Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma,

QUOTE(Zirzė @ 2013 09 26, 13:13)
mus kartas nuo karto patikrina. bet paskutini kaeta buvo pernai rugpjuti g.gif gal reiktu pasiklausti gydytojos.

reiks ir man su gydytoja pakalbėti g.gif
Atsakyti
Jetus koks baisus video, laimei ir maniškis tokio priepuolio neturėjo, kosulį tokį taip bet taip apsunkinto kvepavimo tikrai nebuvo.
Atsakyti
Labas vakaras, gal kas naudojot ketotifena? 4u.gif Ar padejo?
http://www.medicinen...let/article.htm
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 09 25, 19:47)
va taip atrodo mano vaiko astmos priepuoliai, labai panašūs į laringitą (vaikas ne mano)
http://www.youtube.c...h?v=EJpxZAdBjMk
gal daktarai maišo
Nes senais laikais labai maišydavo, daugelis astmininkų būdavo gydomi nuo laringito kažkodėl, gal tas lojantis garsas taip daro. Kažkodėl dažniau kūdikius kamuoja būtent tokio tipo asmtmos priepuoliai, vyresniems vaikams jie kažkaip kitaip pasireiškia
ant šito video vaikas, kuriam yra BA+užkibo laringitas, nes laringito požymis yra užkimimas, dėl gerklų gleivinės paburkimo, bet čia dar ir sunkus švokšiantis kvėpavimas g.gif

QUOTE(kustuce @ 2013 09 25, 21:29)
tai va, panašu į laringitą, bet ne laringitas. Maniškį jau tik adrenalinas atpalaiduoja po tokių priepuolių
nes pas jus turbūt astmą išprovokuoja alergenas, dėl ko suspazmuojami ne tik bronchai, bet ir gerklė (pati prieš sav. tokį košmarą išgyvenau, tai adrenalinas nuėmė gerklės spazmus+dexametazoną dar leido kelias dienas, neskaitant Seretid'o su Salbutamol'iu)

QUOTE(Roga @ 2013 09 26, 09:00)
man toks klausimas iškilo ar einate pasitikrinti pas kardiologa, visdėlto ventolinas kenkia širdutei, vakar įtartinai susikrėbė už krutinės, panešiojus nurimo ir viskas g.gif nes vyras turi širdies įda ar kaip ten vadinas žo didelis kraujo spaudimas, ar gali būti ir tai paveldėti g.gif
mano mažoji gimusi su širdies yda, tai kasmet tikrinamės pas kardiologus ir jai negalima vartot skisto Ventolin'o, nes jis labai kenkia širdutei nei purškiamas
Atsakyti
Su ketotifenu esu susidūrusi kai vyresnėlį gydžiau nuo AD, pamenu jis įėjo į gaminamo tepaliuko sudėtį. Bet kai reikėjo su antruoju alergologė patarė vartoti Premandol tepalą.
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 09 27, 09:29)
ant šito video vaikas, kuriam yra BA+užkibo laringitas, nes laringito požymis yra užkimimas, dėl gerklų gleivinės paburkimo, bet čia dar ir sunkus švokšiantis kvėpavimas  g.gif 
nes pas jus turbūt astmą išprovokuoja alergenas, dėl ko suspazmuojami ne tik bronchai, bet ir gerklė (pati prieš sav. tokį košmarą išgyvenau, tai adrenalinas nuėmė gerklės spazmus+dexametazoną dar leido kelias dienas, neskaitant Seretid'o su Salbutamol'iu)
mano mažoji gimusi su širdies yda, tai kasmet tikrinamės pas kardiologus ir jai negalima vartot skisto Ventolin'o, nes jis labai kenkia širdutei nei purškiamas

gal ir taip, nes tai būna panašoka į laringitą, bet ir bronchų spazmai stiprūs. Nes du paskutiniai priepuoliai ir buvo tokie, o juos išprovokavo (greičiausiai) žiedadulkės
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 09 27, 08:42)
Su ketotifenu esu susidūrusi kai vyresnėlį gydžiau nuo AD, pamenu jis įėjo į gaminamo tepaliuko sudėtį. Bet kai reikėjo su antruoju alergologė patarė vartoti Premandol tepalą.

