Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma,

QUOTE(rejunjona @ 2013 10 10, 14:49)
Atrode vakar jau lyg ir nori atsikoset, o va nakti pakosejo, ryte-priepuoliukas sad.gif Ech...

Ar man jau vaidenasi ir as issigalvoju, bet Jus man, mamytes, pasakykit, ar gali buti, kad mano vaikui paumeja kai jis jaudinasi? Kai pasiziuriu i praeiti, tai labai daug randu sutapimu su jo patirta itampa ir kosulio priepuoliukais...

Gal cia man tik vienai, bet zinokit nebesusitvarkau su savo nervais, vaikai gime vienas po kito, nesu istisos nakties ismiegojus gal 2 metai...Ir dabar mazoji augina dantis, nakti krutines iesko, didysis sirguliuoja, nakti koso, jetau jetau, visi nervai ir tiem vaikam persiduoda sad.gif Gal ka raminancio man pradet vartot?..nes nera kas mane, kaip mama, pavaduotu ir isleistu parai kur issimiegot ar pailset... doh.gif
Papildyta:
as dedu obuolius, paverdu kol jie suminksteja, suberiu razinas, po to spanguoles (as jas susmulkinau, nes maniskis gudrus yra, atsirenka kuria uoga duoda mama  lotuliukas.gif ), o po to krakmola, cukriuko wink.gif Mano vaikams kisielius ir kompotas-skaniausias gerimas. Sulciu nesam namie pirke po vaiko gimimo  lotuliukas.gif

jo ir pas mano pana tas pats jei supyksta ir įsiverkia visada pradeda kosyti, kartais priepolinis, o kartais pavyksta nuraminti be priepolio.
faktas, kad pervargote, pasitarkite su gydytoju ką galite gerti iš raminamųjų, bet manau melisos arbata tikrai nepakenks jums 4u.gif
nu bandysiu mano pana ir mėgsta kisieliu 4u.gif ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 10 10, 14:12)
aha ji, o mes susidraugavome, tiek visko apkalbėjome lotuliukas.gif
tikrai jau darba dirba šakės, net mažiausias karkaliukas išeis lauk 4u.gif
aš taip pravargau 6 mėn kol atradome kas, vis bronchitas vis blogai, o patirties neturėjau ir klausiau gydytojos, kol galiausiai išsiprašiau į sanatrija, ten daug ką sužinojau, supykau pakeičiau gydytoja, tada gavau siuntima pas pulmonologe, paskyrė monkasta jokio poveikio, tada purškiami Fliksotidas ir Ventolinas ir vaikui pradėjo gerėti, tada dar ir GERL prasidėjo, kad pagerėtu reikėjo naudoti ištisai 7 mėn vaistus su sanatorija, kad padarėme pertrauka 2 mėn valio, dabar vėl maratonas ligų.

man liūdniausia, kai nustatė mums alerginį rinita alergologė tik išrašė kažkokius baisius vaistus žinokit išsigandau ir išmečiau, net nebepamenu pavadinimo ir daugiau sako ieškokite kam alergiška daugiau padėti negaliu, tokie jos žodžiai buvo.
man ir panašu, kad polinkis į BA, gal galite pas ktia pulmonologa nuvykti g.gif
Papildyta:
man dar tokia kvaila minti, o jei iš spanguoliu išvirčiau kokį kompota ir pasaldinčiau medumi, nes mano mergina uogu nevalgo, gal bet tiek gautu vitaminu, ar tai nesamonė g.gif

na mum kai dare alergini tyrima ant rankos (kur deda 12 taskiukiu) tai niekas nesureagavo. bet gydytoja sake, kad pas toki vaikuti yra virs 3000 alergenu ir tas is rankos gali neparodyti. Dar yra kur daro is venos mokama, tai sitas daugiau alergenu parodo, bet mum kol kas dar nedare. Ta alergini rinita pripazino paziurejus i kraujo tyrima, IgE tyrima, nosies gleivine. Kitokio gydymo skirti negalejo tik tabletes, nes mergaitei nera dar 3 m. KMUK buvom pas pulmonologa Kacinska, tai kaip ir gera ir isgirta gydytoja
Atsakyti

Atrode vakar jau lyg ir nori atsikoset, o va nakti pakosejo, ryte-priepuoliukas sad.gif Ech...

