Grynas oras astmatikams vaistas. Jei ligos pradžia nevedu, jei matau kad kabinasi kokia virusinė infekcija, pradeda bėgti snarglys- nevedu. Bet jei tik kosti, tai kakliuką šilčiau aprišu, kepša ang galvos ir laukan, tik neleidžiu daug bėgioti. Vos grįžusį perrengiu sausais drabužiais.
QUOTE(bevardė @ 2013 10 09, 09:12)
Maniškiai beveik kas vakarą gauna po šaukštelį putinų ir medaus mišinio.
tai pavyko gauti putinu
o mes antra menesi purskiames F. Per menesi antra karta sloga kabinasi. Bet esu rami kolkas. Issisukam be kosuliu visai aisku kai sloga buna is karto duodu brontex 1 ar 2k dienoj.
dabar dar klausimas toks. Kai maniskiui nera slogos miego metu uzsikemsa nosyte. O jei neuzsikemsa - pradeda knarkti. Ko ankciau nebudavo isskyrus sloguojant. Ar tokiu atveju padetu nosanex purskaliukas i nosi?
Zirze, jei miego metu gali būti ir refliuksas, gali būti ir vidinė sloga. nosanexo neskubėčiau vartot. Gal reiktų su gydytoja pasitart.
O putinų gavau, bendradarbė suveikė
QUOTE(rejunjona @ 2013 10 08, 23:02)
Kolkas dabar spanguoles su medum vartojam-mazajai 9 men.,vyrui ir sau liuks valgosi, o va dvimetis
o mes liekam be nieko, tik grynas oras mūsų profilaktika (vaikų)
QUOTE(bevardė @ 2013 10 09, 09:12)
Prednizoloną pirmą kartą man išrašė pulmonologas, tai jis mane ir paprotino, kad užėjus sunkiai valdomam priepuoliui pirma suduočiau 4 tabletes ir tik po poros val jei niekas nesikeičia važiuočiau į ligoninę. Aišku jei nėra akivaizdaus dusimo su mėlynavimu, bet to dar niekada nėra buvę. Po to nusipirkau pati avistinėje be jokio recepto.
aš tai visada kai sunkesnė situacija važiuoju į ligoninę, man ramiau, aišku ventoliną namie tokiais atvejais purškiames
prednizolas turbūt efektyvus vaistas, bet jai mes jo neturim, nerekomendavo mums, turbūt ir nereikia. mums labai ūmei nebūna, piką per kelias valandas pasiekia
kalbant apie putino uogas, tai grižta vieną diena mb ir kausė manęs : "o kas čia per putino uogos? kam jos skirtos?" pasirodo, kur jis dirba tų uogų daug ir pas mano auklę yra tik per vėlai sužinojau, tai sakiau pavasarį paimsiu daigų ir pasodinsiu prie namų. o koks jų skonis? kaip spanguolių?
ateina Ugnė iš auklės ir pasakoja, kad ji maža šuniuką turi klausiu kas čia kaip pasirodo, taip turi tą mažą šuniuką ir laikys namie, o maniškė šuniui alergiška nežinau, kaip su tuo bus, sakiau, kad nemigdytu vaiko tame kambaryje kur šuo būna ir apskritai kuo mažiau kontaktuotu. tą alergija šuniui nebuvo labai ryški, kaip darė tyrimą, alergologė pagalvojo, gal šiaip oda susibraižius, nes kitas alergijas tai ryškiai rodė, bet mes patys pastebėjom, kad pabuvus bendroje patalpoje su šuniu kosulys prasideda. kaip susinervinau namie turim lauke šunį, Ugnė su juo žaidžia, tai nieko, bet namie žiūrėsiu, kaip vaikas sureaguos
QUOTE(bevardė @ 2013 10 09, 11:07)
Zirze, jei miego metu gali būti ir refliuksas, gali būti ir vidinė sloga. nosanexo neskubėčiau vartot. Gal reiktų su gydytoja pasitart.
refliuksas jei nosyte pasikemsa? Mums pulmonologe ji rekomendavo. Bet jis ziauriai brangus tai ir klausiu ar jis padetu.
