QUOTE(armeda @ 2013 07 01, 21:47)
as labai rimtai rasiau. manote kitose lankytose salyse labai gelbejo anglu kalba? patikekite, tiek kartu teko suktis is padeties su minimaliu miksuotu zodyneliu, gestu pagalba. ir situacijos buvo gana keblios. na ir nieko.
o turkijoje zmones geranoriski. sustojau sulciu nusipirkti pakeleje, tai buvau paklausta ar sultys skanios, atsakiau, kad skanios. buvau nuvesta paziureti suniuku vados. pagyriau, tai seimininke net nusvito . Ji turkiskai ir gestais, o as angliskai su gestais. As turkiskai nei bum bum, ji angliskai nei zodzio. Bet pasibendravom maloniai - nesuprasti juk neimanoma kavineje atnese meniu, o ten nei velnio man neaisku. jau ne karta gelbeja mane tokia seka. Rodau i meniu i padaveja ir sakau "you" ir ibruku meniu atgal jam ar jai i rankas. kai kam iskart dasunta, kai kam reikia truputi apmastyti, kas cia vyksta. Bet paprastai labai gerai suveikia. Juolab, kad as valgau viska Kavineje salta pasidare. Drebu. Atejo padavejas, paeme uz rankos ir vadina eiti kartu, rodo kazkur i kita kampa. pasirodo prie staliuko salia krosnies nuvede, kur duona kepa silta buvo, malonu.