Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma,

QUOTE(Roga @ 2013 06 17, 15:30)
suprantu tikrai 4u.gif sėkmės, svarbiausia vaikams sveikatos, nes jau tos poliklinikos iki gyvo kaulo atsibodo ir mums 4u.gif

ačiū smile.gif

Manau jums inhaliacijos padėtu, trachejitas manau neužkrečiama liga. Rodos man pačiai būdavo, tai panašiai kaip laringitas, bent man. ( aš vis neprisiruošiu nueiti pažiūrėti kokios kilmės)

QUOTE(Zirzė @ 2013 06 17, 20:30)
o trakuose tik viena seimos gydytoja yra? g.gif as keisciau. Jei tokia nesukalbama schmoll.gif

ne, gal penki, bet pas musiškę eiė trumpiausia, ji visada mums patiko, kai sūnui bronchitai būdavo rašydavo sanatoriją ir jai ligoninėn guldydavo paprotindavo sanatorijos prašyt, ne visada imdavom. O Ugnei dabar tikrai paūmėjimo nėra, tai gal todėl nerašo sanatorijos....

QUOTE(nataliuncik @ 2013 06 18, 09:19)
bet jus iškarto apskambinėkit sanatorijas, nes nežinau ar bus dabar vietų liepos mėn., jei bus, rezervuokit ir tada eikit pas gyd., nes jums priklauso ir kelialapių yra, jų net nemažino, tai kad pirmyn  4u.gif

mes net ne į sanatorija norim, o ambulatoriškai suvažinėt Trasalyje, o ten visada priima, eilių nėra

QUOTE(bevardė @ 2013 06 18, 09:52)
Aš gal durna, bet manęs sanatorijos nežavi, kai paskaitau, kad iš ten būna grįžta su paūmėjimais, su Rotais ir kitais brudais, tai visai nebetraukia. Aišku, gal maniškio padėtis pakankamai stabili, bet kolkas sanatorijos mane tik atbaido.
Liko tik vienas 50 įpurškimas vakarais  topsecret.gif

po pušyno kelio ir aš jų nelabai noriu...bet sakau Trasalyje teikia reabilitacija, kaip mes pernai buvom, tai ant mano vienos pupos buvo ir viena kinezetarapiautė ji sportą vesdavo, mankštą inhaliacijas, o paskui eidavom į druskų kambarį. Druskų kambary nesam sutikė daugiau 5 žmonių, nors dažniausiai vienos būdavom. Nuvažiuodavom 2 val ir mes laisvos galim važiuoti namo. Man tas labai patiko. ( o dar kartais sūnus kartu važiuodavo tai jis kartu su mumis nemokamai į halo kamerą eidavo) man tai iš pušyno kelio prisiminimas: uždaro visus į tą kamerą ir ne krus, mama buvo su dveis vaikais kurie turėjo po kelialapį, tai ji juos abu turėjo ant kelienių laikyt ir tik 1 kėdę gaudavo...kai tuo tarpu Trasalyje mes galėjom ir ant penkių kėdžių sedėti, ir duodavo žaisliukų galėdavo kaip su smėlių žaisti su druska, jai norėdavo sysiu tai vėlgi galėdavom išeiti...na visai kitaip man ten pasirodė, žmogiškiau...
Atsakyti
Pats tracheitas kaip ir bronchitas ar angina neužkrečiami, bet juos sukelia virusai, ligos metu jie subujoja ir sergantysis gali virusą perduoti kitam, kuriam virusas pažeis ne trachėją o bronchus, arba plaučius. Kaip sakoma vienam tik lengva slogytė, kitam bronchitas su visom išplaukiančiom pasekmėm. Bet jei, Roga, tavo vaikas kosti jau senokai, tai čia tik liekamieji reiškiniai ir vargu ar jis virusą dar nešioja wink.gif Nebent iki to laiko kas naujo prisikabins.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 06 18, 12:51)
Pats tracheitas kaip ir bronchitas ar angina neužkrečiami, bet juos sukelia virusai, ligos metu jie subujoja ir sergantysis gali virusą perduoti kitam, kuriam virusas pažeis ne trachėją o bronchus, arba plaučius. Kaip sakoma vienam tik lengva slogytė, kitam bronchitas su visom išplaukiančiom pasekmėm. Bet jei, Roga, tavo vaikas kosti jau senokai, tai čia tik liekamieji reiškiniai ir vargu ar jis virusą dar nešioja wink.gif Nebent iki to laiko kas naujo prisikabins.

mes savaite kosome. na žiūrėsime kaip seksis toliau su kosuliu kovoti.
ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 06 18, 12:51)

