
Sveikos, gal kas gali patart kaip padaryti balto sokolado torto apliejima? Galvoju, kad noreciau is tirpinto balto sokolado, bet bijau, kad jis gali suskilt atveses. Ir dar butu klausimas, ar reikia torta kuom aptept pries apliejant, dabar pas mane tik biskvitas virsuj tik truputi sulaistytas sirupu.

Mergaitės, kas darot ganašą, ar jis yra skystas kai supili grietinėlę ? Man gavosi skystas, dėjau atvėsinti, bijau kad nesigavo. Ilgai nerudavo cukrus, išgaravo vanduo ir gavosi balti kristalai, tai dar truputį įpyliau vandens ir padidinau ugnį, tik tada pradėjo rusvėti. Ar reik laukt kol paruduos, aš tai į tokį vos rusvą pyliau grietinėlę pašildytą srovele, vis dar laikydama ant silpnos ugnies. Išmaišiau, gavosi skystas ir toks visai ne pieno spalvos, o skaidriai rusvas skystimėlis. Nukėliau nuo ugnies tik kai buvo supilta visa grietinėlė. Turbūt blogai, kaip manot ? Dabar šaldytuve, pirmą kartą dariau, net nežinau kaip turi būt. 
Pažiūrėjau, šaldytuve skystis šiek tiek sutirštėjo ir nebėra skaidrus. Gal viskas gerai ?

Pažiūrėjau, šaldytuve skystis šiek tiek sutirštėjo ir nebėra skaidrus. Gal viskas gerai ?

Pagal kokį receptą jūs darote ganašą? Juk ganašas tai tik grietinėlė ir šokoladas, jokio vandens ir cukraus

QUOTE(AIRA @ 2013 09 20, 23:32)
Pagal kokį receptą jūs darote ganašą? Juk ganašas tai tik grietinėlė ir šokoladas, jokio vandens ir cukraus 

speju, kad Jolancike norejo daryti karamelini ganasa, ir dare ne tokiu lengvu keliu - su pacios verdama karamele, kuria turejo sumaisyti su grietinele ir po to suplakti ganasa

Jolancike paprastesnis variantas yra su Rududu+grietinele, uzkaitinat grietinele iki virimo, tada sudedat mazais gabaliukais Rududdu ir ismaisot, atvesinat, po to i saldytuva (gerai butu pernakt) ir po to isplakat. Buna kad nesusiplaka-dazniausia klaida nedalaukta grietineles virimo, ji turi tikrai uzputoti (bet neprideginkit

su pacios daryta karamele reiktu gerai atsitobulinti

Papildyta:
QUOTE(huga @ 2013 09 20, 13:58)
Sveikos, gal kas gali patart kaip padaryti balto sokolado torto apliejima? Galvoju, kad noreciau is tirpinto balto sokolado, bet bijau, kad jis gali suskilt atveses. Ir dar butu klausimas, ar reikia torta kuom aptept pries apliejant, dabar pas mane tik biskvitas virsuj tik truputi sulaistytas sirupu. 

ziurint ka norit isgauti kokios konsistencijos kremo reik-ar labai skysto ar tepamo. Baltas sokoladas kaprizingas, jis tirstesnis, nei juodas, sunkiau isgauti skysta konsistencija nes ten yra daug priemaisu, greiciau perkaista, tada sugumuleja ir t.t. paprasciausias var. butu paasidaryti glazura ir tepti, o ne lieti. 100g. sokolado (as naudociau schogetten) +1 did. saukstas aliejaus+1did. saukstas sviesto, jei reiks skysciau - ideti daugiau aliejaus ar sviesto ir viska tirpinti garu voneleje. Tik nepamirskit kad mase kai ves tirstes. Be to baltas sokoladas nebus baltas jis realiai pakankamai gelsvai atrodo uzteptas. Pries tai torto kuom nors aptepineti nereikia, nebent norit islyginti tada sviestiniu kremu tepkit, bet...
1. negalesit tepti siltos glazuros, nes tirps sviestinis
2 jis gali ciuozti
as tepu tiesiai ant biskvito, negailiu glazuros-taip ir skaniau

Papildyta:
QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 09 18, 09:05)
o kokią įtaką turi orkaitė? T.y. koks skirtumas tarp vienos ir kitos atidarymo įtakos biskvitui
praktiskai visos orkaites yra geros, tik reik prie ju priprasti ir atitaikyti

kai prikepiau tiek ka dabar nebeziuriu i laikrodi kai kepa biskvitai ir atidarineju kada tik man sauna i galva


mes su su orkaite kaip ir drauges jau


QUOTE(ramune.v @ 2013 09 21, 01:06)
...ziurint ka norit isgauti kokios konsistencijos kremo reik-ar labai skysto ar tepamo. Baltas sokoladas kaprizingas, jis tirstesnis, nei juodas, sunkiau isgauti skysta konsistencija nes ...






