Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 08 29, 20:34)

mano senam, ilgam sąraše pūpso šitas
http://www.supermama...;#entry20926508

Dekui 4u.gif morengini irgi esu issirinkusi viena , kuri ateity butinai isbandysiu , jei patiks idesiu i savo kepiniu sarasa biggrin.gif turetu buti labai skanus wub.gif
Atsakyti
Ar galit kas patarti del raudono velveto. Ar tikrai tiek daug dedasi dazu,2 saukstai. Noriu kepti bet net issigandau pamacius kad tiek...Kas kepet patarkit kiek reikia deti? 4u.gif
Atsakyti
Šokoladinis mango tortas

user posted image user posted image

Šį tortuką susidėliojau iš dviejų pyragų receptų, tiksliau šokoladinius putėsius "pasiskolinau" iš savo anksčiau kepto jaffa pyrago, o visa kita yra - mango putėsių pyragas (originalus receptas nurodytas žemiau). Tortą kepiau savo dukrytės gimtadieniui ir neturėjau progos padaryti atskirų kokybiškesnių nuotraukų, bet bendras vaizdas turėtų būt aiškus. Apačioje įdedu vieną pyrago nuotraukėlę.
Kepant pyragą naudojau 26 cm kepimo skardą ir biskvitą kepiau iš pusės normos nurodytų ingridientų. Taigi, pyragas gaunasi trijų sluoksnių - šokoladinis biskvitas, mango putėsių sluoksnis ir mango žele sluoksnis. Kepant tortą naudojau 24 cm kepimo skardą. Mango tyrę abiem atvejais gaminau iš konservuotų mangų sumaldama juos iki vientisos masės.
Šis tortukas atsidūrė mano mėgstamiausių sąrašo viršūnėje - labai lengvai pagaminamas, nepakartojamai lengvas ir purus, mango suteikia gaivumo, šokoladiniai sluoksniai saldumo, biskvitas labai skanus ir lengvai sulaistomas. Būtinai gaminsiu dar kartą!

Ingridientai:

Biskvitui:
3 v. š. išlydyto sviesto
1/3 puodelio + 1 v. š. miltų
1/3 puodelio + 1 v. š. kakavos
4 kambario temperatūros kiaušiniai
2/3 puodelio cukraus

Šokoladinių putėsių sluoksniui:
100 g "marshmallows"
100 g pieniško šokolado
80 g pieno
2 a. š. želatinos (milteliais)
2 v. š. vandens
250 ml plakamos grietinėlės

Mango putėsių sluoksniui:
2 ir 1/2 a. š. želatinos miltelių
4 v. š. vandens
250 g mango tyrės
4 v. š. cukras
250 g plakamos grietinėlės

Mango žele sluoksniui:
250 g mango tyrės
2 v. š. cukraus
1 v. š. želatinos miltelių
3 v. š. vandens

Gamybos eiga:

Biskvitui riebalais ištepti 24cm skersmens kepimo skardą. Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių C. Išsijoti kartu miltus ir kakavą. Kitame inde išmaišyti kiaušinius su cukrumi, uždėti ant puodo su garais ir maišant laikyti tol, kol masė tik sušyla. Tuomet nukelti ir mikseriu plakti tol kol masė patrigubės. Įdėti 1/3 miltų į kiaušinių masę ir atsargiai išmaišyti. Sudėti likusius miltus per du kartus atsargiai išmaišant. Vieną puodelį tešlos išmaišyti su išlydytu sviestu ir gautą masę sumaišyti su likusia tešla. Supilti į skardą ir kepti apie 20 min, tikrinti mediniu smeigtuku. Iškepus išimti iš orkaitės ir palikti atvėsti. Išimti iš skardos ir padalinti į du lakštus.

Šokoladiniam putėsių sluoksniui virš puodo su garais ištirpinkite kartu sudėtus šokoladą, pieną ir marshmellows. Ištirpus, sumaišykite želatiną su vandeniu ir sudėkite į ištripintą masę. Kai putėsių masė atvės, suplakite grietinėlę iki minkštų putų ir atsargiai įmaišykite į putėsius.

Mango putėsių sluoksniui sumaišykite želatiną su vandeniu. Mango tyrę su cukrumi pakaitinti iki šiltumo, sudėti išbrinkusią želatiną ir maišyti kol ištirps. Nuimti nuo ugnies ir palikti vėsti. Tuo tarpu išplakti grietinėlę iki minkštų putų ir švelniai į ją įmaišyti pravėsusią mango masę.

