Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma,

QUOTE(Silvukas.B. @ 2013 10 10, 11:17)
Sveikos merginos,

noriu pasidalinti savo patirtim ir sulaukti jusu komentaru. Mano mergina, kuriai greit bus 3 m, jau kokius metus laiko vargina kosuliukai. Jie nera pastovus, bet dazni. Kosuliai be temperaturos, slogos, bet dazniausiai lydimi sausu karkalu, svoksciancio kvepavimo (gyd taip sako). kai kvepuoja as pati girdziu lyg krutineje kazkas karktu. Is pradziu gyde kaip nuo bronchitu. Bet kai tie kosuliai pradejo daznai kartotis, emiau ieskoti priezasciu. Padare tyrima del mikoplazmos -atsakymas neigiamas. Nuvykom i KMUK pas pulmonologa, padare tyrima del imunoglomino, tyrimas 107,4. Dar is bendras kraujo tyrimas rodo alergija. Nusiunte pas LOR, adeniodai 1laipsnio, bet nosies gleivine sake isburkusi. parase diagnoze - alerginis rinitas. Paskyre gydyma lomelinu. Bet as skaitau jusu tema ir man kyla itarimas, kad mergaite turi polinki i BA. Ar sergant BA nuolat turi girdetis karkaliukai? Kokia jusu nuomone?

o pulmonologė nieko nesakė? man tai panašu, kad polinkis yra

I laipsnio adenoidai nėra labai dideli ir dažnu kosulių neturėtu iššaukti (nors aš nežinau tiksliai, mano abiems adenoidai padidėję dėl (nuo) AR, bet kosto tai nuo BA) unsure.gif

labai dažnai vaikus gydo nuo pastovių bronchitų, paskui kosuliukai dažnėję, pakėliui prisideda AR, alergija ir finale gali būti ir BA. O jus seniai pas pulmonologę buvot?
jai prieš kelis mėnesius tai galit gal naujai nueiti

(aš čia mamoms pasakojau, mano jau dideliam vaikui 7m, pulmonologė pasakė kad viskas gerai, o po 3 mėn kita pasakė, kad įsisenėjus BA. Svarbu kuo anksčiau nustatyti ligą ir pradėti gydyti)
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 10 10, 12:43)
o pulmonologė nieko nesakė? man tai panašu, kad polinkis yra

I laipsnio adenoidai nėra labai dideli ir dažnu kosulių neturėtu iššaukti (nors aš nežinau tiksliai, mano abiems adenoidai padidėję dėl (nuo)  AR, bet kosto tai nuo BA)  unsure.gif

labai dažnai  vaikus gydo nuo pastovių bronchitų, paskui kosuliukai dažnėję, pakėliui prisideda AR, alergija ir finale gali būti ir BA. O jus seniai pas pulmonologę buvot?
jai prieš kelis mėnesius tai galit gal naujai nueiti

(aš čia mamoms pasakojau, mano jau dideliam vaikui 7m, pulmonologė pasakė kad viskas gerai, o po 3 mėn kita pasakė, kad įsisenėjus BA. Svarbu kuo anksčiau nustatyti ligą ir pradėti gydyti)

pas pulmonologa buvom nesenai praeita sav. na jis paklause, sako ar daba koseja, sakau kaip ir ne, sako as db nieko negirdziu. Viskas tuo ir pasibaige. Bet kai parode, kad imunoglobinas 107,4 9 o pagal jos amziu virsutine riba yra 45) tai man dar daugiau abejoniu sukele. Ir kai pradeda koseti, tai kartais buna kad taip uzsikoseja iki apsivemimo net arba oro pritruksta. Pora paskutiniu sykiu jau buvo geriama ventolina paskyre. Siaip kai koseja visada geriam bronteksa ir inhaliuojam. tai man ir idomu, ar esant BA pastoviai kazka negero girdi plauciuose, ar tik kai koseja.
Atsakyti
QUOTE(Silvukas.B. @ 2013 10 10, 12:52)
pas pulmonologa buvom nesenai praeita sav. na jis paklause, sako ar daba koseja, sakau kaip ir ne, sako as db nieko negirdziu. Viskas tuo ir pasibaige. Bet kai parode, kad imunoglobinas 107,4 9 o pagal jos amziu virsutine riba yra 45) tai man dar daugiau abejoniu sukele. Ir kai pradeda koseti, tai kartais buna kad taip uzsikoseja iki apsivemimo net arba oro pritruksta. Pora paskutiniu sykiu jau buvo geriama ventolina paskyre. Siaip kai koseja visada geriam bronteksa ir inhaliuojam. tai man ir idomu, ar esant BA pastoviai kazka negero girdi plauciuose, ar tik kai koseja.