Ar man jau vaidenasi ir as issigalvoju, bet Jus man, mamytes, pasakykit, ar gali buti, kad mano vaikui paumeja kai jis jaudinasi? Kai pasiziuriu i praeiti, tai labai daug randu sutapimu su jo patirta itampa ir kosulio priepuoliukais...

Gal cia man tik vienai, bet zinokit nebesusitvarkau su savo nervais, vaikai gime vienas po kito, nesu istisos nakties ismiegojus gal 2 metai...Ir dabar mazoji augina dantis, nakti krutines iesko, didysis sirguliuoja, nakti koso, jetau jetau, visi nervai ir tiem vaikam persiduoda sad.gif Gal ka raminancio man pradet vartot?..nes nera kas mane, kaip mama, pavaduotu ir isleistu parai kur issimiegot ar pailset... doh.gif

taip - stresas visada turi itakos ligoms. Net pati BA gali buti stresinio pobudzio....tad visi Jusu itarimai gali buti teisingi.

del pervarimo - visu pirmiausia 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif antra - ar nera galimybes nakciai vyrui palikti vyresneli o pati su mazaja miegoti kitam kambary? Nebent pati nenorite palikti sergancio sunelio. Kad ir kas antra nakti. Zinau kad galbut skamba ziauria - bet pati esu kelias naktis isejusi miegoti i kita kambari nes neapsikesdavau nuolatinio vaiko kosejimo naktimis unsure.gif buvau priejus tokia riba kad artejant nakciai apsipildavau asaromis. Nebeturejau kantrybes ne laselio - viskas erzindavo iki negalejimo. Bet sanatorija man labai padejo atsigauti. O arbateles manau jums nepades. Jos gali siek tiek itampa nuimti ir tik trumpam laikui. Raminanciu lasiuku reiktu. Yra tokiu vaistinese valerijono pakaitalu. Smirda lygiai kaip valerijonke bet yra svelnesni ir su pipirmete. Galima net vaikams duoti. Bet aisku - reiktu pasitarti su gydytoja. Ji tikrai ka nors pasiulys.
Atsakyti
QUOTE(Silvukas.B. @ 2013 10 10, 15:06)
na mum kai dare alergini tyrima ant rankos (kur deda 12 taskiukiu) tai niekas nesureagavo. bet gydytoja sake, kad pas toki vaikuti yra virs 3000 alergenu ir tas is rankos gali neparodyti. Dar yra kur daro is venos mokama, tai sitas daugiau alergenu parodo, bet mum kol kas dar nedare. Ta alergini rinita pripazino paziurejus i kraujo tyrima, IgE tyrima, nosies gleivine. Kitokio gydymo skirti negalejo tik tabletes, nes mergaitei nera dar 3 m. KMUK buvom pas pulmonologa Kacinska, tai kaip ir gera ir isgirta gydytoja

mes jau viska pasidare ir mokama kraujo tyrima kam alergiška neradome niekam schmoll.gif imunoglobulinas 102. aš laukiu 3 metukų tada vėl vyksiu pas alergologe ir vėl viska kartosime iš naujo. tik šį karta vyksiu arba į vilnių arba į kauna g.gif
Papildyta:
QUOTE(Zirzė @ 2013 10 10, 15:06)
taip - stresas visada turi itakos ligoms. Net pati BA gali buti stresinio pobudzio....tad visi Jusu itarimai gali buti teisingi.

del pervarimo - visu pirmiausia 4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif antra - ar nera galimybes nakciai vyrui palikti vyresneli o pati su mazaja miegoti kitam kambary? Nebent pati nenorite palikti sergancio sunelio. Kad ir kas antra nakti. Zinau kad galbut skamba ziauria - bet pati esu kelias naktis isejusi miegoti i kita kambari nes neapsikesdavau nuolatinio vaiko kosejimo naktimis unsure.gif buvau priejus tokia riba kad artejant nakciai apsipildavau asaromis. Nebeturejau kantrybes ne laselio - viskas erzindavo iki negalejimo.  Bet sanatorija man labai padejo atsigauti. O arbateles manau jums nepades. Jos gali siek tiek itampa nuimti ir tik trumpam laikui. Raminanciu lasiuku reiktu. Yra tokiu vaistinese valerijono pakaitalu. Smirda lygiai kaip valerijonke bet yra svelnesni ir su pipirmete. Galima net vaikams duoti. Bet aisku  - reiktu pasitarti su gydytoja. Ji tikrai ka nors pasiulys.

