Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(Jolancike @ 2013 09 16, 00:02)
Sveikos, kepejėlės. Esu naujokė tortų kepime, todėl norėčiau labiau patyrusių paklausti. Kepsiu snickers torčiuką nedidelei šeimos šventei, labai nemėgstu tos tortų dengimo masės, kokiu skaniu kremu dar dažniausiai dengiate tokį tortą ? Gal kokiu sviestas+Rududu ? Atsiprašau jei kartojasi klausimas  blush2.gif , ačiū, kas nepatingės pagelbėti ir atsakys  4u.gif

paciame torto recepte aprasyta kaip pasidaryti ganasa.
jei reikia gaivesnio,visada darausi slapia beze
Atsakyti
Labukas, kepejeles,
gal turite greit po ranka koki skanu kremuko receptuka su rikotos suriu arba marskapones? buciau dekinga smile.gif galva susisuko, nebezinau ka cia issirinkti.. :/
Atsakyti
QUOTE(Jolancike @ 2013 09 16, 00:02)
Sveikos, kepejėlės. Esu naujokė tortų kepime, todėl norėčiau labiau patyrusių paklausti. Kepsiu snickers torčiuką nedidelei šeimos šventei, labai nemėgstu tos tortų dengimo masės, kokiu skaniu kremu dar dažniausiai dengiate tokį tortą ? Gal kokiu sviestas+Rududu ? Atsiprašau jei kartojasi klausimas  blush2.gif , ačiū, kas nepatingės pagelbėti ir atsakys  4u.gif


puosiu beze, grietinele ir sokoladiniais ornamentais, aplieju sokoladu....
Atsakyti
Sveiko, aš norėčiau paklausti apie turtingą kavos tortą. Prieš porą dienų kepiau šį tortą, bet kažkodėl pagal receptą man išėjo vienas nestoras biskvitas (26 cm formoj), kurį galėjau perpjauti tik į 2 dalis. Ar recepte ir yra produktai 2 biskvitams ir reikia kepti iš 2 normų, ar čia man blogai išsikėlė, nes dėjau tik kepimo miltelius. Nors recepte parašyta soda ir kepimo milteliai g.gif
Atsakyti
labukas, o man klausimas toksai.... darysiu sokoladini karamelini torta. Pertepimui kremas recepte is maskarpones ir Rududu. o vyras nupirko ne Rududu, o saldinta sutirstinta piena su kakava. ar tiks jis man ar keliaut atgal i parduotuve butent to Rududu? g.gif (zinot, tas keliaut atgal, tai vaziuot vel 20km i viena puse doh.gif biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lape snape*: 16 rugsėjo 2013 - 13:38
QUOTE(lape snape* @ 2013 09 16, 14:38)
labukas, o man klausimas toksai.... darysiu sokoladini karamelini torta. Pertepimui kremas recepte is maskarpones ir Rududu. o vyras nupirko ne Rududu, o saldinta sutirstinta piena su kakava. ar tiks jis man ar keliaut atgal i parduotuve butent to Rududu?  g.gif (zinot, tas keliaut atgal, tai vaziuot vel 20km  i viena puse  doh.gif  biggrin.gif )


aš nerizikuočiau.
kavos yra kavos, o rududu karamelizuotas.

kad net jei gerai pamenu ir jų konsistencija skiriasi.
Atsakyti
QUOTE(punkis @ 2013 09 16, 12:05)
Sveiko, aš norėčiau paklausti apie turtingą kavos tortą.  Ar recepte ir yra produktai 2 biskvitams ir reikia kepti iš 2 normų, ar čia man blogai išsikėlė, nes dėjau tik kepimo miltelius. Nors recepte parašyta soda ir kepimo milteliai g.gif


iš recepte pateiktų produktų iškepami du biskvitai, kurie perpjaunami per pusę. Tikrai nereik dviejų normų.
Papildyta:
QUOTE(lape snape* @ 2013 09 16, 13:38)
labukas, o man klausimas toksai.... darysiu sokoladini karamelini torta. Pertepimui kremas recepte is maskarpones ir Rududu. o vyras nupirko ne Rududu, o saldinta sutirstinta piena su kakava. ar tiks jis man ar keliaut atgal i parduotuve butent to Rududu?  g.gif (zinot, tas keliaut atgal, tai vaziuot vel 20km  i viena puse  doh.gif  biggrin.gif )


manau, kad netiks.
O neturit paprasto saldinto sutirštinto pieno? Galite jį išvirti, nereiktų važiuoti.
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 09 16, 13:46)
aš nerizikuočiau.
kavos yra kavos, o rududu karamelizuotas.

kad net jei gerai pamenu ir jų konsistencija skiriasi.


taip taip, prasidariau indeli ir supratau kad netiks. Aisku dabar jau visam laikui blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 09 16, 15:10)
iš recepte pateiktų produktų iškepami du biskvitai, kurie perpjaunami per pusę. Tikrai nereik dviejų normų.


o tai tada iš tikrųjų reikia dėt ir kepimo miltelius ir sodą?
Atsakyti
QUOTE(punkis @ 2013 09 16, 15:38)
o tai tada iš tikrųjų reikia dėt ir kepimo miltelius ir sodą?


taip.
Ir aš formą truputį siauresnę naudoju.
Atsakyti
[quote=*saules_zuikutis*,2013 09 16, 08:36]

[quote=Cukraus pudra,2013 09 16, 12:11]

Ačiū atsakiusioms 4u.gif . Turiu dar vieną klausimą. Neseniai bandžiau daryti tortus Snickers ir Juodą Mišką. Abu kartus biskvitai gavosi lyg čiut kietoki, su siūlu niekaip nepavyko padalint, tik su dideliu peiliu pavyko perpjaut, aišku nesigavo lygiai. Sulaisčiau biskvitus gerai, tortai abu kartus gavosi tikrai skanūs ir šeimyna greit suvartojo. Bet esu ragavusi patyrusios kepėjos tokius pat tortus, biskvitai buvo puresni ir minkštesni. Aš dariau biskvitus tiksliai pagal receptus. Ar jums biskvitai purūs iškepa (Snickers ir Juodas Miškas) ? Aš kepiau režime kaitinimas iš viršaus ir apačios 180 laipsnių temperatūroje. Gal kitu režimu kepti, pvz. su ventiliatorium ? Šįkart noriu, kad kepant geriau pavyktų blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolancike: 16 rugsėjo 2013 - 18:51
gal trumpiau kepti reikėjo? Nes minėti biskvitai tikrai labai purūs.
Atsakyti