nebutinai turi stipriai koseti. Maniskis gali kelis kartus kostelti ir girdetis svokstimas iskvepiant. Man irgi panasu kad Jums polinkis i BA. bent jau pagal Jusu aprasymus. Nes musu tokia pat situacija buvo. Adenoidai 1laipnsio bet lor sake kad tai negali itakoti tokio ilgo ir stipraus - kartais net priepuoliniu iki asaru ar vemimu- kosulio. BA yra budina sausi karkalai. Kokius Jus turite....dar vienas dalykas - jei jau yra skyre ventolino ir jis padejo - vadinasi reikia ziureti giliau ir rimciau.
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 10 10, 13:00)
nebutinai turi stipriai koseti. Maniskis gali kelis kartus kostelti ir girdetis svokstimas iskvepiant. Man irgi panasu kad Jums polinkis i BA. bent jau pagal Jusu aprasymus. Nes musu tokia pat situacija buvo. Adenoidai 1laipnsio bet lor sake kad tai negali itakoti tokio ilgo ir stipraus - kartais net priepuoliniu iki asaru ar vemimu- kosulio.  BA yra budina sausi karkalai. Kokius Jus turite....dar vienas dalykas - jei jau yra skyre ventolino ir jis padejo - vadinasi reikia ziureti giliau ir rimciau.

Na gyd sake kad sausi karkalai buna. Ir paskui pagerus vaistus kai paklauso karkalu nebuna, bet sako kvepavimas negrazus, svoksciantis. Ir sakau, as pati girdziu kartais toki karkianti kvepavima, nors koseja dar tikrai nedaug. O mu LOR gyd irgi sake, kad ne adenoidai kalti. Bet sako pas ja isburkusi nosies gleivine nuo alergijos ir paskyre vaistus nuo alerginio rinito. Bet skaiciau kad labai daznai alergini rinita lydi BA arba atvirksciai.
Atsakyti
QUOTE(Silvukas.B. @ 2013 10 10, 13:11)
Na gyd sake kad sausi karkalai buna. *Ir paskui pagerus vaistus kai paklauso karkalu nebuna,** bet sako kvepavimas negrazus, svoksciantis. Ir sakau, as pati girdziu kartais toki karkianti kvepavima, nors koseja dar tikrai nedaug. O mu LOR gyd irgi sake, kad ne adenoidai kalti. Bet sako pas ja isburkusi nosies gleivine nuo alergijos ir paskyre vaistus nuo alerginio rinito. Bet skaiciau kad labai daznai alergini rinita lydi BA arba atvirksciai.

*o kokius vaistukus pageriat?
**ar sake ka daryti del to negrazaus kvepavimo ir sveokstimo?
Pas mus ilga laika jis buvo ir gydytoja neskirdavo tinkamu ir reikiamu vaistu. Tik monkasta - bes jos mes is viso esam vaiksciojantis kosulys- ir esant reikalui ventolina. Bet mums to ventolino reikdavo kone istisai. O taip jo vartoti negalima. Reabilitacijos gydytojas pasake paklauses visus mano nusiskundimus ir tai ka jis tuometu girdejo paklauses D plauciukus - kad tai gali buti panasu i nekontroliuojama astma. Ir kai nuvaziavome i sanatorija is karto pasake kad tai yra isisenejusio ir uzleisto bronchito pasekme. Like kazkiek gali buti net miniatiuriniai karkaliukai ir jie sudziuve. Trukdo kvepamivui to pasekoje dirgina ir vaikas koseja. Bei girdisi siurkstus kvepavimas. Tai skyre labai daug inchaliaciju plius ACC plius ventolina. Aisku jie padejo tam kartui. Bet gryze namo be nuolatiniu proceduru vel ilipom i ta pati liuna. Ejom pas pulmonologe ir israse flexotido - ko mums seniausiai rekejo.

