabų. Rizikuočiau kepti.
Atsakyti
QUOTE(tarškaliukas @ 2013 09 28, 22:54)
Merginos, ar kas nors bandėte tortą "Jaunystė", ar zefyrinį kremą (jei teisingai sakau). Gal kokių patarimų turėtumėte ar pastabų. Rizikuočiau kepti.

Viską dariau kaip parašyta- gavosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Grucė @ 2013 09 29, 13:51)
Viską dariau kaip parašyta- gavosi  thumbup.gif

Gal galėtumėte pakartoti, kaip darėte, kaip buvo parašyta 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, ateinu su patarimu, noriu kepti tortą, kurio pertepimo vyšnios ir riešutai turi būti išmirkytos brendyje ar likeryje, bet tortą valgys vaikai, taigi kur galėčiau išmirkyti vyšnias ir riešutus.? Iš anksto ačiū už atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(ausriniuks @ 2013 09 29, 19:52)
Sveikos merginos, ateinu su patarimu, noriu kepti tortą, kurio pertepimo vyšnios ir riešutai turi būti išmirkytos brendyje ar likeryje, bet tortą valgys vaikai, taigi kur galėčiau išmirkyti vyšnias ir riešutus.? Iš anksto ačiū už atsakymą.

smile.gif nemirkykit visai smile.gif alkoholyje mirkoma kai norima alkoholio skonio ir kvapo, jei ju nereik-nereik ir alkoholio.
Papildyta:
QUOTE(*Linele* @ 2013 09 28, 09:26)
Ačiū už atsakymą. Aš galvoju gal kokį 26 cm formoj kepti vieno aukšto, pakankamai iškils į aukštį, kad nebūtų kaip blynas ?  g.gif

Išvis man mistika kai reikia skaičiuot svorius ir normas. Ar yra kokia sistema, ar tiesiog viskas per bandymus, praktiką ateina?

aisku tik per praktika, bet siaip svori apytiksliai galit pasiskaiciuoti pagal produktus, nepamirskit sulaistymo+papuosimo.
man dviauksciai 24+16 nuo 4.5kg gaunasi.
Atsakyti
[quote=ramune.v,2013 09 29, 21:31]
smile.gif nemirkykit visai smile.gif alkoholyje mirkoma kai norima alkoholio skonio ir kvapo, jei ju nereik-nereik ir alkoholio.
Papildyta:

Labai aciu už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tarškaliukas @ 2013 09 29, 16:46)
Gal galėtumėte pakartoti, kaip darėte, kaip buvo parašyta 4u.gif


QUOTE(Lion @ 2010 01 20, 13:01)
Jaunyste
Riešutiniams morenginiams lakštams jums reikės:

250g miltinio cukraus
250g cukraus (kepiniams visad naudoju tik smulkų cukrų)
80g kvietiniu miltų
8 kiaušinių baltymų
400g riešutų


Visų pirma pakepiname riešutus, nulupame nuo jų odelę ir sukapojame
Toliau sumaišome riešutus su išsijotais miltais bei miltiniu cukrumi
Plakame baltymus. Plakant (kai jau baltymai pradeda putoti), po truputį beriamas cukrus. Baltymų masė išplakta bus tada, kai apvertus dubenį, iš jo neiškris niekas.  Beje, dubuo kuriame plaksite, turi būti visiškai sausas ir jokiu būdu neriebus
Labai atsargiai maisant, suberti riešutų-miltinio cukraus-miltų masę. Viską lėtai ir labai atsargiai išmaišyti.
Imame skardas ir kepimo popierių, ant kurio pasibraižome apskritimus (galima aišku ir kitas formas - čia jau pagal pageidavimą)
Na ir dedame gautą masę 

Kepame, o tiksliau džioviname, 100-1200C orkaitėje apie 1,5-2 valandas
Po kelių valandų, lakstai jau paruosti. Nuimame nuo jų popierių ir ataušiname