Mango želės sluoksniui sumaišyti želatiną su vandeniu. Pakaitinti mango tyrę su cukrumi iki šiltumo, įdėti išbrinkusią želatiną ir maišant kaitinti kol ištirps. Nuimti nuo ugnies ir palikti vėsti.

Tortą surinkinėjame paimdami vieną biskvito sluoksnį, jį sulaistome syrupu likusiu nuo konservuotų mangų. Ant pirmojo biskvito sluoknio dedame šokoladinių putėsių sluoksnį ir dedame į šaldytuvą kol sustings. Tuomet dedame antrąjį biskvito sluoksnį, sulaistome ir ant viršaus dedame mango putėsių sluoksnį ir vėl dedame į šaldytuvą sustingti. Galiausiai užpilame mango žele sluoksnį ir paliekame pilnai sustingti bent porai valandų. Tuomet galima išimti iš šaldytuvo ir dekoruoti.

Šaltinis: Whisk Affair

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo munyt: 01 rugsėjo 2013 - 09:56
Merginos, kaip manote, ar būtų galima į sviestinį kremą (pvz., Rafaello torto) dėti 60 proc. riebumo sviestą?
Atsakyti
Sveiki.
Sumasciau kept Rafaelo svajone pagal Srove recepta.Parasyta,kad tesla padalint I 4 dalis ir kept po 10 min.Sakykit,o negalima butu visos teslos iskept,o paskui padalint lakstais?
Atsakyti
QUOTE(*Vego* @ 2013 09 02, 10:51)
Sveiki.
Sumasciau kept Rafaelo svajone pagal Srove recepta.Parasyta,kad tesla padalint I 4 dalis ir kept po 10 min.Sakykit,o negalima butu visos teslos iskept,o paskui padalint lakstais?

Galima, puikus biskvitas gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(Grucė @ 2013 09 02, 12:12)
Galima, puikus biskvitas gaunasi.

Jau iskepiau,laukiu kol atves...Radau Aguoneles bloge,kad galima kept viska vienu kartu,tai taip ir padariau ax.gif
Ziuresiu kas gausis is mano geru noru biggrin.gif
O ji geriausia valgyt kita diena,ar jau siandien butu tinkamas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Märchen @ 2013 09 01, 12:13)
Merginos, kaip manote, ar būtų galima į sviestinį kremą (pvz., Rafaello torto) dėti 60 proc. riebumo sviestą?

Anoks čia sviestas- augalinių riebalų mišinys. Kokia prasmė naudoti ne sviestą. Save gerbianti namų šeimininkė ar kepėja- nekeistų
Atsakyti
kepiau tortuką pagal sezoną - su avietėm. Nieko mandro, bet rezultatas gavosi labai skanus.

Biskvitas šokoladinis pagal Asseni.
Pertepimui - du sluoksniai plaktos grietinėlės, vienas - šokoladinės grietinėlės. Biskvitus sulaisčiau aviečių trauktine. Puoštas beze ir avietėm.
Pjūvio nufotografuot nebespėjau. Torčiukas dingo vienu šeimynos prisėdimu.. Tikrai labai skanus buvo wub.gif

user posted image


Atsakyti
Kepu snikers tortą. Nusipirkau štai tokį Rududu. Bet jis man toks įdomaus skonio, lyg į kartumą. Visada pati virdavau kondensuotą pieną, tai bijau, kad nesugadintų to pertepimo skonio. Ar darėt kas su tokiu Rududu? Ar nesijaus to kartumo kai pastovės tortas?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Blykstė @ 2013 09 05, 20:27)
Kepu snikers tortą. Nusipirkau štai tokį Rududu. Bet jis man toks įdomaus skonio, lyg į kartumą. Visada pati virdavau kondensuotą pieną, tai bijau, kad nesugadintų to pertepimo skonio. Ar darėt kas su tokiu Rududu? Ar nesijaus to kartumo kai pastovės tortas?
user posted image


Aš visada tik su tokiu darau, niekada pati neverdu... viskas normaliai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Geltona * @ 2013 09 05, 21:46)
Aš visada tik su tokiu darau, niekada pati neverdu... viskas normaliai 4u.gif

as ir darau su tokiu, tik nebuna jis kartus g.gif gal galiojimas blogas ar kur kiauras ipakavimas?
o siaip biskvitui tinka ir ROKISKIO karamelizuotas, bet jis netiks kremui, o Rududu tinka pilnai viskam smile.gif
Atsakyti