Dalinuosi neseniai daryto ir labai skanaus torto receptu
Tortas "Raffaello"Produktai dviem 20 cm formoms, galima deti ir i 23 cm viena gilia forma ir paskui pjauti i 3-4 sluoksnius.
Biskvitas 200g miltu
200g cukraus
5-6 kiausiniai, priklauso nuo dydzio
60-70 ml aliejaus
1.5 saukstelio kepimo milteliu
saukstelis migdolu esencijos, galima vaniles
Kiausinius su cukrumi isplakti mikseriu iki baltumo, ipilti esencija.
Ismaisius kiausinius su cukrumi reikia įpilti 60-70 ml aliejaus. Aisku, galima ir be jo, bet su aliejum biskvitas ne sausas ir pjaunasi svariau. Miltus sumaisyti su kepimo milteliais ir persijotus po truputi sudeti i kiausiniu mase atsargiai maisant kad nesukristu. Supilti i riebalais isteptas ir popierium istiestas formas. Kepti vidutinio karstumo orkaiteje apie 45 min, kol iskeps. Isemus is orkaites palaukti truputi kol praves, isimti is formu ir leisti visai atsalti.
Sirupas200ml vandens
70g cukraus
apie 30-50ml amaretto,
Uzvirti vandeni su cukrumi, pavirti apie 2 min, nukelti nuo ugnies, supilti amaretto. As amaretto neturejau, dejau Limoncino(citrinu likeris), jei alkoholio nenorit galima ispaust citrinos sulciu.
Kremas500g maskarpones
250ml grietineles
200g balto sokolado, as dejau 150g nes labai saldziai nenorejau
100g migdolu skilteliu(dejau plokscias, plonas)
150g pienisku vafliu, susmulkintu
50g kokoso drozliu
Cukraus pagal skoni - apie 2-3 saukstus, as nedejau, nes sokoladas pridave visa reikalinga salduma
Ant vandens voneles istirpinti balta sokolada, leisti atausti.
Ismaisyti maskarpone su cukrumi jei dedat kol bus puri, mikserio tikrai nereikia. sudeti kokosa, migdolus ir atvesusi balta sokolada. Isplakti grietinele, sudeti i krema. Viska ismaisyti ir ideti i saldytuva 15-20 min.
Jei kepet 20 cm formose, perpjauti biskvitus per puse, iseis 4. Pradedam sluoksniuoti - apatini biskvita sulaistyti sirupu, deti ketvirtadali kremo, apibarstyti susmulkintais vafliais, vel deti biskvita +sirupas+kremas+vafliai. Aptepti torta likusiu kremu, apibarstyti kokosu, galima kokosu sumaisytu su smulkintais vafliais. Aisku torta dengiant cukraus mase ar morenginiu kremu, kokosini krema sudeti i sluoksnius nepaliekant apdengimui.
Skanaus!