Balto sokolado tortas su avietemis. Labai gaila, bet perpjauto torto foto neturiu, nes suvalge visa


QUOTE(ramune.v @ 2013 09 21, 00:06)
speju, kad Jolancike norejo daryti karamelini ganasa, ir dare ne tokiu lengvu keliu - su pacios verdama karamele, kuria turejo sumaisyti su grietinele ir po to suplakti ganasa
Jolancike paprastesnis variantas yra su Rududu+grietinele, uzkaitinat grietinele iki virimo, tada sudedat mazais gabaliukais Rududdu ir ismaisot, atvesinat, po to i saldytuva (gerai butu pernakt) ir po to isplakat. Buna kad nesusiplaka-dazniausia klaida nedalaukta grietineles virimo, ji turi tikrai uzputoti (bet neprideginkit
).
su pacios daryta karamele reiktu gerai atsitobulinti

Jolancike paprastesnis variantas yra su Rududu+grietinele, uzkaitinat grietinele iki virimo, tada sudedat mazais gabaliukais Rududdu ir ismaisot, atvesinat, po to i saldytuva (gerai butu pernakt) ir po to isplakat. Buna kad nesusiplaka-dazniausia klaida nedalaukta grietineles virimo, ji turi tikrai uzputoti (bet neprideginkit

su pacios daryta karamele reiktu gerai atsitobulinti

Aha, būtent, pirmas variantas man deja nepavyko, atšaldžiau, plakiau, gumulėlių nebuvo, bet perplakiau, nes vis atrodė nepakankamai tirštas



QUOTE(ramune.v @ 2013 09 21, 00:06)
Jolancike paprastesnis variantas yra su Rududu+grietinele, uzkaitinat grietinele iki virimo, tada sudedat mazais gabaliukais Rududdu ir ismaisot, atvesinat, po to i saldytuva (gerai butu pernakt) ir po to isplakat. Buna kad nesusiplaka-dazniausia klaida nedalaukta grietineles virimo, ji turi tikrai uzputoti (bet neprideginkit

kokiu santykiu deti rududu(ar sokolada) ir grietinele? ir kokio dydzio iseina mazdag tortuka papuosti is tokio kiekio (suprantu,jog dar priklauso ir nuo puosimo -ar rozes sukt ar siaip apdzibuot..)

QUOTE(umedyte @ 2013 09 23, 11:03)
kokiu santykiu deti rududu(ar sokolada) ir grietinele? ir kokio dydzio iseina mazdag tortuka papuosti is tokio kiekio (suprantu,jog dar priklauso ir nuo puosimo -ar rozes sukt ar siaip apdzibuot..) 

santykis tai priklauso nuo to kokio saldumo, intensyvumo kremo norite. Desit daugiau rududu-bus saldziau, desit daugiau sokolado - bus kietesnis kremas, sunkiau su juo tvarkytis.
siaip karameliniam ganasui dedu mazdaug perpus kiek grietineles tiek rududu, gal pastarojo vos vos maziau. bet cia sakau svarbu kad uzvirtu, nes po to neisplaksit, o kad istirpinti sunku tai tiesa, bet tie gumuliukai issiplaks

su sokoladu paprasciau, jis retai neissiplaka, niekada nedarau santykiu 1su1 darau grietineles dali ir puse tiek arba du trecdalius sokolado-ziurint kam reiks naudoti ir kada, jei greit naudosiu dedu daugiau sokolado-jei tik ryt ir laikysiu pernakti saldytuve-kiek maziau nes ir taip sutirstes/sukietes. naudoju tik lega sokolada kur 70 ir daugiau kakavos.
kiek is to gaunasi? - geras klausimas


QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2013 06 26, 08:26)
arba tingini 
va,per nakti mano napaleono su spanguolem gabalelis ant stalo prastovejo-nu ir nesurugo

va,per nakti mano napaleono su spanguolem gabalelis ant stalo prastovejo-nu ir nesurugo

Mes torta vezemes prie ezero liepos menesi (napoleona), tai penktadieni issivezem, sekmadieni dar gabalelis buvo likes, ir nieko nebuvo nutike. As cia velokai rasau, bet gal ateity dar kam pravers tokia zinia

Papildyta:
QUOTE(zuikutexx @ 2013 08 21, 22:26)
siaip jau tokios varskes nepasigaminsit, jos yra pirkti beveik kiekvienam prekybos centre 

Puiki plombyrine varske gaunasi is paprastos varskes + kondensuoto pieno.
--------------------------------------
Gal kas turit atsiliepimu apie nauja cia irasyta RAFAELLO torta, su mascarpone, pieniskais vafliais? Labai jau ten skaniai viskas skamba.
QUOTE(rugiagele26 @ 2013 09 25, 10:55)
--------------------------------------
Gal kas turit atsiliepimu apie nauja cia irasyta RAFAELLO torta, su mascarpone, pieniskais vafliais? Labai jau ten skaniai viskas skamba.
kazkas jau lyg dare ji tai rase, kad skanu

QUOTE(Rakelė @ 2013 09 25, 11:24)
Rezgu minti savaitgali padaryt sita torta
