Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

laba, ar esate kas denge pastilaza (gaminu su gliukoze) ant karamelinio ganaso? 4u.gif dazniausiai dengiu sviestiniais kremais ir esu bandziusi sokolado ganasu, bet bet gal brangiai iseina savikaina....aciu uz atsakymus 4u.gif , reikes sekmadieniui ir neturiu kada paskaityti visu temu...kiek permeciau - nemaciau parasyta blush2.gif

P.s. aciu uz naujjaji Rafaelo tortuko recepta! biggrin.gif buuutinai isbandysiu, o dabar laukia sokoladinis su juodaisiais serbentais smile.gif
Atsakyti
Sveikos,


Skubiai reikalinga pagalba 4u.gif , nesu as tortu kepeja, bet va sugalvojau kepti skickers torta. Biskvitas iskilo bet isemus sukrito besalant. Kepiau per du kartus, padalinau i ketrias dalis, bet net nezinau ar beverta ji tepti, ar bandyt kepti is naujo biskvitus? Kame priezastis net nzn, gal daugiau sodos reikia i deti?
Atsakyti
QUOTE(kristar @ 2013 08 02, 16:08)
Sveikos,
Skubiai reikalinga pagalba 4u.gif , nesu as tortu kepeja, bet va sugalvojau kepti skickers torta. Biskvitas iskilo bet isemus sukrito besalant. Kepiau per du kartus, padalinau i ketrias dalis, bet net nezinau ar beverta ji tepti, ar bandyt kepti is naujo biskvitus? Kame priezastis net nzn, gal daugiau sodos reikia i deti?


sukrist galėjo dėl per mažai miltų, arba per greit ištraukėt iš orkaitės (aš visada kai iškepa pradarau šiek tiek duris ir dar palieku pastovėti, tik vėliau traukiu lauk).
Jei biskvitas iškepęs, o valgysit patys-bandykit tept.
Atsakyti
QUOTE(punkis @ 2013 08 02, 17:48)
sukrist galėjo dėl per mažai miltų, arba per greit ištraukėt iš orkaitės (aš visada kai iškepa pradarau šiek tiek duris ir dar palieku pastovėti, tik vėliau traukiu lauk).
Jei biskvitas iškepęs, o valgysit patys-bandykit tept.


Na man tai atrode tesla kaip tik tokia perdaug tirsta, netgi galvojau ar neperdaug miltu ir pirma kai kepiau biskvita tai ilgokai dar pastovejo isjungus orkaite. Kazkur paskaiciau, kad gali but del to kad dejau ne soda, o kepimo miltelius g.gif .
Atsakyti
QUOTE(kristar @ 2013 08 02, 17:30)
Na man tai atrode tesla kaip tik tokia perdaug tirsta, netgi galvojau ar neperdaug miltu ir pirma kai kepiau biskvita tai ilgokai dar pastovejo isjungus orkaite. Kazkur paskaiciau, kad gali but del to kad dejau ne soda, o kepimo miltelius  g.gif .

aš visada viską kepu su kepimo milteliais g.gif (šitą biskvitą irgi)
Atsakyti
QUOTE(punkis @ 2013 08 02, 18:38)
aš visada viską kepu su kepimo milteliais g.gif (šitą biskvitą irgi)



pabandziau dar puse porcijos iskepti su soda ir gesinau ja grietineje, tai iskepe daug minkstesnis ir mase gavosi netokia tirsta maisant. Praeita kart kepimo miltelius maisiau su miltais.
Atsakyti
QUOTE(rituliukasss @ 2013 08 01, 23:43)

P.s. aciu uz naujjaji Rafaelo tortuko recepta! biggrin.gif buuutinai isbandysiu, o dabar laukia sokoladinis su juodaisiais serbentais  smile.gif


Lauksim atsiliepimu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristar @ 2013 08 02, 17:30)
Na man tai atrode tesla kaip tik tokia perdaug tirsta, netgi galvojau ar neperdaug miltu ir pirma kai kepiau biskvita tai ilgokai dar pastovejo isjungus orkaite. Kazkur paskaiciau, kad gali but del to kad dejau ne soda, o kepimo miltelius  g.gif .

jo tesla ir buna tikrai tirstoka, pagal kitu. as viska darau pagal recepta, naudoju soda, gesinu ja toje pacioje grietineje kai sudedu, tiksliai visad sveriu viska smile.gif dazniausiai naudoju viskam panevezio grietine bet ji man cia kiek pertirsta, tai keiciu TIKRA grietine 30proc. bet ne tokia tirsta smile.gif tik iskepta dar karsta is kart isimu-nelaikau, nebuna laiko, man orkaite dirba biggrin.gif nesukrinta. jei biskvitas buvo tikrai iskepes sukristi neturejo, jei jis buvo labai issiputes o isemus kiek nusileido-tada viskas ok, kita syk bandykit kiek zemesneje temp. kepti, reik prie savo orkaites priprasti, dar aisku priklauso ir nuo blekuciu kur kepat ir nuo ju dydzio.
Atsakyti
Merginos, turiu skubiu klausimeliu 4u.gif

Jei kepsiu pagal si recepta 23 cm formoje, ar nebus labai jau zemi biskvitai? tiesiog turiu 3 kiausinius smile.gif Be to, kitame analogiskame recepte radau, kad reikia 10 g zelatinos, ar bus gerai be jos? Aciu!

Kriaušinis - karamelinis tortas

Jums reikės Jūsų mėgstamo balto biskvito:

21 cm skersmeniui aš imu :
3 kiaušinius
138 g cukraus
150 g miltų
38 g aliejaus
nubrauktą šaukštelį kepimo miltelių

pertepimui:
420 g grietinėlės
3 šaukštai cukraus
žiupsnnelis citrinos rūgštelės
0,5 indelio Rududu
nedidelė skardinė kriaušių

Atsakyti
QUOTE(kaciora* @ 2013 08 13, 11:00)
Merginos, turiu skubiu klausimeliu  4u.gif

turbūt jau iškepėt smile.gif
o kokiai formai buvo skirtas šitas?
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 08 13, 13:10)
turbūt jau iškepėt smile.gif
o kokiai formai buvo skirtas šitas?


21 cm, biskvitas jau kepa, bet del zelatinos galetumete atsakyti biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kaciora* @ 2013 08 13, 14:32)
21 cm, biskvitas jau kepa, bet del zelatinos galetumete atsakyti  biggrin.gif  4u.gif

kai dariau šį tortą želatinos nedėjau, bet kai karšta diena ji nepamaišytų manau, šiek tiek sutvirtina kremą 4u.gif
Atsakyti