Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(*Linele* @ 2013 07 22, 20:59)
Sveikos, sakykite ar į varškinį gaivumėlį galiu dėti želatinos, kad kremas standesnis būtų? Nes man jis toks netvirtas atrodo - toks biški spusteli tortą ir deformuojas tortas į  šonus.

kazka blogai darot,nes man tai panasaus tipo tortas tikrai nebuna netvirtas
Atsakyti
Sveikos, susidūriau su problema, radau taip ilgai ieškotą receptą jau apsidžiaugiau, bet kai reikia gaminti, iškilo klausimas kas tas shortening? Regis jau išsiaiškinau, kad tai balti riebalai, bet kuom būtų galima jį pakeisti? Gal turite idėjų?


http://theroyalcook....m-frosting.html
Atsakyti
QUOTE(rututex @ 2013 07 23, 16:51)
Sveikos, susidūriau su problema, radau taip ilgai ieškotą receptą jau apsidžiaugiau, bet kai reikia gaminti, iškilo klausimas kas tas shortening? Regis jau išsiaiškinau, kad tai balti riebalai, bet kuom būtų galima jį pakeisti? Gal turite idėjų?
http://theroyalcook....m-frosting.html

Galima butu keisti paprastu aliejumi, arba vietoj shortening deti tiek pat sviesto ar margarino. Taciau tiek aliejus, tiek sviestas, tiek margarinas keis kepinio tekstura.

"Shortening" refers to the process of a fat interfering with the formation of a gluten matrix in dough. This process is important for many baked goods, such as pie crusts, because gluten creates a gummy or chewy end product. When fat is worked into dry flour, the fat creates a barrier between gluten molecules, thus preventing them from cross-linking once a liquid is added.

Shortening is also used in baked goods to keep them soft after baking. Unlike butter, which separates into oil and milk solids upon melting, shortening remains intact and reverts back to its soft, semi-solid state upon cooling. For this reason, cookies and other baked goods made with shortening tend to be soft, while those made with butter have a crispier texture."
Atsakyti
gal kuriai patiks ,nes dabar kaip tik pigūs arbūzai
ARBŪZO TORTAS
http://www.paleocupb...melon-cake.html

galima ir patobulinti kitaip
išpjauti arbūzą,padalinti jį pusiau,
pertepti ( maskarponės ir grietinelės su zelatinu kremu ) ir vaisiais,
prideti ar vieną arbūzo sluoksnį
aptepti visa torciuka
apibarstyti riesutais ir papuošti

receptą pakoregavo mano draugė ir foto jos,atsiprašau
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tedžiukė: 23 liepos 2013 - 22:47
QUOTE(rututex @ 2013 07 23, 17:51)
Sveikos, susidūriau su problema, radau taip ilgai ieškotą receptą jau apsidžiaugiau, bet kai reikia gaminti, iškilo klausimas kas tas shortening? Regis jau išsiaiškinau, kad tai balti riebalai, bet kuom būtų galima jį pakeisti? Gal turite idėjų?
http://theroyalcook....m-frosting.html


as tepu riebalu misini naudociau, manau artimiausias tam shortening'ui
Atsakyti
Merginos, atsiprašau jei ne į temą 4u.gif

Gal žinot ar išeitų padaryti žele tortuką formoj nuimamais kraštais? Neišbėgtų per apačią? Nes kartais jau pikta būna kai sunkiai išsiverčia iš formos, arba prilimpa koks kraštas prie formos ir nebelieka vaizdo tortuko paviršiaus. O dar norisi papuošti ir aplieti žele viršų, o anksčiau to padaryti negalėdavau. Gal sakau įmanomas dalykas su forma nusegamais šonais? Gal kuri bandėt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(akacijaorama @ 2013 07 25, 12:15)
Merginos, atsiprašau jei ne į temą  4u.gif

Gal žinot ar išeitų padaryti žele tortuką formoj nuimamais kraštais? Neišbėgtų per apačią? Nes kartais jau pikta būna kai sunkiai išsiverčia iš formos, arba prilimpa koks kraštas prie formos ir nebelieka vaizdo tortuko paviršiaus. O dar norisi papuošti ir aplieti žele viršų, o anksčiau to padaryti negalėdavau. Gal sakau įmanomas dalykas su forma nusegamais šonais? Gal kuri bandėt?  g.gif


nežinau visada žėlė tortus darau tupperware inde.

gal bandykit maistinę plėvelę į formą apvalią įklot. ir žėlė neišbėgs, ir prie kraštų neprikibs.
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 07 25, 12:23)
nežinau visada žėlė tortus darau tupperware inde.

gal bandykit maistinę plėvelę į formą apvalią įklot. ir žėlė neišbėgs, ir prie kraštų neprikibs.



Labai ačiū 4u.gif dėl plėvelės jau sulaukiau patarimų bigsmile.gif
O tuperware forma gali atsibosti, o be to kartais norisi papuošti lygų viršų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(akacijaorama @ 2013 07 25, 12:41)
Labai ačiū  4u.gif dėl plėvelės jau sulaukiau patarimų  bigsmile.gif
O tuperware forma gali atsibosti, o be to kartais norisi papuošti lygų viršų  smile.gif


man neatsibosta vien tai,kad galima pasirinkti pilnavidury norim ar žiedą. skirtingi dangteliai palieka savo ornamentą smile.gif
žodžiu, man gerai ji biggrin.gif
Atsakyti
Gelbėkit biggrin.gif
gal kas varškinį gaivumėlį ruošėt 18cm. skersmens formoj?

reiktų labai proporcijų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2013 07 23, 00:31)
kazka blogai darot,nes man tai panasaus tipo tortas tikrai nebuna netvirtas

hmm o man jis vienas is ... puriuju, toks l. minkstas ir purus, biskvita as darau plona tai jei tik diametras didesnis tai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2013 07 25, 15:53)
hmm o man jis vienas is ... puriuju, toks l. minkstas ir  purus, biskvita as darau plona tai jei tik diametras didesnis tai  doh.gif

na taip,minkstas ir purus.bet ten lyg kalba eina apie krema,jo tvirtuma(skystuma)
Atsakyti