isbandziau nauja torta nes dabar obuoliu sezonas tai galvoju biski apmazinsiu atsargas
nu ka cia receptas o komentarai po jo
TORTAS "OBUOLIUKAS"
lakstams
250 gr sviesto
375 gr miltu
125 gr maltu migdolu
125 gr cukraus
5 tryniai
sveista sukapoti su miltais, kai gausi trupiniai ipilti cukru, maltus migdolus, ismaisyti ir sudejus trynius uzminkyti tesla, kuria suvynioti i folija ir deti kokiai 15 - 20 min i saldytuva. Padalinti i 5 dalis ir kadangi tesla gana trapi tai reikia ja kocioti tarp dvieju kepimo popieriaus lapu ir iskepti 5 lakstus.
kremas
600 ml. grietineles
150 gr. cukraus
isplakti iki standumo
2 kg rugsciu obuoliu (nulupti ir supjaustyti)
250 gr cukraus
150 - 200 ml vandens
isvirti kose, kuria po to pertinti per sieteli
torto surinkimas
ant laksto deti plaktos grietineles, istepti, o po to tepti dar sluoksni obuolienes, taip sudeti visus lakstus.
Mano komentarai
lakstus iskepiau jauciu per plonus, apie 28 cm, manau geriau butu buve 24 cm., torta tepiau ne formoj tai irgi klaida nes kremas pradejo teketi i krastus tai teko apjuosti formos ziedu. Skonis labai geras, gaiviai ir svelniai su rugstele , zodziu patiko