Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2013 07 25, 16:18)
na taip,minkstas ir purus.bet ten lyg kalba eina apie krema,jo tvirtuma(skystuma)

aaa tada taip, jis normalios konsistencijos, pakankamai stabilus, tikrai neskystas smile.gif
Atsakyti
Merginos, kaip ir kuom reikia nuplauti kiausinio kevala? Noriu naudoti baltyma glajui. Aciu 4u.gif
Atsakyti
vanduo+soda
Atsakyti
Aciu 4u.gif
Atsakyti
del juosteliu tvirtinmo niekas negali patarti?
Atsakyti
QUOTE(*Linele* @ 2013 07 26, 16:33)
del juosteliu tvirtinmo niekas negali patarti?

uoj ne toj temoj blaškaus doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Dalinuosi neseniai daryto ir labai skanaus torto receptu


Tortas "Raffaello"

Produktai dviem 20 cm formoms, galima deti ir i 23 cm viena gilia forma ir paskui pjauti i 3-4 sluoksnius.

Biskvitas
200g miltu
200g cukraus
5-6 kiausiniai, priklauso nuo dydzio
60-70 ml aliejaus
1.5 saukstelio kepimo milteliu
saukstelis migdolu esencijos, galima vaniles

Kiausinius su cukrumi isplakti mikseriu iki baltumo, ipilti esencija.

Ismaisius kiausinius su cukrumi reikia įpilti 60-70 ml aliejaus. Aisku, galima ir be jo, bet su aliejum biskvitas ne sausas ir pjaunasi svariau.

Miltus sumaisyti su kepimo milteliais ir persijotus po truputi sudeti i kiausiniu mase atsargiai maisant kad nesukristu. Supilti i riebalais isteptas ir popierium istiestas formas. Kepti vidutinio karstumo orkaiteje apie 45 min, kol iskeps. Isemus is orkaites palaukti truputi kol praves, isimti is formu ir leisti visai atsalti.

Sirupas
200ml vandens
70g cukraus
apie 30-50ml amaretto,

Uzvirti vandeni su cukrumi, pavirti apie 2 min, nukelti nuo ugnies, supilti amaretto. As amaretto neturejau, dejau Limoncino(citrinu likeris), jei alkoholio nenorit galima ispaust citrinos sulciu.


Kremas
500g maskarpones
250ml grietineles
200g balto sokolado, as dejau 150g nes labai saldziai nenorejau
100g migdolu skilteliu(dejau plokscias, plonas)
150g pienisku vafliu, susmulkintu
50g kokoso drozliu
Cukraus pagal skoni - apie 2-3 saukstus, as nedejau, nes sokoladas pridave visa reikalinga salduma

Ant vandens voneles istirpinti balta sokolada, leisti atausti.

Ismaisyti maskarpone su cukrumi jei dedat kol bus puri, mikserio tikrai nereikia. sudeti kokosa, migdolus ir atvesusi balta sokolada. Isplakti grietinele, sudeti i krema. Viska ismaisyti ir ideti i saldytuva 15-20 min.


Jei kepet 20 cm formose, perpjauti biskvitus per puse, iseis 4. Pradedam sluoksniuoti - apatini biskvita sulaistyti sirupu, deti ketvirtadali kremo, apibarstyti susmulkintais vafliais, vel deti biskvita +sirupas+kremas+vafliai. Aptepti torta likusiu kremu, apibarstyti kokosu, galima kokosu sumaisytu su smulkintais vafliais. Aisku torta dengiant cukraus mase ar morenginiu kremu, kokosini krema sudeti i sluoksnius nepaliekant apdengimui.

user posted image

Skanaus! smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 31 liepos 2013 - 14:22
QUOTE(northstar @ 2013 07 29, 19:48)
Dalinuosi neseniai daryto ir labai skanaus torto receptu
Tortas "Raffaello"



Skanaus! smile.gif


o kaip atrodo tie pieniski vaflliai? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kaciora* @ 2013 07 29, 22:39)
o kaip atrodo tie pieniski vaflliai? 4u.gif


Yra pirkti pakeliuose, vafliai su visokiu idaru - citrininiu, sokoladiniu, riesutiniu. As nezinau kaip tie pakeliai vadinasi, gyvenu ne Lietuvoje, dariau su panasiais. Bet atsimenu pirkdavau tokius lietuviskus seniai 4u.gif

P.S. Jeigu gausit pirkti kokosiniu vafliu dar geriau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo northstar: 29 liepos 2013 - 22:09
Pamirsau recepte parasyti kad ismaisius kiausinius su cukrumi reikia supilti 60-70 ml aliejaus doh.gif Aisku galima ir be jo, bet su aliejum biskvitas ne sausas ir pjaunasi svariau. Recepto redaguoti jau negaliu, tikiuosi kad si zinute bus perskaityta pries gaminant tortuka blush2.gif
Atsakyti
parasyk moderatoriai, ir ji istaisys zinute ax.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2013 07 31, 03:42)
parasyk moderatoriai, ir ji istaisys zinute ax.gif


Aciu moderatorei, jau zinute matau istaisyta 4u.gif
Atsakyti