aš atlaikiau vergama atlaikiau, o va vyras ne varydavau lauk, kad paiilsėtu. ir dabar paverkiu, pasiviakštau ir toliau į kosulį kimbame, ačiū 4u.gif
Atsakyti

Mano vaikams kisielius ir kompotas-skaniausias gerimas. Sulciu nesam namie pirke po vaiko gimimo  lotuliukas.gif

mano vaikams 7 ir 3 metai? kada aš paskutinį kartą normaliai miegojau? g.gif norma jau, aš pripratau, aišku jai kosėja tai sunkiau, aš irgi kaip širšė buvau, kai sunus kosėjo naktimis 2 sav, sesę, mane prižadindavo, bet duodavau sesės vaistu (jam dar nebuvo nustatyta BA) nakti, paskui iš vakaro ir pasidarė ramiua, paskui ir jam jau išrašė BA, atsivežėm vaistus ir pirmą naktį jau miegojom be kosulių (nors jie pas mane keliasi ir kitais klausimais, Wc, mamytės, šalta ir t.t.)
aš tai valerijono tabletes pagerdavau, kaip jau labai nervai išsitampydavo. jus irgi pabandyti kokių lengvų vaistažolinių raminamųjų

kaip faina, mano vaikai tik ir svajoja paie kola ir sultis doh.gif kiesieliaus net negerai, nebnt aš unsure.gif kompota nebent kada nekada, bet tik BE uogų biggrin.gif

QUOTE(Silvukas.B. @ 2013 10 10, 15:06)
Ta alergini rinita pripazino paziurejus i kraujo tyrima, IgE tyrima, nosies gleivine. Kitokio gydymo skirti negalejo tik tabletes, nes mergaitei nera dar 3 m. KMUK buvom pas pulmonologa Kacinska, tai kaip ir gera ir isgirta gydytoja

tiek ir užtenka Ar nustatyti smile.gif
mums dar purškaliuką nasonex išrašė, Ar nustatė 2,5m

Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 10 10, 15:20)
mano vaikams 7 ir 3 metai? kada aš paskutinį kartą normaliai miegojau?  g.gif norma jau, aš pripratau, aišku jai kosėja tai sunkiau, aš irgi kaip širšė buvau, kai sunus kosėjo naktimis 2 sav, sesę, mane prižadindavo, bet duodavau sesės vaistu (jam dar nebuvo nustatyta BA) nakti, paskui iš vakaro ir pasidarė ramiua, paskui ir jam jau išrašė BA, atsivežėm vaistus ir pirmą naktį jau miegojom be kosulių (nors jie pas mane keliasi ir kitais klausimais, Wc, mamytės, šalta ir t.t.)
aš tai valerijono tabletes pagerdavau, kaip jau labai nervai išsitampydavo. jus irgi pabandyti kokių lengvų vaistažolinių raminamųjų

kaip faina, mano vaikai tik ir svajoja paie kola ir sultis  doh.gif kiesieliaus net negerai, nebnt aš  unsure.gif  kompota nebent kada nekada, bet tik BE uogų biggrin.gif
tiek ir užtenka Ar nustatyti smile.gif
mums dar purškaliuką nasonex išrašė, Ar nustatė 2,5m

na mum sake kad purskalai i nosi yra hormoniniai ir negalima iki 3 m. Nezinau ar ir jusu yra hormoninis. O jum nuo purskalo viskas greitai pasitaise? O jus kankina kokia sloga? Nes mum slogos tai nera. Tik sako ta isburkusi gleivine.
Papildyta:
[quote=Roga,2013 10 10, 15:18]
mes jau viska pasidare ir mokama kraujo tyrima kam alergiška neradome niekam schmoll.gif imunoglobulinas 102. aš laukiu 3 metukų tada vėl vyksiu pas alergologe ir vėl viska kartosime iš naujo. tik šį karta vyksiu arba į vilnių arba į kauna g.gif