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 10 09, 11:24)
kalbant apie putino uogas, tai grižta vieną diena mb ir kausė manęs : "o kas čia per putino uogos? kam jos skirtos?" pasirodo, kur jis dirba tų uogų daug ir pas mano auklę yra tik per vėlai sužinojau, tai sakiau pavasarį paimsiu daigų ir pasodinsiu prie namų. o koks jų skonis? kaip spanguolių?
ateina Ugnė iš auklės ir pasakoja, kad ji maža šuniuką turi klausiu kas čia kaip pasirodo, taip turi tą mažą šuniuką ir laikys namie, o maniškė šuniui alergiška nežinau, kaip su tuo bus, sakiau, kad nemigdytu vaiko tame kambaryje kur šuo būna ir apskritai kuo mažiau kontaktuotu. tą alergija šuniui nebuvo labai ryški, kaip darė tyrimą, alergologė pagalvojo, gal šiaip oda susibraižius, nes kitas alergijas tai ryškiai rodė, bet mes patys pastebėjom, kad pabuvus bendroje patalpoje su šuniu kosulys prasideda. kaip susinervinau namie turim lauke šunį, Ugnė su juo žaidžia, tai nieko, bet namie žiūrėsiu, kaip vaikas sureaguos
putinu uogos tokios rugsciai karcios net medus nenumusa to kartumo
o del aukles - greiciausiai keisciau. O kai samdetes ja sakete kad alergiska gali buti gyvunams?
Putino uogos baisiai karčios, bent jau man, bet man ir spanguolės ir bruknės ne uogos Nemėgstu.
Nuo refliukso gali būti sloga tikrai, maniškiui nuo jo ir kraujas iš nosytės bėga.
Dalyte ir mums palaipsniui dažniausiai viskas kyla, ir naudojau jį tik du kartus, bet kaip sakoma visada gali būti pirmas kartas ir noriu turėt tokį vaistą visada šalia savęs. Šiaip dar reikėtų adrenalino turėt, bet va nenusiperku jo niekaip.
Nuo refliukso gali būti sloga tikrai, maniškiui nuo jo ir kraujas iš nosytės bėga.
Dalyte ir mums palaipsniui dažniausiai viskas kyla, ir naudojau jį tik du kartus, bet kaip sakoma visada gali būti pirmas kartas ir noriu turėt tokį vaistą visada šalia savęs. Šiaip dar reikėtų adrenalino turėt, bet va nenusiperku jo niekaip.
QUOTE(bevardė @ 2013 10 09, 09:47)
Grynas oras astmatikams vaistas. Jei ligos pradžia nevedu, jei matau kad kabinasi kokia virusinė infekcija, pradeda bėgti snarglys- nevedu. Bet jei tik kosti, tai kakliuką šilčiau aprišu, kepša ang galvos ir laukan, tik neleidžiu daug bėgioti. Vos grįžusį perrengiu sausais drabužiais.
taip ir aš darau ir tikrai laukas daro stebuklus, nuo sanatorijos pripratome ryte prasilėkti, per pietus prasilėkt ir prieš vakariene.
Papildyta:
QUOTE(Zirzė @ 2013 10 09, 10:22)
o mes antra menesi purskiames F. Per menesi antra karta sloga kabinasi. Bet esu rami kolkas. Issisukam be kosuliu visai aisku kai sloga buna is karto duodu brontex 1 ar 2k dienoj.
mes per nepilna mėnesį sloga antra karta, baigiasi su kosuliais nors F dar nesipurškiame mėnesio.
Aciu, mergytes, uz patarimus
Sakykite, o Husteel neminkstina viduriuku?
Beje, kaip ivardytume musu dabartine bukle, jei kurkia vaiko krutinej, gerai girdisi kai miega.. Geryn eina? Ka dabar vartoti?
