Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

Jolancike, o gal ta kepėja kepa kitokius biskvitus, t.y pagal save, kokie jai geriau patinka, todėl gali jums ir skirtis
Atsakyti
QUOTE(Jolancike @ 2013 09 16, 21:21)
Paklausysiu saintlinos patarimo ir kepsiu trumpiau, patikrinsiu Snickers jau po kokių 12 min, gal bus iškepęs.

Kepant bet kokius biskvitus, orkaites negalima atidaryneti 20 minuciu !!!
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2013 09 18, 01:12)
Kepant bet kokius biskvitus, orkaites negalima atidaryneti 20 minuciu !!!


sveiki, pas mane sena orkaite ir norint patikrinti tenka daznai varstyti dureles ir ne karto nesukrito.
Atsakyti
QUOTE(wituxas @ 2013 09 18, 07:57)
sveiki, pas mane sena orkaite ir norint patikrinti tenka daznai varstyti dureles ir ne karto nesukrito.


pas mane orkaitė irgi "paturbinta", bet y užtenka atidaryt porą kartų thumbup.gif
Atsakyti
Huga , visad biskvita kepuosi viena diena , kita diena susitepu torta , trecia diena puosiu. Ziurint kaip puosite , jeigu spesite ir nera sunkus puosimas , puoskite sestad ryte , o penkt susitepkite torta.


QUOTE(wituxas @ 2013 09 18, 08:57)
sveiki, pas mane sena orkaite ir norint patikrinti tenka daznai varstyti dureles ir ne karto nesukrito.

Erikiuxxx, teisingai sako , negalima varstyti daznai , biskvitai labai kaprizingi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2013 09 18, 01:12)
Kepant bet kokius biskvitus, orkaites negalima atidaryneti 20 minuciu !!!

visiska netiesa.priklauso nuo biskvito sudeties ir nuo orkaites
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2013 09 18, 09:00)
visiska netiesa.priklauso nuo biskvito sudeties ir nuo orkaites


o kokią įtaką turi orkaitė? T.y. koks skirtumas tarp vienos ir kitos atidarymo įtakos biskvitui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 18 rugsėjo 2013 - 08:05
QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 09 18, 08:05)
o kokią įtaką turi orkaitė? T.y. koks skirtumas tarp vienos ir kitos atidarymo įtakos biskvitui


dar ir kokią turi. Jei viena gerai veikia, biskvitas iškeps, pvz, per 15 min. Kitoj gi gali neiškept ir per pusvalandį.
Man irgi biskvitas nėr sukritęs nuo orkaitės atidarymo. Žinoma, netaidarinėju n kartų, atidarau jau tada, kai manau, jog laikas. Bet aklai vien nurodytu recepte kepimo laiku niekad nesivadovauju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 18 rugsėjo 2013 - 08:25
As nerizikuoju daznai tikrinti biskvito , nes bedant pagaliuka kartaism ikrinta toj vietoj biskvitas , jeigu jis neiskepes gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sundra: 18 rugsėjo 2013 - 08:30
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2013 09 17, 12:25)
Jolancike, o gal ta kepėja kepa kitokius biskvitus, t.y pagal save, kokie jai geriau patinka, todėl gali jums ir skirtis


Na mergaitės sako, kad turi gautis purus biskvitas ir minkštas, juk gamina pagal tą patį receptą kaip ir aš.

QUOTE(erikiuxxx @ 2013 09 18, 01:12)
Kepant bet kokius biskvitus, orkaites negalima atidaryneti 20 minuciu !!!


Recepte kepimo laikas 15-20 min., aš kepiau 20 tai kaip suprantu perkepiau, juk Snickers biskvitas plonas, turbut greičiau traukti lauk reikejo.
Mano orkaitė nauja, gal dar nesusidraugavau su ja, reik priprasti. biggrin.gif
Jei būčiau kepus su ventiliatorium, sakyčiau gal padžiovino, nors instrukcijoje prie biskvitų kepimo parašytas ir toks kepimo režimas, bet aš pasirinkau tiesiog kaitinimą iš viršaus ir apačios. Kokiu režimu kepate jūs ? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolancike: 18 rugsėjo 2013 - 11:08
QUOTE(Sundra @ 2013 09 18, 09:11)
Huga , visad biskvita kepuosi viena diena , kita diena  susitepu torta , trecia diena puosiu. Ziurint kaip puosite , jeigu spesite ir nera sunkus puosimas , puoskite sestad ryte , o penkt susitepkite torta...

4u.gif taip ir darysiu. Aciu.
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2013 09 18, 08:00)
visiska netiesa.priklauso nuo biskvito sudeties ir nuo orkaites

O man 100% tiesa, as kepu biskvitus pagal profesenaliu konditerių rekomendacijomis, ne savomoksliu, o pagal knygas , net senovinese knygose parasyta, kad negalima daznai vartyti dureliu, ipac pirmas 20 minuciu ju isvys neatidaryneti, geras biskvitas kepa apie 25-30 minutes, jejgu jis iskepa greiciau, tai arba temperatura orkaites uzdidinta, arba tiesiog kepate pagal mazesnes proporcijas, bet 24-26cm biskvitas turi kepti apie pusvalandi, bet nemaziau 20min.

Mano orkaite dujine, tai pas mane kepa apie 30-35 minuciu, 190laipsniu, na taip uzstatau 190, o kiek istikruju viduje, tai ir nezinau smile.gif
Bet snikeri as kepu daugiau, tiesiog man skanesnis, tada kai igauna rudesne spalva ax.gif

Bet jusu orkaite gali kitaip kepti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 18 rugsėjo 2013 - 12:02