laba, ar esate kas denge pastilaza (gaminu su gliukoze) ant karamelinio ganaso? dazniausiai dengiu sviestiniais kremais ir esu bandziusi sokolado ganasu, bet bet gal brangiai iseina savikaina....aciu uz atsakymus , reikes sekmadieniui ir neturiu kada paskaityti visu temu...kiek permeciau - nemaciau parasyta
P.s. aciu uz naujjaji Rafaelo tortuko recepta! buuutinai isbandysiu, o dabar laukia sokoladinis su juodaisiais serbentais
Sveikos,
Skubiai reikalinga pagalba , nesu as tortu kepeja, bet va sugalvojau kepti skickers torta. Biskvitas iskilo bet isemus sukrito besalant. Kepiau per du kartus, padalinau i ketrias dalis, bet net nezinau ar beverta ji tepti, ar bandyt kepti is naujo biskvitus? Kame priezastis net nzn, gal daugiau sodos reikia i deti?
Skubiai reikalinga pagalba , nesu as tortu kepeja, bet va sugalvojau kepti skickers torta. Biskvitas iskilo bet isemus sukrito besalant. Kepiau per du kartus, padalinau i ketrias dalis, bet net nezinau ar beverta ji tepti, ar bandyt kepti is naujo biskvitus? Kame priezastis net nzn, gal daugiau sodos reikia i deti?
QUOTE(kristar @ 2013 08 02, 16:08)
Sveikos,
Skubiai reikalinga pagalba , nesu as tortu kepeja, bet va sugalvojau kepti skickers torta. Biskvitas iskilo bet isemus sukrito besalant. Kepiau per du kartus, padalinau i ketrias dalis, bet net nezinau ar beverta ji tepti, ar bandyt kepti is naujo biskvitus? Kame priezastis net nzn, gal daugiau sodos reikia i deti?
Skubiai reikalinga pagalba , nesu as tortu kepeja, bet va sugalvojau kepti skickers torta. Biskvitas iskilo bet isemus sukrito besalant. Kepiau per du kartus, padalinau i ketrias dalis, bet net nezinau ar beverta ji tepti, ar bandyt kepti is naujo biskvitus? Kame priezastis net nzn, gal daugiau sodos reikia i deti?
sukrist galėjo dėl per mažai miltų, arba per greit ištraukėt iš orkaitės (aš visada kai iškepa pradarau šiek tiek duris ir dar palieku pastovėti, tik vėliau traukiu lauk).
Jei biskvitas iškepęs, o valgysit patys-bandykit tept.
QUOTE(punkis @ 2013 08 02, 17:48)
sukrist galėjo dėl per mažai miltų, arba per greit ištraukėt iš orkaitės (aš visada kai iškepa pradarau šiek tiek duris ir dar palieku pastovėti, tik vėliau traukiu lauk).
Jei biskvitas iškepęs, o valgysit patys-bandykit tept.
Jei biskvitas iškepęs, o valgysit patys-bandykit tept.
Na man tai atrode tesla kaip tik tokia perdaug tirsta, netgi galvojau ar neperdaug miltu ir pirma kai kepiau biskvita tai ilgokai dar pastovejo isjungus orkaite. Kazkur paskaiciau, kad gali but del to kad dejau ne soda, o kepimo miltelius .
QUOTE(kristar @ 2013 08 02, 17:30)
Na man tai atrode tesla kaip tik tokia perdaug tirsta, netgi galvojau ar neperdaug miltu ir pirma kai kepiau biskvita tai ilgokai dar pastovejo isjungus orkaite. Kazkur paskaiciau, kad gali but del to kad dejau ne soda, o kepimo miltelius .
aš visada viską kepu su kepimo milteliais (šitą biskvitą irgi)
QUOTE(punkis @ 2013 08 02, 18:38)
aš visada viską kepu su kepimo milteliais (šitą biskvitą irgi)
pabandziau dar puse porcijos iskepti su soda ir gesinau ja grietineje, tai iskepe daug minkstesnis ir mase gavosi netokia tirsta maisant. Praeita kart kepimo miltelius maisiau su miltais.
QUOTE(rituliukasss @ 2013 08 01, 23:43)
P.s. aciu uz naujjaji Rafaelo tortuko recepta! buuutinai isbandysiu, o dabar laukia sokoladinis su juodaisiais serbentais
Lauksim atsiliepimu
QUOTE(kristar @ 2013 08 02, 17:30)
Na man tai atrode tesla kaip tik tokia perdaug tirsta, netgi galvojau ar neperdaug miltu ir pirma kai kepiau biskvita tai ilgokai dar pastovejo isjungus orkaite. Kazkur paskaiciau, kad gali but del to kad dejau ne soda, o kepimo miltelius .
jo tesla ir buna tikrai tirstoka, pagal kitu. as viska darau pagal recepta, naudoju soda, gesinu ja toje pacioje grietineje kai sudedu, tiksliai visad sveriu viska dazniausiai naudoju viskam panevezio grietine bet ji man cia kiek pertirsta, tai keiciu TIKRA grietine 30proc. bet ne tokia tirsta tik iskepta dar karsta is kart isimu-nelaikau, nebuna laiko, man orkaite dirba nesukrinta. jei biskvitas buvo tikrai iskepes sukristi neturejo, jei jis buvo labai issiputes o isemus kiek nusileido-tada viskas ok, kita syk bandykit kiek zemesneje temp. kepti, reik prie savo orkaites priprasti, dar aisku priklauso ir nuo blekuciu kur kepat ir nuo ju dydzio.
Merginos, turiu skubiu klausimeliu
Jei kepsiu pagal si recepta 23 cm formoje, ar nebus labai jau zemi biskvitai? tiesiog turiu 3 kiausinius Be to, kitame analogiskame recepte radau, kad reikia 10 g zelatinos, ar bus gerai be jos? Aciu!
Kriaušinis - karamelinis tortas
Jums reikės Jūsų mėgstamo balto biskvito:
21 cm skersmeniui aš imu :
3 kiaušinius
138 g cukraus
150 g miltų
38 g aliejaus
nubrauktą šaukštelį kepimo miltelių
pertepimui:
420 g grietinėlės
3 šaukštai cukraus
žiupsnnelis citrinos rūgštelės
0,5 indelio Rududu
nedidelė skardinė kriaušių
Jei kepsiu pagal si recepta 23 cm formoje, ar nebus labai jau zemi biskvitai? tiesiog turiu 3 kiausinius Be to, kitame analogiskame recepte radau, kad reikia 10 g zelatinos, ar bus gerai be jos? Aciu!
Kriaušinis - karamelinis tortas
Jums reikės Jūsų mėgstamo balto biskvito:
21 cm skersmeniui aš imu :
3 kiaušinius
138 g cukraus
150 g miltų
38 g aliejaus
nubrauktą šaukštelį kepimo miltelių
pertepimui:
420 g grietinėlės
3 šaukštai cukraus
žiupsnnelis citrinos rūgštelės
0,5 indelio Rududu
nedidelė skardinė kriaušių
QUOTE(kaciora* @ 2013 08 13, 11:00)
Merginos, turiu skubiu klausimeliu
turbūt jau iškepėt
o kokiai formai buvo skirtas šitas?
QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 08 13, 13:10)
21 cm, biskvitas jau kepa, bet del zelatinos galetumete atsakyti
QUOTE(kaciora* @ 2013 08 13, 14:32)
21 cm, biskvitas jau kepa, bet del zelatinos galetumete atsakyti
kai dariau šį tortą želatinos nedėjau, bet kai karšta diena ji nepamaišytų manau, šiek tiek sutvirtina kremą