Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(Wyšnia @ 2013 07 15, 00:17)
Sveikos,
labai noriu pagaminti šį sūrio pyragą , tik iškilo klausimas: Oliveris sako "sour cream" -  tai išvertus reiškia giretinė, tai ar tikrai reikia dėti tą paprastą lietuvišką girietinę, aš yra koks kitas komponentas pasilsėpęs po šiuo pavadinimu?  4u.gif

Surio pyraga kepu is kreminio surio (naudoju Philadelphia)

Tikrai tiktu lenkiska trinta varske(Rimi buna ir maximoj)

http://www.e-commerc...y-59225-big.jpg
Atsakyti
QUOTE(Wyšnia @ 2013 07 15, 00:17)
Sveikos,
labai noriu pagaminti šį sūrio pyragą , tik iškilo klausimas: Oliveris sako "sour cream" -  tai išvertus reiškia giretinė, tai ar tikrai reikia dėti tą paprastą lietuvišką girietinę, aš yra koks kitas komponentas pasilsėpęs po šiuo pavadinimu?  4u.gif

Niekas nesislepia smile.gif
Atsakyti
sveiki, gal esate dare toki pertepima tortui is siu produktu : sviesto, rududu ir grietineles? ar skanus gaunasi, kokios konsistencijos iseina (purus ar kietesnis kremas)?
Atsakyti
Sveikos, gal galėtumėte pasidalinti patirtimi, kaip formoje lygiai paskirstyti biskvito tešlą? blush2.gif Atrodo, toks paprastas dalykas, bet iškepus dažnai biskvitas būna nevienodo storio.
Beje, turiu dar vieną klausimą dėl grietinėlės - ar gali didelis cukraus pudros kiekis turėti įtakos itin greitam jos išsiplakimui?
Atsakyti
tešlą paskirstau šaukštu ir palieku šiek tiek pastovėti prieš kišant orkaitėn
Atsakyti
QUOTE(Märchen @ 2013 07 15, 13:48)
Sveikos, gal galėtumėte pasidalinti patirtimi, kaip formoje lygiai paskirstyti biskvito tešlą? blush2.gif Atrodo, toks paprastas dalykas, bet iškepus dažnai biskvitas būna nevienodo storio.
Beje, turiu dar vieną klausimą dėl grietinėlės - ar gali didelis cukraus pudros kiekis turėti įtakos itin greitam jos išsiplakimui?

Manau kad gali, nes pirktine cukraus pudroje yra krachmolas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(wituxas @ 2013 07 15, 11:36)
sveiki, gal esate dare toki pertepima tortui is siu produktu : sviesto, rududu ir grietineles? ar skanus gaunasi, kokios konsistencijos iseina (purus ar kietesnis kremas)?

Aš darau arba sviestas+rududu arba grietinele+rududu
Atsakyti
QUOTE(wituxas @ 2013 07 15, 11:36)
sveiki, gal esate dare toki pertepima tortui is siu produktu : sviesto, rududu ir grietineles? ar skanus gaunasi, kokios konsistencijos iseina (purus ar kietesnis kremas)?

Skanus, puresnis kremas bus nei paprastai sviesta su rududu issukt. Kartais Napoleono lakstus tokiu kremu sutepu.
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2013 07 15, 21:17)
Skanus, puresnis kremas bus nei paprastai sviesta su rududu issukt. Kartais Napoleono lakstus tokiu kremu sutepu.


gal galetumet napoleono receptu pasidalinti, kuri kepate, esu viena bandziusi, bet netas skonis ir viskas, o kito vis neissirenku is tos gausybes wink.gif
Atsakyti
sveikos merginos. Turiu klausima-beda, labai tikiuosi kas nors atsakys... ka darau ne taip, kad mano slapia beze jau trecia karta susiplaka i zefyra? Perplaku? Per karsta? ar dar kas nors? Pirmus kartus viskas iseidavo idealiai, net pati pirma karta viskas pavyko puikiai (darau pagal LIKTA recepta). Noreciau suzinoti, kur dariau klaida, nes sekanti karta noreciau, kad jau nebereiktu visko ismesti ax.gif
aciu uz atsakyma...
Atsakyti
QUOTE(Wyšnia @ 2013 07 14, 23:17)
Sveikos,
labai noriu pagaminti šį sūrio pyragą , tik iškilo klausimas: Oliveris sako "sour cream" -  tai išvertus reiškia giretinė, tai ar tikrai reikia dėti tą paprastą lietuvišką girietinę, aš yra koks kitas komponentas pasilsėpęs po šiuo pavadinimu?  4u.gif


perziurejau si video, bet kad tik cream cheese i ji dedasi, kas ir yra pas mus philadelhpia/rikota/maskarpone. O stai kai dar is tikruju recepte dedama sour cream, tai irgi nezinau ar cia grietine g.gif
Atsakyti
Ateinu dar pagalbos prašyti 4u.gif ieškausi patikimo biskvito recepto. Kažkaip susidraugaut su išgirtų rafaelo biskvitu nepavyko verysad.gif mėginau kepti ir pagal Asseni receptą šį

Cia yra 26 cm forma, aukstis biskvito 5 cm. ir tik is 3-ju kiausiniu. O dar norejau is 4 kept. Bet koks grazus, minkstutis, lygus lygutelis, o kaip kvepia ax.gif Pati torta darysiu rytoj.

Geresnio balto biskvito nesu ragavusi.
Nerandu is kur tas receptas, negaliu nuorodos idet, tai parasau recepta. Biskvitas superinis.
3 kiausiniai
250 g .cukraus
1 pakelis vanilino
100g. miltu
100g. krakmolo
1 pakelis kepimo milteliu
Mikseriu visu greiciu plakti kiausinius su 3 saukstais silto vandens ( apie 1 min. )
Toliau plakant ,po truputi supilti cukru ir vanile ( plakti 2 min. )
Plakant maziausiu greiciu supilti miltus , krakmola ir kepimo miltelius ,gerai isplakti.
I kepimo forma itiesti kepimo popieriu ir istepti riebalais ,supilti tesla .
Kepti 30min. 200C. ikaitintoje orkaiteje.


bet labai jautėsi kartumas,tikriausiai nuo vanilino ar kepimo miltelių?Gal kuri nors kepat šį biskvitą ir galit pasakyt reikiamas proporcijas kepimo miltelių ir vanilino? Nes žodis pakelis mane glumina,juk visokių tų pakelių yra unsure.gif

O gal kuri turit ir kitų receptų biskvitų? 4u.gif
Atsakyti