na mum irgi gydytojas sake, kad tas alergijos tyrimas is kraujo irgi gali neparodyti kam alergiska. Man paciai yra pripazintas atopinis dermatitas. Patikekit kur as tik nebuvau del tu alergiju. galiausiai Vilniuje alergijos centre padare ta mokama tyrima is kraujo. Kazko baisaus ir jis nerode, o berdavo atrodo nuo visko. Tai va tikiu kad ir dukrytei gali neparodyti. Bet kad yra alergija tai tikrai, nes ir kojytes kartais paberia, ir jeigu darzelyje uzpakaliuka pavalo tualetiniu, pareina is karto pabertu. Na pagersim db vaistukus nuo alergijos, bet jeigu ir juos geriant pasikartos kosuliai, vaziuosime dar karteli.
Dar gydytojas sake, kad vaikam, lankantiem darzeli, koseti 1 k i men yra normalu. na man kazkaip keistai tas pasakymas nuskambejo
Atsakyti
QUOTE(Silvukas.B. @ 2013 10 10, 15:38)

Dar gydytojas sake, kad vaikam, lankantiem darzeli, koseti 1 k i men yra normalu. na man kazkaip keistai tas pasakymas nuskambejo

nu tikrai keistas pasakymas blink.gif nors mes per 1 mėn jau antras kartas kosome.
Atsakyti

aha. Man taip yra irgi kažkada sakęs Santariškių pulmonologinio vedėjas: normalu, jei vaikas per metus serga iki 10 kartų cool.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gupija @ 2013 10 10, 17:23)
aha. Man taip yra irgi kažkada sakęs Santariškių pulmonologinio vedėjas: normalu, jei vaikas per metus serga iki 10 kartų  cool.gif  doh.gif

o jei sergama i men po 2k. gaunasi gerokai virs 10. nesamone taip skaiciuot
Atsakyti

QUOTE(gupija @ 2013 10 10, 17:23)
aha. Man taip yra irgi kažkada sakęs Santariškių pulmonologinio vedėjas: normalu, jei vaikas per metus serga iki 10 kartų  cool.gif  doh.gif

Na, pulmonologai yra labai priešiškai nusiteikę prieš darželius. Kaip pats Kačinskas sakė, jis kovoja su jais. Jis mums davė pylos, kai pavasarop mažasis buvo įsisirgęs, sako, jei vienakart suserga - isleidi i darzeli, vel po savaiteles suserga... tai sustokit ir pagalvokit ką darot netaip... nes vaikas vėl yra įmetamas į virusų klaną...
yra racijos jo žodžiuose, sveikata brangiausia! betgi ir ne visi turim galimybes palikti namuose mažylius...
Atsakyti
QUOTE(rokada @ 2013 10 10, 19:09)
Na, pulmonologai yra labai priešiškai nusiteikę prieš darželius. Kaip pats Kačinskas sakė, jis kovoja su jais. Jis mums davė pylos, kai pavasarop mažasis buvo įsisirgęs, sako, jei vienakart suserga - isleidi i darzeli, vel po savaiteles suserga... tai sustokit ir pagalvokit ką darot netaip... nes vaikas vėl yra įmetamas į virusų klaną...
yra racijos jo žodžiuose, sveikata brangiausia! betgi ir ne visi turim galimybes palikti namuose mažylius...

tai gal kalti ne tie teveliai kurie pasveikusi vaika leidzia i darzeli o tie - kurie serganti nuveza doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 10 10, 19:23)
tai gal kalti ne tie teveliai kurie pasveikusi vaika leidzia i darzeli o tie - kurie serganti nuveza doh.gif

Faktas. Uzburtas ratas gi ten...
Bet dazniausiai kencia savas vaikas, kuriam menkiausia sloga baigiasi kosuliais... o kitam, ziurek, sloga iki keliu, vedamas i darzeli ir nei isiserga, nei ka...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokada: 10 spalio 2013 - 18:32