Turiu klausima

Buvom ana savaite pas gydytoja. Liepe pratesti monkastos dar menesi ir 5 dienas 3k po 1iputima purksti ventolino. Vakar ventolino nebepurskiau. Naktis buvo gera. Bet gryzes is darzelio neuzsiciaupia. Koseja istisai iki atpylimo. Koseja sausai ir giliai. Kai koseja stipriai ikvepiant jauciasi kad sunkiai ikvepia bet jokio svokstesio nesigirdi. Duodu kas 15min valanda laiko Drosera Homeccord. Po kiek laiko turi suveikti lasiukai? unsure.gif
Atsakyti
kas puse val klausau priglaudus ausi ar svokscia.katik vel pasiklausiau - groja verysad.gif ka daryt? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 06 19, 20:27)
kas puse val klausau priglaudus ausi ar svokscia.katik vel pasiklausiau - groja verysad.gif ka daryt? verysad.gif

Kaip naktis praėjo? Lašiukai suveikė ar Ventolinu gelbėjotės?

Mano dukrytei šiandien paskutinė diena, kai pagal gydytojos nurodymą purškiam Flixotida - du įpurškimai per parą po 50 mikrogramų. Aišku, vaiko hormonais maitint nesinori, bet kažkaip neramu, kas bus nutraukus vaistus. Nes su Flixotidu gyvenom labai ramiai - apart vaistų purškimo ryte ir vakare BA daugiau niekas neprimindavo. Pulmonologė sakė, kad jei vėl pradės kosėt, rudeniop savo pediatrės paprašyt recepto Monkastai, bet man kažkaip ta Monkasta - niekinis vaistas atrodo, bent jau mano dukrytei nuo jo efekto nebuvo jokio...

Sveikatos visiems ligoniukams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(emilijam @ 2013 06 20, 08:25)
šiandien paskutinė diena, kai pagal gydytojos nurodymą purškiam Flixotida - du įpurškimai per parą po 50 mikrogramų.

o neliepė kurį laiką po vieną įpurškimą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 06 19, 19:09)
Duodu kas 15min valanda laiko Drosera Homeccord. Po kiek laiko turi suveikti lasiukai? unsure.gif

Turėtų bent per parą ar dvi. Nusipirkit Husteel lašiukų dozuokit kaip Drosera. Flexotide šiuo metu naudojate? Dėl Monkastos, pati matote, kad jūsų vaiko ji neveikia. Ar verta tikrai ją gert?

QUOTE(emilijam @ 2013 06 20, 07:25)
Mano dukrytei šiandien paskutinė diena, kai pagal gydytojos nurodymą purškiam Flixotida - du įpurškimai per parą po 50 mikrogramų.

Nedarykit klaidos ir staigiai nenutraukit, min 4-5 dienas purkškite po vieną 50 įpurškimą vakarais, o tada bandykit nebepurkšt. Šiuo metu darau tą patį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 06 20, 08:51)
min 4-5 dienas purkškite po vieną 50 įpurškimą vakarais, o tada bandykit nebepurkšt.

aš, kai bandydavau mažinti, purkšdavau rytais. Taip buvo liepus pulmonologė. Bet aišku, greitai vėl sugrįždavom prie įprastinių dozių cool.gif
Atsakyti
Vakare rekomenduojama jei vaikas daugiau kosti naktį o ne dieną wink.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 06 20, 09:06)
Vakare rekomenduojama jei vaikas daugiau kosti naktį o ne dieną wink.gif

pas mus atvirkščiai.
Atsakyti
QUOTE(emilijam @ 2013 06 20, 08:25)
Mano dukrytei šiandien paskutinė diena, kai pagal gydytojos nurodymą purškiam Flixotida - du įpurškimai per parą po 50 mikrogramų. Aišku, vaiko hormonais maitint nesinori, bet kažkaip neramu, kas bus nutraukus vaistus. Nes su Flixotidu gyvenom labai ramiai - apart vaistų purškimo ryte ir vakare BA daugiau niekas neprimindavo. Pulmonologė sakė, kad jei vėl pradės kosėt, rudeniop savo pediatrės paprašyt recepto Monkastai, bet man kažkaip ta Monkasta - niekinis vaistas atrodo, bent jau mano dukrytei nuo jo efekto nebuvo jokio...

Sveikatos visiems ligoniukams  4u.gif

mes po 125 mg Fliksotida ir nuo kitos savaitės tik mažinsime po puses metų ištiso naudojimo, svajoju nors du mėnesius kad be vaistų pabūti. mums pulmonologė liepė pas ją vykti rudenį butinai, kad vėl neprasidėtu didelės bėdos, kaip pernai.
Monkasta mums nepadeda ir net neprašau, kad rašytų schmoll.gif

Zirzė, kaip jūs šiandiena g.gif
Atsakyti