Jums tikrai yra alergija. Tad gerkite vaistukus kuriuos turejo paskirti nuo jos. Gal(reik tiketis) jie sunormalizuos padeti. Bet jeigu vaikas koseja ir per miegus - negali pailseti jei jis nei Jus - kreipciausi pas kita arba reikalauciau kad atidziau stebetu del BA
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 10 spalio 2013 - 12:30
QUOTE(Silvukas.B. @ 2013 10 10, 12:52)
kad imunoglobinas 107,4 9 o pagal jos amziu virsutine riba yra 45)

ar esant BA pastoviai kazka negero girdi plauciuose, ar tik kai koseja.

imunoglobinas (čia turbūt E) 107, dar nėra labai aukštas, bet alergija tikrai rodo

kaip ir girdysi (bent mano dukrai) o va sūnų ilgai klausė, kol išgirdo

QUOTE(Silvukas.B. @ 2013 10 10, 13:11)
, bet sako kvepavimas negrazus, svoksciantis.

čia šeimos gyd?
tai tas švokšiantis kvėpavimas ir yra obstrukcija, juk paprastai kaip kvėpuojam tai neturi būti tų švokšimų, tas pats galiotu ir vaikui. jai vaikas sveikas tai ir kvėpavimas tolygus turi būti

QUOTE(Zirzė @ 2013 10 10, 13:25)
Bet jeigu vaikas koseja ir per miegus - negali pailseti jei jis nei Jus - kreipciausi pas kita arba reikalauciau kad atidziau stebetu del BA

labai teisingai, nes jai tikrai kažkas yra ir nėra gydoma padėtis tik sunkės
gal kito pulmonologo konsultacija būtu teisingas spręndimas
Atsakyti
QUOTE(rokada @ 2013 10 10, 09:48)
Ne Triznickienė??? Mums ji nesusirodė maloni, bet rankas turi labai geras.

aha ji, o mes susidraugavome, tiek visko apkalbėjome lotuliukas.gif
tikrai jau darba dirba šakės, net mažiausias karkaliukas išeis lauk 4u.gif

QUOTE(Silvukas.B. @ 2013 10 10, 11:17)
Sveikos merginos,

noriu pasidalinti savo patirtim ir sulaukti jusu komentaru. Mano mergina, kuriai greit bus 3 m, jau kokius metus laiko vargina kosuliukai. Jie nera pastovus, bet dazni. Kosuliai be temperaturos, slogos, bet dazniausiai lydimi sausu karkalu, svoksciancio kvepavimo (gyd taip sako). kai kvepuoja as pati girdziu lyg krutineje kazkas karktu. Is pradziu gyde kaip nuo bronchitu. Bet kai tie kosuliai pradejo daznai kartotis, emiau ieskoti priezasciu. Padare tyrima del mikoplazmos -atsakymas neigiamas. Nuvykom i KMUK pas pulmonologa, padare tyrima del imunoglomino, tyrimas 107,4. Dar is bendras kraujo tyrimas rodo alergija. Nusiunte pas LOR, adeniodai 1laipsnio, bet nosies gleivine sake isburkusi. parase diagnoze - alerginis rinitas. Paskyre gydyma lomelinu. Bet as skaitau jusu tema ir man kyla itarimas, kad mergaite turi polinki i BA. Ar sergant BA nuolat turi girdetis karkaliukai? Kokia jusu nuomone?