Mums rekomendavo tabletes gerti,LT nemaciau pirkti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 09 25, 19:42)
sake kosulys sausas bet girdisi karkalai ir svokstimas. tiksliau svokstimas buvo kai atveze - ar dabar jis likes - nezinau.  Sake kad jiems gydytoja buvo prirasiusi ventolino. Jeigu prirase - vadinasi buvo polinkis jau i astma g.gif o ligonineje pasake kad tokiais vaistais laringitas negydomas.Aisku jei laringitas tai negydoma...bet kazin ar laringitas doh.gif
man taip panasu i tipini BA priepuoli unsure.gif

Bent jau šiuo atveju, patarčiau pasitikėti gydytojais ir vengti interpretuoti... Mano vienas vaikas yra nemažai sirgęs tiek vienuo, tiek kituo, abiejų kartu paūmėjimą taip pat turėjom. Tai galiu pasakyti, kad abiejų požymiai iš vienos pusės labai panašūs - tiek švokštimas, tiek sausas vėliau drėgnėjantis kosulys ir pan., bet tuo pačiu ir skirtingi - jau kitų forumo narių minėtas įkvėpimo - iškvėpimo aspektas, švokštimo pobūdis, kosulio garsas. Įgudus ausiai, aš jau pati ir be spec instrumentų galiu įtarti kurio link sukame, o gydytojams su patirtimi turėtų būt dar paprasčiau išgirst vien iš vaiko kvėpavimo, net ne priepolio metu. o karkimas, lyg būtų karkalai būdingas irgi abiems, ir abiem atvejais ten gali nebūti jokių karkalų.

Dėl ventolino - taip, tai iš esmės ne larigitinis vaistas, bet mums yra tekę sėkmingai panaudot ir jį, kai atrodė nebėra jau ko griebtis.
Atsakyti
Sveikos,turiu klausimeli,vaikas serga BA,pasidarem visus tyrimus,nustatyta lengva forma tik,bet sergam be sustojimo,tik vasara lengviau,nuejom savaite i darzeli ir iki siol namuose,gal kas tvarkesi del neigalumo vaikuciui?Ar imanoma susitvarkyti dokumentus su lengva forma?
Atsakyti
QUOTE(dovilasas @ 2013 10 02, 11:46)
Sveikos,turiu klausimeli,vaikas serga BA,pasidarem visus tyrimus,nustatyta lengva forma tik,bet sergam be sustojimo,tik vasara lengviau,nuejom savaite i darzeli ir iki siol namuose,gal kas tvarkesi del neigalumo vaikuciui?Ar imanoma susitvarkyti dokumentus su lengva forma?

pas mus vidutinio sunkumo forma, negalėčiau sakyt, kad segam ištisai (arba susigyvenom), tai jai taip yra ištiesu tai BA netinkamai kontroliuojama g.gif

dėl invalidumo, gal žinos kitos mamos, bet bent mums nepriklauso. man atrodo gal tik prie sunkios formos skiriama g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 10 02, 12:14)
pas mus vidutinio sunkumo forma, negalėčiau sakyt, kad segam ištisai (arba susigyvenom), tai jai taip yra ištiesu tai BA netinkamai kontroliuojama  g.gif

dėl invalidumo, gal žinos kitos mamos, bet bent mums nepriklauso. man atrodo gal tik prie sunkios formos skiriama  g.gif

mums ir praeitais metais taip buvo,nueinam dvi dienas i darzeli ir vel namuose,man dirbti net neimanoma verysad.gif ,vaistukus vartojam kaip priklauso...
Atsakyti
QUOTE(dovilasas @ 2013 10 02, 12:17)
mums ir praeitais metais taip buvo,nueinam dvi dienas i darzeli ir vel namuose,man dirbti net neimanoma verysad.gif ,vaistukus vartojam kaip priklauso...

as sutinku, jus vartojat vaistukus sažiningai, bet pats vaikutis yra silpnesnis. šiaip yra pastebima tendencija,kad su metais vaikai stiprėję smile.gif o Ba pas jus iššaukia alergija ar virusai?
(mūsų į darželį neina, pas auklę, bet taip , kad tektu imti biuletenį tai gal 2-3 kart metuose būna, su vyresniu rečiau)
Atsakyti