Ruošiame zefyrinį kremą
Jums reikės:
40g baltymų (aš dėjau 2 kiaušinių, kas yra kažkur 65g)
280g cukraus (naudoti TIK smulkų, kitaip gausis pornografija, tiksliau nesigaus)
114g razinų
182g marmelado
2g citrinos rūgštelės
12g želatinos
50g vandens (maždaug 7-8v.šaukštai)


Baltymai sumaišomi su marmeladu ir plakami kol jų tūris padidėja 4-5 kartus. Tada į plakamus baltymus plona srovele supilamas karštas sirupas* ir išbrinkinta bei ištirpinta želatina. Plakti kol masė atvėsta ir sutirštėja (kažkur 10 minučių pilnu tempu). Pabaigoje sudedamos nuplautos ir padžiovintos razinos, citrinų rūgštis.

*Sirupo gamyba. Jis verdamas iš vandens ir cukraus. Šis procesas nėra labai lengvas
Į metalinį dubenėlį (galima ir į stiklinį) suberiame cukrų. Užpilame vandens ir verdame. Jokiu būdu nemaišyti.
Sirupas bus gatavas, kai pradės labai sunkiai, tarsi sulėtintai kunkuliuoti. Jeigu pradėjo ruduot beverdant, meskit lauk ir darykit iš naujo.
Sirupą pilti į baltymų masę karštą - iškart nukėlus nuo viryklės, nes jis labai greitai stingsta. Pilant būtina plakti mikseriu ir pilti ant mikserio plakimo šluotelių (tiesiogiai ant baltymų ni ni). Supylus sirupą, toliau plakant pilti želatiną (išbrinkintą ir ištirpintą karšto vandens vonelėje). Gerai isplakti...


Atsakyti
Sveikos.iskilo klausimas...
kokius torciukus galima dengt pastilaza?
lb aciu uz pagalba
Atsakyti
QUOTE(:)katyte:) @ 2013 09 30, 16:06)
Sveikos.iskilo klausimas...
kokius torciukus galima dengt pastilaza?
lb aciu uz pagalba


visus biskvitinius. Tik prieš dengiant pastiliažu tortą reikia aptepti sviestiniu kremu, smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Grucė @ 2013 09 30, 10:03)

Labai Jums ačiū. Na, manau, verta rizikuoti, nors recepte esantys protuktai nekelia ypatingo susidomėjimo ar intrigos biggrin.gif Galbūt jų dermė žavės.
Apie tortą kalbu kaip apie kūrinį kokį biggrin.gif Man tiesiog kepimas yra atsipalaidavimas, kūryba ir polėkis biggrin.gif

Kalbant apie tortui skirtus produktus:
* marmeladą, kokį naudojote?
* smulkus cukrus - cukraus pudra?
* pertepus lakštus kremu reikia brandinti?
* razinos būna mirkomos alkoholyje?
Atsakyti
QUOTE(tarškaliukas @ 2013 09 30, 14:59)
QUOTE(Grucė @ 2013 09 30, 10:03)

Labai Jums ačiū. Na, manau, verta rizikuoti, nors recepte esantys protuktai nekelia ypatingo susidomėjimo ar intrigos biggrin.gif Galbūt jų dermė žavės.
Apie tortą kalbu kaip apie kūrinį kokį biggrin.gif Man tiesiog kepimas yra atsipalaidavimas, kūryba ir polėkis biggrin.gif

Kalbant apie tortui skirtus produktus:
* marmeladą, kokį naudojote?
* smulkus cukrus - cukraus pudra?
* pertepus lakštus kremu reikia brandinti?
* razinos būna mirkomos alkoholyje?

* marmelado niekad nededu wink.gif Bet siaip tiktu manau bet koks
* smulkus cukrus (caster sugar) nera cukraus pudra
* brandint nieko nereikia - nebrestantis tortas
* jei norisi alkoholio skonio, galima mirkyt, as nemirkau
Atsakyti