aš taip pravargau 6 mėn kol atradome kas, vis bronchitas vis blogai, o patirties neturėjau ir klausiau gydytojos, kol galiausiai išsiprašiau į sanatrija, ten daug ką sužinojau, supykau pakeičiau gydytoja, tada gavau siuntima pas pulmonologe, paskyrė monkasta jokio poveikio, tada purškiami Fliksotidas ir Ventolinas ir vaikui pradėjo gerėti, tada dar ir GERL prasidėjo, kad pagerėtu reikėjo naudoti ištisai 7 mėn vaistus su sanatorija, kad padarėme pertrauka 2 mėn valio, dabar vėl maratonas ligų.

man liūdniausia, kai nustatė mums alerginį rinita alergologė tik išrašė kažkokius baisius vaistus žinokit išsigandau ir išmečiau, net nebepamenu pavadinimo ir daugiau sako ieškokite kam alergiška daugiau padėti negaliu, tokie jos žodžiai buvo.
man ir panašu, kad polinkis į BA, gal galite pas ktia pulmonologa nuvykti g.gif
Papildyta:
man dar tokia kvaila minti, o jei iš spanguoliu išvirčiau kokį kompota ir pasaldinčiau medumi, nes mano mergina uogu nevalgo, gal bet tiek gautu vitaminu, ar tai nesamonė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 10 10, 13:25)
*o kokius vaistukus pageriat?
**ar sake ka daryti del to negrazaus kvepavimo ir sveokstimo?
Pas mus ilga laika jis buvo ir gydytoja neskirdavo tinkamu ir reikiamu vaistu. Tik monkasta - bes jos mes is viso esam vaiksciojantis kosulys- ir esant reikalui ventolina. Bet mums to ventolino reikdavo kone istisai. O taip jo vartoti negalima. Reabilitacijos gydytojas pasake paklauses visus mano nusiskundimus ir tai ka jis tuometu girdejo paklauses D plauciukus - kad tai gali buti panasu i nekontroliuojama astma. Ir kai nuvaziavome i sanatorija is karto pasake kad tai yra isisenejusio ir uzleisto bronchito pasekme. Like kazkiek gali buti net miniatiuriniai karkaliukai ir jie sudziuve. Trukdo kvepamivui to pasekoje dirgina ir vaikas koseja. Bei girdisi siurkstus kvepavimas. Tai skyre labai daug inchaliaciju plius ACC plius ventolina. Aisku jie padejo tam kartui. Bet gryze namo be nuolatiniu proceduru vel ilipom i ta pati liuna. Ejom pas pulmonologe ir israse flexotido - ko mums seniausiai rekejo.

Jums tikrai yra alergija. Tad gerkite vaistukus kuriuos turejo paskirti nuo jos. Gal(reik tiketis) jie sunormalizuos padeti. Bet jeigu vaikas koseja ir per miegus - negali pailseti jei jis nei Jus - kreipciausi pas kita arba reikalauciau kad atidziau stebetu del BA

na istisai jinai nekoseja, bet kai uzeina kosulys tai tuomet koseja ir diena ir nakti. Kartais nakti net labiau ir iki apsivemimo. O kartais atrodo kad ima net oro trukti. Pagrindiniai vaistai kuriais gydome kosuli yra bronteksas (arba fluditekas) ir geriamas ventolinas. Ir inhaliacijos namuose. Bet taip mazdaug gydomes pora savaiciu. Nuo alergijos paskyre lomilan. Sake pagerti pora savaiciu, jei nepageres atvykti vel. Siuo metu nekosejam
Atsakyti
QUOTE(Silvukas.B. @ 2013 10 10, 14:15)
na istisai jinai nekoseja, bet kai uzeina kosulys tai tuomet koseja ir diena ir nakti. Kartais nakti net labiau ir iki apsivemimo. O kartais atrodo kad ima net oro trukti. Pagrindiniai vaistai kuriais gydome kosuli yra bronteksas (arba fluditekas) ir geriamas ventolinas. Ir inhaliacijos namuose. Bet taip mazdaug gydomes pora savaiciu. Nuo alergijos paskyre lomilan. Sake pagerti pora savaiciu, jei nepageres atvykti vel. Siuo metu nekosejam

toks kosulys vadinamas priepuoliniu kosuliu. Jis ir buna dazniausiai naktimis. Mano diagnoze - Jums tikrai yra polinkis i BA unsure.gif bet as negydytoja.