Sakykite, o Husteel neminkstina viduriuku?
Beje, kaip ivardytume musu dabartine bukle, jei kurkia vaiko krutinej, gerai girdisi kai miega.. Geryn eina? Ka dabar vartoti?
Viską kas kurkia vaikui reikia iškosėti, duokit daugiau skysčių, atlikite vibromasažą. Dėl vaistų skirtų iškosėjimui negaliu patart, maniškiui visada padėjo Fluditec. Iš homeopatinių girdėjau kad tinka Tartaphedreel, bet maniškiui jis kažkodėl netiko.
mūsų dabar tokia pat būklė reikia viska iškosėti, bet jau viskas į pabaiga eina, nes jau pietų miegas tfu tfu lyg ramus be kosulio.
aš trinu, kaip mane merginos mokino masažuoju, pašokinėjam, pajojam, jau tikiuosi iki savaitės galo baigsime valytis.
aš trinu, kaip mane merginos mokino masažuoju, pašokinėjam, pajojam, jau tikiuosi iki savaitės galo baigsime valytis.
QUOTE(Zirzė @ 2013 10 09, 11:29)
o del aukles - greiciausiai keisciau. O kai samdetes ja sakete kad alergiska gali buti gyvunams?
aš ir šitą vos radau
stebėsiu, kaip ten viskas bus
bet ir auklė įdomi, turi mažą vaiką (mano), turi kačiuką (Ug jam nealergiška, vis tampo kaip žaislą ) tai jai dar šunėko užsireikėjo pasimetus ir susinervinus visa diena aš dėl to
QUOTE(bevardė @ 2013 10 09, 11:51)
Putino uogos baisiai karčios, bent jau man, bet man ir spanguolės ir bruknės ne uogos Nemėgstu.
oi man spanguolės kaip patinka, bet kartais gaunu pirkti, kartais ne
dėl kartumo, tai hmmm....maniškiai net su imbierų negeria arbatos, medaus vyresnysis nevalgo, o ir šiaip jam kaip alergija žiedadulkėms, tai nelabai gal ir galima
o jis nerepectinis vaistas?
aš turiu adrenalino apie kapsules kalbat ? kur inhaliuoti?
šiaip jus teisi, niekada nežinai, kokia situacija susiklostys
o ir apie ligoninę šnekant kiekvienas gydytojas skirtingai interpretuoja (čia vis masčiau, kaip vieną pulmonologė sūnui parašė OB, o kita po kelių mėn įsisenėjęs BA, čia ta pati, kuri mano Ugnei įtarė cistinę fibrozę ir iškvėpimo metų padaryta rengenograma interpretavo, kaip baisią padėtį) tai va apie mūsų rajoninę ligoninę sakyt norėjau, kiekvieną dieną ten budi vis kitas vaikų gyd, vieną kartą atvažiavom su Ug pamatavo deguotį 90 proc ir iškart gydytoja dexo liepė suleisti, inhaliuojamų vaistų ir deguonį pajungė (ji pulmonologė iš Abromiškių santorijos) kitą kart budėjo man mažai žinomas gydytojas, priprašiau, kad pamatuoti deguoti 90 proc buvo, tai jis kuo ramiausiai paleido mus namo ir sakė ventolino padidinti (ramei išvažiavau , nes kitą dieną laukė vizitas į santariškes pas pulmonologę) ir ką nuvažiuojam - plaučių uždėgimas, 10 d antibiotikai.
ir kaip mums pačioms visko nežinot?
ir man taip sunku, kai turi žinoti daug jau du kartus išsisukome nuo antibijotikų, nes tik mano gydytoja pasižiūri į krauja oj oj sako nėra rezervo kovoti ir reikia antibijotikų. aš pasidarau CRB privačiai ir neduodu. butinai reikia pasidaryti privačiai geležies pasisavinima, geriam geležį metus laiko o rodikliai vistiek tie patys bendrame kraujyje