Maniskis metus laiko iskosejo. Irgi ne istisai. Budavo daugiau budavo maziau. Budavo dienu tarpai kai vos tik kosteli. bet bendrai paemus iskosejo metus. Isminusuojant menesi kai dave flexotido. Dabar jau antra karta antra menesi purskiu F - kosulio ne kvapelio nera. Tad Jusu atvejyje matau musu atveji. Tik mums nebuvo nustatyta kad tai alergines kilmes. Nepatikslinta BA
Papildyta:
QUOTE(Roga @ 2013 10 10, 14:12)
man dar tokia kvaila minti, o jei iš spanguoliu išvirčiau kokį kompota ir pasaldinčiau medumi, nes mano mergina uogu nevalgo, gal bet tiek gautu vitaminu, ar tai nesamonė g.gif

vitaminu kazin kiek ten liks bet vis geriau nei nieko.plius skysciu gaus labai skaniu.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 10 10, 15:12)

Kaip tik snd viriau kisieliu ir dejau spanguoliu pacioj pabaigoj, pasaldinau...ir galvojau apie jus,kad reikia Jums parasyt, gal pades nors taip vaikui uogytes iduot wink.gif idekit razinu,jei megsta wink.gif saldesnis gaunas wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rejunjona: 10 spalio 2013 - 13:39
QUOTE(Zirzė @ 2013 10 10, 14:35)
vitaminu kazin kiek ten liks bet vis geriau nei nieko.plius skysciu gaus labai skaniu.

QUOTE(rejunjona @ 2013 10 10, 14:36)
Kaip tik snd viriau kisieliu ir dejau spanguoliu pacioj pabaigoj, pasaldinau...ir galvojau apie jus,kad reikia Jums parasyt, gal pades nors taip vaikui uogytes iduot wink.gif idekit razinu,jei megsta wink.gif saldesnis gaunas wink.gif

ačiūūū 4u.gif
o kaip virti, užverda vanduo įberiu sauja ir kiek reikia pavirti g.gif ačiū, ot žiopla esu biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Roga: 10 spalio 2013 - 13:41
Atrode vakar jau lyg ir nori atsikoset, o va nakti pakosejo, ryte-priepuoliukas sad.gif Ech...

Ar man jau vaidenasi ir as issigalvoju, bet Jus man, mamytes, pasakykit, ar gali buti, kad mano vaikui paumeja kai jis jaudinasi? Kai pasiziuriu i praeiti, tai labai daug randu sutapimu su jo patirta itampa ir kosulio priepuoliukais...

Gal cia man tik vienai, bet zinokit nebesusitvarkau su savo nervais, vaikai gime vienas po kito, nesu istisos nakties ismiegojus gal 2 metai...Ir dabar mazoji augina dantis, nakti krutines iesko, didysis sirguliuoja, nakti koso, jetau jetau, visi nervai ir tiem vaikam persiduoda sad.gif Gal ka raminancio man pradet vartot?..nes nera kas mane, kaip mama, pavaduotu ir isleistu parai kur issimiegot ar pailset... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Roga @ 2013 10 10, 15:41)
ačiūūū 4u.gif
o kaip virti, užverda vanduo įberiu sauja ir kiek reikia pavirti g.gif ačiū, ot žiopla esu biggrin.gif blush2.gif

as dedu obuolius, paverdu kol jie suminksteja, suberiu razinas, po to spanguoles (as jas susmulkinau, nes maniskis gudrus yra, atsirenka kuria uoga duoda mama lotuliukas.gif ), o po to krakmola, cukriuko wink.gif Mano vaikams kisielius ir kompotas-skaniausias gerimas. Sulciu nesam namie pirke po vaiko gimimo lotuliukas.gif
Atsakyti